Як перестати потіти під пахвами

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 21 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ИЗБАВЛЯЕМСЯ ОТ ПОТА И ЗАПАХА ПОДМЫШКАМИ НАВСЕГДА
Відеоролик: ИЗБАВЛЯЕМСЯ ОТ ПОТА И ЗАПАХА ПОДМЫШКАМИ НАВСЕГДА

Зміст

Виділення поту - це цілком природний процес. Однак контролювати його, особливо в жарку пору року, буває непросто. Що робити, якщо ваші пахви раптом стають мокрими? Дезодоранти тільки маскують запах поту, тому якщо ви хочете впоратися з проблемою, необхідні будуть рішучі дії з вашого боку. Як позбутися пітливості пахв? У цій статті міститься корисна інформація про те, як правильно користуватися антиперспірантів, які зміни необхідно зробити в своєму способі життя і в яких випадках слід звертатися за медичною допомогою.

кроки

Метод 1 з 3: Антиперспіранти

  1. 1 Визначте корінь проблеми. Перед тим як відправлятися за дезодорантом, вам слід подумати, в чому корінь проблеми, щоб правильно вибрати необхідний засіб. Для деяких людей неприємний запах - це головна причина, чому вони хочуть перестати потіти. Інших же більше турбують плями під пахвами, які зрадницьки виступають в самих невідповідних місцях.
    • Якщо ви боретеся з запахом тіла і плямами на одязі, вам необхідно підійти до вирішення цих двох проблем окремо. Використання дезодоранту не вирішить проблему, ви як і раніше будете потіти. Справа в тому, що дезодорант лише маскує запах.
    • Якщо ви хочете перестати потіти, вам слід зважитися на ряд медичних процедур, до яких, як правило, вдаються тільки в крайніх випадках. Якби ваш організм перестав виділяти шлаки і токсини через шкіру, ви б померли.
  2. 2 Купуйте відповідне засіб. Залежно від вашої проблеми, ви можете придбати дезодорант, антиперспірант або комбінований засіб. Крім того, ви можете проконсультуватися з лікарем, якщо хочете придбати більш сильний засіб, що відпускається за рецептом.
    • Якщо ви боретеся з запахом тіла, Підберіть дезодорант, до складу якого входять натуральні інгредієнти, які будуть маскувати запах. Крім того, приділяйте достатньо часу особистої гігієни. Нижче наведені корисні поради, як правильно стежити за гігієною.
    • Якщо ви хочете позбутися від непривабливих плям на одязі, Почніть з придбання високоякісного антиперспіранти, до складу якого входить хімічний інгредієнт хлорид алюмінію гексагідрат, який блокує виділення поту.
  3. 3 Приготуйте натуральний дезодорант самостійно. Існує велика різноманітність натуральних засобів, які можна придбати в магазинах, проте можна зробити і власний дезодорант для контролю виділяється під пахвами поту.
    • Змішайте соду з водою до отримання пасти густої консистенції, нанесіть на пахви і залиште на 20-30 хвилин. Після цього змийте водою.
    • Спробуйте яблучний оцет або інший солодовий оцет. Ці кошти не тільки допоможуть усунути неприємний запах, але і будуть блокувати виділення поту.
    • Спробуйте суміш лимонного соку і томатної пасти перед сном. Нанесіть суміш на 15 хвилин.
    • Приготуйте суміш з мелених листя волоського горіха і евкаліпта.
    • Щодня пийте чай з шавлією. Шавлія допомагає запобігти активне потовиділення протягом дня.
  4. 4 Застосовуйте вибрані вами кошти правильним чином. Якщо ви боретеся з потом, вам потрібно використовувати антиперспірант або дезодорант перед сном і після пробудження, а також після купання. Завжди ретельно мийте руки і пахви чистою водою з милом, витирайте досуха, а вже потім тільки наносите тонкий шар дезодоранту чи антиперспіранти на сухі пахви.
    • Деякі люди використовують дезодорант, перш ніж одягатися або перед виходом.Однак перш ніж використовувати подібні засоби, слід спочатку вимити і висушити шкіру пахв, а тільки потім застосовувати додаткові засоби.
    • Помітивши, що ви спітніли, не використовуйте дезодорант відразу ж - в цьому випадку він не буде мати належного ефекту. Замість цього краще помийте пахви з милом і водою і тільки потім використовуйте вибране вами засіб.

