Як перемогти в шкільній бійці

Автор: Clyde Lopez
Дата Створення: 22 Липня 2021
Дата Оновлення: 23 Червень 2024
Anonim
5 самых простых ударов в драке / Это нужно знать каждому
Відеоролик: 5 самых простых ударов в драке / Это нужно знать каждому

Зміст

Школа - це не найбезпечніше місце, хоча повинно бути інакше. Іноді виникає небезпека зустріти в коридорі людей, які хочуть влаштувати бійку! Звичайно, завжди краще запобігти бійці, адже при будь-якому розвитку подій існує ймовірність отримати травми або зіткнутися з проблемами в школі. Використовуйте будь-яку можливість запобігти бійці або знайти інші рішення конфлікту.

кроки

Метод 1 з 3: Як перемогти в бійці

  1. 1 Будьте напоготові, щоб помітити, що наближається конфлікт. Зазвичай є попереджувальні знаки, які підкажуть вам про можливу бійці. Людина може ображати вас або вести себе агресивно і вторгатися в ваш особистий простір. Все це вказує на ймовірність бійки. Якщо ви готові, ваші шанси взяти верх в бійці або хоча б отримати менше пошкоджень зростають.
    • Якщо ви помітили такі знаки, то слід вжити заходів - займіть оборонну позицію або покличте на допомогу.
  2. 2 Займіть оборонну позицію, яка схожа на позу для молитви. Чи не стискайте кулаки, ніби ви готові нанести удар. Складіть долоні і тримайте руки перед собою. Лікті опустіть і притисніть до тулуба, а ноги тримайте на ширині плечей. Переважну ногу слід виставити трохи вперед. У цьому положенні ви готові захищати найбільш уразливі частини тіла.
    • Наприклад, можна підняти руки, щоб блокувати удар в обличчя.
  3. 3 Прагніть нанести удар якомога раніше. Навіть якщо ви не хочете починати бійку, слід нанести перший удар якомога раніше. Справа в тому, що бійки рідко тривають довше декількох секунд, тому дійте на випередження, щоб підвищити свої шанси на перемогу. Якщо на вас настає противник, спробуйте відбити його удар і вжити заходів, щоб швидше уповільнити людини.
    • Наприклад, нанесіть прицільний удар ногою або ліктем в пах. Також можна цілитися ворогові в підборіддя, ніс або лоб.
    • Чи не згинайте кулаки, щоб не зламати зап'ястя при сильному ударі.
    • Спробуйте подряпати людині особа, щоб він сповільнився через шок.
  4. 4 Атакуйте противника колінами і ліктями. Ви лише намагаєтеся припинити бійку, тому потрібно задіяти всі доступні засоби.Бийте ліктем в живіт або нанесіть удар коліном в пах або по нозі. Продовжуйте використовувати коліна та лікті, щоб переконати нападника припинити битися з вами.
    • Використовуйте свій шанс, якщо ви з противником перебуваєте збоку один від одного. Бийте його збоку по голові. Також можна спробувати повалити противника на підлогу.

    Примітка: Якщо вам потрібно захистити себе в бійці, то не турбуйтеся про формальні правила. Цільтеся в уразливі місця на зразок яремної вени на шиї, точки тиску, віскі, точку між очима, нирки, пах і загривок. Сміливо тягніть противника за волосся, кусайте, використовуйте брудні прийоми.


  5. 5 При кожному ударі робіть крок у напрямку до супротивника. Якщо задкувати назад, ви покажете свою оборонну позицію, а треба демонструвати наступ. Продовжуйте насуватися, поки ворог не визнає поразки або не опиниться на підлозі.
  6. 6 Не дозволяйте опонентові встати, якщо він опинився на підлозі. У разі падіння супротивника важливо не дозволяти йому піднятися на ноги. Сядьте зверху, якщо він хоче продовжувати бійку. Тримайте його на підлозі, поки він не поступиться, поки ви не дочекаєтеся підмогу або поки опонент не ослабне і вже не зможе продовжувати бійку.
    • Чи не бийте лежачого людини, щоб не завдати йому серйозні травми.
  7. 7 Будьте обережні під час бійки, щоб не завдати противнику серйозні травми. Наприклад, якщо вам вдався задушливий прийом, щось не душите опонента занадто довго. Ослаблення припливу насиченої киснем крові до мозку може викликати не тільки втрату свідомості, а й призвести до незворотних ушкоджень головного мозку і смерті буквально за пару хвилин після зупинки кровообігу.
    • Якщо опонент перестав дихати після втрати свідомості, виконайте закритий масаж серця і негайно зверніться до екстрених служб (швидка допомога і міліція).
  8. 8 Зберігайте спокій проти великої групи людей. Зрозумійте, що іноді потрібно втекти, а не взяти верх в бійці. Шанси перемогти проти великої групи опонентів без підмоги близькі до нуля. Не показуйте противникам, що ви зліться. Під час бійки використовуйте свою злість як енергію проти ворогів.
    • У разі необхідності кличте на допомогу не зволікаючи. Ваша репутація міцного горішка може постраждати, але краще нашкодити своїм становищем у суспільстві, ніж втратити життя.
  9. 9 Тікайте при першій можливості. Якщо ваш опонент впав і не схоже, що він зможе скоро встати, тікайте геть. Не залишайте йому можливості піднятися на ноги і знову нанести удари. Надішліть допомогу, якщо він погано виглядає, але підіть з місця події.
    • Якщо ви опинилися на землі, захищайтеся усіма силами. Блокуйте удари супротивника руками. Якщо вам вдається впоратися зі слабкими ударами, то наносите удари у відповідь.

