Як підготуватися до урагану

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 9 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как выжить во время Ядерного Взрыва
Відеоролик: Как выжить во время Ядерного Взрыва

Зміст

Ураган завжди може прийти несподівано і стати для всіх напруженим періодом. Він стосується не тільки людей на своєму шляху, але і турбує родичів і друзів, які опинилися в епіцентрі. Підготовка допоможе вам впоратися з фізичними випробуваннями шторму, і при цьому зберегти душевний спокій.

кроки

Частина 1 з 3: Зберіть рятувальний комплект

  1. 1 Купіть досить їжі і води, щоб протриматися кілька днів. Консервована їжа - єдиний вид, прийнятний для такої події, як ураган. Обов'язково перевірте термін придатності, щоб переконатися, що їжа свіжа. Завжди тримайте такі запаси під рукою на випадок надзвичайної ситуації.
    • Запасіться консервами, які не вимагають додавання води або молока.
    • Наберіть ванну, якщо ви вирішили залишитися вдома. Води в середній ванні вистачить приблизно на три дні. Це також дозволить змивати туалет за допомогою відра.
    • У водонагрівачі вашого будинку є багато води. В середньому 150-літровому водонагрівачі достатньо води для підтримки однієї людини протягом місяця. Більше інформації про це ви знайдете тут.
    • Середньостатистичній людині потрібно близько 3,5 л води в день. Домашнім улюбленцем (собакам) потрібно близько 1,75 л води в день. Кішкам потрібно набагато менше води.
  2. 2 Підготуйте холодильник і морозильник. Зробіть це, коли шторм увійде в ваш район, і ви зможете влаштуватися на довгий час. З'їжте швидкопсувні продукти першими в очікуванні відключення електрики. Заповніть холодильник і морозильник водою в пляшках і запечатаними псуються продуктами. Чим більше наповнений ваш морозильник, тим більше продуктів зможуть зберегти холод і підтримувати загальну низьку температуру. Те ж саме стосується холодильного відділення.
    • Поставте в холодильник максимальну кількість води і рідини; в разі відключення електрики це допоможе довше підтримувати холод. Сподіваємося, якраз до того часу, коли електрику відновлять.
    • Помістіть весь лід, який у вас є в морозильнику, в пластикові пакети. Заповніть весь простір в морозильнику мішками з льодом. Також заморозьте пляшки з водою.
    • Прочитайте статтю про те, як зберегти продукти замороженими під час перебоїв з електроживленням.
  3. 3 Запасіться необхідними ліками. Переконайтеся, що у вас припасені запропоновані медикаменти, які ви або ваша сім'я регулярно приймаєте. Деякі страховки не передбачають заповнення ліків, поки попередній запас майже не буде вичерпаний або не закінчиться. При необхідності ліки можна придбати без страховки; тижні можуть пройти без можливості поповнити резерв, піддаючи ваше здоров'я ризику. У період ураганів у вас завжди повинні бути в резерві медикаменти з запасом, тому що в разі шторму аптеки будуть закриті.
  4. 4 Переконайтеся, що у вас є предмети першої необхідності. У вас повинні бути запаси, щоб прожити, якщо ви і ваша сім'я виявилися замкнені в своєму будинку в протягом тижня без доступу до електрики, водопроводу і магазинам. Сюди входять джерела світла (що живляться від батареї або заводний рукоятки), ручний консервний ніж, аптечка першої допомоги і засоби гігієни.
    • Роздрукуйте керівництво з надання медичної допомоги, щоб ви знали, як діяти, якщо виникає така ситуація. Таке керівництво можна завантажити тут: http://www.redcross.ru/sites/default/files/books/mezhdunarodnoe_rukovodstvo_po_pervoy_pomoshchi_i_reanimacii_2016.pdf
  5. 5 Візьміть з собою запаси. Ви можете прихопити предмети першої необхідності з собою, якщо вирішили евакуюватися на автомобілі. Їжі і води доведеться взяти менше через брак місця в транспорті. Але є додаткові речі, які вам знадобляться, якщо ви вирішили виїхати:
    • факели;
    • фізичні карти;
    • сполучні кабелі (троси);
    • додаткові каністри з бензином.
  6. 6 Перевіряйте предмети першої необхідності на випадок надзвичайної ситуації кожні пару місяців. Це необхідно, щоб переконатися в нормальному стані і свіжості припасів. Так ви будете готові до будь-якої непередбаченої ситуації. Створіть список, в якому всі елементи будуть класифіковані і датовані.
    • Надійти повітряні матраци, щоб переконатися, що вони не потребують латках або заміні.
    • Використовуйте тестер батарей, щоб перевірити заряд запасних батарей.