Метод 2 з 3: Як зменшити утворення поту

  1. 1 Приймайте душ або ванну регулярно. Якщо ви сильно потієте, не варто обмежуватися тільки такими засобами, як дезодорант і антиперспірант. Слідкуйте за чистотою тіла протягом дня. Якщо у вас є така можливість, мийтеся один-два рази на день. Якщо такої можливості немає, мийте пахви, щоб залишатися чистим протягом дня.
    • У літню пору, якщо ви живете в жаркому регіоні, спробуйте приймати гарячий душ і не надягайте одяг відразу. Ваше тіло повинно повністю висохнути і охолонути, перш ніж ви надягнете одяг. В іншому випадку піт почне виділятися відразу ж.
  2. 2 Періть сорочки, майки та футболки після кожного використання. Особливо це важливо робити, якщо ви спітніли в предметі одягу. Сам по собі піт не має запаху, але коли в його середовищі розвиваються бактерії, тоді і виникає неприємний амбре.
    • Якщо ви не будете прати речі, запах поту буде накопичуватися і посилюватися.
    • Якщо ви сильно потієте, міняйте одяг частіше, навіть якщо це буде полудень. Якщо ви сильно потієте на роботі, тримайте при собі додаткову сорочку, яку ви зможете переодягнути в разі потреби.
  3. 3 Носіть майки. Чистий біла футболка або майка будуть вбирати піт, який не буде видно на вашій сорочці. Якщо ви носите светр, подумайте про те, щоб надіти додатковий одяг, щоб плями поту не виступить на сорочці під светром.
    • Регулярно періть одяг, щоб вона була чистою і свіжою і від неї приємно пахло.
  4. 4 Голіть пахви. Якщо у вас підвищене потовиділення, в якійсь мірі гоління під пахвами допоможе. При цьому пітливість не зменшиться, однак під пахвами буде накопичуватися менше поту, а запах і плями будуть менш вираженими.
    • Важливо знати, що в жарку пору, у міру того як ми потіємо, волосся на тілі допомагають увібрати вологу з шкіри, охолоджуючи нас. Тому, з одного боку, якщо ви голите пахви, ви попереджуєте поява бактерій, однак відсутність волосся сприяє виділенню поту, так як організм не охолоджується належним чином.
  5. 5 Внесіть корективи в свій раціон харчування. Виключіть продукти, що викликають неприємний запах тіла. Якщо ви схильні до пітливості, дізнайтеся які продукти необхідно виключити зі свого раціону.
    • Цибуля, часник і інші подібні продукти можуть викликати неприємний запах під пахвами. Деякі спеції, такі як асафетида, кмин і каррі можуть посилювати потовиділення. Крім того, виключіть зі свого раціону хрестоцвіті овочі, такі як капуста або брокколі.
    • Раціон харчування з високим вмістом червоного м'яса, молочних продуктів або алкоголю також збільшує цю проблему.
    • Капсаїцин, що міститься в гострому перці, стимулює нервові рецептори в роті і «обманює» нервову систему, змушуючи її «думати», що вам жарко. Ваш внутрішній термостат - гіпоталамус - посилає організму сигнали, що змушують посилено працювати потові залози.
  6. 6 Займайтеся фізичними вправами, щоб знизити індекс маси тіла (ІМТ). Люди з високим вмістом жиру і маси тіла потіють більше. Якщо ви дійсно хочете зменшити потовиділення, спробуйте включити в свій щотижневий графік кардиоупражнения. Ви не тільки схуднете, але і залишите весь ваш піт в спортзалі.
    • Кращий і найшвидший спосіб втратити вагу - це збільшити фізичну активність і зменшити кількість калорій, які ви споживаєте щодня. Включайте в свій раціон пісні білки, наприклад, боби, нежирне куряче м'ясо і яйця. Виключіть зі свого раціону смажену їжу, молочні продукти і червоне м'ясо, а також збільште споживання цільнозернових продуктів і овочів.
    • Пийте достатню кількість рідини і поступово збільшуйте інтенсивність фізичних навантажень. Вранці і ввечері робіть тривалі прогулянки або пробіжки, після цього приймайте душ, щоб змити піт.

