Як отримати підвищення по службі

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 18 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Звания ВСУ 2019 года.
Відеоролик: Звания ВСУ 2019 года.

Зміст

Навіть якщо ви любите свою роботу, може наступити момент, коли ви відчуєте, що готові просунутися до посади з новими обов'язками. Якщо ви хочете отримати підвищення, зберігайте позитивний настрій і шукайте конкретні способи показати, який ви цінний співробітник для компанії!

кроки

Метод 1 з 3: Розвивайте правильний світогляд

  1. 1 поставте мету для своєї кар'єри і працюйте над її досягненням. Знання того, де ви в підсумку хочете опинитися, допоможе вам визначити, чи підійде вам відкрита вакансія.
    • Наприклад, якщо ви сподіваєтеся в один прекрасний день стати главою відділу маркетингу в своїй компанії, ви можете подати заявку на керівну посаду в своєму відділі, яка дозволить вам тісно співпрацювати з командою з реклами.
  2. 2 Зберігайте позитивний настрій на роботі. Якщо ви будете щодня з'являтися на службі в поганому настрої, ваш начальник може подумати, що ви не зможете впоратися з тиском більшої відповідальності. Сконцентруйтеся на тому, що вам подобається в своїй роботі, і постарайтеся передати це позитивне ставлення іншим.
    • Навіть якщо у вас поганий день, намагайтеся не скаржитися. Не варто розповідати про те, що вас турбує, - краще обговорюйте професійні теми.
    • Шукайте рішення проблеми замість того, щоб скаржитися начальнику. Якщо ви будете шукати можливі виходи з ситуації, ви покажете себе як людину, здатну вирішувати проблеми, а значить, більш гідного підвищення.
    • Якщо ви все ще відчуваєте себе погано в кінці дня, зустріньтеся з одним за чашкою кави, перш ніж йти додому, або зайдіть в свій улюблений парк, щоб подихати свіжим повітрям. Пам'ятайте, що життя не обмежується роботою.
  3. 3 Не розпускати чутки в офісі і не обговорюйте внутрішню політику компанії. Беручи участь в чварах з приводу того, хто повинен міняти кавові фільтри, ви лише створите собі репутацію негативного і непрофесійного людини. Якщо ви чуєте, як люди пліткують, спробуйте знайти собі заняття в іншому місці або хоча б не вступайте в розмову.
    • Якщо вас все-таки втягнуть в бесіду про кого-то, спробуйте сказати щось хороше про цю людину або запропонуйте можливе рішення проблеми. Завдяки цьому колеги вважатимуть вас людиною, яка бачить краще в інших людях і сприяє чесності та відкритості на робочому місці.
    • Наприклад, можете сказати щось на кшталт: «Мені шкода, що ви думаєте, що Іван Петрович накинувся на вас на нараді. Він може бути грубим, але, як правило, його коментарі досить змістовні. Якщо вас це турбує, може бути, вам слід призначити зустріч з ним і обговорити, як ви себе почуваєте і як вважаєте за краще отримувати зворотний зв'язок? ».
  4. 4 одягайтеся професійно, Щоб отримати бажану посаду. Незважаючи на те що дрес-код може варіюватися в залежності від галузі, ви завжди повинні з'являтися на роботі в охайному і презентабельному вигляді. Спробуйте наслідувати зовнішнім виглядом начальства у вашій компанії. Те, як ви виглядаєте на службі, багато говорить вашим керівникам про те, наскільки серйозно ви сприймаєте свою роботу.
    • Наприклад, якщо ваше керівництво завжди носить сорочки з коміром на ґудзиках, ви можете почати впроваджувати ці речі в свій гардероб.
    • Незалежно від того, що ви носите на роботу, переконайтеся, що ви завжди виглядаєте охайно. Розчісуйте волосся перед тим, як піти на роботу, стежте, щоб ваш одяг був чистий і випрасуваний, а також заправляйте сорочку.
  5. 5 дочекайтеся слушного моменту. Навіть якщо у вас завжди прекрасний настрій і ви стали незамінні на роботі, може пройти деякий час, перш ніж ви отримаєте підвищення. Замість того щоб претендувати на кожну спливаючу посаду, почекайте, поки не побачите можливість, яка буде ідеально відповідати вашим навичкам і досвіду.
    • Крім того, переконайтеся, що ваш запит на підвищення зарплати або просування по службі відповідає циклу вашої компанії для виконання подібних дій. Запитуючи підвищення або просування поза циклом компанії, ви можете здатися непрофесіоналом.
  6. 6 Перейдіть в іншу компанію, якщо в нинішній у вас немає можливості для розвитку. Якщо ви працюєте в малому бізнесі з співробітниками, які були там протягом 15 років, ви можете не отримати можливості підвищення найближчим часом. Якщо це ваш випадок, а ви дійсно хочете посаду получше, можете пошукати нову роботу.
    • Якщо ви працюєте в крупній компанії, то підвищення можна отримати швидше, наприклад, перейти в іншу організацію, яка належить тій же корпорації, або змінити відділ.

