Як зробити білу (Сухостираєма маркерну) дошку

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 21 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Маркерная доска своими руками
Відеоролик: Маркерная доска своими руками

Зміст

Великі білі дошки, на яких можна писати маркерами, а потім насухо прати написане, дуже зручні для візуальної подачі інформації. Можна не купувати таку дошку, а зробити її самостійно, щоб заощадити гроші! Велику дошку можна виготовити з таких недорогих матеріалів, як пластик або пінопласт, вставити її в раму і повісити на стіну. Якщо ви хочете, щоб до дошки приставали магніти, спробуйте пофарбувати сталевий лист.З паперу і пластика можна також зробити невеликі дошки, які зручно носити з собою. Крім іншого, на білій дошці ви зможете записувати різні замітки і нагадування, що зробить ваше життя трохи простіше.

кроки

Метод 1 з 3: Дошка з пластика або пінопласту

  1. 1 Відміряйте розміри дошки відповідно до кількості вільного місця. Виберіть розміри дошки на свій розсуд. При цьому заздалегідь виміряйте вільний простір на стіні, щоб знати, скільки матеріалу замовити. Візьміть вимірювальну рулетку і визначте розміри того місця, де ви хочете повісити дошку. Запишіть виміряні розміри і захопіть свої записи, коли підете в магазин.
    • Більшість необхідних для білої дошки матеріалів продаються у вигляді листів (наприклад, 1,2 × 2,4 метра). Якщо в магазині товарів для вдома не знайдеться потрібних вам розмірів, зазвичай можна залишити відповідне замовлення.
  2. 2 Придбайте лист меламіну, щоб зробити традиційну білу дошку. Меламін є ДВП (деревоволокнистих плит) з твердим покриттям з одного боку. У більшості наявних у продажу білих дощок використаний саме меламін, так що відомо, чого слід очікувати від цього матеріалу. Деякі листи за текстурою нагадують плитку, що може виявитися корисним, якщо вам потрібно розбити інформацію на окремі квадрати, але зазвичай краще вибирати гладкий лист. Гладкі листи легше протерти, написи на них виглядають акуратніше.
    • Можна також вибрати фарфорове покриття. Воно більш довговічне, ніж меламін, але і коштує дорожче.
  3. 3 Виберіть лист пластику, якщо ви збираєтеся зробити прозору дошку. Спробуйте використовувати плексиглас або Лексау, щоб отримати щось особливе. Листи з акрилу і полікарбонату прозорі, так що за ними можна бачити стіну. Коли ви пишете на такій дошці, виглядає так, ніби ви пишете на стіні. З цих матеріалів краще використовувати Лексау, так як він приблизно в два рази тонше плексигласу, менше важить і не потріскається, якщо ви захочете просвердлити його, щоб повісити на стіну.
    • Пластикові дошки не так сильно виділяються в більшості приміщень і добре виглядають на білих стінах. Можна придбати великий аркуш пластику майже на всю стіну, щоб мати достатньо місця. Пластик дуже легко очищається і служить довше, ніж меламін.
  4. 4 Придбайте декоративні дерев'яні рейки, щоб зробити рамку для дошки. При цьому рейки повинні бути довшими сторін дошки, щоб ви могли їх обрізати, коли будете робити рамку. Наприклад, для дошки 0,6 × 1,2 метра прекрасно підійдуть дві рейки довжиною 2,4 метра. Рамка приховає шорсткі краю дошки і створить приємну для ока кордон. Крім того, дошку з дерев'яною рамкою зазвичай легше повісити на стіну. Рамку досить легко зробити з дерев'яних рейок або планок.
