Як подавати фуа-гра

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 12 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Франция.Фуагра-как подают,что пьют и с чем едят
Відеоролик: Франция.Фуагра-как подают,что пьют и с чем едят

Зміст

1 Придбайте вже готове фуа-гра. Готове фуа-гра часто продається в бляшаних банках. Пошукайте фуа-гра з написом «cuit», що по-французьки означає «готовий». У продажу є також «mi-cuit» печінку, частково приготована шляхом варіння на повільному вогні. Таке фуа-гра також готове до вживання і завдяки більш тривалого часу приготування має більш м'який смак.
  • Частково готове фуа-гра можна зберігати близько 3 місяців. Готове фуа-гра можна зберігати на полиці роками.
  • Сире фуа-гра позначається як «cru». Оскільки воно свіже, його можна тримати в холодильнику лише кілька днів. Сире фуа-гра подають теплим.
  • 2 Розігрійте сковороду на середньому вогні. Немає необхідності додавати в сковороду вершкове або рослинне масло. Просто включите вогонь, поставте на нього сковороду і почекайте приблизно 5 хвилин, поки вона розігріється. Як можна сильніше розігрійте сковороду, щоб печінка відразу ж присмажилася. Щоб перевірити, чи достатньо нагрілася сковорода, хлюпніть на неї кілька крапель води. Якщо вода тут же випарується, сковорода готова.
    • Фуа-гра, особливо з печінки качки, дуже жирне. Що міститься в вершковому або рослинному маслі жир може зробити смак ще більш насиченим, ніж зазвичай.
    • Якщо ви хочете додати рослинне масло, налийте в сковороду близько 1 чайної ложки (5 мілілітрів) оливкової або соняшникової олії, перш ніж ставити її на вогонь.
  • 3 Смажте фуа-гра близько 30 секунд з кожної сторони. Фуа-гра швидко смажиться завдяки високому вмісту жиру. Покладіть фуа-гра в сковороду і не рухайте його. Через 30 секунд підніміть печінку лопаткою. Якщо фуа-гра готове, то воно матиме насичений коричневий колір. Переверніть печінку і таким же чином підсмажте її з іншого боку.
    • Якщо у вас великий шматок фуа-гра, спробуйте попередньо порізати його, щоб воно повністю присмажилося.
    • Немає необхідності чистити сире фуа-гра. У фуа-гра міститься безліч волокнистих нервів, однак вони тануть під час смаження. Якщо ви хочете напевно позбутися від них, витягніть їх руками перед тим, як нарізати фуа-гра.
    • Якщо смажити фуа-гра занадто довго, воно скривиться і буде виглядати жирним.
  • 4 Покладіть фуа-гра на одну хвилину на паперовий рушник. Постеліть на тарілку паперовий рушник і покладіть на нього підсмажене фуа-гра. Зачекайте, поки з нього стече жир і сік. Приблизно через хвилину центральна частина печінки повинна стати м'якою на дотик. Після цього можна подавати фуа-гра з хлібом або іншими закусками.
  • Частина 2 з 3: Наріжте і сервірують фуа-гра

