Як поєднувати дві роботи і більш

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 17 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
«Кар‘єра? У тебе ж дитина!». Як поєднувати сім’ю і роботу | Робота на здоров’я
Відеоролик: «Кар‘єра? У тебе ж дитина!». Як поєднувати сім’ю і роботу | Робота на здоров’я

Зміст

Працювати на кількох роботах - це не ідеальна ситуація, але часто необхідне рішення. Можливо, вам доводиться працювати в декількох місцях з неповною зайнятістю, щоб годувати сім'ю, або ви хочете мати більше грошей на поточні витрати поверх основної зарплати. Якою б не була ваша мотивація, потрібно враховувати ряд чинників, щоб успішно поєднувати дві або більше роботи. Наступні міркування допоможуть вам грамотно планувати час і не потонути в океані трудових обов'язків на кількох роботах.

кроки

Метод 1 з 3: Як планувати час

  1. 1 Використовуйте щоденник, щоб стежити за своїм графіком. Якщо працювати відразу в декількох місцях, без урахування щоденних завдань виникає ризик пропускати зустрічі і спізнюватися на роботу. Записуйте всі деталі в щоденнику, щоб не забути про зобов'язання і завданнях, які потрібно виконати.
    • Якщо у вас дуже непостійний графік, купите щоденник з розподілом часу на відрізки по 15 хвилин, щоб планувати день у всіх подробицях.
  2. 2 Обговоріть ситуацію з начальниками. Всупереч спокусі мовчати про виниклу ситуацію, краще повідомити начальників про вашому розкладі. Можливо, вони навіть захочуть піти вам назустріч і запропонують більш зручні години роботи.
  3. 3 Складайте списки справ. Складно запам'ятати всі завдання, коли працюєш в двох різних місцях в один день. Почніть складати списки справ на кожній посаді на початку робочого дня, щоб все пам'ятати. Викреслюйте завдання по мірі виконання, щоб чітко бачити, що вам ще належить зробити.
  4. 4 Звертайтеся по допомогу до рідних, друзів або другій половинці. При роботі на двох роботах важко підтримувати чистоту в оселі, готувати і виконувати інші обов'язки.
    • Просіть рідних, друзів або другу половинку допомагати вам готувати, прибирати, доглядати за дітьми або виконувати інші завдання. Не забувайте дякувати і надавати їм відповідні люб'язності, щоб показувати свою вдячність. Прості слова і теплі обійми можуть творити чудеса.
    • Організуйте обмін замороженими стравами з друзями. Запропонуйте групі друзів готувати страви, які можна розділити на всю компанію і заморозити. Далі зберіться на домашню адресу одного з друзів і обміняйтеся їжею. Так кожен повернеться додому з кількома стравами, які можна просто розігріти протягом тижня.
  5. 5 Дотримуйтесь кордону. Встановіть певні межі на зразок початку і завершення робочого дня, інакше вам нерідко доведеться працювати довше початкового графіка, особливо якщо одну з робіт ви виконуєте вдома.
    • Якщо ви запланували відпочинок з рідними або друзями, не дозволяйте роботі порушити плани. Робочі і соціальні обов'язки однаково важливі.

Метод 2 з 3: Як боротися зі стресом

  1. 1 Звикайте до щільного графіку. Якщо працювати на двох і більше роботах, то більшість днів ви будете дуже зайняті. Почніть сприймати такий темп життя як норму і приготуйтеся до напруженому графіку. Намагайтеся зберігати позитивний настрій, щоб отримати максимальну користь з такого шаленого періоду життя. РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Amber Rosenberg, PCC


    Кар'єрний тренер Амбер Розенберг - коуч по професійному житті і кар'єрі з області затоки Сан-Франциско, власниця компанії Pacific Life Coach. Має більше 20 років досвіду в коучингу, працювала в корпораціях, технологічних компаніях і некомерційних організаціях. Навчалася в Інституті навчання коучів і є членом Міжнародної федерації коучингу (ICF).

    Amber Rosenberg, PCC
    кар'єрний тренер

    Чи не звалюйте все в одну купу. Зосередьтеся на першій роботі, коли приходите в офіс, а потім на другий, коли приступаєте до іншій справі. Вам також необхідно запобігати стрес.Робіть перерви і влаштовуйте собі хоча б один повний день і повноцінну ніч відпочинку в тиждень. Знаходьте прості способи відновити сили і боротися зі стресом кожен день на кшталт п'ятихвилинних вправ на глибоке дихання.


