Як отримати роботу вчителя англійської в Японії

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 20 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
🔴 Нові цілі путіна в Україні / САУ від Франції / Японія забирає Курили? | Овдієнко та Соляр LIVE
Відеоролик: 🔴 Нові цілі путіна в Україні / САУ від Франції / Японія забирає Курили? | Овдієнко та Соляр LIVE

Зміст

Якщо ви мрієте жити в Японії, бути вчителем, подумує про зміну кар'єри або хочете попрацювати в інтернаціональному середовищі, викладання англійської мови в Японії може бути корисним досвідом.

кроки

Частина 1 з 9: Відповідайте базовим вимогам

  1. 1 Отримайте диплом бакалавра. Наявність диплома як мінімум бакалавра - обов'язкова вимога. Це необхідно, скоріше, не для самої роботи, а для отримання робочої візи. Без робочої візи (або подружньої візи, якщо ви перебуваєте в шлюбі з громадянином / громадянкою Японії) ви не можете легально працювати в Японії. Такий закон про імміграцію. Якщо у вас немає диплома бакалавра, Японія не видасть вам робочу візу. Порушувати закон явно не варто: якщо вас зловлять на тому, що ви працюєте без візи, вас затримають і депортують. Ступінь бакалавра необов'язково повинна бути з англійської мови або педагогіки, хоча такий диплом може бути більш корисним. Підійде диплом бакалавра за будь-якої спеціальності.
  2. 2 Почніть збирати гроші. Якщо ви хочете працювати в Японії, вам буде потрібно значна сума грошей. Рекомендується взяти з собою мінімум $ 2000, які допоможуть протриматися до першої зарплати. Крім того, вам доведеться купити костюми для роботи. У більшості шкіл від вас зажадають носити костюм, але в деяких дозволять знімати піджак на час уроків, особливо влітку. У вас повинно бути мінімум 3 хороших костюма. Також вам доведеться оплатити квитки на літак. Залежно від того, де проходить ваша співбесіда, вам може припасти добиратися до місця літаком (навіть в межах вашої країни). Вам доведеться сплатити і переліт до Японії.
  3. 3 Вам потрібно чисте минуле. Іншими словами, ніяких арештів. Уряд не видасть візу комусь, хто скоїв злочин. На дрібні правопорушення, вчинені кілька років тому, можуть подивитися крізь пальці, але якщо щось подібне було в протягом останній 5 років, вам практично гарантовано відмовлять у візі.

Частина 2 з 9: Проведіть дослідження

  1. 1 Пошукайте школу, в якій будете викладати. В Японії сотні англійських шкіл. Більшість з них приватні, зазвичай їх називають "Ейкайва", що означає "Англійська бесіда". Зазвичай в цих школах пропонують хороші робочі умови і в них легко влаштуватися. Вони також допомагають вам освоїтися в Японії. Зарплата також досить висока (для першої роботи).
    • Використовуйте інтернет і почитайте про різних типах шкіл. Є близько 4 дуже відомих шкіл з філіями по всій країні, а також сотні дрібних. Почніть зі складання списку знаменитих шкіл Японії. Якщо ви хочете відправитися в конкретний місто, спробуйте пошукати школи в цьому місті.
    • Почитайте в інтернеті про досвід колишніх вчителів. Багато вчителів пишуть про свій досвід під час роботи в школі. Це хороший спосіб оцінити достоїнства і недоліки кожного місця.
    • Відвідайте сайт школи. Вони надають багато інформації про зарплату, типах уроків, проживанні, обов'язки і так далі.
    • Почитайте коментарі учнів. Якщо ви читаєте на японському, відмінною ідеєю буде прочитати коментарі учнів про школу, в яку вони ходили. Це дасть вам краще уявлення про атмосферу в навчальному закладі. Коментарі учнів зазвичай разюче відрізняються від учительських, оскільки вони бачать школу з іншої точки зору. Прочитавши обидві версії, ви зможете вибрати школу, яка вам підходить.
  2. 2 Почитайте про життя в Японії. Ваша робота - тільки частина життя в Японії. Ви повинні почитати про японську культуру та особливості. Почитайте історію з особистого досвіду інших людей, а не книги. Книги часто містять стереотипи або застарілу інформацію. Досвід реальних людей дасть вам краще розуміння життя в Японії. Чи підходить вам такий спосіб життя? Пам'ятайте, ви будете працювати в оточенні японців (в залежності від школи) і, ймовірно, всі ваші учні будуть японцями, тому важливо розуміти їх культуру.
  3. 3 Повторіть англійські граматичні терміни і слова, в яких часто роблять помилки. На співбесіді вам, ймовірно, запропонують короткий тест на знання англійської. Він буде містити питання на відмінювання дієслів у різних часах (наприклад, Past Perfect) і розділ з правопису. Дуже рекомендується знайти список слів, в яких часто роблять помилки, і потренуватися в відмінюванні неправильних дієслів, навіть якщо англійська ваша рідна мова.
  4. 4 Почніть вивчати японську. Він вам не буде потрібно для роботи, але корисно знати його, щоб читати імена учнів і користуватися комп'ютером. Швидше за все, він вам знадобиться при житті в Японії, особливо в невеликому місті.

