Як зробити нашийник для собаки

Автор: Florence Bailey
Дата Створення: 23 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ОШЕЙНИК ДЛЯ СОБАКИ СВОИМИ РУКАМИ | 2 DIY идеи разных ошейников
Відеоролик: ОШЕЙНИК ДЛЯ СОБАКИ СВОИМИ РУКАМИ | 2 DIY идеи разных ошейников

Зміст

Собака - найкращий друг людини. Тому ваше бажання забезпечити свого вихованця всім необхідним, включаючи приголомшливий нашийник, цілком обгрунтовано. Виконавши кілька нескладних кроків, ви зможете самостійно виготовити ефективний і недорогий нашийник. Крім того, можна проявити творчий підхід і створити цілий гардероб ошатних нашийників для собаки. Найголовніше - пам'ятайте, що в найважливішими параметрами нашийника, виготовленого своїми руками, є комфорт і безпеку дял вихованця.

кроки

Метод 1 з 4: Підготовка до створення функціонального нашийника

  1. 1 Виміряйте собаку. Щоб нашийник був ефективний, він повинен добре сидіти на шиї собаки. Для правильного визначення розміру нашийника спочатку необхідно виміряти обхват шиї собаки. Найкраще використовувати для цього сантиметрову стрічку.
    • Виміряйте обхват шиї собаки в тому місці, де повинен розташовуватися нашийник. Потім додайте до міркою ще 5 см. Приблизно таким повинен бути розмір нашийника (в залежності від розміру самої собаки, прибавка довжини нашийника може бути менше або більше).
    • Якщо у вас немає сантиметрової стрічки, можна скористатися мотузкою. Ображати мотузку по обхвату шиї і потім виміряйте її лінійкою.
    • Ширина нашийника теж важлива. Великі породи повинні носити нашийники шириною близько 2,5 см. Для собак середнього розміру можна використовувати нашийники шириною 2 см, а для дрібних порід - близько 1,5 см.
  2. 2 Визначтеся з відповідним типом нашийника. При виготовленні нашийника ви повинні пам'ятати, що різні породи мають різними потребами. Наприклад, якщо у вас велика собака з деякими проблемами в підпорядкуванні голосовим командам, то вам буде необхідний дуже міцний нашийник. Якщо ж ви маєте справу з дрібної собакою, то у вас трохи більше вибору. Подумайте, чого ви хочете від нашийника. Він необхідний вам для контролю над собакою або просто для виходу з неї на прогулянки? Врахуйте як свої потреби, так і потреби собаки.
    • Стандартні нашийники мають плоску форму. Зазвичай вони фіксуються застібкою або пряжкою. Такий нашийник повинен щільно сидіти на шиї собаки, але дозволяти підсунути під нього пару пальців.
    • Для собак з невеликими головами найкраще використовувати нашийники-полуудавкі. Наприклад, для грейхаунда можна виготовити нашийник з міцної стрічки (по довжині трохи менше обхвату шиї) з двома кільцями на кінцях і стягує їх додаткової петлею. Повідець кріпиться до кільця на петлі, яка стягує нашийник при натягу повідця. Нашийник-полуудавка особливо корисний для тих собак, які постійно намагаються вислизнути зі своїх нашийників.
  3. 3 Приготуйте необхідні матеріали. Для виготовлення функціонального регульованого нашийника знадобиться не так багато матеріалів. Вам буде потрібно міцна текстильна стрічка (рекомендується використовувати нейлонову стрічку). Купуйте один метр такої стрічки. Цього буде цілком достатньо, але завжди корисно мати запас матеріалу на випадок здійснення помилок.
    • Також буде потрібно придбати фурнітуру для нашийника. Вам знадобиться застібка (в даному випадку це буде пряжка-фастекс), D-образне кільце і регулювальна пряжка. Придбати цю фурнітуру можна через інтернет-магазин або в місцевому магазині товарів для шиття і рукоділля.
    • Купуйте тканину, щоб обшити нею текстильну стрічку. Добре використовувати бавовна, так як його легко кроїти і прати. Додатково вам знадобляться нитки.
    • Для виконання даного проекту дуже зручно користуватися швейною машиною. Якщо у вас її немає, спробуйте позичити її на час у знайомих. Але якщо цього не вийде зробити, можна буде впоратися звичайною голкою з ниткою. Також вам буде потрібно праска.

