Як зробити образ справжнього лиходія цікавим

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 28 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
живи просто. просто живи
Відеоролик: живи просто. просто живи

Зміст

Як створити образ зловісного антагоніста і не перетворити його в плоску, карикатурну імітацію лиходія, який намагається втілити в собі абсолютне зло? Відповідь міститься в статті.

кроки

Метод 1 з 1: Як створити цікавого лиходія

  1. 1 Розберіться в суті добра. Решта виявиться банальної тратою часу, так як це все, що вам потрібно знати. Неможливо створити лиходія, якщо не знати, що таке добро, яке і є протилежністю зла.
  2. 2 Розгляньте злі вчинки, які здійснювали люди. Почитайте новини або книги з історії, щоб побачити приклади жахливих вчинків реальних людей.
  3. 3 Виберіть людську або нелюдську суть лиходія. Якщо ваш лиходій не людина, тоді все буде трохи інакше. Нелюдське створення може не мати уявлень щодо добра і зла. Незважаючи на злі вчинки, така істота буде швидше аморальним, ніж злим створенням.
  4. 4 Зробіть персонажа злим через рішення або вчинків, а не характеру. Людина не може бути злом сам по собі, але може приймати такі рішення. Дозвольте читачеві зрозуміти, чому ваш персонаж злий, а не добрий.
    • Примусьте лиходія особисто здійснювати злі вчинки (а не віддавати злі накази). Для підвищення ефективності злодіяння повинні бути спрямовані на персонажа, якого читач здатний співпереживати.
  5. 5 Не використовуйте ледачі спрощення. При створенні цікавого персонажа слід відмовитися від шаблонних прийомів і хитрощів. Не потрібно створювати лиходія з необгрунтованою мотивацією.
    • Садизм не є реальною мотивацією. Персонажу потрібен вагомий привід, щоб здійснювати злі вчинки, а не ласувати десертом перед телевізором. Якщо злодій робить жахливі вчинки заради «веселощів», то це нудно і непереконливо.
    • Не потрібно поверхнево зображати нацистів на основі стереотипів. Використовуйте реальних нацистів як лиходіїв. Якщо ж ви хочете створити збірний образ, тоді докладно вивчіть їх мотивацію і вчинки. Ваш персонаж або група осіб повинні здаватися «поганими» не тому, що вони схожі на нацистів, але через своїх жахливих дій і переконань.
    • Психічні захворювання і недоумство не роблять людей злими. «Він злий через психічного стану» - це ледачий підхід, який глибоко ображає безліч добрих людей з реальними емоційними розладами і пороками розвитку (будь-які особи з обмеженими можливостей не злее всіх інших, але вони точно частіше стають жертвами насильницьких дій, тому не потрібно підтримувати дискримінацію шляхом карикатурних зображень).
    • Не використовуйте банальну вчений мова. Це занадто затертий прийом.
  6. 6 Подумайте, як ваш лиходій виправдовує свої дії. Не потрібно вдаватися до побитого сміху лиходія при здійсненні вчинків, які він вважає хибними.Навіть якщо злодій розуміє аморальний характер своїх дій, він все одно буде намагатися виправдати їх для себе. Таке виправдання може мати сенс тільки для самого лиходія внаслідок пережитих відчуттів і переконань, які народилися на основі такого досвіду. Розгляньте наступні приклади таких виправдань:
    • «Я зроблю що завгодно, лише б заслужити прихильність _____ / стати справжнім _____»;
    • «Світ повний аморальних осіб і я одна з небагатьох, хто це визнає. Я повинна виправити таку аморальність. Якщо з людьми відбуваються погані речі, то вони цього заслуговують »;
    • «Учасники групи X просто монстри / жадають контролю / даремно витрачають повітря»;
    • «Виживають тільки найсильніші. Невдачі - ознака слабкості. Слабкі заслуговують потерпіти невдачу »;
    • «Людей, які X, необхідно поставити на місце»;
    • «Я не зупинюся ні перед чим на шляху до своєї мети, оскільки це вище благо. Якщо на моєму шляху з'являться люди, я їх зупиню. Неважливо, якщо доведеться завдати їм болю, адже я роблю це заради вищого блага »;
    • «Члени меншини X страшні і погані. Я зроблю все можливе, щоб захистити свій будинок, місто і країну ».
  7. 7 Наділіть лиходія зрозумілими і близькими людям мотивами і цілями. Складно повірити в зло заради задоволення лиходія. Більш лякаюче виглядають злі вчинки, які міг би зробити людей унаслідок обставин і способу мислення (для більшості цього достатньо).
  8. 8 Розгляньте взаємини лиходія з помічниками або поплічниками. Як він ставиться до них? Наскільки інакше? Він терплячий до своєї правій руці, але може імпульсивно і без коливань вбити дрібну сошку, яка не впоралася із завданням? Він відноситься до своїх довіреним особам майже як до рівних, але насміхається над воєначальниками, якщо вони ставлять під сумніви рішення лиходія? Він сприймає свої елітні війська як ідеальних солдатів, які перевершують усіх, крім самого лиходія, але розглядає звичайних піхотинців як гарматне м'ясо? Чому? Які висновки можна зробити про лиходія на основі таких взаємин?
  9. 9 Розгляньте аспекти лиходія, які не завжди були злими. Добре описаний персонаж ніяк не може бути абсолютним злом все своє життя. Злодій повинен мати просто нейтральні або навіть добрі якості.
    • Про кого він переживає найбільше? Це може бути людина або тварина.
    • Подумайте, чого злодій не стане здійснювати. Наприклад, він не готовий вбивати людей, однак вважає зґвалтування і тортури необхідним злом. Злодій може красти, погрожувати, обманом отримувати бажане, але не стане вбивати без крайньої необхідності. Все обмежується лише вашою фантазією.
    • Придумайте лиходієві хобі. Чим абсолютне зло займається у вільний час? Він грає в шахи живими гризунами, яких прибив до фігур, відпрацьовує навички стрільби або в'яже колючі светри і пише автобіографію?
  10. 10 Дайте поплічникам, прихильникам і помічникам причини слідувати за лиходієм. Справа в страху? Вони поділяють мету лиходія? Їм потреба допомогу лиходія для досягнення своїх цілей? Вони бажають отримати той же, до чого прагне лиходій, але збираються підставити його в ключовий момент? Вони виношують таємний план помститися лиходієві, видають себе за інших і прикидаються союзниками? Слідують за лиходієм з поваги, захоплення або поклоніння? Чим це викликано? Вони таємно бажають заволодіти предметом, який є у лиходія або до якого він має доступ? Такі деталі зроблять головного лиходія і інших лиходіїв поменше більш переконливими, ніж порожні болванки.
  11. 11 Розгляньте почуття і взаємини лиходія з іншими героями. Головний герой дратує лиходія, оскільки він ніколи не здається? Героїня забавляє лиходія, оскільки вона наполеглива і її важче вбити, ніж інших противників?
  12. 12 Придумайте спосіб ввести лиходія в сюжет.
    • Щоб створити напругу, можна згадувати лиходія в розмовах інших персонажів, іноді показувати наслідки його дій і допомагати читачам сформувати якийсь образ, а потім придумати лякаючий вихід лиходія з туману.

