Як відмовити кому то на пропозицію зустрічатися і не заподіяти йому біль

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 20 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как выйти замуж после 40? Советы психолога | Консультации с Еленой Яковенко
Відеоролик: Как выйти замуж после 40? Советы психолога | Консультации с Еленой Яковенко

Зміст

Якщо людина запрошує вас на побачення або проявляє до вас інтерес, але ви не відчуваєте до нього взаємних почуттів, то вихід із ситуації може виявитися непростим і виснажливим процесом. Хто б це не був, один або незнайома людина, навряд чи ви хочете заподіяти йому біль. У той же час вам слід дати ясно зрозуміти, що він вас не цікавить. Відмовляти завжди важко, проте можна вийти з ситуації з високо піднятою головою, відреагувавши із співпереживанням і водночас не подавши помилкових надій.

кроки

Метод 1 з 4: Реагуйте тактовно і чемно

  1. 1 Покажіть, що ви вдоволені, але не зацікавлені. Завжди приємно отримати запрошення на побачення, незалежно від того, подобається вам людина чи ні. Ця людина вважає, що заради вас варто ризикнути, незважаючи на можливу відмову і незручність.І хоча він міг вибрати буквально кого завгодно в якості об'єкта симпатії, він вибрав саме вас. Потрібна велика мужність, щоб зробити крок і розкритися.
    • Посміхніться і подякуйте. Висловіть подяку за те, що людина захотіла покликати вас на побачення, але дайте чітко зрозуміти, що, хоч ви і вдоволені, вам це не цікаво.
    • Наприклад, просто скажіть: «Спасибі, мені дуже лестить ваше запрошення, але ви мене не цікавите в романтичному плані».
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Jessica Engle, MFT, MA


    Коуч по відносинам Джессіка Ингл - коуч по відносинам і психотерапевт з області затоки Сан-Франциско. Заснувала фірму Bay Area Dating Coach в 2009 році, після отримання магістерського ступеня з консультаційної психології. Є ліцензованим психотерапевтом в галузі сім'ї та шлюбу і зареєстрованим драматерапевтом з більш ніж 10 роками досвіду.

    Jessica Engle, MFT, MA
    Коуч по відносинам

    Прямолінійність - кращий підхід.Джессіка Ингл, директор Bay Area Dating Coach, каже: «Проявіть люб'язність, однак говорите чітко і твердо. Краще зробити це особисто або відправити повідомлення, сказавши щось на кшталт: «Я дуже ціную час, який ми проводимо разом, але я не думаю, що ми підходимо один одному». Якщо людина продовжує наполягати, ввічливо повторіть свої слова ».

  2. 2 Зробіть паузу, перш ніж відмовити. Якщо вас поставили в скрутне становище, хоча б на мить зробіть паузу перед тим, як стримати запал людини. Це покаже йому, що ви обміркували його питання, навіть якщо це не так. Сказавши «ні» без найменшого коливання, ви напевне зачепите почуття людини.
  3. 3 Говоріть якомога менше. Коли справа доходить до відмови, то фраза: «Стислість - сестра таланту», - стає як ніколи вірною. Розтягнутий відмова і безладні пояснення можуть перерости в суперечку і неправильне тлумачення ваших слів. Необов'язково вдаватися в подробиці, просто відмовте коротко і мило.
    • Чим більше ви будете говорити, тим більше фальшивими будуть здаватися ваші слова і тим довше триватиме і без того незграбний розмова.
  4. 4 Уміло слукавьте. Якщо ви збираєтеся придумати виправдання, принаймні переконайтеся, щоб воно було правдоподібним і що до нього не можна причепитися. Наприклад: «Я тільки що отримав підвищення і хочу зосередитися на роботі», - або: «Дружба для мене понад усе». Це звучить набагато краще, ніж: «Я дуже зайнята на цьому тижні», - або: «У даний момент я просто не готова до відносин».
  5. 5 Використовуйте затвердження від першої особи. Замість того, щоб описувати, чому ви не хочете зустрічатися з цією людиною, спробуйте зосередитися на собі. Прості затвердження в стилі: «Вибач, ти мені не подобаєшся в романтичному плані», - і: «Ти мені правда подобаєшся як людина, але я не відчуваю зв'язку між нами», - легше прийняти, ніж: «Ти не в моєму смаку» .
  6. 6 Закінчите розмову гідно. Ви обидва, швидше за все, відчуваєте себе ніяково і некомфортно в даний момент, однак постарайтеся закінчити розмову на позитивній і безтурботним ноті.
    • Якщо це здається доречним, спробуйте трохи пожартувати. Або хоча б щиро посміхніться, принесіть вибачення і підіть.
    • Швидко ідіть. Швидше за все, людині буде неприємно або некомфортно, якщо ви продовжите розмову або будете перебувати поблизу після відмови.
    • Можливо, ви захочете продовжити розмову як ні в чому не бувало і тим самим підбадьорити людини після відмови, але найкраще, що ви можете зробити в даній ситуації, - це закінчити зустріч якнайшвидше.
  7. 7 Не розказуйте про це. Немає причин обговорювати цей випадок з колегами або навіть з друзями. Поважайте почуття іншої людини. Бути відкинутим досить важко і без того, щоб ще справлятися з почуттям сорому перед іншими людьми.

