Як правильно викинути тампон

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 13 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как сменить прокладку Бесшумно 🌷Такого Лайфхака ты Не знала
Відеоролик: Как сменить прокладку Бесшумно 🌷Такого Лайфхака ты Не знала

Зміст

Багато хто користується тампонами під час менструації, тому що тампони добре вбирають менструальную кров. Потрібно знати про те, як правильно витягувати і викидати тампон, особливо якщо ви намагаєтеся зробити це якомога більш непомітно. Спробуйте слідувати певним рекомендаціям, щоб правильно витягти і викинути тампон, не завдаючи шкоди організму і не піддаючи його ризику. Користуватися тампонами потрібно дуже акуратно, щоб запобігти появі різних проблем зі здоров'ям.

кроки

Метод 1 з 4: Як викинути тампон будинку

  1. 1 Ніколи не змивайте використаний тампон в унітаз. Як тільки ви витягли тампон, від нього потрібно позбутися належним чином. Але ніколи не можна просто витягувати тампон і викидати його в унітаз. Він може не змитися, а застрягти в змиві туалету і викликати затор.
  2. 2 Оберніть тампон шматочком туалетного паперу. Таким чином, з тампона постійно не капати кров, і вам не доведеться брати використаний тампон голими руками.
    • До того ж обертання використаного тампона в туалетний папір дозволить зробити цей процес більш потайливі. Спробуйте звернути тампон саме таким способом.
  3. 3 Викиньте тампон у відро для сміття. Переконайтеся, що ви потрапили саме в урну, а не залишили його на найближчій поличці. Якщо ви залишите тампон де-небудь відразу після того, як витягли його, то створите зайвий безлад, до того ж у вас не вийде викинути його непомітно.
    • Іноді з'являється неприємний запах, якщо залишити використаний тампон де-небудь на кілька днів. Тому, можливо, вам варто зробити окрему урну для тампонів поруч із загальною урною, а можна просто поставити окрему урну у ванній кімнаті. Але необхідно її перевіряти і виносити сміття кожен день або два.

Метод 2 з 4: Як викинути тампон, якщо ви не вдома

  1. 1 Загорніть тампон в туалетний папір. Можливо, вам доведеться змінити тампон в громадському туалеті, коли ви в гостях у когось з друзів з ночівлею або на вечірці. У будь-якому випадку, перш за все вам потрібно звернути тампон в туалетний папір. Таким чином, вам не доведеться брати використаний тампон голими руками, з нього не буде капати кров на підлогу і унітаз, і він не забруднить все сміття.
    • Можливо, найкраще обернути тампон в кілька шарів туалетного паперу, щоб він не протік. Особливо якщо ви в гостях у друга і хочете змінити тампон якомога більш непомітно.
  2. 2 Викиньте тампон в урну громадського туалету. Якщо ви міняєте тампон в громадському туалеті, зазвичай поруч з унітазом стоїть невелика металева урна, її можна відкрити і викинути туди тампон. Можливо, на ній навіть буде позначка: "тільки для тампонів" або "тільки для засобів гігієни".
    • Після того, як викинете в урну тампон, потрібно закрити кришку металевої урни. Зазвичай ці урни практично порожні, тому що в туалетах, як правило, прибираються щодня.
  3. 3 Викиньте тампон в сміття в гостях у друга. Якщо ви у одного з ночівлею або просто так, і вам потрібно змінити тампон, викиньте використаний тампон в загальну урну у одного в гостях. Знову ж, ніколи не змивайте тампон в унітаз, бо він може забити його і викликати засмічення.
    • Не варто класти використаний тампон в кишеню або в сумку, навіть якщо він обгорнутий в туалетний папір. Зазвичай у використаних тампонів дуже характерний запах через всмоктуючого матеріалу і менструальної крові. Ви ж не хочете потім знайти в сумці або кишені смердючий тампон.
  4. 4 Покладіть загорнутий в папір використаний тампон в сумку тільки в тому випадку, якщо поруч немає ванної кімнати або туалету. Якщо ви в поході або у вас з якоїсь причини немає можливості скористатися ванною кімнатою, просто оберніть використаний тампон в туалетний папір, ганчірочку або звичайний папір. Потім потрібно покласти обгорнутий тампон в папір або в пластиковий контейнер.Це гарантує, що тампон не забруднити вміст сумки і не протече. Постарайтеся якомога раніше викинути все сміття (в тому числі і використаний тампон) в найближчу урну.