    • Декоративні рейки стоять трохи більше в порівнянні з іншими необхідними матеріалами. Якщо ви хочете заощадити гроші, спробуйте використовувати непотрібні планки, які є у вас в господарстві.
  5. 5 Відміряйте і розріжте рейки за допомогою стусла. За допомогою вимірювальної рулетки визначте довжину і висоту дошки. Відміряйте ці відстані і позначте їх олівцем на тих рейках, з яких ви збираєтеся зробити рамку. Після цього вставте рейку в стусло і вставте олівцеві мітки з вирізами для пили. Вставте ручну пилку до відповідних вирізи і розріжте рейки під кутом 45 градусів.
    • Складіть рейки, щоб перевірити, чи щільно вони прилягають один до одного. Якщо ви правильно розрізали їх, у вас повинна вийти рамка на зразок тих, які використовують для картин. Якщо кінці рейок нещільно прилягають один до одного або перекриваються, розріжте їх ще раз.
    • Якщо у вас є циркулярна пила, можна використовувати її, щоб швидше розрізати дерев'яні рейки.
  6. 6 Якщо ви збираєтеся морити дерево, потріть рейки наждачним папером із зернистістю 120 і 220. Після цього фарба краще пристане до поверхні дерева.Почніть з наждачного паперу 120 і тріть поверхню вздовж волокон дерева, прикладаючи невелике, але постійне зусилля. Після цього пройдіться по дереву наждачним папером із зернистістю 220, щоб згладити поверхню.
    • Шліфуйте дерево вздовж волокон, щоб не залишити на ньому непривабливих подряпин.
  7. 7 Нанесіть на дерево морилку, Щоб надати йому потрібний відтінок. Виберіть засіб для морения і нанесіть його вздовж волокон дерева за допомогою поролоновою кисті. Нанесіть засіб безперервними розмашистими рухами по всій довжині рейки. Потім почекайте до 15 хвилин, щоб засіб вбралося, перш ніж наносити наступний шар. Додаткові шари зроблять дерево темніше, і рамка буде виглядати набагато привабливіше, коли ви повісите дошку на стіну.
    • При роботі з морилкою надіньте рукавички. Якщо ви завдасте занадто багато засоби для морения, промокніть надлишки ганчіркою, поки вони не вбралися в дерево.
  8. 8 Приклейте дерев'яну рамку до дошки за допомогою прозорого епоксидного клею. Переконайтеся, що рамка щільно прилягає до дошки, перш ніж приклеювати її. Коли ви будете готові прикріпити рамку, нанесіть клей на тильну поверхню дерев'яних рейок. Прикладіть рейки до країв дошки і при необхідності притисніть, щоб закріпити на місці. Додайте також клей там, де рейки з'єднуються один з одним, щоб вони склеїлися разом.
    • Епоксидний клей часто продають в двох частинах. Щоб отримати клей, необхідно змішати смолу і затверджувач в пропорції 1: 1.
    • Можна також використовувати акриловий клей або полімерний суперклей. Поліуретановий будівельний клей відмінно підходить для того, щоб прикріпити листи пінопласту до дерева, оскільки пінопласт погано піддається більшості інших типів клею.
  9. 9 Закріпіть дошку на стіні шурупами. Відміряйте вздовж рамки проміжки по 30 сантиметрів. За допомогою бездротового шуруповерта закрутіть 5-сантиметрові шурупи в дерев'яну рамку і стіну за нею. При цьому попросіть когось потримати рамку з дошкою. Шурупи слід вкручувати в підтримуючу балку, інакше дошка може впасти і розбитися.
    • Щоб знайти підтримуючу балку в стіні, використовуйте детектор неоднорідностей. При переміщенні уздовж стіни на ньому загориться датчик, коли ви потрапите на балку. Відзначте відповідні місця, щоб потім якомога надійніше закріпити дошку.