Частина 2 з 3: Зміцніть свій будинок

  1. 1 Переконайтеся, що страховка вашого будинку дійсна. Іноді страхування житла не включає страховку від повені, в такому випадку вам доведеться купувати її окремо. Вона потрібна на всякий випадок, якщо ураган дійсно завдасть серйозної шкоди вашому дому, у вас буде гарантія, що ви зможете відбудуватися, коли все закінчиться.
  2. 2 Захистіть свої вікна. Закрийте всі двері та вікна. Якщо у вас немає віконниць на випадок урагану, заколоти двері і вікна будинку фанерою. Це зміцнить їх, так що вітер і дощ не зможуть сильно пошкодити ваше майно. Також непогано зміцнити двері гаража, щоб і там все було захищене. Найкраще це зробити, як тільки почуєте, що ураган направляється до вас, щоб до часу, коли буря набере обертів, вас уже не було зовні.
  3. 3 Дізнайтеся, як відключити газ і електроживлення у вашому домі. Переконайтеся, що у вас є всі необхідні інструменти для роботи. Якщо ви не знаєте, як це зробити, поговоріть з газової або електричної компанією для отримання інструкцій. Коли прийде шторм, вам варто вжити всіх необхідних заходів безпеки. Обов'язково слухайте повідомлення чиновників протягом цього часу, щоб знати, коли можна буде знову включити подачу газу і електрики.
  4. 4 Зріжте дерева і гілки поруч з будинком і автомобілем. Якщо велике дерево впаде на ваш будинок, воно може пробити великий отвір в даху. Якщо велике дерево впаде на ваш автомобіль, воно його легко розіб'є. Видаліть висохлі дерева і кущі. Попросіть садівника або комунальників видалити сухі дерева та гілки і оцінити здоров'я рослин, які розташовані поруч з будинком.
  5. 5 Придбайте генератор. Якщо ваша сім'я має особливі медичні потреби або вам абсолютно необхідний кондиціонер, будьте готові заплатити більше за генератор, який може впоратися з цим. Знайдіть в інтернеті калькулятори потужності генератора, щоб переконатися, що ви не купуєте більше, ніж вам потрібно.
    • Купіть кілька газових балонів на 20 літрів. Після урагану зазвичай спостерігається нестача палива, і багато бензозаправки навіть обмежують кількість бензину / газу, яке ви зможете придбати після очікування в черзі.
    • Якщо ви не можете придбати генератор, купите конвертер постійного і змінного струму. З його допомогою ви будете використовувати свій автомобіль в якості пересувного електричного генератора. Вони коштують від 1500 до 7000 рублів і доступні в автомобільній секції гіпермаркетів. Вам знадобиться великий подовжувач, щоб підключити харчування до дому.
      • Не заводьте автомобіль або бензиновий генератор в гаражі, тому що отруєння чадним газом може призвести до летального результату.
  6. 6 Призначте «безпечну кімнату». Це на випадок порушення цілісності вашого будинку. У «безпечної кімнаті» не повинно бути вікон або зовнішніх дверей, а переважно тільки одна внутрішня двері. Це буде місце для вас і вашої родини, щоб відступити, на випадок якщо буря стане занадто серйозною. Переконайтеся, що в цьому приміщенні є всі запаси на той випадок, якщо ви не зможете зробити більше однієї вилазки, коли будете зібрані в цій кімнаті.