Частина 3 з 9: Вирішіть, чи дійсно це те, чого ви хочете

  1. 1 Пам'ятайте про це, коли будете приймати рішення:
    • Більшість компаній вимагають укладення контракту мінімум на 1 рік. Іншими словами, ви повинні прожити в Японії і пропрацювати на компанію мінімум 1 рік. У вас буде «золотий тиждень», Обоно і новорічний відпустку, який ви можете витратити на поїздку до сім'ї в рідне місто. Приготуйтеся до того, що весь інший час ви будете розлучені з сім'єю і друзями - мінімум на 1 рік.
    • Чи не розривайте контракт. Компанії непросто знайти нових вчителів, оформити папери і навчити їх. Між вашим відходом і приходом нового вчителя у школи буде безліч проблем. Їм доведеться посилати заміну або тимчасового вчителя, що дуже дорого. Якщо ви розірвете контракт, компанія може зробити вас відповідальним за ці витрати і виставити вам рахунок, навіть якщо ви повернулися в рідну країну.
    • Крім того, учням потрібен учитель, який буде з ними. Якщо ви раптово підете, їх мотивація знизиться, а вони цього не заслуговують. Чи готові ви підписати контракт мінімум на 1 рік?

Частина 4 з 9: Подайте запит на проходження співбесіди

  1. 1 Відвідайте сайт школи, яка вас цікавить, і подивіться, коли і де вони проводять співбесіди. Знайдіть відповідні місце і час співбесіди. Дотримуйтесь інструкцій школи на сайті і подайте заявку.
    • Можливо, вам доведеться написати есе про те, чому ви хочете працювати і жити в Японії. Відповідальність, встановленим компанією. Слідувати правилам важливо не тільки в цих школах, а й у Японії взагалі. Ви повинні написати про те, як ви любите Японію і викладати. Розкажіть в есе і про своїх сильних якостях.
      • Ці школи шукають вчителів-ентузіастів, так що ви можете використовувати такі фрази як «глибокий інтерес», «непереборна пристрасть», «інтелектуальний виклик» і подібні. Наприклад: «Я відчувають глибокий інтерес до Японії і викладання з середньої школи. На уроках історії ми вивчили, як записати своє ім'я на катаканою, і це пробудило мій інтерес до культури. Крім того, я відчуваю непереборну пристрасть до навчання і викладання і сподіваюся слідувати їй в майбутньому ». Використання цих слів дозволить роботодавцю більше дізнатися про вашої особистості.
    • Есе повинно розкривати вашу особистість, але також має відображати ваш рівень володіння англійською. Ймовірно, ви повинні будете навчати студентів різного рівня, від початківців до досвідчених. Використання «просунутих» мовних зворотів виділить ваше есе серед інших. Наприклад, замість того, щоб написати «Я завжди хотів бути вчителем», напишіть «Я завжди прагнув до викладацької кар'єрі».
    • Не використовуйте сленг, це можуть розцінити як непрофесіоналізм. Бути професіоналом дуже важливо, ці школи пишаються собою і створеним чином. Покажіть, що у вас гарну освіту, ви рішучий, професійний і компетентна людина, повний пристрасті й енергії.
  2. 2 Напишіть резюме. Це дуже просто. Якщо ви не знаєте, як це зробити, є кілька прекрасних статей з написання резюме на wikiHow.
  3. 3 Вичитайте все. Гарантований спосіб отримати відмову - відправити заявку, повну орфографічних і граматичних помилок. Вичитайте її кілька разів і дайте прочитати кому-небудь ще. Якщо ви дійсно не впевнені в правописі якогось слова, прочитайте граматичні правила в інтернеті.Швидше за все, ви все одно будете цим займатися на майбутню роботу щодо більш складних граматичних правил, щоб бути в змозі чітко пояснити їх учням.
