Як пофарбувати бампер

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 14 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как ПОКРАСИТЬ БАМПЕР СВОИМИ РУКАМИ? ВАЖНЫЙ СЕКРЕТ!
Відеоролик: Как ПОКРАСИТЬ БАМПЕР СВОИМИ РУКАМИ? ВАЖНЫЙ СЕКРЕТ!

Зміст

Фарбування пластикового бампера - це простий спосіб оновити зовнішній вигляд вашого авто. Але для початку потрібно зняти бампер і ретельно його помити. Якщо на бампері є легкі подряпини або тріщини, замажте і відшліфуйте їх. Протріть бампер, а потім нанесіть кілька шарів базової основи, висушуючи і шліфуючи фарбу після кожного нанесення. Нанесіть два шари прозорого лаку для додаткового блиску і довговічності, після чого дайте лаку висунути протягом 6 годин, перш ніж повернути бампер на місце і сісти за кермо.

кроки

Метод 1 з 3: Підготовка бампера

  1. 1 Зніміть пластиковий бампер або заклейте його малярською стрічкою. Щоб фарба не потрапила на інші частини автомобіля, зніміть бампер і пофарбуйте його окремо або залиште все як є і акуратно заклейте корпус авто. Якщо перед фарбуванням ви плануєте усунути подряпини і тріщини, бампер краще зняти.
  2. 2 Ретельно промийте бампер знежирюючим засобом і водою. Гарненько протріть поверхню липкою серветкою разом з мильною водою. Знежирюючий засіб на кшталт кухонного мила допоможе видалити бруд і масла, після чого бампер буде чистий і готовий до фарбування.
  3. 3 Зашкурьте бампер наждачним папером із зернистістю М28 Н-2 (P600) з водою, чергуючи напрямки. Проведіть рукою по бамперу, щоб знайти нерівні місця. Зашкурьте їх вручну, використовуючи розпилювач з водою і наждачний папір із зернистістю М28 Н-2 (P600). Між наждачним папером і бампером повинен завжди перебувати шар воли. Для цього обприскуйте ошкурівать ділянку з пульверизатора.
    • У процесі шліфування чергуйте напрямки рухів (вперед і назад, а також вгору і вниз), щоб зробити поверхню гладкою і усунути вади.
  4. 4 Протріть бампер чистої пилесборний серветкою. Витріть бруд і пил від шліфування м'якою тканиною. Поверхня повинна бути чистою і сухою, щоб фарба краще пристала.

Метод 2 з 3: Фарбування

  1. 1 Нанесіть шар базової основи з аерозольного балончика або фарбопульта і дайте йому висохнути. Тримайте краскопульт або балончик в 30 см від поверхні бампера і рівними мазками нанесіть шар базової основи того ж кольору, що і сам автомобіль. Кожен прохід повинен накладатися один на одного приблизно на 50%, щоб домогтися гладкого і рівного покриття.
    • Щоб уберегтися від шкідливих парів під час фарбування, надіньте захисну екіпіровку: маску і рукавички.
    • Якщо ви вирішили використовувати краскопульт, розпорошите фарбу кілька разів в сторону від бампера, щоб прочистити носик.
  2. 2 Відшліфуйте вади наждачним папером із зернистістю М10 / Н-0 (P1500) і водою, після чого протріть ганчіркою. Після того, як перший шар висохне, огляньте його на предмет патьоків і дефектів. Відшліфуйте їх наждачним папером з пульверизатором. Потім витріть пил чистою пилесборний серветкою.
  3. 3 Повторіть процес фарбування, сушіння та шліфування ще 1-2 рази. Не забувайте витирати бампер чистої пилесборний серветкою після шліфування нового шару. Нанесіть до 3 шарів базової основи або поки не досягнете рівномірного покриття.
  4. 4 Нанесіть два шари прозорого лаку, щоб уберегти базову основу. Тримайте балончик або чистий краскопульт з прозорим лаком в 30 см від поверхні бампера і наносите лак легкими мазками.Зачекайте 20 хвилин, щоб лак висох, після чого нанесіть другий шар і теж дайте йому висохнути.
    • Кожен раз, завдаючи прозорий лак, перекривайте попередній прохід на 50%, щоб домогтися рівного покриття.
  5. 5 Дайте бамперу висохнути протягом не менше 6 годин, перш ніж повернути його на місце і знову сісти за кермо. Цього разу фарба повинна повністю висохнути і затвердіти. Чим довше фарба буде сохнути, тим довше вона вам прослужить, тому при необхідності можна почекати і 24 години. Через 6 годин з автомобіля можна буде зняти малярську стрічку і встановити бампер на кузов.

