Як зняти набряк з пальців рук

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 26 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Затерпання пальців рук. Причини. Як лікувати затерпання рук. Лічниця сестер Похмурських.
Відеоролик: Затерпання пальців рук. Причини. Як лікувати затерпання рук. Лічниця сестер Похмурських.

Зміст

Пальці рук можуть распухнуть в результаті травми або набряку, поширеної проблеми, при якій надлишки рідини накопичуються в різних областях тіла, включаючи руки, ступні, щиколотки і ноги. Набряк може бути викликаний вагітністю, споживанням великої кількості натрію, ліками або деякими захворюваннями, на кшталт проблем з нирками, лімфатичною системою або застійної серцевої недостатності. Ось деякі поради про те, як зняти набряк з пальців рук.

кроки

Метод 1 з 2: Діагностування набряку

  1. 1 Оцініть свій раціон і споживання натрію. Якщо ви їсте занадто багато солоної їжі, вона може стати причиною набряку. До продуктів з підвищеним вмістом натрію відносяться, в першу чергу, перероблені продукти, такі як:
    • консервовані супи;
    • ковбаса і шинка;
    • заморожена піца;
    • соєвий соус;
    • сир;
    • оливки.
  2. 2 Визначте, чи міг набряк бути викликаний травмою. Травма є однією з найпоширеніших причин набряку. Різні рідини, такі як кров, накопичуються в травмованої області, що і призводить до її набрякання. До ушкодженого місця потрібно спочатку прикладати холод (для звуження кровоносних судин), а потім - тепло (це сприяє відтоку рідини).
    • Якщо ваш синяк або травма не проходять протягом двох тижнів, симптоми стають все сильніше і проявляються частіше або ви спостерігаєте ознаки інфекції на шкірі, негайно зверніться до лікаря.
  3. 3 Визначте, чи немає у вас алергічної реакції. Коли організм зустрічається з алергеном, в кровотік вивільняються гістаміни. Щоб зменшити набряк, вам слід приймати антигістамінні препарати. Якщо в результаті алергічної реакції вам важко дихати, негайно зверніться до лікаря.
  4. 4 Подумайте, чи не страждаєте ви зайвою вагою. Ожиріння призводить до уповільнення роботи лімфатичної системи, що призводить до набряку рук і ніг. Проконсультуйтеся з лікарем або дієтологом, щоб скласти план схуднення, якщо ви вважаєте, що набряк став результатом вашого надмірної ваги.
  5. 5 Поговоріть з лікарем, якщо підозрюєте інфекцію. Можливо, ваші руки страждають від тунельного синдрому зап'ястя або целюліту. Деякі бактеріальні інфекції, які можуть нашкодити рукам, потрапляють в кровотік і лімфатичні вузли, тому дуже важливо звернутися до лікаря, якщо у вас з'явилися підозри з приводу інфекції.