Метод 2 з 4: Дійте невідкладно

  1. 1 Подивіться проблеми в обличчя. Відмова, як правило, викликає крайню незручність у обох замішаних сторін, і у вас може виникнути спокуса повністю ігнорувати ситуацію. Не варто робити вигляд, ніби нічого не сталося. На жаль, промовчати у відповідь і сподіватися, що людина в кінцевому підсумку «зрозуміє натяк», - це жорстока і погана стратегія, яка часто призводить до зворотних результатів.
  2. 2 Дайте чітку відповідь якомога швидше. Не чекайте «слушного моменту» - часто він так і не настає.Чим довше ви будете чекати, тим важчим і незграбним виявиться відмова для вас обох.
    • Якщо людина не отримає від вас твердого та чіткого «ні», йому буде складно рухатися далі, тому найкраще, що ви можете зробити, - це відмовити йому. Можливо, спочатку буде трохи боляче, але в довгостроковій перспективі ви обидва будете радіти з того.
  3. 3 Чи не вдавайтеся до Хостінг. Хостінг - це відносно новий термін для опису старий добрий спосіб відкинути людини: повністю зникнути після початкового спілкування, будь то одне побачення або кілька. Замість того, щоб подивитися проблемі в обличчя, ініціатор остаточно і безповоротно зникає без пояснення причин. Якщо ви зникнете з поля зору людини, так і не вирішивши проблему, ви зробите саме те, чого намагаєтеся уникнути, - заподієте людині біль.
    • У дослідженні 2012 року вчені виділили сім стратегій розриву відносин, а потім попросили людей оцінити їх від найбільш до найменш прийнятних. Переважна більшість визначило Хостінг як найменш прийнятний спосіб розлучитися з будь-ким.
  4. 4 Відповідайте незнайомим і мало знайомим людям за допомогою повідомлень. М'яко відкинути ледь знайомої людини в листуванні не тільки прийнятно, але і переважно. Однак це правило не працює в разі, якщо це ваш давній знайомий або шанувальник, з яким ви зустрічалися кілька місяців.
    • Повідомлення повинно бути нейтральним - це дозволить пом'якшити удар, і людина буде плекати своє ображене его наодинці з собою. Немає ніякої причини вступати у фізичний контакт з людиною, якого ви не знаєте, просто щоб відкинути його.
    • У деяких випадках, коли справа стосується спілкування в інтернеті або колеги, якого ви рідко бачите і погано знаєте, досить відмовити навіть по електронній пошті.
  5. 5 Відповідайте друзям і колегам особисто. Будь-, кого ви знаєте особисто або бачите кожен день, наприклад, один або колега, заслуговує особистого відповіді. Завдяки цьому неминучі зустрічі в майбутньому будуть набагато менш незграбними.
    • Особистий відмова дозволить людині побачити вашу міміку / мова тіла і почути тон вашого голосу.

