Як стати дресирувальником собак

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 1 Лютий 2021
Дата Оновлення: 16 Травень 2024
Anonim
Антуан Наджарян: "За поведение собак отвечает только человек"
Відеоролик: Антуан Наджарян: "За поведение собак отвечает только человек"

Зміст

Собаки - не тільки домашні тварини, а й наші друзі. Може бути, ви любитель собак, який намагається побудувати кар'єру завдяки своїй любові до тварин? Стати дресирувальником - відмінний спосіб заробити гроші, реалізувати себе в житті і просто займатися тим, що вам подобається! Якщо ви хочете досягти успіху і стати хорошим дресирувальником собак,вам потрібно запастися терпінням і бути готовим витратити багато сил і часу на здійснення своєї мети. У цій статті ми розповімо, які кроки вам доведеться зробити, щоб стати дресирувальником собак.

кроки

Метод 1 з 3: Знайдіть більше інформації

  1. 1 Дізнайтеся про психологію тварин. Щоб стати успішним дресирувальником собак, ви повинні розуміти, як думають ці тварини. Так що доведеться вивчити їх поведінку. Ви можете почати читати різні посібники та книги. Вибирайте книги відомих авторів, які аналізують і пояснюють, чому в даній ситуації собака поводиться так, а не інакше.
    • Асоціація професійних кінологів пропонує список освітніх ресурсів. Наприклад, в цей список входить книга «Інтелектуальне поведінка тварин» (А. Р. Лурія), «Підручник з дресирування собак» (Томас А. Нотт, Долорес Оден Купер). Ще один прекрасний посібник - «Соціальна поведінка тварин» (Н. Тінберген)
    • Якщо у вас є собака (або кілька собак), почніть уважно спостерігати за її поведінкою. Зверніть увагу на зміну настрою і різні звички своєї собаки, можете навіть почати вести щоденник спостережень.
    • Ви можете багато чого дізнатися у ветеринара своєї собаки. Запитайте ветеринара, чи може він (а) порекомендувати вам навчальну літературу про дресирування собак. Ви також можете попросити консультанта в бібліотеці або магазині допомогти вам підібрати собі посібник.
    • Розрізняють декілька моделей поведінки, про які вам обов'язково потрібно дізнатися: агресія, захист їжі, охорона, гавкіт, виття. Проведіть власне дослідження і знайдіть інформацію в Інтернеті, на веб-сайтах різних організацій по розведенню і дресирування собак.
  2. 2 Дізнайтеся, які навички і вміння вам будуть потрібні. Є кілька типів кінологів. Не пошкодуйте часу і почитайте про різні способи побудувати кар'єру дресирувальника, а потім вирішуйте, що вам цікаво найбільше. Дізнайтеся про найвідоміших кінологи свого міста і попросіть їх розповісти вам, у чому саме полягає їхня робота. Такі бесіди допоможуть вам зрозуміти плюси і мінуси цієї професії і прийняти рішення.
    • Є безліч інших спеціальностей крім дресирувальника домашніх собак. Наприклад, ви можете займатися дресируванням собак для медичних цілей. Один з варіантів - почати займатися дресируванням собак-поводирів.
    • Ви можете дресирувати собак для співробітників служби безпеки або навчати військових собак. Дресировані собаки допомагають офіцерам в службі, іноді вони беруть участь у пошуках зниклих людей, а також допомагають знаходити вибухівку і наркотики.
    • Ви також можете стати дресирувальником собак, які будуть потім брати участь в зйомках кіно або в шоу. Цей варіант найкраще підходить тим, хто живе в містах і регіонах, де є кіностудії.
  3. 3 Спробуйте стати волонтером. Навіть якщо у вас великий досвід роботи зі своїми собаками, як дресирувальника вам доведеться навчитися працювати і спілкуватися з чужими тваринами. Відмінна можливість набратися необхідного досвіду - стати волонтером. Відвідайте кілька міських притулків і дізнайтеся, чи не потрібні їм добровольці.
    • У деяких притулках волонтерам дозволяється працювати з собаками і дресирувати їх. Дізнайтеся про цю можливість в притулку, де ви працюєте волонтером. Це відмінний спосіб отримати необхідний досвід і навички роботи з тваринами.
    • Якщо ви працюєте волонтером, то зможете зрозуміти, чи дійсно ви хочете вибрати для себе цю професію. У багатьох собак з притулку спостерігаються поведінкові відхилення. Волонтерство дасть вам уявлення про те, що вам слід очікувати від своєї професії, якщо ви захочете стати дресирувальником собак.
    • Подумайте про те, чи є у вас можливість брати собак до себе на пересмикування, тобто забезпечувати їм тимчасове житло. Вам доведеться доглядати за собаками, поки для них підшукують постійного господаря. Перетримка тварин може тривати від 24 годин до декількох тижнів або місяців. Робота з собаками в притулку і вдома - відмінний спосіб навчитися спілкуватися з собаками різних порід і характерів.Дізнайтеся про можливості перетримки тварин у притулку.