Поради

  • Репліки лиходія повинні бути якщо не багатозначними, то хоча б просто цікавими.
  • Зробіть лиходія спритним, розумним і сильним. Якщо в сутичках з героєм лиходій змушує його задіяти всі свої сили і вправність, то обидва персонажі будуть виглядати переконливими. Іншими словами: не потрібно придумувати дурних лиходіїв!
  • Наділіть лиходія якістю, яке викликає співчуття, а пізніше переверніть все з ніг на голову. Досліджуйте різні можливості, щоб придумати цікаві повороти сюжету.
  • Наділіть лиходія примхою, яка точно відповідає його особистості. Це можуть бути дивна мова, моторошна звичка, схильність повторювати якесь слово в певних ситуаціях або інші особливості, які прийдуть вам в голову. Наприклад, злодій Кефкен з гри Final Fantasy 6 мав звичку повторювати слово «ненавиджу» до 20 разів поспіль, коли демонстрував ненависть.
  • У лиходія повинен бути свій стиль. Уникайте кліше, оскільки іноді вони можуть зробити лиходія ненавмисно позбавленим смаку і банальним. Використовуйте власні прийоми і дійте тонко (якщо ви не прагнете створити навмисне відчуття простоти).
  • Травматичні події в минулому не завжди виявляються достатньою мотивацією.
  • Не потрібно обов'язково робити лиходія потворним, особливо якщо його неподобство виявляється очевидною ознакою злих намірів. Часто звичайний або красивий лиходій з лукавим поглядом, який здійснює жахливі вчинки, лякає набагато більше завдяки такому протиріччя між формою і змістом.
    • Якщо ви хочете зробити лиходія потворним, то придумайте цього переконливе пояснення. Його зовнішність знівечена після аварії? Він є жахливим, хижим істотою, а не людиною? Він належить до етнічної групи, в якій шрам на обличчі вважається ознакою вірності божеству? Він був поранений в бою? Використовуйте уяву.
  • Кращі лиходії щиро вірять у власні проповіді, що робить їх більш переконливими, адже вони вважають, що чинять правильно.