  4. 4 Підготуйте план уроку. Ви повинні підготувати план уроку на 50 хвилин. Якщо вас запросили на співбесіду, вам потрібно буде вибрати з нього будь-які 5 хвилин і продемонструвати тим, хто буде проводити співбесіду. Підготуйте план для початкового рівня (можливо, план для середнього рівня теж підійде). Зробіть його захоплюючим і цікавим. Єдині репліки, які ви повинні вимовляти, - інструкції. Підготуйте план таким чином, щоб учні говорили або виконували іншу роботу один з одним. Пам'ятайте, ви подаєте заяву на викладання практики англійської мови бесіди, так що зробіть так, щоб вони практикувалися в усному мовленні. Дайте їм тематичну словникову базу, граматичне правило і ситуацію, з якими потрібно працювати.
  5. 5 Надішліть все і чекайте відповіді.

Частина 5 з 9: Відправляйтеся на співбесіду

  1. 1 Якщо ваша заявка схвалена, підготуйтеся до співбесіди. Більшість заявок приймаються, але велика частина кандидатів відсіюється на співбесіді. Найімовірніше, ваша співбесіда буде проходити в готелі, так що забронюйте в ньому номер. Співбесіда може проходити в два етапи в різні дні. Якщо ви пройдете перший етап, то наступний буде через кілька днів. Забронюйте номер мінімум на 2 ночі.
  2. 2 Якщо вам потрібно летіти або добиратися поїздом, організуйте поїздку якомога раніше. Як немає виправдань для запізнення на роботу, так немає виправдань для запізнення на співбесіду. Організуйте поїздку відповідно.
  3. 3 Одягніться належним чином.
    • Візьміть з собою два костюма, хороші туфлі, хорошу ручку, блокнот для заміток і будь-які матеріали, які ви хочете використовувати в ході уроку. Якщо у вас є роздатковий матеріал, роздрукуйте його в кольорі. Якщо ви використовуєте картки, заламініруйте їх. Зробіть їх якомога більш професійними. Демонстрація уроку триває всього 5 хвилин, але обсяг виконаної роботи вразить інтерв'юера. Ніколи не починайте «показовий» урок без картинок або наочних матеріалів. Випрасувати костюми і почистіть туфлі.
    • Не беріть парфум, зайву декоративну косметику (досить тонального засобу), більше 1 пари сережок, більше 1 кільця і ​​інших блискучих або яскравих аксесуарів. Хоча люди в Японії носять багато аксесуарів, вони не надягають їх в офіс. Яскравий макіяж, такий як підводка і тіні, не схвалюється. Ні в якому разі не фарбуйте нігті (прозоре покриття допускається). Ці речі непрофесійні і навіть не дозволяються в школі, якщо вас туди візьмуть.
    • Якщо ви жінка, надіньте панчохи і туфлі на підборах із закритим носком. Не надягайте балетки. Не надягайте одяг яскравих кольорів (рожевого, червоного, жовтого, помаранчевого), але і не одягайтеся в усе чорне. Школи хочуть демонструвати професійний, але «яскравий» доброзичливий образ. Подумайте про це перед поїздкою на співбесіду.
    • Якщо ви чоловік, гладко поголіться або залиште дуже коротку борідку. Чоловіки в Японії відносно рідко відрощують бороду, особливо бізнесмени. Якщо у них є борода, вона завжди акуратно підстрижена. Це буде обов'язковою вимогою в школі, якщо вас наймуть.
    • Сховайте будь-які татуювання. Школа не найме вас, якщо ви покажете татуювання. У деяких школах нормально ставляться до наявності татуювань, але ви повинні приховувати їх і ніколи не говорити учням про те, що вони у вас є. Можливо, їм все одно, але якщо вони розкажуть персоналу школи, у вас можуть бути проблеми.

