Як позбутися від затхлого запаху

Автор: Virginia Floyd
Дата Створення: 14 Серпень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как избавиться от неприятных запахов в доме
Відеоролик: Как избавиться от неприятных запахов в доме

Зміст

1 Виперіть тканину (одяг, драпірування, постільна білизна) в пральній машині, додавши 1 склянку білого оцту для нормального завантаження. Замочіть на 30 хвилин.Продовжуйте прання в звичайному режимі, додавши рідкий пом'якшувач під час полоскання. Також додайте ароматний пом'якшувач тканини в сушарку. Якщо необхідно, повторіть процес.
  • Запах оцту повинен вивітритися після висихання.
  • Можливо, ви використовуєте занадто багато прального порошку і пом'якшення. Це може привести до їх накопичення на одязі і появи затхлого запаху.
  • 2 Виперіть тканину (одяг, драпірування, постільна білизна) в пральній машині, додавши 1 склянку харчової соди для нормального завантаження. Замочіть на 30 хвилин. Продовжуйте прання в звичайному режимі.
  • 3 Виперіть або замочіть одяг в відбілювач. Відбілювач може видалити як плями, так і неприємні запахи, викликані пліснявою. Покладіть одяг в пральну машину, намагаючись не перевантажувати її. Додайте рідкий миючий засіб, а температуру води встановіть на «тепла». Після того, як машина заповниться водою, додайте склянку відбілювача. Продовжуйте прання в звичайному режимі. Витягніть і прополощіть одяг, якщо ви помітили, що вона линяє.
    • Відбілювач може пошкодити одяг, особливо шовкову або вовняну, тому перед пранням переконайтеся, що на ярлику одягу немає попередження «не використовувати відбілювач».
    • Періть одяг з хлорним відбілювачем якомога рідше, так як він може пошкодити тканину.
  • 4 Сушіть одяг на вулиці під сонячними променями. Сонячні промені і свіже повітря видалять запахи природним шляхом.
    • Переконайтеся, що одяг повністю висохла, перш ніж покласти її в шафу. Волога - це головна причина появи цвілі.
    • Слідкуйте за погодою і занесіть одяг в будинок, якщо пішов дощ. Не залишайте одяг на вулиці на ніч.
  • Метод 2 з 5: Видалення запахів з побутової техніки

    1. 1 Протріть побутову техніку розчином з оцтом. Витягніть всі продукти з холодильника і розморозити його перед чищенням. Змішайте 1 літр теплої води з 1 столовою ложкою харчової соди. Протріть всю техніку цим розчином.
      • Нанесіть цю суміш на внутрішні поверхні. Просочіть нею м'яті газети і заповніть ними внутрішні простору техніки. Залиште газети на 24 години до їх повного висихання. Приберіть газети і протріть внутрішні поверхні вологою ганчіркою.
    2. 2 Відкрийте коробку харчової соди і покладіть її в холодильник. Якщо холодильник використовується, запах вбереться протягом декількох днів. Регулярно міняйте коробку з содою.
    3. 3 Покладіть тарілку або блюдце з ванільним екстрактом (кілька чайних ложок) в холодильник. Залиште екстракт на 3 тижні, щоб видалити погані запахи.
      • У морозильній камері ванільний екстракт застигне, що зробить його неефективним як дезодоранту.
    4. 4 Позбавтеся від неприємних запахів в духовці.
      • У скляному посуді змішайте 1/2 склянки кошти для миття посуду, 1 1/2 склянки харчової соди, 1/4 склянки білого оцту і 1 чайну ложку екстракту ванілі. У суміш додайте воду так, щоб вона вийшла у вигляді густої пасти. Нанесіть пасту на внутрішні поверхні духовки і залиште її на ніч (від 6 до 8 годин). Паста видалить бруд з внутрішніх поверхонь. Використовуйте щітку і воду, щоб витерти духовку. Повторіть, якщо необхідно.
      • Заповніть розпилювач розчином 1/2 склянки білого оцту і 1/2 склянки води. Окропити внутрішні поверхні духовки, а потім протріть їх вологою губкою. Це допоможе видалити неприємні запахи.
      • Посипте сіллю підгорілі залишки продуктів харчування в духовці. Зачекайте, поки піч не охолоне, а потім протріть духовку вологою ганчіркою.
    5. 5 Видаліть затхлий запах з пральної машини за допомогою відбілювача або оцту. Цвіль може з'явитися в пральних машинах і викликати затхлий запах навіть на випраної одязі. Витягніть весь одяг з пральної машини. Додайте в машину стакан відбілювача або оцту. Температуру води встановіть на «гаряча» і запустіть машину на короткий цикл прання.
      • Періодично залишайте дверцята машини відкритою (коли вона не працює), щоб запобігти утворенню цвілі.
      • Очистіть внутрішні і зовнішні поверхні пральної машини розчином відбілювача (2 чайні ложки відбілювача на 1 літр холодної води) або оцту (2 столові ложки білого оцту на 1 літр холодної води. Протріть всі поверхні паперовим рушником, змоченим у воді.