    1. 1 Перед сервіровкою охолодіть фуа-гра в холодильнику. Низька температура допоможе зберегти форму фуа-гра. Дістаньте фуа-гра з упаковки і покладіть в закривається скляне або фарфорове блюдо. Необхідно злегка остудити фуа-гра в холодильнику протягом 2-5 хвилин, якщо тільки ви не збираєтеся є його у вигляді паштету. В результаті фуа-гра НЕ розсиплеться, коли ви будете нарізати його.
      • Якщо ви збираєтеся зробити паштет, залиште печінку в харчовому контейнері або закритому блюді на столі, поки вона не нагріється до кімнатної температури.
      • Більшість людей знаходять смак гарячого фуа-гра дуже насиченим, а охолодження допомагає пом'якшити його. Однак якщо фуа-гра буде дуже холодним, воно може частково втратити свій смак і текстуру.
    2. 2 Підігрійте ніж з прямим лезом під проточною водою. Оскільки в фуа-гра міститься багато жиру, воно може розсипатися при нарізанні.Зазубрені лезо призведе до розриву м'яса, тому використовуйте ніж з прямим лезом. Наберіть з крана гарячу воду в раковину, щоб розігрівати і мити в ній лезо ножа при нарізанні м'яса.
      • Слід розігрівати і мити лезо ножа після кожного розрізу. Кожен раз витирайте лезо рушником, щоб воно було сухим.
    3. 3 Наріжте фуа-гра скибочками близько 1,5 сантиметра. Зазвичай фуа-гра їдять невеликими шматочками. При бажанні можна нарізати печінку більшими скибочками. Менші шматочки зазвичай викликають бажання з'їсти ще, так як в цьому випадку при поїданні фуа-гра людина не встигає повністю відчути багатий смак печінки.
      • Краще завжди нарізати фуа-гра, коли воно охолоджене або знаходиться при кімнатній температурі.
      • Середня порція становить 50-70 грамів, якщо фуа-гра подають як закуску, і 100-150 грамів в якості основного блюда.
      • Врахуйте, що нарізати необхідно лише фуа-гра «торшон», яке має форму ковбаси або рулету. Фуа-гра «террин» продається в готовому вигляді в спеціальному блюді, і його слід подавати прямо в ньому.
    4. 4 Сервіруйте фуа-гра після того, як наріжете його. Не слід тиснути фуа-гра ножем, якщо тільки ви не купили банку паштету. Просто покладіть нарізані шматочки на тарілку або скибочки хліба. Їжте печінку саму по собі або з іншими закусками, добре доповнюють її смак.
      • Паштет з фуа-гра м'який і пастоподібний, його можна намазувати ножем для масла так само, як вершкове масло, хумус тощо.
      • Наприклад, можна покласти фуа-гра на тарілку з яблуками, цибульним джемом або чим-небудь іншим. Можна також покласти фуа-гра на скибочку хліба.
      • Просто кусайте фуа-гра або відламувати шматочки виделкою або ложкою. Незалежно від того, чи їсте ви фуа-гра сама по собі або з іншими закусками, насолоджуйтеся тим, як воно тане в роті.