Частина 6 з 9: Пройдіть першу співбесіду

  1. 1 Прийдіть заздалегідь. Це важливо для вашої майбутньої роботи і більшості подій в Японії. Завжди приходьте на 10-15 хвилин раніше.
  2. 2 Не кажіть ні з ким по-японськи. Японський звичайно не потрібно для цієї роботи. Крім того, в школі вам може бути заборонено говорити по-японськи з учнями або навіть в їх присутності.Спілкування на японському з інтерв'юером або під час демо-уроку - хороший спосіб провалити співбесіду. Знову ж, школи не хочуть, щоб ви говорили на японському в школі.
  3. 3 Вам розкажуть про компанію. Робіть нотатки і уважно слухайте. Задавайте питання, щоб показати ваш інтерес і активне слухання.
  4. 4 Морально підготуйтеся до демо-уроку. Ви вже повинні вирішити, яку 5-хвилинну частину хочете показати. Буде кілька інтерв'юерів і багато беруть інтерв'ю. Інші беруть інтерв'ю будуть вашими учнями, а ви будете їх учнем, коли прийде їхня черга. Ваш урок, швидше за все, будуть оцінювати більше одного інтерв'юера. Будьте готові до цього. Зробіть глибоких вдих і випийте води.
  5. 5 Проведіть демо-урок.
    • Багато посміхайтеся. Це величезний плюс. Посміхайтеся, і нехай ваші учні посміхаються теж. Щасливі учні захочуть продовжувати навчання і полюблять ходити на ваші уроки. Так що посміхайтеся.
    • Давайте інструкції чітко, повільно і в простих виразах. Говоріть лише тоді, коли це необхідно.
    • Використовуйте жести. Виходьте за звичні рамки. Будьте забавні. Школам потрібні вчителі, здатні пояснювати речі без слів і утримувати увагу учнів. Використання жестів і усміхненість також допоможуть вам забути про нервозності. Отримуйте задоволення, і ваші учні теж отримають задоволення, як і ваш інтерв'юер.
    • Навчіть їх чому-небудь. Навіть якщо у вас передбачається вільна бесіда, навчіть своїх «учнів» більш просунутим фразам. Наприклад, якщо дана тема «Поговоріть про подорож, в якому ви побували» і учень (інший беруть інтерв'ю) говорить «це було здорово», навчіть його фразі «це було дивовижно» або «це було чудово». Навчіть його чого-небудь, але стежте, щоб він більше говорив і практикувався в тому, чому ви його навчили. Ви можете навіть змусити його повторити раз або два.
    • Чи не турбуйтеся через учнів. Є ймовірність, що один з них (інший беруть інтерв'ю) спробує ускладнити ваш демо-урок, задаючи не зв'язані з темою питання або не випливаючи інструкціям. Не хвилюйтеся. Просто посміхніться, дайте відповідь, якщо можете, і продовжуйте урок. Якщо ви не можете відповісти на питання, не хвилюйтеся! Просто скажіть: «Це дуже хороше запитання (ім'я учня). Давай разом поговоримо про це після уроку. Зараз давайте продовжимо ». У школі ви теж з цим зіткнетеся. Уміння справлятися з такими учнями і контролювати урок необхідно вчителю. Пообіцяйте допомогти їм, але пізніше.
    • Не кажіть занадто багато. Не влаштовуйте лекцію. Ви вчите розмовній англійській, і вам потрібно, щоб учні говорили.
    • Чи не ускладнюйте демо-уроки іншим. Будьте хорошим учнем. Робіть рівно те, що вам сказано. Втручання в чужій демо-урок буде виглядати непрофесійним.
  6. 6 Дочекайтеся листи від інтерв'юера. Вас можуть запросити на другу співбесіду, а можуть не запросити.