Метод 2 з 3: Як уникнути бійки

  1. 1 Своєчасно повідомляйте про випадки цькування. Якщо ви або ваші знайомі стали жертвами цькування, зверніться до людини, якій ви довіряєте, на кшталт учителя, тренера, одного з батьків або шкільного психолога. Опишіть ситуацію, щоб отримати допомогу. У деяких школах можуть бути особливі програми протидії цькування.
    • Цькування - це систематичні приниження, глузування або погане поводження з боку однолітків. Звичайна суперечка або навіть одноразові образи не можна назвати цькуванням. Цькування - це не поодинокий випадок, а триваюча кампанія, спрямована проти цілком конкретної людини.
  2. 2 Відмовтеся від бійки, щоб уникнути проблем. Бійка може привести до серйозних проблем, навіть якщо ви не були призвідником. Багато шкіл ведуть політику неприпустимість насильства і вас можуть виключити з навчального закладу або навіть гірше.
    • Якщо людина продовжує переслідувати вас, поверніться обличчям, але тримайтеся на відстані. Якщо він підійде ближче, ніж на відстань витягнутої руки, то зможе схопити вас або нанести удар.
    • У разі повноліття вам можуть навіть пред'явити звинувачення в злочині.
  3. 3 Впевнено дивіться в очі опоненту. Не потрібно кидати люті погляди або дивитися в підлогу.Потрібно відповісти на погляд і показати вашу впевненість. Якщо проявити агресію, то можна лише роздратувати противника. Якщо показати вразливість, то він ще сильніше захоче вступити з вами в бійку.

    Порада: Впевненість і відсутність страху нерідко дозволяють запобігти бійці.


  4. 4 Чи не нападайте першим. Якщо почати бійку, то можна накликати на себе ще більші проблеми, ніж при захисті. Після першого удару ніколи не знаєш, як може обернутися ситуація. Вас можуть серйозно травмувати, вибити зуби або навіть завдати струс. Також існує ризик сильно травмувати супротивника. Ситуація обернеться поразкою, навіть якщо ви взяли гору в бійці.
    • Спробуйте знайти інше рішення. Підіть геть або знайдіть підмогу.
  5. 5 Залучіть увагу оточуючих, щоб люди зупинили бійку. Деякі вступають в бійку тільки при відсутності очевидців поблизу, особливо вчителів. Спробуйте голосно кричати і кликати підмогу. Якщо прийдуть люди, то з великою ймовірністю вам не буде потрібно вступати в бійку.
    • Спробуйте кричати «Пожежа», «Допоможіть!» або «Викличте поліцію».

Метод 3 з 3: Як знайти інші рішення

  1. 1 Попросіть одного захистити вас від хуліганів. Намагайтеся завжди ходити в компанії друзів, щоб відвадити хуліганів. Навряд чи вони стануть нападати на вас в компанії, адже компанія часто сильніші за одного-двох чоловік.
    • Особи з великою кількістю друзів рідко стають мішенню для цькування.
  2. 2 Зробіть глибокий вдих, щоб взяти себе в руки в напруженій ситуації. Якщо вам кажуть грубості або намагаються підбивати, то іноді виникає бажання помахати кулаками. Злість зовсім зрозуміла, але не потрібно перетворювати її в насильство. Зробіть кілька глибоких вдихів і порахуйте до десяти про себе. Це допоможе вам заспокоїтися і подумати про щось інше.
    • Вдихайте через ніс і видихайте через рот. Вдихи повинні відчуватися прямо в животі.
    • Якщо потрібно, відійдіть на кілька хвилин в сторону, щоб заспокоїтися.
  3. 3 Обміркуйте доступні варіанти. Подумайте, що можна зробити в нинішній ситуації. Завжди є кілька варіантів реакції, тому придумайте кілька шляхів розвитку подій. Потім обдумайте наслідки кожного з них.
    • Наприклад, якщо вас обзивають неприємним прізвиськом, можна ігнорувати людини і піти або почати бійку і обзиватися у відповідь. Відсутність вашої реакції не обов'язково змусить людину припинити, але напевно дозволить вам уникнути проблем. Бійка напевно викличе проблеми і не допоможе вирішити ситуацію. Відповідні образи можуть принести тимчасове задоволення, але погіршити ситуацію.
  4. 4 Виберіть кращий варіант. Коли обдумаєте наслідки кожної можливої ​​реакції, виберіть оптимальне рішення в даній ситуації. У більшості випадків краще вибрати такий варіант, який дозволить розрядити обстановку і уникнути неприємностей.
    • Наприклад, в вищеописаної ситуації краще ігнорувати людини і просто піти геть.
  5. 5 Навчіться спокійно і рішуче говорити людям припинити неприпустиму поведінку. Якщо людина надокучает вам і не бажає припиняти, ведіть себе спокійно. Якщо вас ображають, щипають або штовхають, то людина чекає від вас різкої реакції. Відсутність емоційного відповіді позбавить опонента всієї «радості». При необхідності підкріпите свої слова стриманим, але твердим поведінкою.
    • Наприклад, якщо людина продовжує щипати вас, скажіть «Припини так робити» спокійним і незаперечним тоном. Якщо слова не подіяли, на мить хапайте його за руку і знову повторіть сказане раніше.

Поради

  • Повідомляйте про лайки і цькування вчителям і адміністрації школи.
  • Завжди тримайте переважну руку біля обличчя для захисту.
  • Без сили і досвіду ви мало що зможете показати в бійці. Якщо вас турбує часта потреба постояти за себе в бійці, то виконуйте базові силові вправи, щоб зміцнити м'язи, а також відпрацьовуйте прийоми ведення бою в безпечній обстановці. Можна навіть записатися на курси самозахисту.
  • Якщо опонент збирається нанести удар, постарайтеся передбачити траєкторію руху руки, щоб перехопити кулак противника і нанести удар у відповідь.