Частина 3 з 3: Створіть план для сім'ї

  1. 1 Залишайтеся в курсі подій. Як часто дивитися прогноз погоди - вирішувати вам, але якщо ви починаєте відчувати себе пригніченим або впадаєте в паніку, вимкніть цей канал. Майте на увазі, що багато урагани рухаються повільно. Як тільки ви дізнаєтеся про насування шторму, швидше за все, у вас буде кілька днів на завершення справ. Не втрачайте пильність і не сприймайте речі занадто легковажно, тому що, як відомо, урагани можуть несподівано набирати швидкість або змінювати курс. Знання прогнозу погоди дозволить вам і вашій родині бути готовими до найгіршого сценарію.
  2. 2 Знайдіть місцеві маршрути евакуації. Перевірте сайти свого міста і області, щоб знайти інформацію про те, які дороги використовувати в разі виїзду із зони урагану.Обов'язково перевірте всі доступні опції, щоб зрозуміти, які з них будуть працювати краще за все. Плануйте використовувати кілька маршрутів, так як ви, можливо, не покинете свій будинок, якщо буря настане швидко. РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Direct Relief


    Гуманітарна організація Direct Relief - видатна організація по наданню гуманітарної допомоги, що діє в усіх 50 штатах США і в більш ніж 80 інших країнах. Спеціалізується на допомозі людям, які постраждали від надзвичайних ситуацій та природних катастроф. Direct Relief була високо оцінена Charity Navigator, GuideStar і Center for High Impact Philanthropy (Пенсільванський університет) за свою активність, ефективність і прозорість.

    Direct Relief
    гуманітарна організація

    Представники Direct Relief - видатної організації з надання гуманітарної допомоги - радять заправити машину газом до евакуації, так як в силу браку запасів і надлишкового попиту вам, швидше за все, не вдасться заправити автомобіль після урагану.

  3. 3 Обговоріть і вивчіть план дій у надзвичайній ситуації. Переконайтеся, що всі в родині знають, з ким зв'язатися, і як залишатися на зв'язку поза зоною доступу. Якщо ваша сім'я якимось чином розділилася, ви повинні переконатися, що кожен член сім'ї знає, куди йти, щоб дістатися до безпечного місця.
  4. 4 Проінформуйте своїх дітей. Переконайтеся, що вони знають достатньо інформації, щоб дорослий міг зв'язатися з цією людиною, якщо раптова евакуація необхідна, коли ви не поруч з ними. Якщо у вас є маленькі діти, напишіть важливу контактну інформацію на картці-покажчику і віддайте її їм, якщо вони якимось чином відокремлені від вас.
    • Якщо у ваших старших дітей є мобільні телефони, переконайтеся, що ваша контактна інформація та будь-які інші номери для надзвичайних ситуацій занесені в їх список контактів.
  5. 5 Виберіть місце розташування евакуації. Це може бути будинок одного або члена сім'ї, з яким ви домовилися. Зв'яжіться з ним заздалегідь і переконайтеся, що він буде в місті приблизно в той час, коли повинен прийти ураган. Обов'язково з'ясуйте, де знаходяться найближчі притулку, якщо вам потрібно негайно знайти укриття.
    • Ви повинні евакуюватися, якщо:
      • Ви живете в мобільному будинку або в трейлері. Вони небезпечні навіть при штормі першої категорії.
      • Ви живете в висотній будівлі. Вітри сильніше на великих висотах, і це призведе до того, що будівля буде гойдатися.
      • Ви живете поблизу району, схильного штормовим приливам. Переконайтеся, що будинок не затопить від штормових припливів або хвиль.
  6. 6 Зберігайте фізичну копію плану екстреної допомоги. Вивчена інформація може згодом забуватися, особливо та, яка не використовується в повсякденній діяльності. Коли ви з сім'єю створите план на випадок урагану, запишіть його. Запишіть кожен крок, місце розташування і запаси, щоб члени сім'ї могли переглядати його кожні кілька місяців, щоб зберегти його в своїй пам'яті. Таким чином, при наближенні урагану всі члени сім'ї зможуть перейти до готовому плану, а не намагатися заново згадувати кожну деталь.
  7. 7 Відкладіть трохи грошей. Залиште трохи грошей для екстреного використання в разі урагану. Після шторму ви можете витрачати ці гроші на відновлення всього, що не було покрито страхуванням. Ви також можете віддати ці гроші друзям, родичам або сусідам, які, можливо, не мали страховки; вони безумовно оцінять таку допомогу.