Метод 3 з 3: Медичні процедури

  1. 1 Поговоріть з лікарем про варіанти лікування. Пітливість пахв (пахвовий гіпергідроз) характеризується наявністю надмірного потовиділення. Проконсультуйтеся з лікарем, якщо вас турбує ця проблема. Цілком ймовірно, лікар порекомендує вам засоби місцевої дії на основі алюмінію. Однак, якщо захворювання набуло більш серйозну форму, лікар порекомендує інші методи лікування.
    • У деяких випадках призначають антихолинергическое засіб, наприклад, «Ремініл», який допомагає боротися із зайвою потовиділенням.
    • Поговоріть зі своїм лікарем про внутрішньошкірне введення ботулінічного токсину типу А. Ця процедура дозволить вам позбавитися від гіпергідрозу на півроку, а при найсприятливіших обставинах ви забудете про цей неприємний недугу на найближчі 8 місяців. Крім того, дана процедура вважається малоінвазивної.
  2. 2 Подумайте про іонтофорез. При цьому лікуванні за 2-4 процедури в тиждень по 20 хвилин кожна з допомогою води пацієнтові проводять несильні розряди струму на шкіру. Правда, цей спосіб тимчасовий (результат тримається від декількох тижнів до декількох місяців) і не завжди ефективний.
  3. 3 Задумайтесь про торакоскопічної симпатектомії в самому крайньому випадку. При такому лікуванні невеликий ендоскопічний інструмент вставляють в розріз нижче пахви, щоб зруйнувати симпатичний нерв, який відповідає за виділення поту під пахвами. Це лікування ефективне, але ризиковано, і часто призводить до серйозних ускладнень, наприклад, до утрудненого дихання, пошкодження нерва і (або) посиленого потовиділення в інших частинах тіла.
  4. 4 Подумайте про ботокс. Це довготривалий спосіб. Завдяки ботоксу можна позбутися від поту під пахвами на тривалий час. Деякі кажуть, що завдяки цій процедурі вони забули про потіють пахви на шість місяців. На цю процедуру варто звернути увагу тільки в дуже серйозних випадках потовиділення, так як таке лікування дуже дороге і дуже болісно.
    • Немає наукових доказів, що підтверджують зв'язок гіпергідрозу і ботокса. Однак, незважаючи на це, багато хто користується цим засобом.

Поради

  • Завжди мийте область пахв, перш ніж наносити дезодорант, інакше, завдяки бактеріям, запах буде ще більш вираженим.
  • Дайте дезодоранту повністю висохнути, перш ніж одягнутися.
  • Після миття пахв завжди промаківайте їх насухо і тільки потім наносите обраний засіб.
  • Наносите тальк відразу після душа.
  • Наносите дезодорант перед сном.
  • Бавовняна одяг натуральним чином зменшує потовиділення.
  • Гоління пахв може допомогти, якщо ви ще їх не голили.
  • Наносите дезодорант в міру необхідності.

попередження

  • Ліки для прийому всередину можуть викликати сухість у роті або помутніння зору, тому багато хто відмовляється від цього способу, турбуючись про побічні ефекти.