Як зробити піч для плавки металу

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 15 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
🔥🔥🔥 Печь для плавки ЦВЕТНЫХ МЕТАЛЛОВ 🔥🔥🔥.
Відеоролик: 🔥🔥🔥 Печь для плавки ЦВЕТНЫХ МЕТАЛЛОВ 🔥🔥🔥.

Зміст

Якщо ви хочете плавити метал і надавати йому різну форму, вам знадобиться піч, здатна розігрітися до досить високої температури, щоб розплавити метал. Можна купити готову піч або зробити її самостійно з герметичного відра для сміття. Для початку ображати відро, щоб воно мало відповідні розміри, і застеліть внутрішню поверхню термостійким ізоляційним матеріалом. Потім покрийте кришку теплоізоляцією і щільно пріладьте її, щоб вона утримувала тепло і надлишковий тиск. Нарешті, встановіть нагрівальний елемент, і ви зможете плавити метал!

кроки

Частина 1 з 3: Корпус печі

  1. 1 Ображати за допомогою кутової шліфувальної машини сталеве відро для сміття так, щоб його висота становила 45 сантиметрів. Знайдіть сталеве відро для сміття висотою хоча б 45 сантиметрів і діаметром не менше 40 сантиметрів. Якщо відро вище 45 сантиметрів, поставте на кутову шліфувальну машину коло для різання металу і включіть її. Обережно обріжте верхню кромку відра до потрібної висоти.
    • При роботі з кутової шліфувальної машиною надіньте захисні окуляри, щоб прикрити очі від металевої стружки.
    • Будьте обережні і не поріжте про гострі обрізані краї відра для сміття.
    • Якщо у вас немає кутової шліфувальної машини або ви хочете зробити меншу піч, можна використовувати сталеве відро об'ємом 10 літрів і висотою близько 30 сантиметрів.
  2. 2 Просвердлите в боковій стінці сміттєвого відра отвір на відстані 10 сантиметрів від дна. Прикріпіть до дрилі кільцеву пилу діаметром 2,5 сантиметра і щільно затисніть її. Відзначте місце отвору збоку відра приблизно на 10 сантиметрів вище дна. Просвердлите бічну стінку відра наскрізь.
    • Через бічний отвір в піч буде надходити повітря або інший газ.
    • Не робіть отвір біля самого дна, інакше воно може забитися, якщо в печі розіллється рідина.
  3. 3 Вистелити внутрішню поверхню відра шаром вати з керамічного волокна товщиною 5 сантиметрів. Вата з керамічного волокна володіє теплоізоляційними і вогнетривкими властивостями і добре підходить для саморобних печей. За допомогою універсального ножа виріжте круглий шматок вати з керамічного волокна такого ж діаметру, що і дно відра для сміття. Протолкніте цей шматок у відро і щільно притисніть його до дна. Після цього щільно оберніть ватою внутрішню сторону бічних стінок відра для сміття.
    • Вату з керамічного волокна можна придбати в магазині господарських товарів або замовити через інтернет.
    • При контакті зі шкірою вата з керамічного волокна може викликати роздратування. Щоб уникнути цього, надіньте одяг з довгими рукавами і робочі рукавички.

    попередження: при розрізанні вати з керамічного волокна виділяється пил, яка може завдати шкоди, якщо потрапить в легені, тому обов'язково надіньте респіратор.


  4. 4 Виріжте вату в тому місці, де вона закриває отвір в сміттєвому відрі. Знайдіть отвір, яке ви проробили в стінці сміттєвого відра, і виріжте в цьому місці вату універсальним ножем. Для цього пройдіться ножем уздовж краю отвору. Після того як ви виріжете вату по всьому колу, витягніть її з отвору.
  5. 5 Розпорошите на вату затверджувач і почекайте 24 години. Затверджувач являє собою хімічну сполуку, яка активує частки керамічної вати, в результаті чого вона стає твердіше і зберігає свою форму. Залийте затверджувач в пляшку з розпилювачем і нанесіть його на всю поверхню вати. Зачекайте хоча б 24 години, поки затверджувач застигне на повітрі і зміцнить шар вати.
    • Затверджувач можна замовити в інтернеті.
    • Помітьте пляшку, яку ви використовували для затверджувача, щоб не сплутати її з іншими пляшками.
    • Деякі види керамічної вати вже оброблені затверджувачем і починають тверднути на повітрі. Перевірте, чи немає на упаковці вати будь-яких вказівок щодо цього.
  6. 6 Нанесіть на поверхню вати пічної цемент і дайте йому повністю затвердіти. Перемішайте пічної цемент паличкою, щоб отримати однорідну суміш. Після цього нанесіть цемент на поверхню вати за допомогою кисті для фарби з 5-сантиметрової щетиною. Необхідно покрити всю поверхню, щоб з печі не виходило тепло. Зачекайте хоча б 24 години, щоб цемент застиг, перш ніж використовувати піч.
    • Уже розведений пічної цемент можна придбати в магазині господарських товарів або замовити через інтернет.
    • Можна обійтися і без пічного цементу, однак він допоможе продовжити термін служби печі і отримати гладку чисту поверхню.