Частина 7 з 9: Пройдіть другу співбесіду

  1. 1 Друге співбесіду більше схоже на справжнє. Швидше за все, буде лише один інтерв'юер і ви. Вас поставлять стандартні запитання. Будьте готові дати відповіді.
  2. 2 Проведіть другий демо-урок. Ви не можете підготуватися до другого демо-уроку. Ви будете вести його без будь-якої підготовки. Ймовірно, це буде урок для дітей. Інтерв'юер може показати вам книгу, відкрити сторінку і сказати: «У вас 1 хвилина на підготовку і потім 3 хвилини, щоб навчити мене чогось з цієї сторінки. А ще мені 5 років ». Інтерв'юер покине кімнату і у вас буде небагато часу, щоб поглянути на сторінку і вирішити, чого і як ви будете вчити. Давайте уявимо, що на сторінці намальовані тварини із зоопарку.
  3. 3 Подумки приготуйтеся вийти із зони комфорту. Інтерв'юер повернеться, налаштувавшись так, ніби у нього свідомість п'ятирічної дитини. Він не буде грати, але іноді буде вести себе так, ніби не розуміє вас. Робіть те, що потрібно, щоб навчити його чогось, і зробіть це захоплюючим. Якщо потрібно, будьте смішним.Якщо на вашій сторінці намальовані тварини із зоопарку, імітуйте звуки, які вони видають, а потім говорите, як вони називаються. Також використовуйте жести. Покажіть рукою хобот слона. Скажіть «разом» і зробіть це разом з учнем, а потім повторіть назва тварини. Це може здатися вам дивним, але для п'ятирічного це весело. Крім того, він навряд чи забуде слова, яким ви його навчили! Іноді вам доведеться давати уроки без підготовки, так що здатність підготуватися за короткий час необхідна.
  4. 4 Після демо-уроку скажіть інтерв'юеру, в якому місці ви хочете працювати в Японії. Будьте конкретні. Велике місто, маленький місто, село, океан, гори і так далі. Також скажіть, чи хочете ви навчати дітей або дорослих. Скажіть точно, чого ви хочете. Якщо вони хочуть найняти вас, то знайдуть вам гарне місце, навіть якщо це займе кілька місяців.
  5. 5 Закінчите співбесіду і вирушайте додому. Чекайте телефонного дзвінка.

Частина 8 з 9: Отримайте роботу і підготуйте документи

  1. 1 Якщо вас хочуть найняти, вам зателефонують. Якщо ви були енергійним і доброзичливим учителем, який докладає багато зусиль до підготовки демо-уроку і може провести веселий урок експромтом, ви повинні отримати роботу вчителя англійської в Японії.
  2. 2 Дотримуйтесь інструкцій рекрутера, щоб отримати візу, сертифікат про дозвіл на роботу в Японії, а також уточнити дату початку роботи. Задавайте питання, якщо вони у вас є.
    • Вам надішлють контракт. Прочитайте його дуже уважно. Дуже уважно. Пам'ятайте, це юридична угода. Чи не розривайте його і не сприймайте легковажно.
  3. 3 Отримайте паспорт, якщо його у вас немає.
  4. 4 Якщо ви приймаєте ліки, з'ясуйте, чи можете ви знайти такі ж або подібні в Японії. Деякі ліки незаконні в Японії.