Метод 2 з 4: Виготовлення функціонального нашийника

  1. 1 Розкроїте матеріали. Вам необхідно викроїти тканину і відрізати стрічку відповідно до розрахункової міркою довжини нашийника. Примітка: прямокутник тканини для обшивання стрічки повинен бути на 2,5 см ширше і довше відрізка текстильної стрічки. Тканинної деталлю буде необхідно обгорнути і обшити стрічку, тому її розміри і повинні бути більше.
    • Загальне правило виготовлення регульованого нашийника полягає в використанні відрізка стрічки приблизно на 27,5 см довшим обхвату шиї собаки. В цілому, допустимо робити надбавку в межах 25-30 см.
    • Запальничкою або сірником злегка оплавьте кінці стрічки, щоб краю не обсипалися.
  2. 2 З'єднайте стрічку з тканиною. Накладіть стрічку на тканину з виворітного боку (строго по центру) і пропрасуйте праскою з низькою температурою нагріву. Потім загорніть припуски тканини на стрічку, формуючи охайні згини. Так ви створите основу нашийника. Ще раз пройдіться праскою по стрічці з тканиною, щоб зафіксувати згини на тканини.
  3. 3 Заправте швейну машину нитками і прострочіть периметр нашийника. Прокладіть рядок по всьому периметру нашийника. Якщо у вас немає швейної машини, для виконання даного кроку використовуйте голку з ниткою. По суті, вам необхідно надійно прикріпити тканину до текстильної стрічці. Використовуйте найпростіші стежки і стежте за тим, щоб строчка виходила прямий. Прошийте краю нашийника по всьому периметру і простежте за тим, щоб строчка всюди надійно скріпила між собою тканину і стрічку.
    • Спеціальними ножицями для тканини або звичайними господарськими ножицями обріжте стирчать нитки.
  4. 4 Прикріпіть регулювальну пряжку. Одягніть регулювальну пряжку (за центральну перемичку) на один з кінців обстроченной стрічки і витягніть цей кінець з пряжки приблизно на 2,5 см. Не має значення, який саме кінець ви виберете. Зашийте обхват пряжку петлю. Зашивши петлю, ви затвердили на нашийнику регулювальну пряжку.
    • Коли будете пришивати загнутий кінець стрічки до основної її довжині, прокладете строчку в формі пісочного годинника. Наприклад, спочатку прошийте пряму лінію стібків по нижньому краю кінчика, потім підніміться по діагоналі до верхнього краю, прокладете пряму строчку по верху, а потім по діагоналі поверніться вниз у вихідну точку.
    • Ображати зайві нитки. Тепер регулювальна пряжка акуратно прикріплена до нашийника.
  5. 5 Приєднайте першу половинку застібки. Застібка нашийника буде складатися з двох половинок. Візьміть одну з них і надіньте на вільний кінець нашийника. Потім просмикніть цей же кінець нашийника через регулювальну пряжку, тим самим сформувавши регульовану петлю, на якій закріплена перша половина застібки. У вас вийде нашийник з одним вільним кінцем, але вже з половинкою пряжки на іншому кінці.
  6. 6 Одягніть на нашийник D-образне кільце для кріплення повідця і пришити до вільного кінця другу половину застібки. Спочатку надіньте на нашийник D-образне кільце, а потім і другу половину застібки, простягнувши через неї близько 5-7,5 см від вільного кінця стрічки. Загорніть цей кінець стрічки на її основну довжину і застрочити отриману петлю з пряжкою і кільцем на ній.
    • Прокладіть закріплюють рядки в формі пісочного годинника по обидві сторони від D-образного кільця. Це не дозволить йому ковзати по нашийника. Тепер ваш нашийник повністю готовий.
    • Ображати стирчать нитки.