Частина 2 з 3: Теплоізоляція кришки

  1. 1 Просвердлите вентиляційний отвір діаметром 5 сантиметрів в кришці сміттєвого відра. Візьміть кришку до того відра, яке ви використовували для корпуса печі. Прикріпіть до дрилі кільцеву пилу діаметром 5 сантиметрів і щільно затисніть її. Просвердлите в кришці вентиляційний отвір в 75-10 сантиметрах в стороні від ручки.
    • Використовуйте кільцеву пилу, призначену для свердління металу, щоб не пошкодити інструмент.
    • Ні в якому разі не використовуйте кришку, в якій немає вентиляційного отвору, інакше зростання тиску всередині печі може привести до її вибуху і руйнування.
  2. 2 Заповніть нижню частину кришки 5-сантиметровим шаром керамічної вати. Виріжте круглий шматок вати з керамічного волокна діаметром на 2,5-5 сантиметрів більше під кришкою. Втисніть вату в дно кришки, щоб вона притулилася до боків і міцно трималася на місці. Продовжуйте додавати шари керамічної вати, поки її товщина не досягне 5 сантиметрів, щоб забезпечити максимальну термостійкість.
    • При роботі з керамічною ватою надіньте одяг з довгими рукавами і респіратор N95 або більш високого ступеня захисту, щоб запобігти роздратування і свербіння.
    • Обов'язково вивчіть етикетку на керамічній ваті і виконуйте всі рекомендовані заходи обережності.
    • Якщо керамічна вата не пристає до дна кришки, можна попередньо напилити на нього термостійкий клей. Термостійкий клей можна придбати в магазині господарських товарів або замовити через інтернет.
  3. 3 Виріжте вату там, де вона закриває отвір в кришці. Переверніть кришку ручкою догори і знайдіть отвір, яке ви просвердлили в ній. Просуньте універсальний ніж уздовж краю отвору і проткніть їм шар вати. Розріжте вату уздовж краю отвору і дістаньте вирізаний шматок.
    • Отвір в кришці не повинна бути закрита ватою, інакше в печі не буде потрібної вентиляції.

    Порада: якщо вам складно вирізати вату в отворі за допомогою універсального ножа, спробуйте використовувати зазубрений ніж для хліба - можливо, їм легше буде розрізати вату.


  4. 4 Нанесіть на вату затверджувач і залиште його застигати на 24 години. Залийте затверджувач в пляшку з розпилювачем і нанесіть його прямо на керамічну вату на дні кришки. Покрийте затверджувачем всю поверхню вати, щоб вона як слід затверділа. Після того як ви завдасте затверджувач на вату, залиште кришку хоча б на 24 години в добре провітрюваному місці, щоб він застиг.
    • Якщо у вас немає під рукою пляшки з розпилювачем, можна нанести затверджувач за допомогою кисті для фарби.
  5. 5 Нанесіть пічної цемент на всю поверхню вати для кращої теплоізоляції. Перемішайте пічної цемент паличкою, щоб вийшла однорідна суміш. За допомогою 5-сантиметрової кисті нанесіть цемент на зовнішню поверхню вати. Розрівняйте цемент пензлем і залиште його хоча б на 24 години, щоб він застиг.
    • Перш ніж наносити цемент, підкладіть під кришку лист картону або серветки, щоб не забруднити робочу поверхню.

