Як з'єднати два роутера

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 15 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
РЕПИТЕР WIFI или КАК ПОДКЛЮЧИТЬ ДВА РОУТЕРА К ОДНОЙ СЕТИ и УСИЛИТЬ ВАЙ ФАЙ СИГНАЛ ! WDS настройка !
Відеоролик: РЕПИТЕР WIFI или КАК ПОДКЛЮЧИТЬ ДВА РОУТЕРА К ОДНОЙ СЕТИ и УСИЛИТЬ ВАЙ ФАЙ СИГНАЛ ! WDS настройка !

Зміст

З нашої статті ви дізнаєтеся, як з'єднати два маршрутизатора разом. Зробивши це, ви можете створити мережу у всьому будинку і збільшити кількість максимально можливих підключень. Найпростіший спосіб - використовувати локальну мережу, проте ви також можете з'єднати бездротової роутер з основним.

кроки

Метод 1 з 2: З'єднання роутерів по локальній мережі (Ethernet)

  1. 1 Визначте, який з роутерів буде основним. Це той роутер, який буде з'єднаний з модемом або кабелем. Найчастіше для цього використовується найновіший і багатофункціональний роутер.
    • Якщо у вас в наявності два однакових роутера, немає різниці, який з них буде основним.
  2. 2 Визначте, який роутер буде вторинним. Цей роутер буде служити для розширення мережі. Найчастіше це старіший роутер.
    • Цей роутер контролюватиме вторинну мережу, якщо ви створюєте LAN-to-WAN мережу (читайте нижче).
  3. 3 Помістіть обидва роутера поруч з комп'ютером. Під час процесу конфігурації вам найкраще тримати маршрутизатори поруч з комп'ютером, щоб мати до них доступ. Пізніше ви можете їх розставити на колишні місця.
  4. 4 Виберіть тип з'єднання - LAN-to-LAN або LAN-to-WAN. Хоча в обох випадках можна використовувати підключення до локальної мережі, все ж вони трохи відрізняються.
    • LAN-to-LAN збільшує охоплення бездротової мережі, дозволяючи підключити другий маршрутизатор. LAN-to-LAN також можт використовуватися, щоб ділитися файлами між приєднаними до мережі комп'ютерами, смартфонами і іншими пристроями.
    • LAN-to-WAN створює вторинну мережу всередині основної, дозволяючи встановлювати обмеження для будь-яких комп'ютерів, смартфонів і інших пристроїв, підключених до меншої мережі. LAN-to-WAN можна використовувати, щоб ділитися файлами.
  5. 5 Встановіть основний роутер. Підключіть основний роутер до модему через Ethernet-кабель, потім підключіть комп'ютер до роутера через інший Ethernet-кабель.
    • Якщо ви використовуєте комп'ютер Mac, на ньому, швидше за все, немає Ethernet-порту. Щоб вирішити етеу проблему, можна купити адаптер Ethernet - USB-C (також відомий як Thunderbolt 3).
    • Для комп'ютерів з Windows, на яких немає Ethernet-портів, можна купити адаптер Ethernet - USB.
  6. 6 Налаштуйте роутер. Налаштуйте його так само, як якщо б він був єдиним роутером.
    • Доступ до більшості роутерів можна отримати, ввівши їх IP-адреса в браузері.
    • Налаштування кожного роутера будуть істотно відрізнятися від інших моделей. Якщо ви не можете знайти певну настройку або розділ на сторінці роутера, знайдіть інструкцію до нього (паперову або онлайн).
  7. 7 Змініть настройки DHCP. Якщо ви створюєте мережу LAN-to-WAN, зайдіть на сторінку конфігурації роутера і встановіть DHCP основного роутера на адреси між 192.168.1.2 і 192.168.1.50.
    • Якщо ви створюєте мережу LAN-to-LAN, можете залишити заводські настройки DHCP.
    • Відключіть роутер від комп'ютера, коли закінчите процес його конфігурації.
  8. 8 Налаштуйте другий роутер. Відключіть перший роутер від комп'ютера, підключіть другий і виконайте наступні дії:
    • Відкрийте сторінку конфігурації роутера.
    • Змініть IP адреса так, щоб він збігався з адресою першого роутера, крім передостанній цифри, яка повинна бути на одиницю більше (наприклад, 192.168.1.1 стає 192.168.2.1).
      • Якщо ви створюєте мережу LAN-to-WAN мережу, змініть IP-адреса вторинного роутера на 192.168.1.51.
    • Переконайтеся, що маска підмережі така ж, як і у першого роутера.
    • Вимкніть UPnP на вторинному роутере, якщо є така опція.
  9. 9 Конфігурують сервер DHCP на вторинному роутере. Якщо ви створюєте мережу LAN-to-LAN, слід спочатку відключити DHCP на вторинному роутере. Якщо ви створюєте мережу LAN-to-WAN, сервер DHCP на вторинному роутере повинен давати адреси між 192.168.2.2 і 192.168.2.50. РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Luigi Oppido


    Спеціаліст з комп'ютерної техніки Луїджі Оппідо - власник і технік компанії по ремонту комп'ютерів Pleasure Point Computers в Санта-Круз, Каліфорнія. Має більше 25 років досвіду в ремонті комп'ютерів, оновленні, відновленні даних і видаленні вірусів. Також більше двох років веде радіопередачу Computer Man Show! на KSCO в Центральній Каліфорнії.