Метод 2 з 3: Отримайте диплом

  1. 1 Виберіть навчальну програму. Ви можете вибрати чотирирічне навчання в коледжі чи університеті, де зможете отримати диплом фахівця в області роботи з тваринами. Така програма дає хороші базові знання щодо психології тварин. До того ж, диплом є для роботодавця доказом не тільки ваших навичок і знань в цій області, але і того, що ви вклали багато часу і зусиль на їх вивчення.
    • Зустріньтеся з представником приймальної комісії в коледжі і розпитайте його про навчальну програму щодо вашої спеціальності. Обов'язково подумайте над тим, скількох сил і часу вам буде коштувати успішне закінчення коледжу.
    • Якщо у вас немає часу, коштів або бажання здобути вищу освіту і стати дресирувальником собак, є й інші шляхи здобути освіту. Один із способів - піти в професійне училище. Хоча програми училищ і коледжів розрізняються, в училищах теж є гідні навчальні програми. Знайдіть інформацію про це в Інтернеті, почитайте відгуки колишніх студентів, щоб дізнатися, як все це відбувається.
  2. 2 Вища освіта за цією спеціальністю можна отримати в Російському державному аграрному університеті - МСХА імені К.А. Тімірязєва (РГАУ-МСХА імені К.А. Тімірязєва) на зооінженерному факультеті за спеціалізацією «Кінологія». За середньою професійною освітою звертайтеся до Кінологічного коледж ФГБОУ ВПО МГАВМиБ імені К.І. Скрябіна, Московський будівельний коледж № 38 (Відділення «Профспілкове») та інші коледжі, де є спеціальність «Кінологія».
    • Як тільки ви отримаєте диплом, вам доведеться продовжити вдосконалення своїх навичок, тобто вам потрібно буде щороку брати участь у семінарах та конференціях, присвячених особливостям вашої спеціальності
  3. 3 Знайдіть хорошого наставника. Кращий спосіб отримати необхідні знання і вміння - почати працювати з досвідченим дресирувальником. У деяких навчальних програмах передбачається така можливість, де навчальний заклад забезпечує вам роботу разом з наставником. Перш ніж обрати навчальний заклад та відповідну програму, поцікавтеся, чи є можливість проходження практики з досвідченим дресирувальником.
    • Навіть якщо ви не відвідуєте заняття, ви все одно можете дізнатися про деякі тонкощі у фахівця своєї справи. У багатьох великих компаніях по роботі з тваринами передбачені стажування. Зв'яжіться з навчальним закладом, щоб дізнатися, чи забезпечує воно своїх студентів стажуванням.
    • Майте на увазі, що інтернам і помічникам платять дуже мало, а іноді не платять зовсім.