Метод 2 з 3: Магнітна дошка з металу

  1. 1 Придбайте металевий лист відповідних розмірів. Для білої дошки вам знадобиться що-небудь тонке і міцне. Метал прекрасно підходить для цієї мети. Якщо вам потрібен магнітний матеріал, виберіть лист оцинкованої сталі. В цьому випадку ви зможете не тільки писати і малювати на дошці, а й прикріплювати до неї магніти.
    • Врахуйте, що хоча алюміній здається вдалим вибором, так як він легше стали, він не притягує магніти.
  2. 2 Прикріпіть до зворотної сторони металу лист дерева, щоб дошка була твердіше і міцніше. Багато білі дошки складаються з декількох матеріалів. Підкладіть під метал лист дерева, щоб вам було легше повісити дошку і писати на ній. Прекрасно підійде м'який і легкий корковий лист, хоча можна використовувати і фанеру або щось подібне.
    • Постарайтеся знайти лист дерева таких же розмірів, що і майбутня дошка. В цьому випадку вам не доведеться різати дерево, щоб підганяти його під розміри металевого листа.
    • Якщо лист дерева занадто великий, можна розрізати його ручною пилкою. У багатьох магазинах господарських або будівельних товарів можуть порізати дошку до потрібних вам розмірів, якщо ви попросите зробити це при покупці.
  3. 3 При необхідності розріжте металевий лист до потрібних вам розмірів за допомогою ножиць по металу. Все залежить від того, наскільки велика дошка вам потрібна, і яким місцем ви маєте в своєму розпорядженні для неї. Якщо вам необхідно зменшити металевий лист, використовуйте для цього прямі ножиці для різання листового металу. Обережно розріжте метал так, щоб його розміри відповідали задньому аркушу дерева.
    • Після різання металу залишаються гострі краї. Будьте обережні і не торкайтеся до них. Щоб не порізатися, можна надіти шкіряні рукавички.
    • Є різні види ножиць по металу. Виберіть ножиці з жовтими ручками - вони найкраще підходять для отримання прямих різів, що і потрібно для прямокутної дошки.
  4. 4 Напилю на метал ґрунтовку, якщо ви збираєтеся пофарбувати його. Хоча не існує правил, згідно з якими дошки повинні бути обов'язково білими, їх прийнято фарбувати таким чином, щоб було видно чорнило всіх квітів. Для початку слід покрити метал антикорозійного латексної грунтовкою. Наносите її розмашистими рівними рухами уздовж всієї довжини металевого листа. При цьому тримайте балончик з ґрунтовкою приблизно в 15 сантиметрах над поверхнею металу.
    • Перш ніж наносити ґрунтовку, витріть з металу всю помітну бруд. Візьміть для цього змочену водою м'яку ганчірку. Можна також використовувати білий оцет або уайт-спірит, щоб краще очистити поверхню металу і підготувати її до фарбування.
    • Щоб отримати гладке рівномірне покриття, нанесіть другий шар. Перед цим почекайте близько 15 хвилин, поки висохне перший шар грунтовки.
    • Маркери сухого стирання прекрасно пишуть по голій поверхні металу, так що зовсім не обов'язково фарбувати дошку, якщо ви не хочете цього робити. Якщо вам більше подобається блискуча металева, а не стандартна біла поверхня, залиште все як є. Однак врахуйте, що в цьому випадку будуть трохи гірше видно позначки від темніших маркерів.