  2. 2 Щотижня намагайтеся знаходити день для себе. При роботі на декількох роботах легко забути про себе. Дуже важливо знаходити час для спілкування з родиною і друзями, веселощів і відпочинку. Намагайтеся виділяти хоча б один день кожного тижня, коли ви не працюєте на жодній зі своїх робіт.
    • Заплануйте відпочинок з рідними або друзями, сходіть в музей, подивіться фільм або читайте весь день і не виходьте з дому.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Amber Rosenberg, PCC

    Кар'єрний тренер Амбер Розенберг - коуч по професійному житті і кар'єрі з області затоки Сан-Франциско, власниця компанії Pacific Life Coach. Має більше 20 років досвіду в коучингу, працювала в корпораціях, технологічних компаніях і некомерційних організаціях. Навчалася в Інституті навчання коучів і є членом Міжнародної федерації коучингу (ICF).

    Amber Rosenberg, PCC
    кар'єрний тренер

    У свій вихідний день можна займатися йогою, медитацією, фізкультурою або хобі, щоб очистити свідомість і тримати тіло в тонусі.


  3. 3 Спілкуйтеся з рідними і друзями. При поєднанні декількох робіт люди нерідко віддаляються від своїх близьких. Знаходьте способи залишатися на зв'язку, навіть якщо вам не вдається зустрітися з людиною.
    • Часто телефонуйте або пишіть друзям, діліться своїми новинами і успіхами в соціальних мережах.
    • Важливо пам'ятати, що телефонні дзвінки, повідомлення і публікації в соціальних мережах не стануть рівноцінною заміною особистому спілкуванню з близькими, тому знаходите час для таких зустрічей. Наприклад, зустрічайтеся з друзями за вечерею або в барі після роботи.
  4. 4 Спіть як можна більше. Робота на декількох роботах може сильно стомлювати і бути причиною нестачі сну. Якщо ви їдете на другу роботу відразу після першої або працюєте допізна, ви ризикуєте не висипатися або страждати від перевтоми.
    • Лягайте спати раніше напередодні довгого робочого дня і використовуйте кожну можливість подрімати. Навіть 20-хвилинний сон перед наступною роботою дозволить вам відновити сили.
  5. 5 Періодично балуйте себе. Багато хто працює на кількох роботах через прагнення більше заробляти, але якщо відкладати кожну зароблену копійку, можна швидко забути сенс такої роботи. Крім вирішення нагальних фінансових питань на кшталт виплат по кредитах або заощаджень не забувайте іноді балувати себе.
    • Купуйте собі новий одяг, робіть педикюр або періодично ходите в хороший ресторан.
  6. 6 Намагайтеся знаходити роботу ближче до дому. Довгі поїздки можуть робити робочі зміни мало не безкінечними і приводити до вигоряння. Отже, краще шукати роботи, на які не потрібно довго добиратися. Бажано працювати недалеко від будинку, щоб знизити повсякденний стрес.

Метод 3 з 3: Як отримувати максимум від другої роботи

  1. 1 Вибирайте таку другу роботу, яка буде приносити вам користь і задоволення. Є багато варіантів суміщення двох робіт, але в ідеалі друга робота повинна приносити не тільки гроші, але також задоволення та довгострокову користь. Вибирайте другу роботу з урахуванням своїх захоплень або розвитку навичок, які зроблять вас більш привабливим гравцем на ринку праці.
    • Наприклад, якщо ви любите відеоігри, то можна працювати в магазині відеоігор.
  2. 2 Знаходьте час для відпочинку між змінами. Якщо працювати без перепочинку, то можна прийти в зневіру, тому намагайтеся знаходити час для відпочинку між роботами. Відпочинок не обов'язково повинен бути довгим, щоб полегшити перехід. Навіть півгодини відпочинку принесуть вельми відчутну користь.
    • Наприклад, можна заїхати в улюблений кафетерій і насолодитися чашкою ароматної кави.
  3. 3 Не думайте про двох роботах одночасно. Справитися з обов'язками на двох роботах складно, тому іноді люди намагаються виконувати завдання однієї роботи на шкоду іншій.Слід зрозуміти, що це погана ідея. Так ви не тільки ризикуєте накликати на себе неприємності, але також знижуєте свою ефективність.
    • Зосередьтеся тільки на поточну роботу, щоб ефективно працювати на кожній посаді.

Поради

  • Якщо ви занадто втомлюєтеся, то розгляньте можливість звільнитися з однієї роботи. Якщо у вас немає такої можливості через фінансові причини, то обговоріть з керівниками можливість знизити вашу робоче навантаження на пару тижнів.

попередження

  • Не потрібно боротися зі сном і стресом за допомогою кави або алкоголю. Така звичка миттєво позначиться на вашій здатності концентруватися і відпочивати.