Метод 2 з 3: Зробіть себе більш цінним співробітником

  1. 1 Виходьте за рамки своїх посадових обов'язків. Не варто очікувати, що ви отримаєте підвищення просто за те, що кожен день з'являєтеся на службі. Зараз існує велика конкуренція за робочі місця, тому вам потрібно зосередитися на тому, щоб виконувати свої обов'язки якнайкраще, а потім шукати будь-які можливості, щоб виділитися. Щоб переконатися, що ви перевершує очікування, дізнайтеся, що потрібно для бажаної вами посади. Також може бути корисно провести відкриту розмову з начальником про свою роботу.
    • Майте на увазі, що ви не отримаєте підвищення просто тому, що відповідаєте очікуванням на поточній позиції. Вам потрібно буде показати, що ви регулярно виходьте за їх межі.
  2. 2 Допомагайте своєму начальнику з його роботою, якщо можете. Запитайте, чи можете ви зробити щось, що полегшить навантаження начальника, і подумайте про додаткові завдання, які ви можете взяти на себе, щоб допомогти відділу в цілому. Також можна виступити з ініціативою зайнятися деякими завданнями і проектами на постійній основі. Це покаже, що ви заповзятливі.
    • Чи не намагайтеся робити роботу замість свого начальника. Він може подумати, що ви намагаєтеся підірвати його положення, і це зашкодить вашим шансам отримати підвищення в подальшому.
    • Не просіть завдання у начальника постійно - навряд чи він буде задоволений, якщо йому доведеться працювати більше, створюючи для вас додаткові проекти.
  3. 3 Вступите до університету на заочне навчання. Отримання додаткової освіти покаже вашому начальству, що ви налаштовані розвиватися. Виберіть курс, який має відношення до вашої роботи, а також до посади, яку ви сподіваєтеся в результаті отримати.
    • Якщо у вас вже є вища освіта, можна вступити до магістратури (заочно), якщо ви вважаєте, що ступінь магістра допоможе вам просунутися по кар'єрних сходах.
    • Крім того, пошукайте освітні програми в інтернеті.Ви навіть можете отримати онлайн-сертифікат або диплом про закінчення короткострокового курсу підвищення кваліфікації, що допоможе вам просувати свою кар'єру. Ось кілька хороших варіантів для онлайн-навчання: Udemy, Coursera, Lektorium, 4brain.
  4. 4 Добровільно беріть проекти. Покажіть своєму начальству, що ви готові взяти на себе додаткову роботу, зголосившись на різні проекти в своєму відділі. Проекти вимагають командної роботи, тому це відмінний спосіб продемонструвати, що ви добре працюєте в команді.
    • Знайте свої межі. Чи не перенапружуйтеся, інакше якість вашої роботи постраждає.
  5. 5 Приходьте вчасно і затримуйтеся при необхідності. Якщо ви завжди йдете з роботи раніше по п'ятницях або регулярно спізнюєтеся на 5 хвилин, ваш керівник обов'язково дізнається про це. Краще намагайтеся щодня приходити на роботу трохи раніше, щоб не спізнюватися, і будьте готові затриматися, якщо вам потрібно закінчити важливий проект.
    • Майте на увазі, що ранній прихід і затримки в кінці дня не матимуть значення, якщо за цей час ви не будете виконувати якісну роботу.
  6. 6 Запитайте думку у начальника і розкажіть йому про свої цілі. Якщо ваш керівник знає, що ви зацікавлені просуватися кар'єрними сходами всередині компанії, він може дати вам рекомендації про те, як виконувати роботу ефективніше. Запитайте, в яких областях вам варто вдосконалитися, і шукайте можливості показати, що ви робите прогрес.
    • Чи не хваліться занадто багато, але і не забувайте згадувати про свої успіхи перед начальником, щоб він знав, що ви добре виконуєте роботу.
    • Ви також можете попросити керівника знайти вам наставника. Це може бути людина на посаді, яку ви сподіваєтеся отримати в один прекрасний день, або співробітник з великим досвідом роботи, який допоможе вам рухатися в напрямку ваших цілей.
  7. 7 Визначте прогалини на ринку, де ваша компанія може рости. Читайте професійні видання, щоб бути в курсі того, як розвивається ваша галузь. Слідкуйте за своїми конкурентами і будьте першим, хто повідомить начальнику і колегам про будь-яких нових розробках, таких як новий продукт або кампанія. Якщо ви бачите потенційну потребу на ринку, яку може задовольнити ваша компанія, доведіть це до відома свого керівництва.
    • Якщо ви придумали ідею, яка допоможе вашій компанії рости, обов'язково згадайте це, коли будете просити підвищення.

