Як правильно розморожувати грудне молоко

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 19 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Ручное сцеживание грудного молока - как делать правильно? Советы родителям - Союз педиатров России.
Відеоролик: Ручное сцеживание грудного молока - как делать правильно? Советы родителям - Союз педиатров России.

Зміст

При грудному вигодовуванні дитини надлишки молока можна заморожувати і зберігати в морозилці. Однак неправильна розморожування молока може зіпсувати його і навіть створити загрозу для здоров'я дитини. Грудне молоко дуже важливо розморожувати повільно. Його можна залишити відтавати на всю ніч або спробувати розморозити за пару годин вдень. Якщо ви заздалегідь подбаєте про підготовку молока, то забезпечите безпеку свого власного дитині і уникнете псування цінного замороженого продукту!

кроки

Метод 1 з 4: Заморожування грудного молока

  1. 1 Зберігайте молоко невеликими порціями. Грудне молоко зберігає свої цінні якості тільки протягом 24 годин після розморожування, тому не заморожувати в одній ємності більше одноденної порції молока. Зберігати молоко можна в спеціальних пакетах для заморозки або в дозволених для заморозки пляшечках (краще обсягом по 50-100 мл).
  2. 2 Вказуйте дати на ємності з молоком. Склад грудного молока змінюється в міру підростання дитини, тому не годуєте малюка молоком, яке залежалось довше чотирьох місяців. Вказівка ​​дат заморозки на ємностях дозволить гарантувати, що ваша дитина отримає те молоко, яке відповідає стадії його розвитку.
  3. 3 Тримайте найбільш старе молоко ближче до передньої частини морозилки. Нове молоко укладайте в далеку частину морозилки. Таким чином, перша взята з морозилки ємність завжди буде найстарішою.
  4. 4 Щовечора виймайте молоко з морозилки, щоб його розморозити на наступний день. Зробіть процедуру розморожування молока на наступний день звичайної вечірньої рутиною. Так ви не опинитеся випадково без молока, і у вас не буде виникати спокуси терміново і дуже швидко розморозити молоко для дитини!

Метод 2 з 4: Нічна розморожування

  1. 1 Вийміть ємність з найстарішим молоком з морозилки. Перевірте дату, щоб переконатися в тому, що молоко зберігалося менше чотирьох місяців. Також подивіться, не загубилися чи в глибині морозилки ємності з більш старими датами!
  2. 2 Переставте молоко в холодильне відділення холодильника на ніч. Часом для повної розморожування молока в холодильній камері потрібно до 12 годин, тому постарайтеся забезпечити собі достатній запас часу! Якщо дитина зазвичай їсть о сьомій ранку, то молоко для годування повинно потрапити з морозилки в холодильну камеру не пізніше семи вечора.
  3. 3 Вранці нагодуйте дитини молоком. Переконайтеся, що молоко повністю розтануло, перш ніж подавати порцію малюкові. Якщо вам не вдасться використовувати молоко протягом 24 годин після розморожування, воно може зіпсуватися, так що в цьому випадку просто викинете його!

Метод 3 з 4: Розморожування тим же днем

  1. 1 Занурте ємність з замороженим молоком в миску з холодною водою. Попередньо переконайтеся, що ємність з грудним молоком герметична. Повністю занурте ємність з грудним молоком в миску або раковину, наповнену холодною водою, щоб рівномірно розморозити молоко.
  2. 2 Поступово почніть підвищувати температуру води. Коли помітите перші ознаки відтавання молока, замініть холодну воду на воду кімнатної температури. Ще через кілька хвилин воду кімнатної температури можна буде замінити теплою водою і так до тих пір, поки саме молоко не нагріється до кімнатної температури. Весь процес повинен зайняти близько одного або двох годин на порцію молока об'ємом 50-100 мл.
  3. 3 Дайте молоко дитині або поставте його в холодильну камеру. Якщо ви вирішили зберігати молоко в холодильнику, не забудьте використовувати його протягом 24 годин! Можна навіть оновити дату на ємності з молоком, щоб не забути його використовувати. Забороняється заморожувати розморожені молоко повторно, так як в ньому можуть розвинутися шкідливі мікроби, небезпечні для вашого малюка.

Метод 4 з 4: Використання размороженного молока

  1. 1 Обережно струсіть ємність з молоком. Молоко може розшаровуватися і утворювати жирну плівку зверху. Обережно струсіть ємність з молоком, щоб перемішати два шари.
  2. 2 Підігрійте молоко в теплій воді (не обов'язково). Якщо ваша дитина воліє пити тепле молоко, занурте закриту ємність з молоком в миску теплої води і почекайте, поки молоко не придбає відповідну для дитини температуру. Ніколи не підігрівати грудне молоко в мікрохвильовій печі, на плиті або в окропі. Через це молоко може зіпсуватися, крім того, воно може обпалити малюка!
  3. 3 Перевірте температуру молока. Перш ніж давати молоко дитині, перевірте його температуру, капнув пару крапель собі на зап'ясті. Якщо краплі здадуться вам гарячими, то молоко занадто гаряче для дитини! Воно повинно бути ледь теплим.
  4. 4 Оцініть молоко на смак або запах. Якщо молоко на смак або на запах стало кислим, викинете його. Обов'язково перевіряйте, чи не зіпсувався чи молоко, особливо якщо воно простояло при кімнатній температурі більше години або весь день в холодильнику.

Поради

  • Розморожене молоко не потребує підігріві. Деякі матері розігрівають його, але дитина може випити його і холодним. Молоко можна подавати малюку в такому вигляді.
  • Якщо у вас виробляється занадто багато молока в порівнянні з тим, що малюк може з'їсти, можливо, вам варто звернутися до фахівців по грудному вигодовуванню.

попередження

  • Ніколи не заморожувати розморожені молоко повторно.
  • Не залишайте розморожені молоко в холодильнику довше ніж на один день або більш ніж на кілька годин при кімнатній температурі.
  • Чи не розігрівайте молоко в мікрохвильовій печі або на плиті. Через це молоко може зіпсуватися. Також при швидкому розігріванні в молоці можуть утворитися гарячі зони, здатні обпекти дитину.