Як написати, написане

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 24 Лютий 2021
Дата Оновлення: 27 Червень 2024
Anonim
Как быстро сделать огромный конспект за 3 минуты/лайфхак/Даша NICE
Відеоролик: Как быстро сделать огромный конспект за 3 минуты/лайфхак/Даша NICE

Зміст

Довірче лист, або довіреність, дає третій особі право діяти від вашого імені, особливо в ситуаціях, де ваша присутність неможливо. Ймовірно, вам потрібен хтось, хто б допомагав вам з фінансовими, юридичними питаннями або питаннями, пов'язаними зі здоров'ям. Правильно написане, написане дозволить вам зробити це.

кроки

Метод 1 з 4: Підготовка

  1. 1 Розберіться в суті довірчого листа. Довіреність дає право іншій людині діяти від вашого обличчя при певних обставинах. Зазвичай це ситуації, в яких присутність автора неможливо. Ось кілька прикладів таких ситуацій:
    • Батько або опікун може дозволити вихователям або вчителям вживати невідкладних рішення щодо надання медичної допомоги дитині в екстрених випадках.
    • Рекомендується писати довірчі листи для дітей, якщо вони подорожують без батьків або опікунів. Це захистить їх від торгівлі дітьми та питань, пов'язаних з опікою.
    • Якщо у вас є гроші на рахунку в регіональному банку, але ви не можете туди з'їздити, ви можете написати, написане на ім'я людини, який може представляти вас в банку.
    • У довірчому листі може вирішуватися розголошення особистої інформації - наприклад, історії хвороби.
    • Вам також може знадобитися допомога третьої особи при проведенні термінових фінансових транзакцій. Не всі угоди можуть чекати. Якщо ви тимчасово непрацездатні, напишіть, написане і передайте права на прийняття рішення іншій людині.
  2. 2 Визначте, хто буде брати участь в довіреності. З довіреністю пов'язано три особи. Це правовласник (наприклад, батько дитини або власник рахунку в банку), друга сторона (людина або організація, у якій з правовласником можуть виникати якісь або відносини, - наприклад, фінансова організація або організація охорони здоров'я) і третя сторона (посередник) . Лист повинен бути адресований другій стороні.
    • У листі буде описано, які права передаються посередникові, який буде діяти від вашого обличчя.
    • Якщо друга сторона невідома (особливо якщо ви передаєте права на дії в екстрених ситуаціях), точне особа не вказується.
  3. 3 Краще набрати лист на комп'ютері, а не написати від руки. Лист, написаний від руки, складніше читати, і воно виглядає не так професійно, як друковане. Довірче лист - важливий документ, який передає іншій людині право діяти від вашого обличчя в сфері права та фінансів. Воно має бути ретельно продумано. Якщо хтось спробує оскаржити правомірність будь-яких дій, цей документ послужить доказом в суді.

Метод 2 з 4: Текст в шапці листа

  1. 1 У лівій верхній частині аркуша напишіть своє ім'я та адресу. Дотримуйтесь рекомендацій з написання ділового листа. У першому рядку повинно бути ваше ім'я, в другій - країна, місто, індекс, в третій - вулиця і номер будинку. Рядки не повинні розділятися порожніми рядками.
  2. 2 Напишіть дату. Пропустіть рядок і поставте дату наступної рядком.
  3. 3 Потім напишіть ім'я та адресу одержувача. Відступите одну сходинку після дати і напишіть всі дані адресата в такому ж вигляді, як свої.
    • Пам'ятайте, що одержувач і людина, якій ви передаєте свої права, - це не одне і те ж. Ви даєте право посереднику (третій особі) діяти від вашого обличчя, але лист слід адресувати другій особі.
    • Можете залишити це поле порожнім, якщо друга особа невідомо. Якщо ви дозволяєте вихователю приймати рішення щодо здоров'я дитини в екстрених ситуаціях, ви можете не знати, з якою лікарнею вам доведеться мати справу.