    Luigi Oppido
    Спеціаліст з комп'ютерної техніки

    Наш фахівець згоден: «Якщо ви поєднуєте два маршрутизатора, налаштуйте основною так, щоб він контролював мережу, і відключіть DHCP на іншому маршрутизаторі. Інакше маршрутизатори будуть лише обмінюватися мережевими адресами туди і назад, так що ви не зможете користуватися жодним з них.

  10. 10 Зміна бездротової каналу. Якщо обидва роутера бездротові, ви можете вручну встановити канали, щоб їх сигнали взаємодіяли один з одним. Встановіть канал основного роутера від 1 до 6, а потім встановіть канал вторинного роутера на 11.
  11. 11 Розставте роутери. Тепер, коли все налаштоване, ви можете розставити свої роутери, де вам потрібно. Не забувайте, що роутери повинні з'єднуватися за допомогою Ethernet-кабелю.
    • Ви можете пустити Ethernet-кабель через стіну, якщо роутери знаходяться в різних кімнатах.
    • Для зручності основний роутер, ймовірно, краще розмістити поруч з модемом.
  12. 12 З'єднайте два роутера. Вставте один кінець Ethernet-кабелю в будь-який LAN-роз'єм основного роутера, потім вставте інший кінець в LAN-роз'єм вторинного роутера ..
    • Якщо ви створюєте мережу LAN-to-WAN, вставте інший кінець в WAN-роз'єм (або інтернет-порт) вторинного роутера.

Метод 2 з 2: З'єднання роутерів по бездротовій мережі

  1. 1 Визначте, чи сумісне ваше обладнання. Хоча більшість бездротових роутерів можуть використовуватися як точки бездротового доступу, багато з наявних у продажу роутерів не можна використовувати для створення власної мережі всередині первинної.
    • Щоб створити бездротове підключення між двома роутерами, у вторинного роутера повинен бути режим «bridge» або «repeater».
    • У документах до роутера ви можете прочитати, чи підтримує він режим «bridge» ( «міст»). Також це можна дізнатися в інтернеті.
  2. 2 Поставте обидва роутера поруч з комп'ютером. Вам буде простіше проводити встановлення, якщо у вас буде доступ до обох роутера і модема. Ви можете розставити роутери на їх колишні місця, коли закінчите процес конфігурації.
  3. 3 Встановіть основний роутер. Підключіть основний роутер до модему через Ethernet-кабель, потім підключіть комп'ютер до роутера через інший Ethernet-кабель.
    • Якщо ви використовуєте комп'ютер Mac, на ньому, швидше за все, немає Ethernet-порту. Щоб вирішити етеу проблему, можна купити адаптер Ethernet - USB-C (також відомий як Thunderbolt 3).
    • Для комп'ютерів з Windows, на яких немає Ethernet-портів, можна купити адаптер Ethernet - USB.
  4. 4 Налаштуйте роутер. Налаштуйте його так само, як якщо б він був єдиним роутером.
    • Доступ до більшості роутерів можна отримати, ввівши їх IP-адреса в браузері.
    • Налаштування кожного роутера будуть істотно відрізнятися від інших моделей. Якщо ви не можете знайти певну настройку або розділ на сторінці роутера, знайдіть інструкцію до нього (паперову або онлайн).
  5. 5 Відкрийте сторінку конфігурації вторинного роутера. Підключіть вторинний роутер до комп'ютера через Ethernet-кабель і відкрийте сторінку конфігурації. Вам не треба приєднувати його до модему. Коли ви ввійдете в налаштування, знайдіть сторінку «Internet» або «Wireless».
  6. 6 Увімкніть режим моста. Виберіть «Bridge Mode» або «Repeater Mode» у вкладці «Network Mode», «Wireless Mode» або «Connection Type» на сторінці налаштувань бездротового підключення. Якщо ви не можете знайти ці настройки, ваш роутер, швидше за все, не підтримує мостове підключення, однак ви все ще можете підключити його через Ethernet.
  7. 7 Встановіть IP-адреса вторинного роутера. Встановіть IP-адресу в діапазоні дії основного роутера. Наприклад, якщо IP-адреса основного роутера 192.168.1.1, введіть 192.168.1.50 або іншу адресу в діапазоні DHCP основного роутера.
    • Переконайтеся, що маска підмережі вторинного роутера збігається з основним роутером.
  8. 8 Введіть унікальний ідентифікатор. Це дозволить вам розуміти, до якого роутера мережі ви підключаєтеся.
    • Наприклад, перший роутер ви можете назвати «MoyaKomnata», а другий - «Gostinaya».
    • Переконайтеся, що для обох роутерів встановлено однаковий тип безпеки WPA2 і один і той же пароль.
  9. 9 Встановіть вторинний роутер. Як тільки ви закінчите процес конфігурації вторинного роутера, ви можете поставити його, де вам зручно. Щоб створити гарне підключення, його слід встановити так, щоб він знаходився в зоні, де рівень сигналу основного роутера не менш 50%.
    • Вторинний роутер матиме найбільш сильний сигнал, якщо він розташований в межах прямої видимості від основного.

Поради

  • Роутер функціонує найкраще, коли між ним і підключеним до інтернету пристроєм знаходиться мінімум перешкод. Стіни, електроприлади і підлоги серйозно послаблюють сигнал роутера.

попередження

  • У ноутбуків Mac, як правило, немає Ethernet-портів, і все більше ноутбуків з Windows також випускаються без них. Перед установкою роутерів вам знадобиться адптер.