Як не дати морозиву розтанути в портативному холодильнику

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 21 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як не дати морозиву розтанути в портативному холодильнику - Суспільство
Як не дати морозиву розтанути в портативному холодильнику - Суспільство

Зміст

Що може бути краще, ніж похід на пляж або в парк з портативним холодильником, набитим смакотою? Якщо на вулиці стоїть спека, і ви захотіли з'їсти морозиво, але не знаєте, як не дати йому розтанути, не поспішайте впадати у відчай. Є кілька способів зберегти морозиво на більш тривалий час.

кроки

Метод 1 з 2: За допомогою сухого льоду

  1. 1 купіть близько 4,5-9 кг льоду для холодильника об'ємом 38 л. Ціна на сухий лід починається приблизно від 200 рублів за кілограм. У деяких регіонах його буває непросто придбати - пошукайте інформацію в інтернеті про місцеві виробниках. Сухий лід випаровується зі швидкістю приблизно 2,3-4,5 кг в день, тому, якщо купити його занадто рано, то до потрібного моменту від нього практично нічого не залишиться.
    • Сухий лід зазвичай продається у вигляді блоків 25 см × 5 см і вагою близько 4,5 кг.Вам знадобиться по одному блоку на кожні 40 см довжини переносного холодильника.
    • Приготуйте власний сухий лід, розпорошивши вуглекислотний вогнегасник на наволочку протягом 2-3 секунд. Перед цим не забудьте надіти рукавички, черевики з закритим носом і інше захисне спорядження.
  2. 2 Виберіть портативний холодильник з ізоляцією і вентиляційним отвором. Оскільки сухий лід перетворюється в пар, у холодильника має бути вентиляційний отвір або клапан, через яке він буде виходити. Якщо холодильник герметичний, скупчення пара буде збільшувати тиск всередині контейнера, що в підсумку може призвести до вибуху.
    • Якщо в холодильнику немає клапана, кришку потрібно буде залишати відкритою.
    • Для зберігання сухого льоду зазвичай використовують переносні холодильники з пластмаси і пінопласту.
  3. 3 При зверненні з сухим льодом надягайте товсті рукавички. Сухий лід може «обпалити» руки, хоча при температурі -78 ° C, скоріше, можна отримати сильне обмороження. Як би там не було, витягуючи морозиво з холодильника, постарайтеся не доторкатися до блокам сухого льоду!
  4. 4 Покладіть морозиво на дно портативного холодильника. Оскільки холодне повітря важче теплого, сухий лід краще поміщати поверх предметів, які потребують охолодження. По можливості розташуйте сухий лід поверх інших предметів в холодильнику.
  5. 5 Оберніть сухий лід в рушником і покладіть його в переносний холодильник. Завдяки такій ізоляції він буде довше підтримувати прохолоду. Це також дозволить уберегти продукти в портативному холодильнику від контакту з сухим льодом.
  6. 6 Зберігайте напої та інші закуски в окремому холодильнику, щоб вони не обледеніли. Сухий лід досить холодний, щоб заморозити будь-які продукти, що знаходяться під ним. Покладіть напої і закуси окремо від морозива, щоб вони не замерзли. Це також продовжить термін дії сухого льоду.
  7. 7 Заповніть весь вільний простір в портативному холодильнику. Чим більше порожнього простору ви залишите в холодильнику, тим швидше буде випаровуватися сухий лід. Якщо їжі не так багато, заповніть переносний холодильник звичайним льодом або іншими речами, на кшталт рушників або зім'ятої газети. Або просто купите більше морозива!
    • Заповніть портативний холодильник доверху і замкніть кришку.
  8. 8 Якщо ви плануєте взяти морозиво в поїздку, поставте переносний холодильник в багажник. При випаровуванні сухий лід перетворюється на двоокис вуглецю. У закритому просторі, яким є транспортний засіб, скупчення вуглекислого газу може викликати запаморочення і навіть непритомність.
    • Якщо в багажнику не виявилося місця, відкрийте вікна або включіть кондиціонер для циркуляції свіжого повітря.
  9. 9 Поставте портативний холодильник подалі від прямих сонячних променів. Сухий лід буде залишатися холодним довше, якщо тримати його в тіні.
  10. 10 Коли необхідність у сухому льоді відпаде, просто приберіть його в місце з кімнатною температурою. Прибирання сухого льоду - суща дрібниця! Коли ви доїсте останнім морозиво, відкрийте переносний холодильник і залиште його в добре провітрюваному місці. Сухий лід перетвориться в двоокис вуглецю і розсіється в повітрі.
    • Ні в якому разі не викидайте сухий лід в каналізацію, раковину, унітаз або сміттєвий бак. Через сухого льоду труби можуть замерзнути, лопнути або навіть вибухнути, якщо він почне розсіюватися занадто швидко.