Метод 3 з 4: Створення стильного нашийника

  1. 1 Отримайте задоволення від роботи. Познайомившись з базовим методом виготовлення функціонального нашийника, можна дати волю своїй уяві! Наприклад, ніхто не заважає вам створити цілий гардероб нашийників для своєї собаки, виготовивши найрізноманітніші нашийники з різними принтами.А якщо вам подобається шити, то можна також зшити і подарувати нашийники друзям і родичам, у яких є собаки.
    • Пошиття нашийників досить простий. Тому якщо у вас є діти, то такий проект цілком підійде для спільної роботи з ними. Крім того, з його допомогою можна буде навчити дітей базовим навичкам шиття.
  2. 2 Проявіть сезонний підхід. Всі знають про те, що вбиратися відповідно до певних святами буває досить цікаво. Так дозвольте і своєму собаці придбати сезонний гардероб! Для неї можна виготовити різноманітні нашийники, що відповідають різним порам року. Також можна подумати про нашийник із зображенням салютів до Нового року або з принтом у вигляді сердець до дня закоханих.
    • Шукайте тематичні тканини після завершення цікавить вас сезону або свята. Нерідко можна отримати хороші знижки, якщо, наприклад, купувати тканину з новорічним принтом навесні або влітку.
  3. 3 Спробуйте використовувати нові матеріали. Деякі нашийники для собак бувають не так функціональними, скільки декоративними. Якщо вас цікавить саме такий варіант нашийника, можна спокійно експериментувати з різними матеріалами. Наприклад, спробуйте використовувати для нашийника красиві стрічки. У багатьох магазинах товарів для шиття і рукоділля ви знайдете чудові кольорові стрічки (в тому числі і з принтами). Нашийники зі стрічок добре підходять дрібним собакам.
    • Шкіра також є відмінним матеріалом для виготовлення нашийників. Вона обійдеться вам дорожче, але і нашийник з неї прослужить помітно довше.
  4. 4 Будьте ласкаві до свого собаки. Незважаючи на своє бажання надати собаці стильний вигляд, обов'язково подумайте про її комфорті. Наприклад, якщо ви маєте справу з цуценям, нашийник повинен бути регульованим і передбачати запас довжини на виріст. Нашийник ні в якому разі не повинен бути надто тугим.
    • Не використовуйте для виготовлення нашийників мотузку або будь-які інші матеріали, які можуть привести до стирання і пошкодження вовни собаки.

Метод 4 з 4: Розуміння важливості нашийників для собак

  1. 1 Вкажіть на нашийнику важливу інформацію. Одна з важливих причин використання нашийників полягає в тому, що вам просто необхідно до чогось прикріпити адреснік з важливою інформацією. Адреснік завжди повинен бути на вихованця заради його ж безпеки. Якщо вихованець загубиться, то інформація на адресніке допоможе йому повернутися додому.
    • На адресніке необхідно вказати кличку тварини і контактні телефони власника.
    • Слідкуйте за тим, щоб при виході з будинку на собаці обов'язково присутній нашийник з адресніком.
  2. 2 Дотримуйтесь правил безпеки. Навіть якщо ваша собака добре навчена, на прогулянці завжди може статися щось непередбачене. Заради безпеки самої собаки і оточуючих завжди виводите собаку гуляти в нашийнику і на повідку. Так ви зможете контролювати вихованця. Не можна допустити, щоб собака раптово вискочила на жваву дорогу або вступила в бійку з іншим собакою.
    • Якщо у вас виникають труднощі з вигулом собаки на повідку, розумно буде подумати про проходження курсу дресирування. Гарне послух зробить прогулянки більш приємними і для вас, і для самої собаки.
  3. 3 Завжди думайте про потреби собаки. Запам'ятайте: нашийник повинен одночасно бути і комфортним, і ефективним. Проконсультуйтеся з ветеринаром щодо того, який тип нашийника найкраще підійде вашій собаці. Безпека вашого вихованця і його здоров'я повинні бути найважливішими чинниками, які приймаються в розрахунок при виготовленні нашийника.

Поради

  • При підборі типу нашийника враховуйте власний спосіб життя і спосіб життя своєї собаки.
  • Отримайте задоволення від виконання даного проекту. Попросіть друзів приєднатися до вас у цій справі і влаштуйте швейну вечірку.
  • Не будьте жорстокі і не робіть нашийник занадто тугим або незручним. Пам'ятайте про те, що між нашийником і шиєю собаки повинні вільно проходити один-два пальця.