Як розбагатіти (стаття для дітей)

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 15 Червень 2021
Дата Оновлення: 15 Травень 2024
Anonim
Как отпустить прошлое - советы психолога Анны Кушнерук
Відеоролик: Как отпустить прошлое - советы психолога Анны Кушнерук

Зміст

Чи бувало таке, що ви хотіли щось, але батьки відмовлялися вам це купувати? Якби у вас були свої гроші, ви могли б все купувати собі самі. Є кілька способів розбагатіти. Спробуйте продати непотрібні речі, виконати якусь роботу за гроші або знайти роботу з непостійною зайнятістю. У цій статті ми розповімо, як це зробити.

кроки

Метод 1 з 3: Як продати непотрібні речі

  1. 1 Продайте непотрібні речі в інтернеті. Напевно у вас є речі, якими ви більше не користуєтеся. Щоб заробити гроші, можна продати все непотрібне. Виставити речі на продаж можна на Avito, на інших схожих сайтах або в соціальних мережах.
    • Можна продати непотрібні іграшки, відеоігри і консолі, книги, DVD-диски, колекційні предмети.
    • Знайте, що ви не зможете продати ці речі по тій ціні, по якій ви їх купили. Старі речі втрачають в ціні. Розраховуйте отримати приблизно 30-40% від того, що ви заплатили за річ.
    • Спробуйте виставити річ на avito.ru. Детально опишіть річ. Подумайте, чи готові ви відправити річ поштою. Пересилання буде коштувати грошей, і цю суму потрібно врахувати в ціні. Ніколи не залишайте покупцям свою домашню адресу і домашній телефон. Не запрошуйте покупця забрати річ у вас вдома. Ви не знаєте, що за людина прийде за покупкою, і вам потрібно подумати про свою безпеку. Якщо вам немає 18 років, можливо, створити обліковий запис вам повинен буде дорослий.
    • Спробуйте зареєструватися на інших майданчиках (наприклад, irr.ru) або виставити речі в спеціальному сервісі Vkontakte. Призначайте зустріч з покупцем на нейтральній території і попросіть друга або кого-небудь з родичів піти з вами.
    • Можливо, вам вдасться знайти спеціалізовані майданчики, де продаються старі книги, відеоігри, колекційні речі та інше. Пошукайте всі можливі майданчики в інтернеті.
  2. 2 Продайте свої речі магазинах. Є магазини, які купують старі книги і відеоігри в хорошому стані. Пошукайте такі магазини в своєму місті. Є також комісійні магазини, куди можна віднести непотрібний одяг, іграшки та побутову електроніку. Пам'ятайте, що так ви не заробите великі гроші, але якщо у вас багато речей, з часом набіжить непогана сума.
  3. 3 Попросіть батьків розпродати непотрібні речі. Якщо ви переїжджаєте або у вас просто багато непотрібних речей в будинку, запропонуйте батькам виставити речі на продаж і допоможіть їм продавати. Можете зібрати окремо свої речі, за які ви хотіли б отримати гроші.
  4. 4 Продавайте речі, зроблені своїми руками.. Якщо ви вмієте робити красиві речі, спробуйте заробляти цим. В'язані речі, печиво, прикраси, подарункові кошики і багато інших речей добре продаються в сезон відпусток, коли люди шукають цікаві подарунки.
    • Продавати речі можна в інтернеті або на місцевих ярмарках майстрів. Якщо вам немає 18 років, обліковий запис в інтернеті повинні будуть створити дорослі.
    • Якщо вирішите продавати в інтернеті, будьте обережні. Не залишайте свою домашню адресу і зустрічайтеся з покупцем тільки в супроводі одного і в громадському місці.
  5. 5 Продавайте речі в школі. Дізнайтеся, чи не буде адміністрація школи проти. Олівці, гумки, інше шкільне приладдя і їжа будуть добре продаватися, якщо ціна буде доступною. Продайте речі, які ви не використовували в попередньому навчальному році, або попросіть батьків купити для вас партію канцелярських товарів в оптовому магазині зі знижкою. Переконайтеся, що адміністрація школи дозволяє це.