Метод 2 з 2: За допомогою звичайного льоду

  1. 1 Купіть високоякісний термостійкий холодильник. Холодильник холодильника ворожнечу! Різні компанії використовують різні типи ізоляції. Якісний брендовий холодильник набагато ефективніше зберігає температуру всередині, ніж одноразовий з пінопласту.
  2. 2 Перед тим, як заповнити портативний холодильник, охолодіть його. Не варто складати морозиво в теплий холодильник. Занесіть переносний холодильник всередину приміщення, щоб він охолов. Щоб охолодити холодильник, висипте в нього відерце льоду.Коли будете готові завантажувати холодильник морозивом, витягніть старий лід і замініть його новим.
  3. 3 Покладіть морозиво на дно переносного холодильника. Продукти в нижній частині холодильника будуть зберігатися при самій низькій температурі. Продукти, які не обов'язково тримати замороженими, слід розташувати у верхній частині холодильника. Чи не кладіть в портативний холодильник разом з морозивом нічого теплого, так як температура всередині повинна залишатися якомога нижчою!
  4. 4 Щоб уповільнити процес танення, заморозьте великий шматок льоду. Візьміть велику каструлю або форму для запікання, щоб заморозити великий шматок льоду. Чим більше буде лід, тим довше він залишиться в замороженому стані, і тим довше морозиво не почне танути!
  5. 5 Щоб уповільнити процес танення, накрийте лід шаром кам'яної солі. Кам'яна сіль уповільнює швидкість танення льоду. Більш того, за старих часів кам'яна сіль використовувалася для виготовлення морозива! Насипте одну-дві жмені кам'яної солі прямо на лід.
  6. 6 Для додаткової термоізоляції помістіть морозиво в пакети для заморозки. Багаторазові пакети для зберігання і заморозки часто використовуються в продуктових магазинах, щоб зберегти гарячі продукти гарячими, а холодні - холодними. Помістіть морозиво в один з таких пакетів, а той покладіть в портативний холодильник і обкласти льодом.
  7. 7 Заповніть всі порожній простір в переносному холодильнику. Порожній простір в холодильнику прискорює процес танення льоду. Щоб повністю заповнити холодильник, набийте його рушниками.
  8. 8 Тримайте холодильник весь час закритим. Чим частіше ви будете відкривати портативний холодильник, тим швидше буде випаровуватися лід. Тримайте напої в окремому холодильнику, так як їх, швидше за все, будуть діставати частіше.
  9. 9 Поставте холодильник подалі від прямих сонячних променів. Це досить важко зробити, якщо тінь відсутня, але по можливості поставте холодильник за стілець або під парасолькою, щоб він не нагрівався.

попередження

  • Зберігайте сухий лід в добре провітрюваному приміщенні.
  • При зверненні з сухим льодом надягайте рукавички, щоб уникнути обмороження.
  • Зберігайте сухий лід в недоступному для дітей і домашніх тварин місці.
  • Ні в якому разі не їжте сухий лід.