Як зібрати рюкзак для походу

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 14 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
⛰ Что брать в поход летом? ⛺️  Как собрать рюкзак в горы?
Відеоролик: ⛰ Что брать в поход летом? ⛺️ Как собрать рюкзак в горы?

Зміст

Якщо ви плануєте довгий похід, потрібно взяти з собою рюкзак з їжею, водою і іншими необхідними для походу речами. Замість того, щоб швидко покидати речі в рюкзак, знайдіть час, щоб все заздалегідь спланувати. Таким чином, ви зможете правильно зібрати рюкзак, щоб легко дістати з нього будь-яку річ, яка стане в нагоді вам в дорозі. Можливо, упаковка речей здасться вам не дуже важливим завданням, але саме завдяки такій дрібниці некомфортний похід стає чарівним.

кроки

Частина 1 з 3: Зберіть всі речі

  1. 1 Виберіть рюкзак. Якщо ви подорожуєте пішки, ви по достоїнству оціните найлегший рюкзак. Тому варто віддати перевагу маленькому легкому рюкзаку, в якому помістяться всі ваші речі. Якщо ви збираєтеся відправитися в похід ненадовго, ви цілком зможете вмістити всі речі в маленькому рюкзаку, але якщо ви збираєтеся в похід з ночівлею (або збираєтеся зайнятися альпінізмом), вам знадобиться рюкзак побільше, в який поміститься все додаткове спорядження (спальний мішок, намет) , а також багато їжі і води.
    • Обсяг рюкзаків вимірюється в літрах, так що в продажу можна знайти рюкзаки ємністю від 25 до 90 літрів.Середній обсяг похідного рюкзака (для денного походу) - 25-40 літрів. Середній обсяг для похідного рюкзака на 5 і більше днів - 65-90 літрів.
    • Крім тривалості походу є і інша змінна, має значення при виборі обсягу рюкзака. Це сезон, в якому ви збираєтеся відправитися в похід. У зимовий період необхідний великий місткий рюкзак, адже вам потрібно буде помістити в нього більш важкий одяг і інші додаткові речі.
    • Більшість рюкзаків виготовляється з внутрішніми рамами, які підтримують і розподіляють вагу, хоча можна знайти рюкзаки з зовнішньої рамою, які призначені для перевезення важких вантажів. У будь-якому випадку, замість того, щоб просто брати в похід звичайний шкільний рюкзак, найкраще придбати спеціально виготовлений похідний рюкзак, завдяки якому похід стане більш комфортним.
  2. 2 Зберіть усі необхідні речі. Коли справа стосується походів, найкраще брати тільки предмети першої необхідності. Можливо, у вас з'явиться спокуса взяти з собою фотоапарат, щоденник, улюблену подушку, але додаткові непотрібні речі тільки додадуть ваги вашої ноші. Зберіть тільки ті речі, які необхідні для походу. Щоб дізнатися, що саме варто з собою взяти, заздалегідь знайдіть інформацію в інтернеті, візьміть до уваги серйозність і тривалість походу, кількість ночей, а також погодні умови.
    • Подумайте про те, щоб взяти з собою найлегше, але міцне спорядження, особливо якщо ви збираєтеся в довгий похід. Наприклад, якщо вам потрібно взяти з собою спальний мішок, найкраще вибрати найлегший і компактний мішок, який буде важити всього пару кілограмів, ніж велике пухнасте ковдру, яке займе багато місця і буде занадто важким. Необхідно враховувати погоду, клімат та місцевість, де ви збираєтеся подорожувати. У деяких випадках можуть знадобитися більш громіздкі предмети.
    • Якщо є можливість полегшити якісь речі - так і зробите. Замість того, щоб брати з собою коробку з якимись речами, витягніть їх з коробки і покладіть в пакет. Замість того, щоб брати з собою важкий фотоапарат або камеру, скористайтеся камерою мобільного телефону. Деякі люди особливо винахідливі - вони відрізають ручки від зубних щіток і вдвічі зменшують саму головку зубної щітки.
  3. 3 Розкладіть всі свої речі згідно вазі. Розкладіть все, що вирішили з собою взяти і відсортуйте в кілька купок (в залежності від тяжкості предмета). У вас вийде купка для важких предметів, купка для предметів середньої ваги і дрібних легких речей. Така організація допоможе правильно упакувати речі, щоб похід вийшов максимально комфортним.
    • До легких предметів відноситься спальний мішок, легкий одяг і інші легкі нічні приналежності.
    • До предметів середньої ваги відноситься більш важкий одяг, аптечка і легкі харчові продукти.
    • До важких предметів відносяться важкі продукти харчування, предмети для приготування їжі, вода, ліхтар і важка екіпірування.
  4. 4 Спробуйте об'єднати речі, якщо це можливо. Важливо максимально збільшити простір і сконцентрувати вагу. Якщо об'єднати предмети, вони не будуть «бовтатися» по всьому рюкзаку. Рюкзак вийде більш організованим і оптимальним за вагою, якщо ви укладете дрібні речі в додатковий простір.
    • Наприклад, якщо у вас є невелика місткість для приготування їжі, перш ніж її упакувати, заповніть її чимось. Наприклад, всередину можна покласти продукти харчування або додаткову пару шкарпеток. Постарайтеся заповнити кожен вільний куточок.
    • Дрібні предмети, які ви збираєтеся використовувати одночасно, необхідно упакувати разом в одному і тому ж місці. Наприклад, всі туалетні приналежності потрібно упакувати в маленький легкий пакет, щоб вони всі були у вас під рукою.
    • Це хороша можливість прибрати предмети, які займають занадто багато місця.Якщо у вас є предмет, який ви не можете упакувати разом з іншими предметами (бо він незручного розміру або з іншого матеріалу), можливо, його доведеться залишити.