Метод 3 з 4: Будьте прямолінійні

  1. 1 Ведіть себе твердо і безкомпромісно. Уникайте коливань і нерішучості, так як це може збити з пантелику людини. Якщо ви твердо відмовите в перший раз, швидше за все, вам не доведеться знову проводити цю розмову.
    • Неоднозначна реакція з вашого боку може викликати у людини відчуття, що у нього все ще є шанс, а це несправедливо по відношенню до нього і призведе до зайвої трати його часу.
    • Це також підвищує ймовірність того, що вам доведеться повторити цей незграбний розмова в майбутньому.
  2. 2 Говоріть люб'язно і прямолінійно. Посміхайтеся, при цьому будьте максимально спокійні і розслаблені. Використовуйте позитивний мова тіла - сидите або стійте рівно і дивіться людині прямо в очі, щоб передати серйозність своїх слів.
    • Негативний мову тіла (сутулість або уникнення погляду) вказує на невпевненість в словах говорить.
  3. 3 Не робіть помилкову надію. Якщо ви дійсно не зацікавлені в побаченні з цією людиною, дайте йому це чітко зрозуміти. Такі твердження, як: «Я зараз дуже зайнятий роботою», - або: «Я тільки що завершила довгострокові відносини», - можливо, будуть сприйняті як люб'язний відмову, але для деяких людей це може прозвучати швидше як: «Запитай мене знову через кілька тижнів ». Слідкуйте, щоб ваші слова не звучали так, ніби існує можливість для майбутнього побачення, особливо якщо ви знаєте, що це не так.
  4. 4 Рухайтеся далі. Не примушуйте себе продовжувати підтримувати контакт з людиною, якщо не плануєте коли-небудь піти з ним на побачення. Звичайно, іноді приємно тримати поруч вірного шанувальника, але якщо ви не збираєтеся серйозно відповідати взаємністю, це лише буде служити підживленням для вашого его.
    • Чи не відновлюйте спілкування, якщо тільки дійсно в цьому не зацікавлені.Може бути заманливо звернутися до людини, якій ви відмовили в минулому, особливо якщо ви проходите через важкий період в житті.
    • Немає необхідності телефонувати і писати йому або навіть «дружити» з ним в VK, якщо тільки ви дійсно не зацікавлені в людині.
    • Сумнозвісний дзвінок (або повідомлення) в нетверезому стані є поширеним способом повторно ініціювати контакт. Хвилинна помилка в судженні з вашого боку може викликати багато плутанини і відчаю для іншої людини. Ви також поставите себе в положення, при якому вам знову доведеться йому відмовляти.
  5. 5 Не відправляйте людини у френдзону, якщо тільки ви дійсно не мають наміру дружити з ним. Ви правда хочете бути друзями, або ви просто намагаєтеся щадити почуття людини, кажучи, що ви - приятелі? У другому випадку просто не кажіть цього.
    • Якщо ви дійсно хочете залишитися друзями, дайте людині деякий простір після того, як відкинете його. Дайте йому шанс відновити своє вражене самолюбство і подолати збентеження.
    • Цілком можливо, що людина не зможе дружити з вами через своїх романтичних почуттів до вас. В такому випадку ви повинні поважати його рішення.

Метод 4 з 4: Реагуйте без облуди

  1. 1 Зрозумійте, що відмовляти - це нормально. Нікому не подобається заподіювати біль іншим, але відмова не робить вас підлим або жахливою людиною. Немає нічого поганого в тому, що ви скажете «ні». Якщо вас не тягне до людини в романтичному плані, ви нічого не зможете з цим вдіяти. Говорити що-небудь, крім «ні», нешанобливо по відношенню до вас обох.
  2. 2 Перестаньте переживати почуття провини. Ви не зобов'язані догоджати всім і ви ніколи не повинні погоджуватися зустрічатися з ким-небудь з почуття провини. Поважайте власні почуття в даній ситуації і не критикуйте себе.
    • Відкрита демонстрація провини може збити з пантелику людини. Якщо ви дасте йому чесну відповідь, приносити вибачення необов'язково.
  3. 3 Довіртеся своїй інтуїції. Можливо, ви навіть не знаєте, чому відмовляєте людині, - у вас просто погане передчуття щодо нього або цієї ситуації. Довіртеся цьому почуттю. Якщо що-небудь здається дивним або відразливим, швидше за все, так і є.
  4. 4 Не приносьте вибачення. Відмовляти - це нормально, і вам абсолютно нема за що просити вибачення. Можливо, ви навіть щиро жалкуєте, але, якщо ви висловите це вголос, це може бути сприйнято як жалість і так, ніби ви зробили щось не так, відмовивши людині.