Як уникати конфліктних ситуацій

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 23 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
25.07.2018. Тема дня. Як підліткам уникати конфліктних ситуацій
Відеоролик: 25.07.2018. Тема дня. Як підліткам уникати конфліктних ситуацій

Зміст

Сварки з коханою людиною, членами сім'ї або колегами можуть мати багато наслідків: повчальні, корисні, руйнують або хворобливі. Більшість людей погодилося б з тим, що сварки вимотують. Якщо ви шукайте способи уникати конфліктних ситуацій, існують невідкладних заходів запобігання сварки як зараз, так і в подальшому.

кроки

Метод 1 з 3: Припинення сварки

  1. 1 Спробуйте зрозуміти, чим стурбований інша людина. Якщо людина починає сварку або неадекватно реагує на ваші зауваження, висловіть все словами. Наприклад, скажіть: "Я зрозумів (а), що це питання є важливим для тебе" або "Я розумію, що ти вважаєш мою ідею невдалою, але я так не думаю".
    • Якщо обстановка починає загострюватися або події розвиваються занадто швидко, просто усунете себе від конфлікту. Скажіть, що вам потрібна перерва і що ви повернетеся до обговорення питання пізніше.
  2. 2 Спокійно обговоріть причини хвилювання один одного. Намагайтеся вести бесіду якомога стійкіше в емоційному плані. Не кричіть і не опускайтеся до звинувачень.Краще висловіть свою точку зору коротко і ясно. Людині буде простіше відповісти на певний приклад, ніж на щось розпливчасте, узагальнене або обвинувальний.
    • Незважаючи на те, що це може бути важко, постарайтеся обмежити суперечка 1-2 головними проблемами. Не потрібно перетворювати в сварку в поле бою, де розкриваються всі до єдиного недоліки ваших відносин або дружби.
  3. 3 Дайте людині можливість висловитися. Це означає, що ви дійсно повинні вислухати, що вам говорять. Не потрібно вишукувати в аргументах і доводах слабкі місця. Спробуйте зрозуміти, що до вас хочуть донести, незалежно від того, подобається вам це чи ні.
    • Чи не квапте іншої людини. Дозвольте йому зібратися з думками і обгрунтувати свої доводи в зручному для нього темпі. Так він побачить вашу повагу і готовність слухати.
  4. 4 Відповідайте з повагою. Якщо ви не згодні зі сказаним, спробуйте знайти обгрунтування цих аргументів, ніж відразу сперечатися. Зберіться з думками кілька хвилин перш, ніж відповідати. Так у вас не вирвуться слова, які можуть бути образливими для співрозмовника. Наприклад: "Тепер я зрозумів (а), чому ти засмучений (а)".
    • Якщо ви підете назустріч людині, найімовірніше, ви так само отримаєте позитивну реакцію на свої зауваження.
  5. 5 Зверніть увагу на свою мову тіла. Цей так само важливо, як крик, звинувачення або перехід на особистості. Використовуйте мову тіла, який закликає до відкритого спілкування, наприклад, не схрещуйте руки і постарайтеся прийняти розслаблену позу. Так само в критичній ситуації дуже важливий зоровий контакт.
    • Уникайте захисних жестів: схрещування рук, тикання пальцем, уникнення погляду або прагнення сховати руки. Це все сигнали до того, що ви не хочете говорити.
  6. 6 Використовуйте почуття гумору. Не потрібно наводити аргументи з граничною серйозністю. Якщо ви вважаєте, що це буде доречно і співрозмовник сприйнятливий до гумору, пожартуйте пару раз. Це послабить напругу і покаже іншій людині, що ви не захищаєтеся і не приймаєте все занадто близько до серця.
    • Ніколи не жартуєте на адресу іншої людини. Це лише посилить конфлікт.

