Як позбутися від рубців на місці швів

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 14 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
РУБЕЦ 😱 КАК УБРАТЬ ШРАМЫ, КАК ПРЕДОТВРАТИТЬ❓
Відеоролик: РУБЕЦ 😱 КАК УБРАТЬ ШРАМЫ, КАК ПРЕДОТВРАТИТЬ❓

Зміст

Шви, як правило, накладають на глибокі порізи і рани, а також після операції. Щоб після швів не залишилося шраму, за ними потрібно правильно стежити і щодня промивати. У кожної людини шкіра заживає з різною швидкістю, а після швів на шкірі можуть залишитися рубці або шрами. Однак існує кілька способів, за допомогою яких можна спробувати зменшити рубці від швів і запобігти утворенню серйозних шрамів.

кроки

Метод 1 з 2: Догляд за швами в домашніх умовах

  1. 1 Шви потрібно накривати і містити в чистоті. Можливо, ви думаєте, що рана швидше заживе, якщо зняти пов'язку і дозволити їй «дихати». На ділі ж через це вона буде гоїтися на 50% довше. Волога і вогкість запобігають утворенню струпа і призводять до більш тривалого періоду загоєння або навіть інфекції. На час загоєння прикрийте шви сухим стерильним бинтом.
    • Лікар може виписати вам мазь з антибіотиком або порадити купити таку безрецептурний мазь, як «Банеоцин» або «Неоспорін». Вона допоможе запобігти розвитку інфекції і прискорить загоєння рани.
    • Після кожного нанесення мазі накривайте рану свіжим бинтом. Через тиждень мазь вже можна буде замінити звичайним вазеліном, щоб прискорити зростання нової шкіри на місці швів.
  2. 2 Купуйте силіконові пластирі, щоб рана правильно зажила. Щоб рана загоїлася швидше, а шрами розглядалися, на пошкоджену ділянку потрібно чинити постійний тиск. Зробити це можна за допомогою силіконових пластирів (таких як «Мепіформ», Cica Care або «Мепідерм»).
    • Більшість силіконових пластирів можна розрізати так, щоб вони підходили під розмір рани.
  3. 3 Не слід наносити на рану вітамін Е або перекис водню. Незважаючи на поширену думку, дослідження показали, що вітамін Е не прискорює загоєння рани, а уповільнює його. Крім того, у деяких людей може виникнути алергічна реакція на вітамін Е. Замість гелю з вітаміном Е наносите на рану лікарську мазь або крем з антибіотиком.
    • Хоча за допомогою перекису водню і можна продезинфікувати відкриту рану, вона також відома своєю властивістю руйнувати зростання нових клітин шкіри і уповільнювати загоєння.
  4. 4 Захистіть шви від сонця за допомогою сонцезахисного крему. Ультрафіолетові промені можуть нашкодити швах і уповільнити загоєння рани. Щоранку наносите сонцезахисний крем на все тіло (включаючи шви).
    • Віддайте перевагу крему широкого спектру з SPF 30.
  5. 5 Коли шви заживуть, почніть масажувати пошкоджену область. Масаж допоможе зруйнувати згустки колагену, які утворилися під шкірою, поки рана заживала.
    • Нанесіть на шкіру лосьйон і круговими рухами обережно помасажуйте місце протягом 15-30 секунд. Повторюйте масаж по кілька разів на день.

Метод 2 з 2: Медична допомога

  1. 1 Зніміть шви протягом тижня. Поговоріть з лікарем про те, щоб зняти зовнішні шви, поки вони не залишили після себе слідів, схожі на невеликі горбки з обох сторін розрізу. По можливості попросіть лікаря прибрати зовнішні шви через тиждень, щоб запобігти утворенню шраму.
  2. 2 Проконсультуйтеся з лікарем з приводу лазерної терапії. До професійних методів видалення рубців або шрамів відноситься таргетная лазеротерапія. Якщо провести лазеротерапію на свіжих шрамах (в межах 6-8 тижнів після травми), то лікування буде більш ефективним, а шрами - менш помітними. Існує два різновиди лазеротерапії:
    • За допомогою судинного лазера: це неабляціонная лазеротерапія, при якій застосовують інтенсивний і цілеспрямований імпульс світла. Тепло потім поглинається кровоносними судинами в шкірі і сприяє поліпшенню текстури і товщини шраму. Воно також допомагає зменшити почервоніння навколо шраму.
    • За допомогою абляціонного фракційного лазера: його застосовують, щоб зробити в шрам роблять кілька невеликих отворів.Це стимулює вироблення колагену і допомагає змінити шрам так, щоб він здавався менш помітним. Даний вид лазерної терапії рекомендований для дрібних рубців.
    • Щоб максимально згладити шрам і поліпшити його вигляд, може знадобитися не одна лазерне шліфування, вартість якої становить від 3 000 до 30 000 рублів за сеанс. Все залежить від клініки і площі пошкодженої ділянки. Якщо у вас невеликий шрам, краще пошукати клініку, де вартість лазерних процедур варіюється в залежності від площі ділянки, вид якого ви хочете поліпшити. Наприклад, якщо у вас шрам на щоці і він займає 1 кв. см, то і заплатите ви саме за цю площу, а не за все особа (або всю щоку). До того ж при такому розкладі пошкоджуються ділянку буде значно менше. Залежно від лазера, шліфування може бути вельми травматичною. Перш ніж робити лазерну шліфовку, треба запитати у лікаря, скільки часу займе реабілітаційний період. Можливо, вам доведеться підстрахуватися і взяти відпустку за свій рахунок, щоб деякий час провести вдома.
  3. 3 Зверніться до лікаря, якщо слід від швів почервоніє, набрякне або з'являться сліди подразнення. Якщо у вас виникнуть подібні симптоми, а також підніметься температура і виникне біль навколо швів, негайно зверніться до лікаря. Це може бути алергічна реакція на антибактеріальну мазь або результат попадання в шви інфекції.
    • Лікар повинен оглянути і обробити шви, щоб запобігти подальшому зараження і щоб не виникло ускладнень.