Як поставити пароль на Wi Fi

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 5 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как поставить пароль на WI FI. Подробная инструкция.
Відеоролик: Как поставить пароль на WI FI. Подробная инструкция.

Зміст

Домашня бездротова мережа дуже зручна річ, але якщо залишити її без надійного пароля, велика ймовірність піддати свій комп'ютер (і інші пристрої) різному виду мережевих атак. До того ж ваші сусіди можуть скористатися інтернетом, за який платите ви. Налаштувати пароль нескладно; зробивши це, ви позбавите себе від можливої ​​головного болю в майбутньому. Читайте далі наші поради про те, як поставити надійний пароль на вашу бездротову мережу.

кроки

  1. 1 Зайдіть в налаштування свого роутера. Найкраще скористатися компакт-диском, що йде в комплекті з роутером, в іншому випадку можна зробити те ж саме віддалено, через інтернет. Для доступу до роутера через веб-браузер, введіть спеціальну адресу в рядок введення. Стандартні адреси для роутерів: 192.168.1.1, 192.168.0.1 і 192.168.2.1.
    • По можливості заходите в налаштування роутера з комп'ютера, який підключений до нього спеціальним Ethernet-кабелем. Якщо ви підключіться до мережі відразу по Wi-Fi, то при будь-якій зміні інтернет буде відключатися, і вам доведеться заново заходити в роутер для настройки.
    • Як ім'я та пароля за замовчуванням в багатьох роутерах використовується «admin». В іншому випадку спробуйте залишити одне з полів введення порожнім, а в інше введіть «admin». Якщо і це не спрацює, то зверніться до інструкції вашого роутера, або зв'яжіться з виробником.
    • Якщо ви раніше змінювали пароль для доступу до роутера і не можете його згадати, то затисніть кнопку Reset на вашому роутере, щоб повернути його до заводських налаштувань. Врахуйте, що ця дія призведе до видалення всіх ваших налаштувань.
  2. 2 Знайдіть властивості безпеки вашої мережі. Назви відрізняються на багатьох роутерах, але в основному даний пункт знаходиться в «Настройках бездротової мережі», або «Настройках безпеки». Якщо це налаштування не вдається знайти, задайте пошук за назвою вашого роутера і пошукайте, де знаходяться налаштування безпеки.
  3. 3 Виберіть тип шифрування. Більшість роутерів мають кілька можливих варіантів захисту мережі. В основному, це: WEP, WPA-PSK (Personal), або WPA2-PSK. По можливості вибирайте WPA2, тому що це найнадійніший тип шифрування для бездротових мереж. Ця функція може бути відсутнім в деяких старих моделях роутерів.
    • Деякі старі пристрої не підтримують WPA2-шифрування. Пам'ятайте про це, якщо у вас є такі пристрої і ви підключаєте їх до мережі.
  4. 4 Для WPA2-Personal виберіть тип AES. Якщо є можливість вибору, то виберіть AES для шифрування WPA2. Іншим варіантом є TKIP, проте він старіший і менш надійний. Деякі роутери підтримують тільки AES-алгоритм.
    • AES - це стандарт симетричного алгоритму блочного шифрування і є найкращим алгоритмом з існуючих.
  5. 5 Введіть SSID і кодове слово. SSID - це назва точки доступу, а кодове слово - це набір символів, який буде потрібно вводити для підключення до вашої точки доступу.
    • Ваш пароль повинен містити літери, цифри і символи. Чим простіше ваш пароль, тим легше недоброзичливцям буде його вгадати, чи підібрати методом «грубої сили», як називають його програмісти. У мережі є генератори паролів, які допоможуть підібрати надійний для вашої мережі.
  6. 6 Збережіть налаштування і перезавантажте роутер. Натисніть кнопку «застосувати», або «зберегти» щоб зберегти нові настройки безпеки мережі. Більшість роутерів почнуть перезавантажуватися автоматично і всі пристрої, підключені до нього, будуть відключені від мережі - на них доведеться заново вводити пароль.
    • Якщо роутер НЕ перезавантажився автоматично, доведеться робити це вручну. Для цього відключіть роутер, вийміть вилку з розетки і порахуйте до десяти. Потім знову підключіть роутер до мережі, увімкніть його та зачекайте, поки він пройде початкову завантаження (вона завершиться, як тільки все індикатори почнуть горіти без змін).
    • Не забудьте оновити підключення до мережі на всіх ваших пристроях. Для більшої безпеки мережі міняйте пароль приблизно раз на півроку.

Поради

  • Якщо ваш роутер не підтримує алгоритм WPA2, то вибирайте звичайний WPA, але не WEP. WPA2 на даний момент є найбезпечнішим типом шифрування. Якщо у вас буде вибір тільки між WPA і WEP, то сміливо вибирайте WPA. Шифрування WEP - застарілий тип, і його дуже просто обійти з сучасними технологіями.
  • На той випадок, якщо ви забудете свій пароль і він вам знадобиться, запишіть його куди-небудь.
  • Інший спосіб поліпшити безпеку мережі - змінити назву мережі (SSID).Вашій роутера присвоєно назву за замовчуванням. Люди, які намагаються знайти незахищену мережу, відразу звертають увагу на стандартні назви модемів і намагаються підібрати найбільш ймовірні паролі, або ж використовують метод «грубої сили» (перебір). Крім того, ви можете повністю відключити трансляцію назви вашої точки доступу, тоді ніхто її не бачитиме.
  • Обов'язково вкажіть фаєрвол на роутері. На деяких роутерах він відключений за замовчуванням, але якщо його включити, то безпеку вашої мережі зросте.