Частина 3 з 3: Нагрівальний елемент

  1. 1 Протягніть через отвір в стінці печі сталеву трубу або форсунку. Тип труби залежить від того, що ви збираєтеся використовувати в якості джерела тепла.Якщо ви хочете розігрівати піч деревним вугіллям, пропустіть через отвір сталеву трубу довжиною 30 сантиметрів і діаметром 2,5 сантиметра. При цьому труба повинна виступати з внутрішньої стінки печі хоча б на 3 сантиметри. Якщо ви збираєтеся використовувати пропан, помістіть пальник всередину печі і пропустіть кінець клапана через бічний отвір. Розмістіть кінець пальника всередині печі так, щоб він був спрямований від центру.
    • Пропановий пальник для печей можна замовити через інтернет.
    • Не використовуйте для пропану звичайну сталеву трубу, так як в цьому випадку вам буде складно контролювати полум'я.
  2. 2 Прикріпіть до кінця труби повітродувку з допомогою з'єднувального патрубка, якщо ви збираєтеся використовувати деревне вугілля. Патрубок дозволяє з'єднати труби без зварювання. Одягніть один кінець патрубка на той край сталевої труби, який знаходиться зовні печі. Другий кінець патрубка надіньте на край повітродувки, щоб посилити потік повітря через піч і тим самим поліпшити нагрів.
    • Сполучні патрубки можна придбати в магазині господарських товарів.
    • Якщо у вас немає повітродувки, можна використовувати старий фен на максимальній швидкості.
  3. 3 Підключіть балон з пропаном до іншого кінця пальника, якщо ви збираєтеся використовувати газ. З'єднайте шлангом подачі газу клапан на балоні з пропаном і вхід на кінці пальника. Переконайтеся, що клапани повністю закриті, поки ви не використовуєте піч, щоб не витрачати паливо і запобігти можливому пожежу.
    • До печі можна під'єднати будь-який балон з пропаном, проте врахуйте, що в невеликих балонах швидше закінчиться газ.
  4. 4 Розігрійте піч. Якщо ви використовуєте деревне вугілля, заповніть дно печі на 5-8 сантиметрів брикетами і підпаліть їх за допомогою запальнички. Увімкніть повітродувку на мінімальній потужності, щоб піч розігрівалася. Якщо ви використовуєте пропан, відкрийте вентилі на балоні і пальнику. Просуньте запальничку в середину печі і підпаліть пропан. Накрийте піч кришкою, щоб з неї не виходило тепло.
    • Регулюйте інтенсивність полум'я за допомогою вентилів на балоні з пропаном і пальнику.
    • Полум'я може виходити з вентиляційного отвору в кришці, тому будьте обережні.
    • Як правило, печі на вугіллі можуть розігріватися приблизно до 650 ° C, в той час як при використанні пропану температура може досягати 1250 ° C.
  5. 5 Розплавте метал в тиглі. Тигель є металеву ємність всередині печі, в якій знаходиться розплавлений метал. Покладіть в тигель метал, який ви хочете розплавити, і помістіть його в центр печі за допомогою жаростійких щипців. Зачекайте, поки піч розігріє тигель і розплавить метал, а потім дістаньте його щипцями, щоб залити в форму.
    • За допомогою подібної печі можна розплавити легкоплавкие метали, наприклад алюміній або латунь.

попередження

  • При попаданні на шкіру або в легені пил керамічної вати може викликати роздратування. Обов'язково використовуйте респіратор N95 або більш високого ступеня захисту, одяг з довгими рукавами і рукавички, коли ріжете керамічну вату.
  • Завжди стежте за тим, щоб клапани на балоні з пропаном були закриті, коли ви не користуєтеся піччю, так як витік газ може призвести до виникнення пожежі.
  • Печі для плавки металу можуть розігріватися до температур вище 1100 ° C, тому будьте дуже обережні при роботі з ними.
  • Тримайте біля печі вогнегасник на випадок надзвичайної ситуації.

Що вам знадобиться

  • Захисні окуляри
  • респіратор N95
  • Робочі рукавички
  • Сталеве відро для сміття з кришкою
  • Кутова шліфувальна машина
  • Дриль з насадкою у вигляді кільцевої пилки
  • керамічна вата
  • універсальний ніж
  • Ніж для різьблення
  • затверджувач
  • пічної цемент
  • Кисть для фарби
  • Сталева труба або пропановая пальник
  • з'єднувальний патрубок
  • Повітродувка
  • Деревне вугілля
  • Балон з пропаном
  • повітряний шланг
  • Запальничка
  • тигель
  • жаростійкі щипці
  • вогнегасник