Метод 2 з 3: Запобігання конфлікту

  1. 1 Продовжуйте завжди бути хорошим слухачем. Ніколи не дотримуйтеся незламної позиції. Замість цього, постійно уважно слухайте, що думають інші і що вони говорять. Якщо людина згадав щось, що його стурбувало, поставтеся до цього серйозно і дайте відповідь або вибачитеся.
    • Активне слухання і вміння реагувати спрощує спілкування в цілому.
  2. 2 Намагайтеся не відстоювати свою правоту кожен раз. Це величезне джерело сварок між людьми. Вчіться визнавати свою неправоту. Вчіться вливатися в перебіг і спілкуватися без з'ясувань, хто "прав", а хто "винен".
    • Спочатку може бути складно зупинятися і не відстоювати свою позицію до кінця, але з часом ви помітите, що рівень стресу йде на зниження. Не маючи необхідності завжди бути правим, ви зможете насолоджуватися життям і поважати інших людей.
  3. 3 Якщо конфлікт виник у відносинах, побудьте якийсь час наодинці з собою. Часом люди просто втомлюються один від одного, особливо якщо бачаться дуже часто. Зробіть перерву, щоб знизити напругу і ще більше цінувати одне одного при спільному проведенні часу.
    • Час, проведений з друзями, допоможе вам зміцнити свій світогляд, зарядить позитивом і веселим настроєм. Можливо, вашому партнерові так само потрібен час на себе і своїх друзів.
  4. 4 Поставте себе на місце іншої людини. Ви навчитеся співпереживання і краще зрозумієте, через що зараз проходить людина. Не чекайте сварки, коли це все може відкритися. Замість цього, регулярно намагайтеся зрозуміти проблеми і радості іншої людини. Так ви станете більш пов'язаними і менше налаштованими на конфлікт.
  5. 5 Плануйте важливі обговорення. Якщо вас щось турбує, подумайте, як піднести це іншій людині. Вирішіть, що ви будете говорити, як і коли. Зробіть ваші аргументи короткими і ясними.
    • Не піднімайте проблему під час загострення пристрастей або без ретельного обмірковування. Інакше ви просто скривдите людини, отримаєте емоційну реакцію або просто посварилися.
  6. 6 Запишіться на психологічну консультацію або займіться медитацією. Якщо ви все ще боретеся з конфліктними ситуаціями, зверніться за допомогою. Запропонуйте іншій людині спільно пройти консультацію у психолога або зайнятися медитацією. Якщо ви отримали відмову, пройдіть терапію самостійно. Хоча це може не вирішити всіх ваших проблем, ви можете навчитися правильно реагувати і краще відчувати ситуацію.

Метод 3 з 3: Запобігання конфліктам на робочому місці

  1. 1 Реагуйте на проблему до того, як вона переросла у сварку. Якщо у вас стали з'являтися проблеми з колегами, негайно починайте налагоджувати відносини. Не чекайте, поки все вирішиться само собою, інакше ситуація може погіршитися і перерости в конфлікт.
    • Очікування і відтягування проблем лише посилює їх. Ви навіть не встигнете усвідомити, як все переросте в сніжний ком, який складно буде зупинити.
  2. 2 Вирішуйте проблеми особисто. Віч-на-віч - це розумний спосіб вирішення проблем, особливо в порівнянні з листуванням. Вирішуйте проблему і всі питання віч-на-віч. В електронному спілкуванні набагато простіше сказати щось образливе чи образливе.
    • Якщо ж ви не можете уникнути спілкування в електронному вигляді, просто стежте за тоном вашого листа і словами, які використовуєте, так як в даному випадку жести і мова тіла не зможуть допомогти вам передати своє ставлення.
  3. 3 Викорінюйте конфлікти. Це цілком очевидно. Часто конфлікти на робочому неминучі, особливо, якщо в колективі багато людей. Щоденні перепалки, дрібні сварки і суперечки з приводу різних питань. Вам потрібно визначити, що важливо для вас і вашої роботи. Вирішуйте конфлікти до того, як вони почнуть завдавати шкоди вашій роботі і робочій обстановці.
    • Незначні проблеми можуть викликати невдоволення. Навчіться абстрагуватися від цього перш, ніж почнете через це хвилюватися і переживати.
  4. 4 Повністю дозволяйте розбіжності. Не залишайте проблему. Незважаючи на те, що ви відразу ж владнали питання, вам також варто переконатися, що ви прийшли до задовільного рішення. Переконайтеся, що ви і ваші колеги поважаєте один одного і що всі задоволені підсумком.
    • Пам'ятайте, що ви повинні дотримуватися професійні відносини з іншими людьми. Як тільки питання вирішене, забудьте про нього. Чи не згадуйте минулі розбіжності, інакше ні продовжать впливати на ваші робочі зв'язку.
  5. 5 Зверніться за допомогою до третьої сторони. Не бійтеся звернутися в той чи інший відділ за допомогою. Іноді третя сторона допомагає зняти напругу і робить конфлікт менш емоційним.
    • Ви можете звернутися до відділу кадрів або спочатку поговорити з менеджером або іншим колегою. Головне, щоб вам обом було комфортно, і ви обидва були готові до розмови.