Метод 2 з 3: Як надавати послуги

  1. 1 Продавайте лимонад. Якщо ви вмієте готувати смачний лимонад, спробуйте продавати його сусідам у дворі. Так ви зможете заробити трохи грошей в літні місяці. Якщо не хочете обмежуватися тільки влітку, в більш холодну пору року можна продавати чай або каву.
    • Попросіть дозволу батьків і переконайтеся, що ваш вік дозволяє вам працювати.
    • Будьте обережні при поводженні з гарячими напоями.
  2. 2 Попросіть батьків платити вам гроші. Складіть список справ по дому, які потрібно виконувати кожного тижня. Потім домовтеся з батьками про те, яку суму вони могли б платити вам за це.
    • Не турбуйтеся, якщо сума буде не такий великий, як вам хотілося б. Можна взяти на себе більшу частину роботи або домовитися про підвищення оплати пізніше.
    • Можна наводити порядок в санвузлі, мити посуд, стелити ліжко, пилососити, витирати пил, підмітати і мити підлогу, гуляти з собакою.
  3. 3 Виконуйте доручення по дому для сусідів. Якщо у вас в будинку є люди похилого сусіди з великим обсягом роботи по дому, запропонуйте свою допомогу за гроші. Поговоріть з сусідами і дізнайтеся, чи зацікавлений хтось в такому співробітництві.
    • Якщо ви живете в приватному будинку, влітку допомагайте сусідам зі стрижкою газону. Взимку можна розчищати доріжки навколо будинку від снігу.
    • Запропонуйте сусідам навести порядок у них на горищі або в гаражі. У цих місцях швидко з'являється безлад.Дізнайтеся, чи потрібна кому-небудь ваша допомога.
  4. 4 Сидіть з дітьми. Якщо у вас є молодша сестра або брат і ви вже можете самостійно доглядати за дитиною, запитаєте батьків, чи не погодяться вони платити вам за те, що ви будете сидіти з дитиною, поки їх немає вдома. Це дозволить вам набути досвіду, і з часом ви зможете сидіти з дітьми сусідів. Однак пам'ятайте, що люди віддають перевагу більш дорослих нянь. Якщо вам всього 13 або 14 років, можливо, ніхто не захоче вас наймати.
  5. 5 Доглядайте за тваринами за гроші. Якщо ваші родичі або сусіди їдуть у відпустку, запропонуйте подивитися за тваринами за невелику плату. Якщо ви любите тварин, вам це заняття буде в задоволення. Але пам'ятайте, що потрібно буде дуже серйозно ставитися до своїх обов'язків. Дотримуйтесь інструкцій господарів, особливо якщо тварина приймає препарати або їсть не всю їжу.
  6. 6 Організуйте свою музичну групу. Якщо у вас є музичні здібності, організуйте групу з друзями або членами сім'ї. Якщо ви навчитеся грати популярні пісні, які звучать по телевізору і радіо, ви зможете виступати за гроші. Включіть в репертуар релігійні пісні для церковних заходів, пісні, які грають по радіо, для шкільних випускних, а також старомодні композиції для заходів для літніх людей.

Метод 3 з 3: Як влаштуватися на роботу

  1. 1 Попрацюйте промоутером або розклеювачем оголошень. Іноді таку роботу довіряють підліткам.
    • Щоб займатися цією роботою, не потрібен досвід. Для багатьох підлітків це відмінний спосіб навчитися старанності і взаємодії з іншими людьми.
    • Пам'ятайте, що це досить відповідальна робота. Ви повинні будете обходити всі зазначені адреси або роздавати все листівки, які у вас є.
  2. 2 Пишіть рецензії або інші тексти. Зверніться до редакції дитячої газети або журналу. Можливо, вам запропонують роботу позаштатного сотрудіка.
    • Можна навіть писати реценціі для свого власного сайту або блогу. На те, щоб сайт став популярним, піде якийсь час, однак всі ваші зусилля окупляться, особливо якщо ви пишете про те, що вам близько.
  3. 3 Попрацюйте на автомийці. На деяких мийках працюють підлітки, які досягли 16 років. Зазвичай їм доручають найпростіші завдання. Якщо ви живете в невеликому містечку, запитаєте, чи не потрібна на мийці ваша допомога.
  4. 4 Пропонуйте свої комп'ютерні навички. Багато дітей і підлітки володіють комп'ютером краще, ніж старше покоління. Дізнайтеся, чи не потрібна дорослим допомога з комп'ютером. Можливо, ваші бабуся з дідусем були б готові платити вам невелику суму за те, що ви будете вчити їх користуватися інтернетом, поштою, текстовими редакторами і до решти.
  5. 5 Викладайте відео на YouTube. Якщо ви хочете заробити, спробуйте записувати корисні ролики. Якщо у вас буде багато переглядів і передплатників, YouTube буде платити вам за рекламу. Подумайте, які теми будуть інтереси вам і вашим одноліткам. Записуйте кумедні відео про фільмах і серіалах, давайте поради по стилю, по спілкуванню з друзями, родичами та іншими близькими людьми. Пам'ятайте, що YouTube буде платити всього лише 2 центи за 6000 переглядів.

Поради

  • Постарайтеся залучити своїх братів і сестер. Якщо у вас є сестра або брат вашого віку, попросіть батьків також давати їм кишенькові гроші. Батьки будуть знати, що ви піклуєтеся про своїх близьких.
  • Якщо вам ніяк не вдасться заробити гроші, шукайте монети на землі. Так ви не розбагатієте, але це краще, ніж нічого. Можна також здавати папір і бляшані банки на вторинну переробку за гроші.

попередження

  • Не продавайте речі в школі, якщо адміністрація проти. Хто-небудь подзвонить вашим батькам, і вас покарають. Не продавайте нічого під час уроку - це викличе невдоволення вчителя.