Як розважити морську свинку

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 21 Квітень 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
Купаем наших морских свинок
Відеоролик: Купаем наших морских свинок

Зміст

Морські свинки, як і інші тварини, часто нудьгують. Тому вам потрібно знайти спосіб розважити свого улюбленця, наприклад, змайструвати йому нові іграшки чи краще облаштувати клітку. Для морської свинки дуже корисно проводити якийсь час поза клітиною, де вона зможе побігати і розважитися. І, звичайно, частування! Морські свинки, як і інші вихованці, дуже люблять різні ласощі.

кроки

Частина 1 з 4: Як зробити нові іграшки

  1. 1 Зімніть шматок паперу. Візьміть звичайний папір і зімніть її в грудку. Покладіть цей клубок у клітку до морській свинці або катайте його, коли морська свинка буде бігати поза клітиною. Можливо, це здасться вам дурістю, але гризунів дуже приваблюють шарудять предмети.
  2. 2 Змайструєте саморобні картонні тунелі. Поверніть щільний папір в трубку і підберіть оптимальну довжину. Ваш улюбленець буде пролазити всередині тунелю і грати з ним. Тільки врахуйте, що діаметр тунелю повинен бути досить великим, щоб морська свинка в ньому не застрягла.
  3. 3 Зробіть опудало з носка. Знайдіть старий носок і наповніть його м'якою тканиною. Один кінець носка зав'яжіть, а інший кінець відріжте. Свинці сподобається залазити туди.
  4. 4 Візьміть тенісні м'ячики і кульки для пінг-понгу. Можливо, кілька кульок завалялося у вас вдома. Киньте пару кульок в клітку, і нехай ваш вихованець грає з ними!

Частина 2 з 4: Як краще облаштувати клітку для морської свинки

  1. 1 Додайте різні тунелі і будиночки. Морським свинкам подобається ритися в різних «печерах» і тунелях. Ви можете змайструвати такі тунелі з картонних трубок і невеликих паперових пакетів. Можна купити різні пластикові контейнери для гризунів.
  2. 2 Тримайте клітку з морською свинкою в кімнаті, де найбільше народу. Як тільки ви принесете клітку з вихованцем додому, відразу ж поставте її в кімнаті, де постійно щось відбувається, наприклад, у вітальні. Морські свинки люблять спілкування. Поставте клітку в кімнаті, де завжди багато людей, щоб морській свинці не було нудно.
    • Зверніть увагу, що клітку з морською свинкою не можна ставити поряд з телевізором, радіо та іншими джерелами шума.У морських свинок дуже чуйний слух, і вони сильно реагують на будь-який шум.
  3. 3 Покладіть в клітину іграшки, які можна жувати. Морські свинки та інші гризуни завжди повинні щось гризти, щоб сточувати зуби. Для цього можна взяти картонні коробки, необроблену деревину або спеціальні жувальні іграшки для гризунів, які продаються в магазинах.

Частина 3 з 4: Чим зайнятися з морською свинкою

  1. 1 Переконайтеся, що в кімнаті для вихованця буде безпечно. Перш ніж витягнути морську свинку з клітки, потрібно прибрати з кімнати всі хімічні речовини та інші небезпечні предмети.
    • Приберіть з підлоги всі дроти, щоб морська свинка випадково не почала їх гризти.
    • Якщо ви турбуєтеся про те, що морська свинка може помочитися на килим або підлогу, покладіть на підлогу газети або поліетиленову плівку.
    • Приберіть подалі всі кімнатні рослини. Багато з них дуже токсичні для морських свинок.
    • Приберіть поліетиленові пакети, тому що вони небезпечні для гризунів.
    • Не забудьте дати вихованцеві корм і налити води, поки він буде поза клітиною.
  2. 2 Закрийте двері, щоб морська свинка не втік з кімнати. Крім того, в кімнаті не повинно бути ніяких інших домашніх тварин (кішок або собак), поки ви вигулюєте в ній морську свинку.
    • Крім того, слід попередити інших членів сім'ї, що ви вигулюєте морську свинку, щоб вони випадково не відкрили двері і не прищемили вихованця.
  3. 3 Змайструєте перешкоди для морської свинки. Зробіть їм лабіринт з картону або смугу перешкод. Можна використовувати великий шматок картону, щоб зробити перешкоди або спорудити стіни лабіринту. В кінці лабіринту покладіть частування.
    • Змайструєте цікаві перешкоди, наприклад, покладіть картонні трубки або спорудити мости. Гризуни зазвичай дуже люблять різні тунелі.
  4. 4 Дайте морській свинці час, щоб вона вдосталь нагулялась. Морські свинки повинні гуляти кожен день, щоб не нудьгувати в клітці. Двома руками дістаньте морську свинку з клітки і опустіть її на підлогу. Покладіть поруч кілька іграшок. Сядьте поряд з морською свинкою, щоб вона могла вас обнюхати.
  5. 5 Не купуйте для своєї морської свинки прогулянкові кулі. Навіть якщо вони призначені саме для морських свинок, вони можуть бути небезпечні для здоров'я вашого вихованця!
  6. 6 Піймати морську свинку. Якщо вихованець тікає, зберігайте спокій і тримайте інших тварин подалі. Закрийте усі шпаринки і дірки, куди морська свинка може залізти. Спробуйте загнати морську свинку в кут, щоб зловити її. Якщо ваш улюбленець кудись залізе і сховається, не хвилюйтеся, він все одно скоро вибереться, адже йому потрібно буде шукати їжу. Чекайте і будьте напоготові.

Частина 4 з 4: Як зробити частування

  1. 1 Дайте морській свинці свіжі фрукти. Це урізноманітнює її раціон харчування. Але морським свинкам можна споживати багато цукру, тому давайте фрукти своєму вихованцеві не частіше двох-трьох разів на тиждень.
    • Морські свинки люблять свіжі фрукти: апельсини, груші, полуницю, виноград без кісточок, чорницю.
  2. 2 Запропонуйте своєму улюбленцю овочі. Овочі можна давати часто, тому що в них менше цукру, ніж в фруктах. Овочі можна давати морській свинці хоч кожен день.
    • Обов'язково включите в раціон морської свинки огірки, горох, морква і кукурудзу.
  3. 3 Дайте морській свинці те, що самі не їсте. Наприклад, листя селери і попки від огірків. Але їжа повинна бути чистою і свіжою.
  4. 4 Пам'ятайте, що не вся їжа, яку споживає людина, корисна для гризунів. Морські свинки можуть їсти овочі, фрукти і крупи, якими харчується людина, але їм ні в якому разі не можна ніяких солоних закусок, маринованих овочів, солодощів (в тому числі печива і шоколаду), копченостей. Морській свинці не можна давати часник, ревінь, цибуля, сирі і сушені боби.
    • Чіпси і крекери абсолютно заборонені вашому вихованцеві! Вони занадто солоні, до того ж, гострі краї можуть поранити рот морської свинки.

Поради

  • Звичайно, дуже добре, якщо ви помістіть в клітку пару іграшок, але не варто переповнювати клітку іграшками. Морська свинка буде відчувати себе в пастці, і у неї не буде вільного місця для ігор.
  • Давайте морській свинці різні ласощі та іграшки, щоб їй не було нудно.

Схожі статті

  • Як годувати морську свинку
  • Як доглядати за морськими свинками
  • Як комфортабельно облаштувати клітку для морської свинки