    Частина 3 з 3: Доповнення до фуа-гра

    1. 1 Подайте фуа-гра в якості закуски, щоб насолодитися його багатим смаком. Спосіб сервіровки печінки може змінюватися в залежності від того, коли ви вирішите подати її. Зазвичай фуа-гра подають саме по собі або в якості простий закуски. Це пояснюється тим, що смак фуа-гра може загубитися на фоні інших страв. Подавайте фуа-гра на початку трапези, щоб повніше насолодитися його насиченим смаком.
      • В якості закуски фуа-гра цілком можна подати на скибочках хліба. Можна також додати фрукти і соуси.
      • Якщо ви збираєтеся подати і гусяче, і качине фуа-гра, почніть з гусячого. Насичений смак качиної печінки може перебити більш м'який і ніжний смак гусячої печінки.
    2. 2 Подавайте фуа-гра з хлібом в якості легкої закуски. Найкраще підійде скибочку простого чорного або білого хліба. Не потрібно використовувати здобний хліб з різних злаків або з екзотичними спеціями, хоча трохи солодощі, наприклад меду, що не переб'є смак фуа-гра. Відріжте шматок хліба приблизно таких же розмірів, що і шматочок фуа-гра. Покладіть фуа-гра на хліб і насолодитеся його смаком.
      • З фуа-гра часто їдять сільський хліб, хоча популярним став і хліб з закваски.
      • Можна також поєднувати фуа-гра з булочкою чи фруктовим хлібом. Багатий смак печінки вдало доповнюють також солодкі фрукти, наприклад інжир і абрикоси.
      • Спробуйте злегка підсмажити хліб, щоб він був теплим, і покласти на нього фуа-гра.
    3. 3 Подайте фуа-гра з кислими фруктами, щоб доповнити його смак. Фуа-гра можна сервірувати разом з різними фруктами, наприклад скибочками зелених яблук, полуницею або вишнею. Спробуйте намазати на хліб фруктові консерви або полити лежить в тарілці фуа-гра фруктовим соусом. Терпкі і кислі фрукти вдало відтіняють солодкий насичений смак фуа-гра, і в результаті у вас вийде збалансоване блюдо з цілою палітрою різних смаків.
      • Одними з кращих варіантів є солодкі і кислі інгредієнти. Спробуйте використовувати желе з журавлини, цитрусовий соус або індійський соус чатні.
      • З фуа-гра добре поєднуються такі сухі фрукти, як інжир і чорнослив. Підійдуть і фрукти з кісточкою, наприклад персик, слива, нектарин, вишня.
      • Ще один варіант полягає в тому, щоб приготувати кислий соус, наприклад цибульний джем або соус із зелених яблук з бальзамічним оцтом. Спробуйте також використовувати соуси на основі спиртних напоїв, наприклад карамель з коньяком або хересом.
    4. 4 Використовуйте невелику кількість заправки, якщо ви подаєте салат. У поєднанні з фуа-гра салати використовують в якості легкого гарніру, але при цьому потрібно бути обережним з кількістю заправки. Покладіть салат в миску і додайте трохи заправки. Перемішайте салат, при необхідності додайте ще трохи заправки і покладіть зверху скибочки фуа-гра.
      • Чудово підходить заправка з бальзамічного оцту, так як її солодко-терпкий смак вдало контрастує з печінкою. При бажанні можна використовувати і інші заправки.
      • Можна приготувати власну заправку: змішайте 1 столову ложку (15 мілілітрів) бальзамічного оцту з 2 столовими ложками (30 мілілітрів) оливкової олії. Не використовуйте занадто багато масла, так як воно зробить фуа-гра ще більш жирним і важким для шлунка.
    5. 5 Запивайте фуа-гра солодким вином. Вино є ще одним способом додати солодкий аромат до насиченого важкого смаку печінки. Як типове французьке блюдо, фуа-гра добре поєднується зі склянкою «Сотерну». Спробуйте також солодкі вина з таких регіонів Франції, як Ельзас і долина Луари. З фуа-гра добре поєднується і солодкий німецький рислінг.
      • Можна спробувати запивати фуа-гра та іншими винами, такими як «жюрансон», «Монбазіллак», «Бержерак» або «Гевюрцтраминер». Можна навіть спробувати є фуа-гра разом з портвейном.
      • Хоча раніше вважалося, що шампанське не сполучається з фуа-гра, цей варіант став досить популярним. Використовуйте сухе шампанське, щоб уникнути надмірної солодощі.
      • Запитайте своїх гостей, що вони вважають за краще. Деякі можуть сказати, що вино відволікає від смаку фуа-гра, і відмовитися від нього.

    Поради

    • Якщо у вас залишилося фуа-гра, заморозьте його цілком. Загорніть фуа-гра в фольгу, потім в пластикову плівку, помістіть в щільно закривається пакет і покладіть в морозильну камеру.
    • Слідкуйте, щоб ніж залишався чистим і теплим, коли ви ріжете фуа-гра. В цьому випадку у вас вийдуть рівні і чисті скибочки.
    • Гусяче фуа-гра має більш м'яким і ніжним смаком в порівнянні з качиним.
    • Качине фуа-гра більш поширене, ніж гусяче. У деяких країнах і регіонах складно знайти гусяче фуа-гра.

    Що вам знадобиться

    • Гострий ніж без зубців
    • тарілки
    • Вилка або ложка
    • холодильник