Частина 9 з 9: Відправляйтеся в Японію і пройдіть підготовку

  1. 1 Упакуйте все необхідне і сідайте на літак. Беріть тільки найнеобхідніше. Ви можете купити речі в Японії після прибуття або попросити родичів відправити вам речі пізніше. Ваша квартира буде маленькою, як і тренінговий центр. Просто візьміть костюми, повсякденний одяг і гігієнічні приналежності. Можливо, ще книгу для вивчення японської.
  2. 2 Зустріньте колег-стажистів в аеропорту. Вирушайте з тренером і новою групою в тренінговий центр. Можливо, деякий час ви будете проходити навчання. Подружитеся з колегами-стажерами.
    • У вас буде кілька днів стажування. Не ставтеся до неї легковажно. Це може бути забавно, але це довго. Ви будете отримувати домашні роботи і виконувати контрольні. Вам допоможуть вивчити, як виконувати вашу роботу протягом наступного року. Чи не пропускайте заняття. Робіть все ретельно. Вас можуть вигнати з етапу навчання і не відправити до філії школи. Знову ж таки, якщо ви не будете сприймати навчання серйозно, компанія може відіслати вас додому.
  3. 3 Після навчання вирушайте до філії школи, зустріньтеся з колегами і учнями і насолоджуйтеся новим життям в якості вчителя англійської в Японії!

Поради

  • Зробіть ваші заняття веселими. Учні, які отримують задоволення від уроків, мотивовані продовжувати навчання.
  • Будьте професійні, доброзичливі і дотримуйтесь правил.
  • Отримайте ступінь бакалавра. Ви не зможете отримати робочу візу без диплома.
  • Заробите багато грошей. Проходження співбесіди і початок життя в іншій країні коштують дорого.
  • Будьте готові покинути зону комфорту. Вам потрібно розважати інтерв'юера і «учнів».
  • Почніть вивчати японську. Це не є необхідним, але буде корисним.
  • Ретельно все вивчіть перед тим, як підписувати контракт на 1 рік.
  • Викладання англійської мови приватно також може бути дуже прибутковим, з дипломом бакалавра або без нього. Зокрема є багато дорослих учнів початкової та середньої рівня, які хотіли б взяти кілька додаткових уроків англійської, які допомогли б їм розвинути кар'єру.Є різні компанії і сайти, які можуть зв'язати вас з учнями, проте призначайте зустрічі з ними в кафе або інших суспільних місцях.

попередження

  • Чи не розривайте контракт. Ваш роботодавець зробить вас відповідальним за будь-яку шкоду, завдану компанії: матеріальний або інший.
  • Залежно від компанії, вам може припасти продавати щось учням. Це частина роботи, і ви повинні виконувати її. Морально приготуйтеся до цього.
  • Не робіть злочинів в рідній країні. Ви не отримаєте візу, якщо у вас кримінальне минуле.
  • Не брешіть в резюме. Наприклад, якщо ви напишете, що добре говорите по-японськи, вас можуть направити в школу з японським персоналом, який не говорить по-англійськи. Просто скажіть правду. Не соромтеся своїх здібностей.
  • За останні кілька років деякі англійські школи збанкрутували. Це може статися і з вами. Але це не скасовує вашу робочу візу. Ви все ще можете знайти іншу роботу в Японії, а фактичне проживання в країні і наявність робочої візи - величезний плюс для роботодавців.
  • Ніколи не робіть злочинів в Японії і не допускайте прострочення візи. Ви будете затримані і депортовані. Школа понесе збиток і зробить вас відповідальним за нього.
  • Виконання будь-якої роботи без відповідної візи в Японії є злочином. Юридично, ви не можете працювати з туристичною візою. Отримайте робочу візу або подружню візу (вступите в шлюб з громадянином / громадянкою Японії), якщо хочете працювати. Пам'ятайте, у робочої візи є обмеження на тип роботи, яку ви можете законно виконувати. Якщо у вас робоча віза фахівця в IT, ви не можете законно викладати англійську. Порушення цих законів призведе до тюремного ув'язнення і подальшої депортації. Викладання приватно також може бути вигідним, проте необхідно дотримуватися законів.