Як отримати громадянство Великобританії

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 2 Лютий 2021
Дата Оновлення: 28 Червень 2024
Anonim
Как получить гражданство Великобритании
Відеоролик: Как получить гражданство Великобритании

Зміст

Законодавство щодо британського громадянства є заплутаним через довгої історії монархічного правління Сполученим королівством. Проте, можна виділити два основних способи отримання громадянства, ставши натуралізований громадянином через п'ять років проживання в Сполученому королівстві, або уклавши шлюб з громадянином Великобританії і проживши в країні три роки. При цьому для звернення за отриманням громадянства необхідно відповідати певним критеріям.

кроки

Метод 1 з 4: Як стати натуралізований громадянином

  1. 1 Проживайте в Сполученому королівстві. Щоб стати натуралізований громадянином зазвичай потрібно прожити в Сполученому королівстві п'ять років, перш ніж повчити можливість подати заяву на громадянство. Для життя в Великобританії у вас повинна бути віза.
    • Серед видів віз, які дозволяють проживати в Великобританії можна привести робочу візу, студентську візу, подружню або партнерську візу, пенсійну візу, гостьову візу.
  2. 2 Заповніть анкету на отримання посвідки на проживання в Сполученому королівстві. У даній анкеті буде необхідно вказати інформацію про візу і вашому поточному положенні. Якщо анкета буде схвалена, то вам дозволять залишитися в країні на невизначений термін, для вас не буде встановлена ​​конкретна дата виїзду, як у випадку з візою. ,
    • Дана анкета повинна бути заповнена за рік до звернення за отриманням громадянства.
  3. 3 У вас не повинно бути судимостей. Ви повинні бути добропорядним громадянином, щоб міть можливість отримати громадянство Сполученого королівства, проте дрібні правопорушення зазвичай не беруться до уваги.
  4. 4 Прийміть рішення про те, щоб залишитися в Сполученому королівстві. Ви повинні мати в планах життя у Великій Британії, якщо хочете стати натуралізований громадянином.
    • Ви повинні прожити в Сполученому королівстві певну кількість днів, перш ніж звертатися за громадянством. Ви можете перебувати за межами Сполученого королівства протягом останніх п'яти років лише 450 днів, при чому протягом останнього року не більше 90 днів.
  5. 5 Доведіть свої знання англійської мови. Ви повинні підтвердити свою здатність спілкуватися англійською мовою (більш докладно про це буде розказано далі).
  6. 6 Пройдіть тест «Життя в Сполученому королівстві (Life in the UK)». Даний тест стосується британської культури і життя (більш докладно про це буде розказано далі).
  7. 7 Подайте заяву і заплатите мито. Розмір мита Завіт від того, який тип громадянства ви хочете отримати.
    • Подати заяву можна одним з трьох способів: 1) завантажити форму заяви через інтернет, заповнити її та надіслати поштою; 2) звернутися до місцевого відділення національної цивільної служби (NCS), де допоможуть заповнити заяву; 3) скористатися послугами приватного агентства або підприємця, який також зможе допомогти вам заповнити форму.

Метод 2 з 4: Отримання британського громадянства за допомогою укладення шлюбу

  1. 1 Проживайте в Сполученому королівстві. Ви повинні проживати в Сполученому королівстві останні три роки і не залишати його меж більш ніж на 270 днів за цей період, при цьому в останній рік не більше ніж на 90 днів. Для проживання в Сполученому королівстві у вас повинна бути віза. Зазвичай для такого типу громадянства необхідна партнерська віза, але ви також можете перебувати в Великобританії і по іншим візами: гостьовий або студентської.
  2. 2 Ви повинні бути старше 18 років. Для отримання громадянства такого виду потрібно бути повнолітнім людиною.
  3. 3 Ви не повинні мати судимостей. Тобто ви не повинні робити ніяких серйозних правопорушень останнім часом.
  4. 4 Ви повинні бути дієздатним людиною. Тобто, перебувати в здоровому глузді. Особливо влада турбується про те, щоб ви вступали в шлюб і в'їжджали в країну за власним добровільним бажанням.
  5. 5 Доведіть свої знання англійської мови. Ви повинні підтвердити свою здатність спілкуватися англійською мовою (про це більш детально буде розказано далі).
  6. 6 Пройдіть тест «Життя в Сполученому королівстві (Life in the UK)». Даний тест стосується британської культури, життя, управління (про це більш детально буде розказано далі).
  7. 7 Подайте заяву і отримаєте вид на проживання в Сполученому королівстві. Це означає відсутність до вас вимоги виїзду до певної дати.
  8. 8 Сплатіть і подайте заяву на громадянство. Заповнення і відправка будь-якої заяви коштують грошей.
    • Подати заяву на громадянство можна трьома способами: 11) завантажити форму заяви через інтернет, заповнити її та надіслати поштою; 2) звернутися до місцевого відділення національної цивільної служби (NCS), де допоможуть заповнити заяву; 3) скористатися послугами приватного агентства або підприємця, який також зможе допомогти вам заповнити форму.