Метод 3 з 3: Знайдіть роботу

  1. 1 Розставте пріоритети. Ближче до моменту закінчення навчання або практики подумайте про те, яким видом діяльності хотіли б продовжити займатися. Вас цікавить робота зі звичайними домашніми собаками, яких потрібно зробити трохи більш слухняними? Тоді подумайте про влаштування на роботу, на якій ви зможете займатися типовою дресируванням собак.
    • Якщо вас цікавить щось більш специфічне, подумайте, наскільки це затребувано в вашому регіоні. Наприклад, собак для військових і поліцейських навчають тільки в деяких містах і регіонах. Можливо, заради роботи ви захочете переїхати? Задайте собі подібні питання, коли роздумуєте про свою кар'єру і перспективи.
  2. 2 Оновлення резюме. Як тільки ви вирішите для себе, яким дресирувальником хочете бути, саме час почати пошук роботи. Слідкуйте за тим, щоб ваше резюме завжди було оновлено, щоб в ньому були вказані актуальні відомості про рівень освіти і досвід роботи. Вам також слід отримати кілька професійних рекомендацій від фахівців в цій області. Найкраще отримати рекомендації від колишніх роботодавців, співробітників і викладачів.
    • Переконайтеся, що у вас є професійне супровідний лист, який відправляється разом з резюме.Вам слід вказати, чому ви подаєте заяву на цю вакансію, а також підкреслити свої сильні сторони, які важливі в роботі дресирувальника.
  3. 3 Знайдіть потенційних роботодавців. Ви можете зареєструватися на сайтах з пошуку роботи, щоб знайти більше вакансій. Це найактуальніше і ефективний спосіб знайти роботу, оскільки безліч компаній кожен день оновлює інформацію і вакансії. Якщо ви знаєте, де хоті працювати, зв'яжіться з цією компанією безпосередньо, щоб обговорити, чи є у вас подальші перспективи співпраці.
    • Якщо ви тільки починаєте просуватися по кар'єрних сходах, ви можете спробувати влаштуватися на роботу в притулок для тварин. У притулку для тварин і різних торгових точках є безліч можливостей для юних дресирувальників. До того ж, є можливість просування.
    • Щоб дізнатися про актуальні пропозиції і вакансії, спілкуйтеся зі своїми знайомими. Запитайте колишніх однокласників, друзів, знайомих, чи немає у них підходящої для вас роботи. Соціальні мережі - один з найефективніших способів знайти нову роботу.
    • Дізнайтеся у дресирувальників вашого міста, чи не потрібен їм партнер. Робота в невеликому колективі - відмінний спосіб відточити свої навички.
  4. 4 Відкрийте свій власний бізнес. Якщо ви почнете свою справу, у вас з'являться певні пільги, наприклад, ви зможете самостійно встановлювати для себе робочі години, бути начальником самому собі. Якщо ви збираєтеся відкрити свій бізнес з дресирування собак, вам потрібен чіткий бізнес-план. Переконайтеся, що ви точно розрахували майбутні витрати, визначили клієнтів і побудували план дій.
    • Презентуйте себе. Виділіть частину стартових коштів на рекламу. Можливо, вам варто почати друкувати листівки, розвішувати оголошення по району або купити рекламне місце на сайті.
    • Не нехтуйте можливостями соціальних мереж. Інтернет - потужний інструмент, який може принести вам користь. Зробіть собі рекламу за допомогою популярних соціальних мереж: Facebook, Twitter, Linkedln. Попросіть своїх друзів поставити «мені подобається» і «розповісти друзям» під вашими повідомленнями.
  5. 5 Професійні спільноти - один з кращих способів знайти роботу або відкрити свою справу. Знайдіть час, щоб познайомитися з колегами. Для цього відвідуйте суспільні заходи, семінари та конференції. Проводьте час з іншими дрессировщикамі, щоб встановити професійні зв'язки.
    • Навіть якщо ви поки не є професійним дресирувальником, приєднаєтеся до спільноти дресирувальників собак, асоціації кінологів або до іншого професійного співтовариства. Так ви зможете спілкуватися онлайн з іншими дрессировщикамі, відвідувати конференції та продовжувати свою освіту.

додаткові статті

Какдрессіровать цуценят Какпріучіть стару собаку до дотримання охайності будинку Какопределіть вік цуценя Какуложіть собаку спати Каксделать так, щоб собака вас полюбила Какуспокоіть собаку Какпонять, що пологи у собаки закінчилися Какподружіть кота з собакою Какзаставіть собаку пити воду Какделать масаж собаці Какіграть з цуценям Какпутешествовать з собакою на машині Какубедіть батьків завести собаку Какпріготовіть домашню їжу для собаки