    Метод 3 з 5: Видалення запахів в приміщеннях

    1. 1 Періодично провітрюйте закриті приміщення. Цвіль і грибки воліють прохолодні і темні кімнати. Мийте стіни і підлогу миючим засобом і теплою водою.
      • Зменшіть вологість повітря, встановивши вентилятор або відкривши вікно. В ідеалі, звичайно, вологість повітря повинна бути нижче 40%.
      • Найміть професіоналів, щоб зняти запліснілий підвісна стеля, килимове покриття, лінолеум або гіпсокартон. Вони не можуть бути очищені від цвілі і потенційно небезпечні для вашого здоров'я.
    2. 2 Видаліть запахи в приміщенні за допомогою ароматичної суміші. У посуд налийте воду і покладіть в неї корицю, апельсинову шкірку і гвоздику; посуд поставте на вогонь і зніміть її, коли вода закипить. Дайте охолонути отриманої суміші.
      • Просочіть тканину отриманою сумішшю і покладіть її на гарячу батарею.
    3. 3 Покладіть на піднос або в ящик наповнювач для котячого туалету. Поставте тацю / ящик там, де ви зберігаєте невикористану одяг (в шафу або на горище), з метою зменшення вологи і видалення запахів.
      • Деякі освіжувачі повітря також допоможуть тимчасово усунути затхлий запах.
    4. 4 Покладіть сітчасті мішки з подрібненою вулканічною породою в сирих приміщеннях. Вулканічна порода використовується для природної дезодорації підвалів, вбудованих шаф, сараїв і навіть взуття.
      • Прочитайте інструкцію пакеті з вулканічною породою, щоб визначити кількість мішків, необхідних на один квадратний метр.
    5. 5 Протріть область навколо вікон і дверей сумішшю з 1/2 склянки води і 1/2 склянки оцту. Потім нанесіть тонкий шар кокосового масла на підвіконня або навколо вікон і дверей. Це дозволить запобігти утворенню цвілі протягом декількох місяців.
      • Для дезінфекції поверхонь і видалення цвілі змішайте 3/4 склянки відбілювача з теплою водою. Одягніть гумові рукавички і протріть поверхні губкою, змоченою в цьому розчині. Зачекайте 5 хвилин, а потім протріть поверхні губкою, змоченою у чистій воді.
      • Регулярно перевіряйте вікна, двері і стіни на наявність плям цвілі або затхлого запаху. Застосовуйте описані методи для їх усунення.

    Метод 4 з 5: Видалення запахів з меблів і килимів

    1. 1 Необхідно знищити цвіль за допомогою діоксиду хлору. Він використовується на кораблях для видалення затхлого запаху і в бібліотеках для боротьби з цвіллю. Існує кілька зручних (невеликих) розфасовок діоксиду хлору, які продаються для використання на кораблях і в приміщеннях.
    2. 2 Видаліть цвіль з килимів за допомогою перекису водню. Змішайте 3 чайні ложки перекису водню і 5 чайних ложок води. Використовуйте кисть, щоб нанести суміш на уражену ділянку килима.
      • Спочатку випробуйте суміш на непомітною області килима, так як перекис водню може призвести до відбілювання килима.
    3. 3 Почистіть килими харчовою содою або засобом для чищення килимів. Посипте сухий килим содою або засобом для чищення килимів, а потім протріть килим вологою ганчіркою. Дайте килиму висохнути, а потім пропилососьте його.
      • Вам, можливо, доведеться пропилососити килим двічі (в протилежних напрямках).
      • Віддайте килим в хімчистку або помийте його самі.
      • Періть невеликі килимки в пральній машині (перед цим переконайтеся, що їх можна прати в машині).
    4. 4 Видаліть запахи з шаф. Для цього покладіть в шафу м'яті газети або відкриту коробку харчової соди. Через 2-3 дні неприємні запахи зникнуть.
      • Протріть внутрішні поверхні шафи, комода або ящика сумішшю 1/2 склянки харчової соди і 1/2 склянки води.
      • Або ж покладіть в шафу відкриту банку з кавовими зернами. Залиште її в шафі на 2-3 дня.
      • Крім того, витягніть з шафи всі предмети і посипте полиці шафи меленою кавою або содою.Через 2-3 дня протріть полиці шафи вологою ганчіркою.

