Як позбутися від скрипу взуття

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 5 Березень 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
Скрипит подошва? Что делать!?
Відеоролик: Скрипит подошва? Что делать!?

Зміст

1 Визначте проблему. Пройдіться вперед, назад, потім поверніть ногу вперед, назад, вправо, вліво. Коли ви визначите рух, що викликає скрип, подивіться, яка частина взуття згинається під час цього руху.

По можливості попросіть друга присісти на підлогу поруч і прислухатися до ваших рухам.

  • 2 Присипте тальком. Після того, як ви виявили область скрипу, присипте її дитячою присипкою, кукурудзяним крохмалем або розпушувачем. Тальк поглине вологу, що викликає скрип, і знизить рівень шуму від тертя взуттєвих деталей. Ось кілька проблемних областей і поради, як можна це виправити:
    • Якщо скрип виходить зсередини, підійміть устілки і посипте тальком по внутрішньому шву. Якщо устілки незнімні, посипте тальком по краю внутрішнього підстави.
    • Якщо скрипить язичок, посипте його тальком під шнурками.
    • Якщо скрипить підставу, ймовірно, там є повітря. Присипте тальком шов підстави або повітряний міхур.
  • 3 Протріть взуття WD-40 або нанесіть на неї силіконовий спрей. Ці кошти більш ефективні для усунення скрипів, ніж кондиціонер для шкіри, однак вимагають більш обережного застосування, щоб уникнути пошкоджень. Нанесіть обраний засіб на ватний диск або ватяну паличку. Натріть ним (нею) зовнішній шов, проводячи по всій області, від якої виходить скрип.

    Не використовуйте кошти на масляній основі для замшевого взуття, Інакше ви можете зіпсувати її.


  • 4 Використовуйте кондиціонер для шкіри. Якщо ви носите шкіряне взуття, захищайте її, постійно змащуючи кондиціонером і поліруючи сухою тканиною. Для замшевого взуття купуйте спеціальний кондиціонер для замші замість звичайного.
  • Метод 2 з 3: Ремонт сильно скрипучих взуття

    1. 1 Перед застосуванням даного методу вивчіть умови повернення товару. Якщо ви намагаєтеся виправити скрип в новій парі взуття, можливо, в ній є виробничий дефект, що дає вам право на повернення або заміну товару. Використання клею або інших важких матеріалів може призвести до втрати гарантії.
    2. 2 Спробуйте седільне мило. Седільне мило викликає суперечки серед власників шкіряного взуття. Деякі кажуть, що воно призводить до висушування шкіри, інші вважають його нешкідливим. Якщо ви готові ризикнути, застосовуйте це мило в невеликій кількості на проблемної області, потім відполіруйте взуття сухою ганчіркою. Це може бути дуже ефективним способом для язичка вашого взуття.
      • Ніколи не використовуйте седільне мило на замші.
    3. 3 Підклейте підбори. Переходьте до цього способу лише в тому випадку, якщо жоден з «легких способів» не спрацював, так як надлишок клею може залишити плями на взутті. Якщо каблук тріснув, нанесіть невелику кількість супер клею, стисніть каблук руками і потримайте кілька секунд, поки клей не затвердіє.
      • Цей спосіб не підійде для взуття з поліуретанової підошвою.
      • Віднесіть дорогі туфлі на підборах в майстерню, щоб уникнути ризику пошкодження.
    4. 4 Заповніть пошкоджену підошву силіконової мастикою. Купіть тюбик з силіконовою мастикою з вузькою шийкою або спеціальне силіконове засіб для ремонту взуття. Вставте кінчик тюбика в простір між черевиком і підошвою і видавіть його в порожнечу, поки вона не буде заповнена. Затисніть взуття разом з підошвою спеціальним затискачем або поставте під прес і просушіть протягом ночі.
    5. 5 Віднесіть взуття в майстерню. Віднесіть вашу взуття в майстерню і запитайте поради у шевця. Причина більшості скрипів криється в поганому кріпленні вузької частини підошви між каблуком і підметкою, а іноді проблема може бути в чомусь іншому, що зможе виявити тільки швець.

    Метод 3 з 3: Сушка вологою взуття

    1. 1 Знайдіть причину скрипу вологою взуття. Багато видів взуття скриплять, тільки коли вони мокрі. Іноді це просто звук гумової підошви на лінолеумі, твердої деревини або інших гладких підлогових матеріалах. Інша взуття розбухає або розширюється, коли намокає, що є причиною скрипу, і може бути оброблена іншими засобами, описаними в цій статті. У будь-якому випадку способи сушіння взуття в цьому розділі навчать вас сушити взуття швидко і ефективно, не пошкоджуючи її.
    2. 2 Дістаньте устілки. Якщо у вашій взуття є знімні устілки, вийміть і висушіть їх окремо, щоб прискорити процес.
    3. 3 Наповніть взуття газетою. Візьміть сухий папір або газету і покладіть її в взуття. Туго набийте газету в область пальців, що дозволить їй максимально увібрати вологу.
    4. 4 По можливості використовуйте кедрові колодки для взуття. Замість газети їх вставляють всередину взуття для підтримки її форми, поки та сохне. Кедрові колодки для взуття особливо ефективні, так як деревина здатна максимально вбирати вологу з взуття.
    5. 5 Залиште взуття на боці при кімнатній температурі. Покладіть взуття на бік або притулите її до стіни і дайте висохнути. Сушіть в теплому приміщенні, але не біля джерела тепла.

    Поради

    • Якщо ваші скрипучі черевики зовсім нові, ви можете віднести їх в магазин для повернення або безкоштовного ремонту.

    попередження

    • Сушка мокрому взутті за допомогою сильного джерела тепла може призвести до її пошкодження і деформації.