Метод 2 з 2: Варіанти лікування

  1. 1 Розминайте розпухлі пальці. Поворухнете пальцями, щоб викачати надлишки рідини назад в серце. Рух призводить до припливу крові, завдяки чому стимулюється тиск, необхідний для відкачування рідини. Розминкою для пальців може бути звичайна робота на клавіатурі, згинання та розгинання пальців, одягання або приготування сніданку. Будь-який рух пальцями допоможе зняти набряк.
    • Якщо у вас немає часу на традиційні вправи, розгляньте варіант зі щоденною 15-хвилинної прогулянкою. Прогулянка протягом 10-15 хвилин є відмінним способом стимулювати циркуляцію крові в організмі. Махайте або рухайте руками вгору і вниз під час ходьби.
    • Люди, які страждають ожирінням, більш схильні до набряків, так як їх лімфатична система працює гірше, ніж у інших. Набряки можуть знизитися, якщо лімфатична система знову запрацює на всі сто. Найчастіше виконуйте фізичні вправи, сплануйте здоровий раціон, включивши в нього фрукти, овочі і білки, пийте більше води, щоб допомогти своїй лімфатичної системи запрацювати на повну силу.
  2. 2 Підніміть руки і пальці. Набряк може бути викликаний поганою циркуляцією або застоєм крові в руках. Піднявши руки, ви сприяєте відтоку скопилася крові назад.
    • При сильному набряку піднімайте опухлі пальці вище рівня серця на 30 хвилин хоча б 3-4 рази на день. Лікарі також рекомендують, щоб під час сну ваші руки також були підняті над рівнем серця.
    • Щоб зняти невеликий набряк, якийсь час потримайте кисті і пальці піднятими.
    • Спробуйте підняти руки над головою, стиснути їх в замок і завести їх за голову вниз. Нахиліть голову назад і злегка натисніть на руки. Через 30 секунд розчепити руки і потрясіть ними. Повторіть весь процес кілька разів.
  3. 3 Розітріть розпухлі пальці. Масажуйте тканини в набряклих пальцях у напрямку до серця сильними, впевненими рухами. Масаж стимулює м'язи і кровотік в пальцях, що допоможе відкачати надлишки рідин, через які ваші пальці і набрякають.
    • Подумайте про те, щоб сходити на сеанс професійного масажу рук і ніг. Ця процедура може бути зовсім недорогий.
    • Зробіть масаж рук самі собі. Великим і вказівним пальцем однієї руки затисніть іншу руку. Пройдіться великим і вказівним пальцем по іншій руці, починаючи з підстави долоні і закінчуючи кінчиком пальця. Повторіть для кожного пальця, а потім поміняйте руку.
  4. 4 Носіть компресійні рукавички. Компресійні рукавички чинять тиск на кисті і пальці, що не дозволяє накопичуватися рідини.
  5. 5 Обмежте споживання солі. Сіль змушує організм утримувати більше води та інших рідин, що може позначитися на ваших пальцях. Обмеживши споживання солі, ви зменшите вірогідність набряків. Якщо їжа з малою кількістю солі здається вам занадто позбавленою смаку, приправляйте її спеціями.
  6. 6 Підтримуйте в будинку і в офісі помірну температуру. Помірна температура сприяє кращій циркуляції.Підтримуйте стабільну температуру в приміщенні, щоб зменшити набряк, викликаний різкими змінами температури.
    • Дослідження показують, що гарячий душ, ванна і компреси підсилюють набряки, в тому числі і пальців.
    • Вплив дуже низьких температур також може привести до збільшення набряку. Якщо руки розпухли через пошкодження, помірний холод (наприклад, пакет з льодом, загорнутий у рушник) допоможе зняти набряк.
  7. 7 Приймайте лікарські препарати. Сечогінні засоби часто сприяють зменшенню утримування організмом рідин у пацієнтів, які страждають від набряків. Приймайте препарати, прописані лікарем, і набряк пальців спаде.

Поради

  • Прикладіть до травмованій руці пакет з льодом. Якщо набряк не спадає, можливо, у вас розтягнення або перелом.
  • Іноді допомагає такий прийом: потягніть за середній палець, потім за безіменний, потім за вказівний, за мізинець і нарешті за великий палець. Це може допомогти зняти біль у пальцях, включаючи больові відчуття, викликані тунельним синдромом.

попередження

  • Якщо набряк довго не зменшується і не проходить, або якщо він дуже сильний, негайно зверніться до лікаря. Сильний або тривалий набряк може бути ознакою більш серйозного захворювання, такого як пухлина, серцева недостатність або інше захворювання, яке потребує негайного лікування.
  • Вагітним жінкам слід завжди консультуватися зі своїм лікарем, перш ніж приймати будь-які препарати для зняття набряку рук і пальців. Вагітним не рекомендується приймати сечогінні препарати.

Що вам знадобиться

  • компресійні рукавички
  • сечогінні препарати