Частина 2 з 3: Складіть все у рюкзак

  1. 1 Найлегші предмети потрібно укласти зверху, а найважчі - вниз у спини. Постарайтеся розподілити вагу таким чином, щоб найлегші предмети виявилися зверху, а важкі - в центрі між лопатками. Середні предмети повинні бути складені навколо них - це найкращий спосіб зберегти здорову спину під час походу. Якщо спочатку ви упакуєте важкі предмети, навантаження на спину буде більше. Розклавши важкі предмети в рюкзаку вздовж верхнього відділу хребта, ви зосередите вага на стегнах, а не в тому місці, де це може привести до травми.
    • Якщо ви збираєтеся ночувати в наметовому містечку, спочатку упакуйте свій спальний мішок і інші предмети, пов'язані з легким сном. Також покладіть зверху змінний одяг, запасні шкарпетки, рукавички і так далі.
    • Упакуйте найважчі предмети: воду, ліхтар, важкі продукти харчування і так далі. Вони повинні знаходитися між лопатками прямо вздовж спини.
    • Потім упакуйте речі середньої тяжкості (продукти харчування, аптечку та інші предмети) - вони будуть оточувати інші речі і стабілізувати загальну вагу рюкзака. Оберніть гнучкі предмети (брезент або одяг) навколо більш важких предметів, щоб вони не зміщувалися під час ходьби.
  2. 2 Предмети першої необхідності повинні бути завжди під рукою. Є кілька предметів, які вам точно знадобляться. Навіть якщо вони легкі, їх слід зберігати зверху або в зовнішніх кишенях. Під рукою також повинна бути вода, їжа, карта, навігатор, ліхтар і аптечка. Ці предмети потрібно упакувати дуже акуратно, щоб, коли вони вам знадобляться, ви точно знали, де що знаходиться.
    • Після кількох днів походу ви почнете краще розуміти, які речі повинні бути «під рукою», а які ні. Як тільки зрозумієте, що деякі речі складені не дуже зручно, перекладіть їх в рюкзаку так, щоб було максимально комфортно.
  3. 3 Прикріпіть деякі речі зовні рюкзака. Якщо у вас є речі, які не поміщаються в рюкзак, їх можна прикріпити зовні, прив'язавши до верхньої або бічних сторонах рюкзака. Наприклад, можна прикріпити наметові стовпи до верхньої частини рюкзака, а пляшку з водою - повісити збоку. Якщо ви вирішили прикріпити деякі речі зовні, необхідно пам'ятати про деякі моменти:
    • Постарайтеся прикріпити зовні якомога менше речей. Найкраще упакувати в рюкзак все, що зможете. Це необхідно, щоб речі, прикріплені зовні, чи не зачепилися за дерева та інші перешкоди, коли ви підете в похід. Вам буде набагато зручніше, якщо ви складете всі речі в рюкзак.
    • Пам'ятайте про правила розподілу ваги. Наприклад, прикріпіть важку намет або утримують стовпи до верхньої частини рюкзака, а не до нижньої.
  4. 4 Перевірте рюкзак, щоб зрозуміти, наскільки він важкий. Підніміть його і надіньте, затягніть компресійні ремені в зручне положення. Трохи походіть, щоб зрозуміти, як будете себе почувати з рюкзаком за спиною. Якщо вам зручно пересуватися, рюкзак вийшов не таким уже й важким, а компактним і стиснутим, і вам буде комфортно в поході.
    • Якщо ви відчуваєте, що під вагою рюкзака у вас все мутніє перед очима, зніміть рюкзак і перекладіть предмети, щоб вони вийшли більш стиснутими і організованими, потім знову надіньте рюкзак.
    • Якщо рюкзак нестійкий тримається у вас на спині, його також слід зняти і переупакувати, щоб важкі предмети були складені між лопатками прямо вздовж хребта. Швидше за все, до цього вони просто були в рюкзаку зверху.
    • Якщо ви не можете зберегти рівновагу, надівши рюкзак, знову ж таки, переупакуйте його і спробуйте розподілити вагу більш рівномірно по обидва боки.
    • Якщо вам дуже важко, подумайте про те, які речі можна було б залишити. Якщо ви йдете в похід разом з групою, подумайте, чи є у кого-то ще додаткове місце.

