Як зрозуміти, що людина вживає марихуану

Автор: Sara Rhodes
Дата Створення: 17 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Наркомания-как узнать употребляет ли ваш близкий наркотики
Відеоролик: Наркомания-как узнать употребляет ли ваш близкий наркотики

Зміст

Марихуана (також відома як канабіс, анаша або травичка) - це наркотик рослинного походження, який курять і вживають в їжу. На кожного це засіб впливає по-своєму, тому ознаки і симптоми вживання марихуани різняться від людини до людини. Якщо ви стурбовані, що ваш друг або член родини вживає цей наркотик, зверніть увагу на найбільш поширені фізичні і психічні симптоми, такі як запалені очі і уповільнена реакція. Ви також можете помітити й інші ознаки - характерні запахи або зміни в поведінці і інтересах людини. Якщо очевидно, що людина вживає марихуану, поділіться з ним своїми побоюваннями.

кроки

Метод 1 з 3: Розпізнайте симптоми вживання марихуани

  1. 1 Зверніть увагу на запалені очі. У того, хто вживає марихуану, можуть бути дуже червоні або запалені очі. Тим не менш не покладайтеся лише на цей симптом. Почервоніння очей може бути викликано безліччю інших речей, включаючи:
    • алергію;
    • хвороба (наприклад, звичайна застуда);
    • недостача сну;
    • недавні сльози;
    • подразнення очей;
    • довге перебування на сонці.
  2. 2 Слідкуйте за ознаками запаморочення. Той, хто недавно вживав марихуану, може відчувати запаморочення або мати проблеми з координацією. Якщо людина багато спотикається, здається незвично незграбним або скаржиться на запаморочення, це можуть бути ознаки вживання марихуани.
  3. 3 Перевірте його реакцію. Марихуана впливає на сприйняття часу, і реакція людини значно скорочується в порівнянні з тверезим станом. Наприклад, якщо ви розмовляєте з ким-то, хто знаходиться "під кайфом", швидше за все, вам доведеться кілька разів повторити свої слова або довго чекати відповідь.
    • Через сповільненій реакції люди, що знаходяться під впливом марихуани, піддаються високому ризику потрапити в аварію, перебуваючи за кермом.
    • Якщо людина, яка, на вашу думку, знаходиться "під кайфом", робить спроби сісти за кермо, ви можете ненав'язливо запропонувати повісті машину замість нього.
  4. 4 Відзначайте проблеми з пам'яттю і концентрацією. Крім уповільнення реакції вживання марихуани погіршує функцію пам'яті. Тому, хто знаходиться "під кайфом", може бути важко запам'ятати щось, що тільки сталося, або непросто підтримувати розмову або утримувати хід думок.
  5. 5 Зверніть увагу на зайву хихикання або дурне поведінку. Марихуана може викликати ейфорію і розкута поведінка. Людина, яка перебуває під її впливом, може сміятися без явної на те причини або надмірно реготати над тим, що зазвичай не знаходить забавним.
    • Це особливо важлива ознака, якщо дурість не властива характеру цієї людини.
  6. 6 Придивіться до його звичного режиму харчування. Марихуана може стимулювати апетит. Людина, яка вжила марихуану, може бути "голодним, як вовк", і його бажання що-небудь перекусити буде вище звичайного.
  7. 7 Пошукайте ознаки занепокоєння або параної. Незважаючи на те, що марихуана часто розслабляє і наповнює ейфорією, вона також може викликати хвилювання, занепокоєння або маячний мислення. У того, хто відчуває тривожність під впливом марихуани, може також спостерігатися підвищене серцебиття або навіть повномасштабна панічна атака.