    Метод 5 з 5: Видалення запахів з інших предметів

    1. 1 Видаліть запахи з взуття за допомогою харчової соди. Посипте харчовою содою підошву і покладіть взуття в герметично закривається пластиковий пакет. Пакет з взуттям покладіть в морозильну камеру на ніч.
      • Вологе взуття завертайте в газети. Замініть газети, якщо вони просочилися вологою. Це прискорить висихання взуття і запобіжить появі неприємних запахів.
    2. 2 Провітріть сумку. Залиште її на вулиці під сонячними променями протягом декількох днів. Тепло і світло знищать цвіль і бактерії.
      • В сумку покладіть тканинний пакет з наповнювачем для котячих туалетів.
      • Якщо ви не користуєтеся сумкою, покладіть в неї шматок мила (або кілька шматків в різні відділення сумки).
    3. 3 Видаліть затхлий запах з намету. Поставте намет у дворі в сонячний день. Ви не зможете позбутися від плям цвілі, але ви можете видалити неприємний запах гарною щіткою (читайте інструкцію по експлуатації намети).
      • Перед тим, як складати намет, переконайтеся, що вона суха.
    4. 4 Видалення запахів з салону автомобіля. Посипте соду або засіб для чищення килимів на оббивку і підлогу салону, а потім пропилососьте його.
      • Залиште відкриту банку з меленою кавою або коробку з наповнювачем для котячих туалетів в багажнику на ніч, щоб позбутися від запахів.
      • Побризкайте на килимки сумішшю відбілювача з водою (1/2 склянки відбілювача на 4 л води), а потім помийте їх водою. Зробіть це в теплий, сонячний день, щоб висушити килимки на відкритому повітрі.
    5. 5 Дезодорація книг. Для цього на дно пластикового контейнера (з кришкою) насипте подрібнену вулканічну породу, зверху покладіть книги і закрийте контейнер кришкою (на кілька днів).
      • Між сторінками книги покладіть паперові рушники, а потім покладіть книгу в морозильну камеру на ніч.
      • Відкрийте книгу і залиште її на вулиці в жаркий, сонячний день, щоб вона провітрилася.

    Поради

    • Більшість освіжувачів повітря не усувають неприємні запахи, а просто маскують їх, обманюючи ваші нюхові рецептори.
    • Ви не зможете позбутися від затхлого запаху, якщо не виявите і усуньте основну причину його появи, наприклад, цвіль або грибки.
    • Якщо у вас немає пральної машини, замочіть одяг на 30 хвилин в раковині або ванній, наповненій теплою водою.
    • Перед тим, як прибирати одяг в шафу або комод, переконайтеся, що вона чиста і суха.
    • Уникайте зберігання предметів в холодних, темних, вологих місцях, оскільки це сприяють появі цвілі.
    • Почистіть пральну машину або ящики комода, якщо затхлий запах зберігається.
    • Висушіть рушники, перш ніж кинути їх в корзину з іншою білизною.
    • Не використовуйте відбілювач або аміаком для чищення побутових приладів, так як вони можуть пошкодити прилади.
    • Щоб уникнути появи цвілі усувайте протікання труб або покрівлі вашого будинку.
    • Викиньте запліснілий килим або оббивку.

    попередження

    • Діоксид хлору є подразником. Після використання діоксиду хлору обов'язково провітріть приміщення. Або тримайте дверцята шафи закритими, якщо ви дезодоріруете шафа.
    • Великі області цвілі в підвалах і на горищах можуть бути токсичними. В цьому випадку надіньте маску і рукавички, не вдихайте спори цвілі і ретельно мийте руки.
    • Знайдіть надійну фірму, яка допоможе вам позбавитися від цвілі. Не намагайтеся видалити цвіль самостійно.
    • При використанні засобів для чищення або відбілювача працюйте в добре провітрюваному / вентильованому приміщенні.
    • Змішуючи хімічні речовини, особливо з відбілювачем, ви піддаєте себе небезпеці. При змішуванні чистячих речовин використовуйте чистий скляний посуд або мірний стаканчик. Не використовуйте пластикові пляшки.
    • Бризкайте розчином соди на суху поверхню (шафа, килим, оббивка). Якщо поверхня волога, сода не зможе поглинути запахи і її буде важко змити / видалити.