Метод 3 з 4: Як правильно витягти тампон

  1. 1 Сядьте на унітаз. Набагато легше витягти тампон саме сидячи на унітазі. Такий стан дозволяє розсунути ноги в сторони, створивши зручний доступ до тампону. До того ж в такому положенні набагато легше дістатися до тампона пальцями і витягнути його.
    • Положення "сидячи на унітазі" гарантує, що крапельки крові, які можуть почати капати з тампона, потраплять в результаті в унітаз. Це зручно, тому що так ви не забруднити нижню білизну і підлогу.
  2. 2 Намацайте ниточку, яка кріпиться до тампону. На кінці тампона повинна бути невелика біла мотузочок. Подивіться собі між ніг і постарайтеся знайти цю ниточку, вона виходить прямо з піхви.
    • Якщо ви не побачили мотузочки, можливо, протягом дня вона просто застрягла всередині піхви. Часто мотузочок рветься під час виконання фізичних вправ. Спробуйте акуратно обмацати піхву пальцями, щоб знайти мотузочку.
  3. 3 Акуратно дістаньте мотузочку і потягніть за неї двома пальцями. Потім злегка потягніть за мотузочку і витягніть тампон з піхви. Тампон повинен вийти цілком плавно і без труднощів (при тому, що ви трохи тягнете ниточку).
    • Якщо тампон ніяк не виходить (або він взагалі застряг), швидше за все, вам необхідна медична допомога. Як правило, тампони застряють з двох причин: коли вони знаходяться в піхву занадто довго (мотузочок від тампона може заплутатися в піхву); також подібне може статися, якщо не витягнути тампон, перш ніж переспати з кимось. Необхідно, щоб лікар витягнув тампон якомога раніше, інакше високий ризик розвитку синдрому токсичного шоку.

Метод 4 з 4: Як користуватися тампонами максимально безпечно

  1. 1 Не забувайте міняти тампони кожні 4-8 годин. Потрібно міняти тампони кожні чотири чи вісім годин, тому що якщо ви залишите їх в піхву довше, ніж на 8 годин, різко зросте ризик розвитку синдрому токсичного шоку. Зрештою, можна використовувати кілька тампонів протягом дня (в залежності від інтенсивності менструації), тому підготуйтеся до цього.
    • Якщо є ймовірність, що ви забудете змінити тампон, поставте на телефоні нагадування, щоб через 8 годин не забути зробити це. Користуватися тампонами на час сну можна тільки в тому випадку, якщо ви плануєте прокинутися через 8 годин або раніше. Не використовуйте тампоном вночі, якщо плануєте спати довше 8 годин.
  2. 2 Користуйтеся тампонами, які підходять вам за інтенсивністю менструальних виділень. Необхідно купити тампони з відповідною ступенем поглинання в залежності від інтенсивності виділень. Такі заходи гарантують вам необхідний захист, а відповідний розмір забезпечить комфорт. Якщо у вас дуже інтенсивні виділення, особливо в перші два або три дні, перейдіть на цей час на тампони більшою поглинання. Якщо у вас слабкі виділення, особливо в останні дні менструації, користуйтеся тампонами меншою поглинання.
    • Також можна визначити ступінь поглинання по тому, як витягується тампон, коли ви його дістаєте. Якщо він наполовину сухий, швидше за все, ви вибрали тампон занадто сильною поглинання. Якщо він весь мокрий і просочений кров'ю, швидше за все, вам підійде тампон трохи більшою поглинання.
    • Ніколи не можна використовувати тампони в якості щоденних прокладок, щоб позбутися від звичайних виділень з піхви. Тампони виробляють спеціально для використання тільки в період менструації.
  3. 3 Зверніть увагу на будь-які симптоми токсичного шоку. Помітивши симптоми токсичного шоку, потрібно негайно звернутися до лікаря. Синдром токсичного шоку - це стан, викликаний бактеріальним інфікуванням піхви. У вас може проявитися тільки один або відразу два симптоми, включаючи:
    • раптовий жар (39 ° C і вище);
    • блювоту;
    • діарею;
    • червону висип на тілі;
    • запаморочення або непритомність, коли ви просто стоїте.