Метод 2 з 3: Позначте інші можливі ознаки

  1. 1 Перевірте, чи немає запаху марихуани. Марихуана володіє характерним запахом, який може бути терпким, солодкуватим або схожим на амбре, що виходить від скунса. Цей запах може затримуватися на одязі, шкірі, волоссі або проявлятися в диханні. Ви також можете відчути його в кімнаті, де людина курить або зберігає пристосування для куріння.
    • Той, хто вживає марихуану, швидше за все, намагається приховати запах: завдає духи або одеколон, їсть м'ятні льодяники або використовує пахощі або освіжувач повітря в кімнаті (-ів), де він курив.
  2. 2 Пошукайте предмети, пов'язані з вживанням марихуани. Марихуану вживають різними способами. Озирніться на наявність будь-якого з цих предметів:
    • сигаретний папір або папір для самокруток;
    • курильні трубки (часто зроблені зі скла);
    • бонг (або кальян);
    • Електронні цигарки;
    • подрібнювачі.
  3. 3 Слідкуйте за змінами в поведінці і відносинах. Тривале вживання марихуани може призвести до різних психічних змін, а також змін в поведінці. Людина, яка "балується травичкою", може відчувати втрату енергії і мотивації. Депресія, тривожність і інші проблеми душевного здоров'я можуть посилитися або проявитися в перший раз. Крім того, споживання марихуани позначається на міжособистісних відносинах, на навчанні або працездатності. Ви також можете помітити:
    • Відсутність інтересу до речей, які приносили людині задоволення.
    • Зміни в звичках, пов'язаних з грошима. Наприклад, людина може часто займати гроші, почати красти їх або швидко витрачати. При цьому він не може зрозуміло пояснити, на що ці гроші йдуть.
    • Ухильне поведінку (наприклад, поводиться так, ніби намагається приховати щось або не дає прямих відповідей на питання, чим він займається).

Метод 3 з 3: Поговоріть з людиною

  1. 1 Дочекайтеся, коли людина прийде в себе, щоб поговорити про це. Якщо ви хочете обговорити свої побоювання з приводу можливого вживання марихуани, найкраще, підійти до людини, коли він буде розсудливо і тверезо мислити. Тому, хто знаходиться "під кайфом", може бути важко спілкуватися з вами і слідувати вашим думкам.
  2. 2 Виберіть час для розмови, коли людина спокійна і розслаблений. Про вживання марихуани найкраще говорити, коли він знаходиться у відносно спокійному настрої. Якщо у нього був важкий тиждень або ви весь день лаялися, ймовірно, краще дочекатися, коли він буде в більш піднесеному настрої.
    • Спроба поговорити, коли людина не в дусі, може поставити його в ще більш захисну позицію, і розмова, найімовірніше, не буде продуктивним.
  3. 3 Прямо запитаєте, чи вживає він марихуану. Залежно від типу ваших відносин, ви можете прямо задати своє питання. Продовжуйте вести себе спокійно, відкрито і неупереджено.
    • Наприклад, можна сказати: "Слухай, ти останнім часом поводишся як-то інакше. Крім того, я помітив (а) в твоїй кімнаті дивний запах. Ти курив марихуану? "
  4. 4 Дайте йому зрозуміти, що ви стурбовані. Якщо людина вирішить, що ви зліться або засуджуєте його, він з меншою ймовірністю вам відкриється. Чітко позначте, що ви просто співпереживаєте йому і хочете допомогти.
    • Наприклад, під час бесіди з одним можна сказати: "Я помітив (а), що ти часто скасовуються наші плани і постійно виглядаєш втомленим, коли я тебе бачу. З тобою все добре? Я дійсно за тебе переживаю! "
  5. 5 Зберігайте спокій. Паніка або злість зазвичай не дають результату. Поговоріть з людиною в спокійній манері: не підвищуйте голос, не погрожуйте і не відпускайте саркастичних зауважень. Якщо ви будете спілкуватися з ворожістю або страхітливим чином, він навряд чи перед вами відкриється, і це лише погіршить ситуацію.

попередження

  • Будь-які ознаки або симптоми вживання марихуани, взяті окремо, можуть мати інше пояснення. Наприклад, не робіть висновків, що людина вживає марихуану, тільки тому, що у нього запалені очі або незвичний сміх. Витратьте час, щоб поспостерігати за його загальним поведінкою і поговоріть з ним перш, ніж приймати рішення.