  5. 5 Пофарбуйте метал фарбою для сухостираємих дощок. Не забудьте вивчити інструкції по змішуванню на банку з фарбою. Змішайте власне фарбу з доданим рідким активатором і почекайте близько однієї години, щоб розчин відстоявся. Після цього нанесіть фарбу на метал поролоновим валиком. Постарайтеся, щоб шар фарби вийшов якомога більш гладким і однорідним, і на ньому не залишилося нерівностей, які будуть створювати незручності при листі.
    • Біла дошка повинна бути гладкою і однорідною. Маркери сухого стирання погано пишуть на шорсткуватих поверхнях, тому не поспішайте і постарайтеся правильно нанести фарбу.
  6. 6 Зачекайте 10-15 хвилин, перш ніж нанести додаткові шари фарби. Після першого шару фарби біла дошка, швидше за все, не матиме таку поверхню, як вам хотілося б. Нанесіть поверх першого додаткові шари фарби, щоб вона мала достатню товщину для письма. Оскільки метал має темний відтінок, спробуйте нанести 3-4 шари фарби. Почекайте деякий час, перш ніж наносити кожен наступний шар фарби, щоб встиг висохнути попередній.
    • Покрийте метал рівним шаром фарби. Наносите додаткові шари до тих пір, поки не будете задоволені якістю поверхні.
  7. 7 Приклейте пофарбований метал з заднього листу з дерева за допомогою епоксидного клею. Епоксидний клей є досить агресивним засобом, тому перед роботою з ним надіньте гумові рукавички. Перемішайте клей чимось, що можна потім викинути, наприклад дерев'яною паличкою для фарби. Коли все буде готово, нанесіть клей прямо на дерев'яний лист товстим суцільним шаром так, як ніби ви покриваєте глазур'ю торт. Після цього покладіть поверх клею металевий лист пофарбованої поверхнею вгору.
    • Листи можна склеїти разом також за допомогою суперклею на основі поліуретану або будівельного силіконового клею.
  8. 8 Зачекайте 72 години, щоб фарба і клей повністю застигли. Дошку ще рано використовувати - потрібен час, щоб вона повністю висохла. Після того як клей застигне, можна повісити дошку, не турбуючись про те, що лист металу зісковзне і з гуркотом впаде на підлогу.
    • Не пишіть на дошці до тих пір, поки вона повністю не висохне.
  9. 9 Повісьте дошку за допомогою клейких смужок для кріплення картин. Зніміть з смужок прикриває їх папір і наклейте на кожен кут заднього дерев'яного листа дошки по одній смужці.Інші сторони смужок залишаться липкими, так що щільно притисніть дошку до стіни. Натискайте на дошку протягом приблизно 30 секунд, щоб смужки як слід пристали до стіни. Потім перевірте, чи надійно закріплена дошка.
    • Смужки для кріплення картин є єдиним способом повісити білу дошку, не просвердлюючи в ній і стіні отвори.
    • Якщо ви хочете повісити дошку на холодильник, використовуйте трохи клею, щоб прикріпити магніти до її кутах. Підійде епоксидний клей, суперклей або будь-який інший досить сильний і довговічний клей.
    • Ще одна можливість полягає в тому, щоб прикрутити дошку до стіни шурупами. Можна також придбати металеву вішалку для картин, прикріпити її до стіни і повісити дошку на неї.

