Як приручити хом'ячка Роборовского

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 13 Квітень 2021
Дата Оновлення: 10 Травень 2024
Anonim
Як приручити хом'ячка Роборовского - Суспільство
Як приручити хом'ячка Роборовского - Суспільство

Зміст

Хом'ячки Роборовского, або карликові хом'яки, - це крихітні, але дуже активні і грайливі тварини. Якщо ви хочете приручити карликового хом'ячка, вам буде потрібно присвятити вихованцеві чимало часу і запастися терпінням. Хом'ячки Роборовского непогано живуть невеликими групами або парами, однак якщо ви помітили, що ваші вихованці проявляють ворожість по відношенню один до одного, розсадите їх в окремі клітини.

кроки

  1. 1 Дозвольте хом'яку освоїтися на новому місці. Якщо ви тільки що принесли хом'ячка додому, посадіть його в клітку і залиште одного. Регулярно давайте вихованцеві корм, але не докучайте йому спілкуванням. Якщо ви з самого початку налякаєте хом'яка і ваша присутність буде асоціюватися у звірка з небезпекою, вам буде набагато складніше приручити вихованця.
  2. 2 Привчіть хом'ячка до звуку свого голосу. Сядьте поряд з кліткою, намагайтеся не рухатися і говорите неголосним, впевненим і радісним голосом про що завгодно. Можна неголосно наспівувати мелодійні пісеньки, проте не захоплюйтеся: висока нота може все зіпсувати.
  3. 3 Запропонуйте пухнастому малюкові частування. Візьміть в руку шматочок частування для хом'яка і піднесіть в ту частину клітини, де ваш вихованець зможе відчути апетитний запах, навіть не виходячи зі свого укриття. Зачекайте п'ять-десять хвилин - можливо, за цей час хом'ячок набереться сміливості, підійде до вас і візьме частування. Якщо цього не відбулося, приберіть відкинуте ласощі з клітки і покладіть в миску маленький шматочок чогось смачного. Повторюйте цей крок щодня.
  4. 4 Якщо хом'ячок наважився підійти до вас, покладіть частування на свою долоню.
  5. 5 Коли вихованець видереться на долоню, щоб взяти ласощі, трохи підніміть руку над підлогою клітки. Швидше за все, хом'ячок тут же зістрибне вниз.
  6. 6 Обережно утримуйте руку з сидячим у ньому хом'ячком на безпечній висоті і запропонуйте звірку ще один шматочок частування. Переходьте до цього кроку, якщо ваш вихованець звик сидіти у вас на долоні і не зістрибне. Виберіть для цієї вправи місце, де хом'ячок не зможе втекти і сховатися.
  7. 7 Обережно погладьте хом'ячка, поки він їсть частування.
  8. 8 Запропонуйте хом'яка перейти на долоньку іншої руки. Спробуйте це зробити, коли вихованець вже звик до вас і погоджується, щоб його гладили навіть без винагороди ласощами. Після того, як ви пограєте з вашим вихованцем, потрібно пригостити його чимось смачним.

Поради

  • Якщо хом'ячок робить щось недозволене, наприклад, гризе рукав вашої сорочки, спокійно, але твердо скажіть: "Не можна!" Якщо вихованець припинив пустувати, почастуєте його чимось смачним. Ні в якому разі не кричіть на хом'ячка, інакше він буде боятися вас.
  • Деякі види частування можна давати лише в невеликих кількостях. Наприклад, якщо ви даєте насіння соняшнику (насіння), достатньо всього пари насіння в день.
  • Не варто годувати хом'ячка Роборовского ласощами, що містять цукор: ці звірята схильні до цукрового діабету.
  • Не можна підносити руку зверху і хапати хом'ячка: саме так яструби хапають кігтями свою здобич в дикій природі.
  • Ваша впевненість - запорука успішного приручення. Якщо ви будете боятися хом'ячка, він теж буде боятися вас.

попередження

  • Щоб приручити хом'ячка Роборовского вам буде потрібно чимало часу - від кількох тижнів до кількох місяців. Будьте терплячі і наполегливі.
  • Карликові хом'ячки дуже моторні. Якщо ви порівняно недавно приручили хом'ячка, утримайтеся від спокуси посадити його на коліно - швидше за все, вихованець втече від вас назавжди.
  • Хом'ячок може вкусити вас. Якщо це сталося, посадіть вихованця назад в клітку і в цей раз не давайте йому частування. Промийте місце укусу і заклейте пластиром.

Що вам знадобиться

  • хом'ячок Роборовского
  • Частування (наприклад, насіння)
  • Безпечна територія, звідки хом'ячок не зможе втекти (щоб тримати там вихованця)