Метод 3 з 3: Відновлення тріщин і дрібних подряпин

  1. 1 Зніміть пластиковий бампер з авто. Бампери від різних виробників авто кріпляться по-різному, наприклад на шурупи, петлі, болти та інші кріплення. Огляньте бампер і знайдіть точки з'єднання, після чого зніміть кріплення і від'єднайте бампер від кузова.
    • Ці точки можуть перебувати біля засувки багажника, задніх габаритних вогнів і ніш для коліс, а також ховатися під передніми частинами авто.
  2. 2 Відшліфуйте дефекти і очистіть поверхню засобом для чищення пластику. Злегка відшліфуйте пластик крупнозернистою наждачним папером. Шліфування допоможе прибрати скупчення бруду і додасть поверхні більш грубу текстуру, завдяки чому фарба до неї буде краще чіплятися. Після шліфування очистіть поверхню м'якою чистою ганчіркою, змоченою в засобі для чищення пластику, щоб прибрати залишилася бруд і масла.
  3. 3 Промийте поверхню і дайте їй висохнути на повітрі. Вилийте на ділянку трохи чистої води, щоб змити залишки очисника. Покладіть бампер на старе рушник і почекайте, поки він повністю висохне.
  4. 4 Рухаючись в одному напрямку, нанесіть на поверхню розчинник, щоб підготувати її, після чого зашліфуйте. Нанесіть розчинник чистою ганчіркою, щоб підготувати поверхню. Розчинник видалить з поверхні всі забруднюючі частинки, тому тріть тільки в одному напрямку. Якщо ви будете терти в двох напрямках, то лише занесете забруднюючі частинки назад на дільницю. Коли розчинник висохне, відшліфуйте поверхню вручну наждачним папером з 20-Н (P80).
  5. 5 Зверніться в автосервіс, щоб знайти потрібний засіб. Тип шпаклівки буде залежати від виду пластику, з якого виготовлений бампер, ініціали якого ви знайдете на зворотному боці бампера. Перед тим як що-небудь купити, зателефонуйте в автосервіс або попросіть службовця біля стійки сервісу порадити вам підходяще засіб.
    • Такі види пластика, як PP (поліпропілен), PPO (поліфеніленоксід) і ТРЕ (термопластовий еластомер) під час ручного або машинного шліфування дуже легко натираються. PUR (поліуретан) і TPUR (термопластичний поліуретан) під час шліфування перетворюються в пил.
    • Марка кошти не має великого значення, але для найкращих результатів рекомендуємо протягом усього процесу ремонту використовувати одну і ту ж марку засобів.
  6. 6 Розмішайте і закладіть пошкоджені місця легким шаром шпаклівки. На чистому шматку картону змішайте рівну кількість шпаклівки і затверджувача. Шпателем втисніть шпаклівку в тріщини, глибина яких не перевищує 0,64 см, а зверху залиште ще трохи шпаклівки. Таким чином, коли шпаклівка висохне і трохи усохне, тріщини все ще будуть нею заповнені.
  7. 7 Зачекайте 20 хвилин, щоб шпаклівка затверділа, а потім відшліфуйте її вручну. Почніть з наждачного паперу з розміром зерна 20-Н (P80), після чого перейдіть до наждачним папері з розміром зерна 10-Н (P120), щоб вирівняти поверхню. Завершіть всі мокрою шліфуванням наждаковим папером із зернистістю М40 Н-3 (P400), щоб додати поверхні звичне обрис бампера.
  8. 8 Перед грунтуванням і фарбуванням нанесіть 2 шари еластичного герметика. Шпателем розмажте герметик по заповненій області. Наносите шари один за іншим, поки вони не встигли висохнути. Після того як пройде 30 хвилин і герметик висохне, можете приступити до грунтування і фарбування.
  9. 9 На цьому все.

Що вам знадобиться

  • Малярська стрічка
  • Наждачний папір із зернистістю М28 Н-2 (P600)
  • Наждачний папір із зернистістю М10 / Н-0 (P1500)
  • Знежирюючий засіб і вода
  • Чистий пилесборний серветка
  • базовий шар
  • прозорий лак
  • Аерозольний балончик або краскопульт
  • захисне екіпірування

попередження

  • Фарбуйте у відкритому, добре провітрюваному місці.
  • Під час роботи носите захисну екіпіровку, щоб не вдихати шкідливі пари.