Частина 3 з 3: Професійно упакуйте речі

  1. 1 Скористайтеся мішками для зберігання продуктів (тільки твердих). Пакет для продуктів - популярне рішення, яке використовується для правильної організації речей в рюкзаку. Це легкі, але міцні мішки, які корисні для зберігання продуктів і відділення їх від решти вмісту рюкзака. Багато заповнюють один пакет продуктами харчування, а інший - туалетним приладдям. У мішки для продуктів можна упакувати що завгодно, але бувалі туристи зазвичай не пакують інші речі в такі мішки, бо упаковка м'яких і гнучких предметів навколо важких - більш ефективне використання простору.
  2. 2 Правильно упакуйте спеціальні контейнери. Це щільні контейнери, в яких зберігають продукти харчування, дезодоранти, сонцезахисні креми та інші предмети, які можуть залучити ведмедів. Ці контейнери необхідні, якщо ви відправляєтеся в похід в місцевість, де водяться ведмеді. Якщо ви збираєтеся в похід саме в таку місцевість, важливо правильно упакувати такий контейнер, щоб він не заважав в рюкзаку.
    • Не варто намагатися заповнити пустоти в такому спеціальному контейнері одягом. Можна використовувати дощовик або пакувальні пакети, щоб заповнити зайвий простір. Але не варто класти туди все, чим ви збираєтеся користуватися в поході. Ви ж не хочете, щоб ведмедя залучив до вашої наметі запах одягу, яку ви наділи після того, як вона просочилася запахом їжі.
    • Такий контейнер, швидше за все, вийде важким, тому його варто упакувати в якості важкого предмета між лопатками і вздовж хребта.
    • Упакуйте який-небудь гнучкий предмет (наприклад, одяг або брезент) навколо контейнера, щоб під час ходьби він не смикався.
  3. 3 Купіть плівкове покриття для захисту рюкзака. Це зручний і легкий предмет, який може врятувати рюкзак від намокання під дощем або снігом. Цю целофанову плівку потрібно прикріпити до рюкзака в погану погоду. Коли немає дощу і снігу, можна покласти цю пакувальну захисну плівку в рюкзак, щоб потім швидко дістати її в міру необхідності.

Поради

  • Пам'ятайте, що вам потрібно випивати 3 літри води в день, а також споживати 2000 калорій в день, щоб відчувати себе добре. Заздалегідь вивчіть місцевість і природні умови, в яких збираєтеся подорожувати. Можливо, вам знадобиться брати воду з джерела води або з рослин, тому що ви не зможете зберігати в рюкзаку більше трьох літрів води - це занадто важко.
  • Візьміть з собою карту і компас, щоб визначати напрямок і маршрут.
  • Перевірте запальничку, яку збираєтеся взяти. У ній повинно бути достатньо газу.
  • Оберніть сірники в промокне в непогоду тканину, щоб вони не намокли.

попередження

  • Вивчіть живу природу в тому районі, де будете подорожувати. Будьте готові зіткнутися з дикими тваринами (ведмедем, змією, вовком і так далі).
  • Чи не кладіть в свій рюкзак непотрібні речі. Наприклад, якщо ви хочете взяти спальний мішок, не беріть об'ємне ковдру.

Що вам знадобиться

  • вода
  • їжа
  • Одяг (і запасні шкарпетки)
  • сигнальне дзеркало
  • Сірники, загорнуті в промокне в непогоду тканину
  • Запальничка
  • Захисний крем в залежності від умов навколишнього середовища (сонцезахисний крем в жарку погоду)
  • Спальний мішок або теплу ковдру
  • Путівник
  • Компас або карта
  • ніж
  • Аптечка першої допомоги
  • мотузка