Метод 3 з 3: Невеликі дошки з картковими паперу

  1. 1 Придбайте пластикові обкладинки або обгортки, щоб використовувати їх в якості білої дошки. Якщо вам потрібно що-небудь, на чому можна писати знову і знову, немає нічого кращого пластика. Недорогим варіантом є пластикові обкладинки (пластикові листи, в які поміщають звіти). Середня обкладинка має розміри 22 × 28 сантиметрів, що прекрасно підходить для невеликої білої дошки. У магазинах можна знайти обкладинки і інших розмірів.
    • Обкладинки для звітів подібні пластиковим папок. У продажу є і окремі пластикові листи, але в більшості випадків їх з'єднують попарно пластиковими планками, які можна зняти.
    • Обкладинки для звітів, а також інші необхідні матеріали можна придбати в магазині канцелярських товарів.
  2. 2 Виріжте лист картковими паперу таких же розмірів, що і обкладинка. Щільна картотечні папір відмінно підходить для того, щоб надати дошці необхідну для письма жорсткість, хоча можна використовувати і звичайний папір. Обкладинки зазвичай призначені для зберігання паперів, тому можна не обрізати їх. Якщо картотечні папір більше за розмірами, ніж обкладинка, виріжте з неї відповідний лист, щоб надати дошці жорсткість.
    • Хоча звичайний папір має меншу твердість, ніж картотечні, її можна завжди поміняти. Наприклад, це дуже зручно для студентів. Можна покласти лист із завданнями з математики, а потім поміняти його на щось інше.
  3. 3 Виміряйте і відзначте всі межі, які ви збираєтеся нанести на листи. Скріпіть пластикові листи клейкою стрічкою, щоб вони мали більш акуратний вигляд. Виберіть кольорову стрічку, виміряйте її ширину і поділіть на 2. водостійка маркером проведіть лінії на пластикових аркушах на такій же відстані від їх краю.
    • Клейкою стрічкою слід обклеїти краю пластика. При цьому половина її ширини доведеться на передній, а друга половина - на задній лист пластику. Ви наклеїте стрічку так, щоб її краї збігалися з проведеними маркером лініями.
  4. 4 Наклейте стрічку на обкладинку, щоб скріпити листи пластику разом. Оберніть клейкою стрічкою краю пластика, щоб зафіксувати їх на місці. Розгладьте стрічку - у вас вийшла біла дощечка. Чи не заклеювати стрічкою пластикові обкладинки хоча б з одного боку, щоб можна було міняти папір між ними.
    • Якщо ви не збираєтеся міняти папір, обклейте пластикові обкладинки з усіх чотирьох сторін. Не забудьте вкласти між обкладинками картотечних папір, перш ніж заклеювати останню сторону.
    • Ще один спосіб полягає в тому, щоб обернути картотечних папір пластиковою плівкою. Можна використовувати клейку пластикову плівку або приклеїти пластик за допомогою прозорого клею для декупажу.
    • Можна також використовувати ламіновану картотечних папір, щоб створити міцну білу дошку з прозорим покриттям. Якщо у вас немає пристрою для ламінування паперу, можливо, воно є в найближчій бібліотеці.

Поради

  • Якщо ви хочете розділити білу дошку на кілька секцій, це можна зробити за допомогою стрічки для лініюванням автомобілів. Просто приклейте її до дошки.
  • Використовуйте магнітну фарбу, щоб зробити зі звичайної білої дошки магнітну.Просто нанесіть на дошку шар магнітної фарби, а потім покрийте його шаром білої фарби.
  • За допомогою фарби для сухостираємих дощок можна перетворити в такі дошки цілі стіни. Якщо ви хочете зробити це, переконайтеся в тому, що вам дозволено фарбувати стіни і писати на них.
  • Меламінові дошки фарбуються при багаторазовому використанні, тому періодично мийте їх невеликою кількістю ізопропілового спирту, розведеного в такій же кількості води. Можна також нанести на дошку шар воску для автомобілів - в цьому випадку маркер буде стиратися набагато легше.

попередження

  • Будьте обережні, коли ріжете матеріали. Обережно поводьтеся з пилкою і використовуйте такі засоби захисту, як марлева пов'язка і захисні окуляри.

Що вам знадобиться

Дошка з пластика або пінопласту

  • Лист меламіну, плексигласу або Лексау
  • Декоративні дерев'яні рейки
  • Ручна або циркулярна пила
  • Навскісник
  • Епоксидний клей
  • Засіб для морения дерева
  • поролонова кисть
  • Дерев'яна паличка для перемішування фарби
  • Бездротовий шуруповерт
  • 5-сантиметрові шурупи для гіпсокартону
  • детектор неоднорідностей

Магнітна дошка з металу

  • Оцинкований сталевий лист
  • Фанерний або корковий лист
  • Антикорозійна латексна грунтовка
  • Біла фарба для сухостираємих дощок
  • Дерев'яна паличка для перемішування фарби
  • Епоксидний клей
  • Клейкі смужки для кріплення картин
  • Магніти (при необхідності)
  • Ножиці по металу (при необхідності)

Невеликі дошки з картону

  • Обкладинки для звітів або пластикова плівка
  • картотечні папір
  • Ножиці
  • лінійка
  • Клейка стрічка