Метод 3 з 4: Основний текст

  1. 1 Напишіть звернення. Можна почати з "Шановний (-а)".Більш офіційним вважається звернення "Пан" або "Пані".
    • Потім напишіть повне ім'я адресата.
    • Якщо ви не знаєте повного імені, пропустіть цей пункт.
  2. 2 Зробіть лист коротким і чітким. У довгому листі буде більше подробиць, які можна буде інтерпретувати по-різному. Якщо лист буде коротким і по справі, в ньому буде менше нюансів, здатних викликати розбіжності в інтерпретації.
  3. 3 Напишіть, які саме права ви передаєте третій особі. Лист повинен бути послідовним і чітким. Згадайте конкретні права. Наприклад, ви можете дозволити третій особі давати згоду на проведення медичної процедури, підписувати документи або знімати гроші з вашого рахунку. Почніть лист так:
    • Я, (прізвище, ім'я, по батькові), дозволяю (прізвище, ім'я, по батькові) розголошувати (назва організації, яка отримає доступ до вашої історії хвороби) наступну інформацію щодо мого здоров'я: (список).
    • Опишіть права докладно. Якщо мова йде про вашу історії хвороби, згадайте номер страховки. Якщо вам потрібна допомога в судовому позові, вкажіть номер справи. Якщо мова йде про фінансові питання, вкажіть дані рахунків.
  4. 4 Вкажіть термін дії довіреності. Напишіть, коли саме довіреність вступає в силу, і вкажіть дату закінчення дії. Можна написати так: "Довірена особа має право приймати рішення щодо медичних процедур, коли дитина буде перебувати за адресою (адреса), з 1 вересня 2015 року до 15 вересня 2015 року.
    • Іноді точні дати невідомі, як, наприклад, у випадку з екстреними ситуаціями. У таких випадках потрібно вказувати часові відрізки - наприклад, 30 днів.
  5. 5 Поясніть причину оформлення довіреності. Напишіть, чому вам потрібен посередник. Причинами можуть бути ваша хвороба, неможливість бути присутнім в потрібному місті чи ваша недоступність в певні періоди часу.
  6. 6 Вкажіть можливі обмеження. Можна також привести список ситуацій, в яких ви не дозволяєте посереднику приймати рішення від вашого обличчя. Наприклад, напишіть, що ви не дозволяєте третій особі використовувати вашу історію хвороб для будь-яких інших цілей. Можна написати, що посередник не може приймати певні фінансові рішення без узгодження з вами.
  7. 7 Завершіть лист. Напишіть під листом своє ім'я.

Метод 4 з 4: Фінальні штрихи

  1. 1 Приділіть увагу оформленню. Довіреність - це діловий лист, і воно повинно бути написано діловою мовою. Зазвичай в листах використовують поділ по абзацах. Кожен абзац відокремлюється пропуском рядка, і все абзаци вирівнюються по ширині. Також пропускайте рядок після звернення на початку листа.
  2. 2 Залучіть свідка або нотаріуса. Свідок - це людина, в присутності якого ви підпишете папір. Це підтвердить той факт, що ви були в свідомості, коли підписували папір, і що ви дійсно згодні на ці умови. У деяких випадках слід звертатися до нотаріуса. Нотаріус - це уповноважена державою особа, яка може ставити свій підпис і печатку на різних документах.
    • Ця людина не повинен згадуватися в тексті листа.
  3. 3 Підпишіть лист. Роздрукуйте документ і підпишіть його ручкою з чорним або синім чорнилом. Біля підпису можна також проставити дату - це дата підпису документа.
    • Попросіть свідка розписатися і поставити дату або зверніться до нотаріуса, і він поставить свою печатку і підпис.
  4. 4 Передайте лист посереднику. Зазвичай посередник зберігає цей лист, щоб мати право діяти в дозволених ситуаціях. Посередник може бути зобов'язаний пред'являти цей документ, наприклад, при перетині кордону з вашою дитиною.
  5. 5 Зробіть копію документа і залиште її у себе. Збережіть копію на той випадок, якщо виникнуть які-небудь питання щодо передачі прав посереднику.

Поради

  • Якщо вам буде потрібно внести зміни в текст листа, краще скласти новий лист і запевнити його у нотаріуса або у свідка.