Метод 3 з 3: Попросіть про підвищення

  1. 1 Підготуйте свою справу для того, щоб довести, чому ви заслуговуєте підвищення. Якщо ви витратите час на те, щоб написати конкретні причини, чому ви заслуговуєте підвищення, це допоможе вам, коли ви будете робити свій запит. Перерахуйте свої досягнення, поділіться прикладами того, як ваша діяльність виходить за рамки обов'язків, і зверніть увагу на будь-який фінансовий вплив, яке ви зробили на компанію. Зробіть акцент на фактах, які ви можете підкріпити цифрами. Наприклад, якщо ви недавно закрили велику угоду або модернізували процес, який заощадив вашої компанії багато грошей, включите конкретні цифри, які беруть участь в цих угодах, щоб продемонструвати свій внесок в компанію.
    • Обов'язково додайте в список будь-які додаткові обов'язки, які ви на себе взяли, і обговоріть, як ви впоралися з ними, щоб показати, що ви готові до більшої відповідальності.
  2. 2 Відрепетируйте свою промову. Ваш запит на підвищення повинен бути раціональним і переконливим. Репетируйте мова знову і знову, поки вона не буде звучати природно. Попросіть близького друга вислухати ваш запит і оцінити його. Використовуйте відгук, щоб поліпшити свої тези.
  3. 3 Отримайте горизонтальне просування, якщо вам потрібно набрати більше досвіду. Іноді буває корисно перейти на іншу посаду такого ж рангу всередині своєї організації перш, ніж намагатися просунутися вгору.Це дасть вам більш повне розуміння про механізм компанії, що надасть вам перевагу, коли ви попросите про підвищення.
  4. 4 Просіть начальника про підвищення пізнім ранком або в полуденний час. Не підходьте до начальника з цим питанням, коли він іде на обід або готується піти додому. Заплануйте зустріч на більш спокійний період дня, щоб заволодіти всією увагою керівника.
    • Якщо у вашого начальника особливо поганий день, перенесіть зустріч. Краще почекати трохи довше, щоб збільшити свої шанси на успіх.
  5. 5 Будьте конкретні у тому, про що просите. Зараз не час скромничати. Скажіть своєму начальникові, яку саме посаду ви маєте на увазі, а потім використовуйте зібрані факти, щоб аргументувати причини, чому ви заслуговуєте підвищення. Якщо ви хочете, щоб вам дали особливе службове становище, не забудьте згадати про це.
    • Якщо ви просите підвищення зарплати, повідомте начальнику, на яку суму в рублях ви розраховуєте, і покажіть йому, як саме ви прийшли до цієї цифри. Майте на увазі: ви повинні бути готові до переговорів.
  6. 6 Просіть з повагою. Пам'ятайте, що у вашого начальника є й інші проблеми, крім ваших кар'єрних цілей, і його робота - це вирішувати, хто найкраще підходить для конкретної посади. Не потрібно занадто сильно підлизуватися, а також поважайте його час і рішення. Чи не скаржтеся, не порівнюйте себе з іншими співробітниками і не погрожуйте звільненням, якщо ваш запит буде відхилено.
  7. 7 Не здавайтеся, якщо у вас не вийде відразу. Якщо начальник відмовляється дати вам підвищення, запитаєте, чи можете ви ще якось поліпшити свої показники. Зосередьтеся на цих речах до тих пір, поки не звільниться інша позиція, а потім спробуйте ще раз піднятися кар'єрними сходами. Крім того, переконайтеся, що ви постійно працюєте над поліпшенням своєї продуктивності і повідомляєте начальнику про свої досягнення. Якщо ви будете демонструвати свою послідовність, показуючи керівнику ці зміни, ви зможете зміцнити свої шанси отримати підвищення в майбутньому.