Метод 3 з 4: Проходження тесту «Життя в Сполученому королівстві (Life in the UK)»

  1. 1 Купуйте відповідний підручник. Підручник носить назву «Життя в Сполученому королівстві: підручник для нових резидентів, 3-е видання (Life in the United Kingdom: A Guide for New Residents, 3rd Edition)».
  2. 2 Освойте наявну в підручнику інформацію. Підручник і тест зачіпають такі питання як отримання британського громадянства, британські традиції і культура, питання законодавства і управління Великобританією. Крім того, підручник дасть вам екскурс в історію Великобританії і її основні події.
  3. 3 Підготуйтеся до тесту. Прочитайте підручник і вивчіть всі, що потрібно для проходження тесту.
  4. 4 Запишіться на проходження тесту. Ви повинні записатися на тест за тиждень, при цьому за проходження тесту буде потрібно внести плату.
    • Для запису на тестування через інтернет вам буде необхідно мати адресу електронної пошти, документ, що засвідчує особу, та дебетову банківську карту.
  5. 5 Зберіть необхідні документи. Візьміть з собою той же документ, що засвідчує особистість, що ви вказали під час запису на тестування. Також вам буде потрібно довести свою адресу проживання, наприклад, рахунками за електрику або воду, випискою з рахунку кредитної картки, банківської випискою, листом від Міністерства внутрішніх справ Великобританії або британськими водійськими правами, де буде вказано ваше ім'я та адресу.
    • Для проходження тесту ви повинні мати при собі зазначені документи. При їх відсутності влада не допустить вас до проходження тесту і не повернуть вам сплачені за нього гроші.
  6. 6 Пройдіть тест. Для проходження тесту вам слід відправитися в випробувальний центр.
    • Тест займе менше години вашого часу. Звичайно потрібно відповісти приблизно на 24 питання.
    • Ви повинні правильно відповісти на 75% питань, щоб в результаті отримати лист з підтвердженням успішного складання тесту. Після цього ви можете докласти цей лист до вашою заявою на отримання виду на проживання у Великобританії або до заяви про отримання громадянства. Так як ви отримаєте всього один примірник листа, постарайтеся не втратити його.
    • У разі провалу тесту ви можете спробувати перездати його через тиждень. Однак вам доведеться знову записатися на нього і оплатити.

Метод 4 з 4: Підтвердження знання англійської мови

  1. 1 Приїжджайте з англомовних країн. Найпростіший спосіб подолати цю вимогу - це прибуття з англомовних країн (Австралії, Канади, Нової Зеландії або США). Якщо ви приїжджаєте до Великобританії з однією з цих країн, то вам немає необхідності доводити свої знання англійської мови.
  2. 2 Ваші знання англійської мови повинні відповідати рівню B1, B2, C1 або C2. Тобто ви повинні, як мінімум, середньо спілкуватися англійською мовою.
  3. 3 Пройдіть тест на підтвердження знання англійської мови. У Сполученому королівстві існує цілий список тестів, які можуть бути використані для підтвердження ваших знань.
  4. 4 Підтвердіть знання наявністю диплома про освіту, що вели на англійській мові. Іншими словами, у вас може бути диплом англомовного університету.
    • Наявність диплома є альтернативним способом докази своїх знань англійської мови. Немає необхідності мати диплом на додаток до проходження вищезгаданого тесту на знання мови. Вам буде потрібно або те, або інше.

Поради

  • Можна стати зареєстрованим громадянином Великобританії при задоволенні певним вимогам, що набагато простіше. Ви повинні бути народжені від громадянки або громадянина Великобританії (не пізніше 1 січня 1983 г.), не мати громадянства іншої держави, іншим чином мати національну приналежність до Великобританії, або бути родом з Гібралтару або з Гонконгу. У цю категорію можна потрапити навіть якщо ви не задовольняєте вимогам отримання громадянства інших категорій, і якщо вам менше 18 років.