Як написати християнську пісню

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 19 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як писати пісні - вступ / як правильно писати пісні, як писати аранжування, як писати мелодію / Кана
Відеоролик: Як писати пісні - вступ / як правильно писати пісні, як писати аранжування, як писати мелодію / Кана

Зміст

Ця стаття розповість, як написати християнську пісню. У покрокової інструкції нижче ви знайдете все, що потрібно, щоб написати хороший християнський текст до музики будь-якого жанру. Чи готові? Тоді почнемо!

кроки

Частина 1 з 3: Сформуйте ідею

  1. 1 Придумайте загальну тему для вашої пісні. Якщо у вас вже є ідеї, відштовхуйтесь від них. Набагато легше написати пісню, якщо заздалегідь уявляєш, про що вона буде!
  2. 2 Загляньте в Біблію. Знайдіть рядки, які вам найбільше подобаються. Чи можна взяти їх за основу для пісні? Концентрація на певних текстах з Біблії посилить християнське значення вашої пісні, зробить її більш глибокої і обґрунтованою.
  3. 3 Слухайте вашого священика. Ви можете написати пісню, черпаючи натхнення з недільних проповідей. Використовуйте теми, на яких священик акцентує увагу в своїй промові. Крім того, ви можете попросити його допомогти з піснею або підкоригувати її в кінці.
  4. 4 Визначтеся, яке послання ваша пісня буде нести світу. Чи буде в сюжеті закладена історія? Може бути, вона розповість про пригоди, або продемонструє певний світогляд?
  5. 5 Задумайтеся про те, що вам самим доводилося переживати останнім часом. Текст пісні, заснований на власному досвіді, допоможе вам достукатися до сердець слухачів. Якщо вам сумно, подумайте про написання мелодійної балади, а якщо на душі радісно - напишіть щось більш веселе й оптимістичне. Ваші слухачі відчують велику зв'язок з піснею, якщо зможуть проасоціювати її з ситуаціями, з якими зіткнулися в реальному житті.

Частина 2 з 3: Визначтеся з жанром

  1. 1 Подумайте, музику якого жанру вам хотілося б складати. Спирайтеся на свої вподобання і смаки - це має приносити задоволення в першу чергу вам. При належній фантазії, християнську пісню можна написати в будь-якому жанрі.
  2. 2 Згадайте своїх улюблених музикантів. Це не обов'язково повинні бути виконавці християнської музики, головне, щоб вони вас надихали.

Частина 3 з 3: Напишіть пісню

  1. 1 Складіть план дій. Це допоможе зробити вашу роботу більш ефективною.
  2. 2 Складіть куплети. Ви можете написати кілька міні-пісень, а потім з'єднати їх разом, створюючи загальну ідею.
  3. 3 Експериментуйте. Рухайте куплети, міняйте їх місцями. Якщо у вас не виходить скласти куплети в історію, проведіть їх. Додавайте нові, позбавляйтеся від старих. Не забувайте про те, який сенс спочатку планували вкласти в пісню.
  4. 4 Репетируйте. Зіграйте або заспівайте вашу пісню - вам подобається, як вона звучить? Якщо ні, не переживайте. Написання пісні може бути тривалим процесом. Зосередьтеся на тому, що хочете сказати слухачам.
  5. 5Придумайте назву для пісні, відштовхуючись від її теми.

Поради

  • Пишіть про те, у що вірите. Чи не стримуйте себе.
  • Якщо вам складно придумати тему, переслухати свої улюблені пісні. Вони можуть наштовхнути вас на думку (тільки не копіюйте текст!).
  • Увімкніть рядки з Біблії. Більшість християнських пісень цитують писання, нехай і перефразовуючи текст.
  • Не бійтеся здатися дивним. Пишіть заради Бога. Попросіть Бога про допомогу.
  • Постарайтеся не вживати сленг, якщо це не входить в загальну концепцію пісні.
  • Псалтир - ще один хороший джерело для натхнення.
  • Послухайте відомих християнських виконавців; у них чудова музика, яка несе світло і любов у маси.
  • Більшості людей подобаються невигадливі мотиви і тексти, тому не намагайтеся співати про все і відразу. Чим простіше, тим краще.
  • Будьте креативні! Не бійтеся змінювати тривалість, тональність або ритм пісні, якщо вам здається, що там вона буде звучати краще. Чи не заганяйте себе в рамки. Спробуйте себе в різних стилях, акордах, і техніках.

попередження

  • Не займайтеся плагіатом - мало того, що це аморально, вас можуть притягнути до відповідальності в судовому порядку. Якщо вам здається, що ваша пісня схожа на якусь іншу, програйте її друзям і запитайте їх думки.
  • Якщо ви хочете писати хороші християнські пісні, ви повинні бути релігійні, інакше це просто лицемірство. Та й як ви збираєтеся писати про те, в чому не розбираєтеся?

Що вам знадобиться

  • ідея
  • Олівець і папір (або комп'ютер)