Поради

  • Тримайтеся подалі від вікон під час бурі.
  • 20-літрове відро, вимощений мішком для сміття, стане хорошим аварійним туалетом. Альтернатива - викопати яму у дворі і використовувати її в якості аварійного туалету. Ви також можете насипати наповнювач для котячих лотків в відро на 20 літрів. Це поглине рідину і дозволить використовувати мішок багаторазово, перш ніж викинути його.
  • Ви можете придбати автомобільний холодильник менш ніж за 3000 рублів. Він працює від автомобільного акумулятора.Хоча він і не великий, автомобільний холодильник може зберігати як мінімум денний запас харчів і, звичайно ж, може бути поповнений у міру необхідності.
  • Заповніть ванну водою до урагану, якщо ви плануєте залишитися вдома, щоб переконатися, що у вас буде запас води для змивання унітазу, пиття, приготування їжі і так далі.
  • Чи не спускайте туалет, якщо в бачку немає води. Відходи, що залишилися там, створять неприємний запах у вашому будинку. На змивання унітазу потрібно близько 4 літрів води. Замість цього ви можете помістити в сам унітаз сміттєвий пакет, і таким чином виносити відходи з дому.
  • Тримайтеся подалі від гострих предметів, особливо якщо вітер дуже сильний.
  • Не кожен повинен виконувати всі ці кроки або поради, вони не обов'язкові, якщо ви не перебуваєте в епіцентрі бурі або близько до нього. В такому випадку ви можете очікувати лише сильного дощу і вітру.
  • Спілкування і командна робота - головне в екстреній ситуації. Зберіться, працюйте разом і прислухайтеся до інструкцій співробітників служби безпеки.
  • Не забудьте купити ліхтарик з заводний рукояткою, щоб не використовувати батарейки. Але все одно купите батарейки для іншого обладнання з акумуляторним живленням.
  • Візьміть цінні предмети з собою, а то, що залишається вдома, оберніть пластиком і розмістіть вище. Навіть якщо ви їдете, фотографії, страхові папери та інші важливі документи повинні бути в щільно закритих пакетах.

попередження

  • Чи не губіться, коли епіцентр урагану проходить повз. Це не означає, що шторм закінчився.
  • Прислухайтеся до інструкцій як Червоного Хреста, так і урядовців.
  • Не сумнівайтеся в тому, що потрібно піти, якщо: (a) ви перебуваєте під обов'язковим порядком евакуації; (Б) ймовірно, це ураган категорії 3-5, і ви перебуваєте в межах 160 км від берега; (В) ви живете в пересувному будинку або кемпері, і до вас рухається ураган будь-якої сили; або (д) ви не можете зачинити або закляття будинок дошками.
  • Пам'ятайте, що ризик виникнення урагану існує всюди.
  • Чим повільніше ураган, тим імовірніше, що він буде супроводжуватися сильним дощем, що може призвести до повеней. Якщо ураган рухається дуже повільно, і ви живете в долині, перейдіть на більш високу майданчик. Якщо ураган рухається дуже швидко, велика частина шкоди буде пов'язана з вітром.

Що вам знадобиться

  • Самозаряджається лампи. Це обладнання має сонячною батареєю і / або має ручний генератор, вбудований в лампу і радіо. Це заощадить вам гроші на батареях. Деякі з цих моделей також будуть заряджати мобільні телефони.
  • Сяючі палички. Вони будуть безпечніше свічок, якщо у вашому районі є витоку газу, вибухонебезпечні, легкозаймисті хімікати.
  • Ліхтарі для саду на сонячних батареях. Ви можете заряджати їх на сонці вдень і використовувати в приміщенні для освітлення вночі.
  • Консервовані товари і консервний ніж, фрукти, овочі та інші продукти, які не вимагають охолодження.
  • Мобільний телефон і додаткові заряджені зовнішні батареї. Сонячні зарядні пристрої корисні для тривалого відключення електроенергії.
  • Перетворювач постійного струму в змінний.
  • Вологі серветки.
  • Вентилятори на батарейках будуть дуже корисні, якщо живлення вимкнено.
  • Багато батарейок всіх розмірів (ви завжди можете використовувати пізніше те, що не було використано під час шторму). Подумайте про покупку акумуляторної батареї для живлення пристроїв з батарейним харчуванням в домашніх умовах.
  • Багато великих пластикових пакетів для сміття для утилізації відходів та іншого сміття.
  • Запас туалетного паперу і інших туалетного приладдя в міру необхідності.
  • Хоча б одне відро на 20 літрів і наповнювач для котячого туалету (біологічно розкладається вид) для використання в туалеті.