Як стати краще у відносинах

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Зик Шереметьев: ЧЕРТЫ ХАРАКТЕРА, КОТОРЫЕ ПРИВЛЕКАЮТ ПАРНЕЙ
Відеоролик: Зик Шереметьев: ЧЕРТЫ ХАРАКТЕРА, КОТОРЫЕ ПРИВЛЕКАЮТ ПАРНЕЙ

Зміст

Важливо розуміти, що відносини або партнер не є гарантією щастя, але ніхто не заважає вам купувати корисні навички і розвиватися як особистість. Відносини надають багато можливостей для особистого росту, навіть якщо людина не готова до цього. Завдяки відносинам можна поліпшити навички спілкування, стати вдумливим і уважною людиною, а також навчитися ставити потреби інших людей вище власних. Навчіться прощати і відпускати хворобливі ситуації. Що складається у відносинах людина повинна розуміти, що вчитися складно, але перед ним відкриваються широкі можливості для самовдосконалення.

кроки

Частина 1 з 4: Міжособистісні відносини

  1. 1 Заохочуйте один одного. Складно розвиватися і ставати краще в хворих відносинах. Якщо партнер ображає вас або дозволяє собі насильницькі дії, то подумайте, чи реально стати краще поруч з ним. Приниження та образи стають причиною хворих пристрастей і негативних емоцій.Важливо будувати здорові відносини з партнером, який сприяє вашому зростанню.
    • Дізнайтеся, у чому партнер хоче стати краще, і домовтеся допомагати один одному. Наприклад, вам хочеться сформувати звичку медитувати, а партнеру цікава гімнастика цигун. Заохочуйте один одного займатися своїми інтересами, і запишіться на колективні або індивідуальні заняття. Так ви зможете самовдосконалюватися і при цьому сприяти розвитку партнера.
  2. 2 Не повторюйте минулі помилки. Подумайте, що пішло не так в минулі відносини або веде до сварок з нинішнім партнером. Які ситуації повторюються з відносин у відносини? Тепер попрацюйте над цими аспектами. Можливо, ви забуваєте попереджати партнера про зміну планів, постійно спізнюєтеся або забуваєте про доручення (виносити сміття або купувати продукти). Розгляньте свої недоліки і постарайтеся усунути їх.
    • Подумайте, які проблеми виникали в минулі відносини (або навіть в нинішніх) і яким чином можна запобігати подібним ситуаціям. Як можна вчинити інакше? Пообіцяйте собі змінитися. Навчіться краще спілкуватися, проявляти романтичні почуття або частіше бувати з партнером. Проявляйте турботу і підтримку, щоб розвиватися як особистість.
    • Наші статті допоможуть вам змінитися і позбутися від шкідливих звичок.
  3. 3 Мене разом. У тривалих відносинах можливі різні зміни. Якщо змінитеся ви або ваш партнер, то ці зміни неодмінно позначаться на відносинах. Зміни несуть всі події, що відбуваються: переїзд, навчання, нова робота або народження дитини. Регулярно говорите з партнером про зміни, обговорюйте їх позитивний або негативний вплив на відносини. Ваші дії не тільки зміцнюють або руйнують стосунки, але також відображаються на загальній якості відносин.
    • Чи не віддаляється один від одного через змін. Навчіться змінюватися разом. Наприклад, якщо партнер влаштувався на нову роботу, то не дозволяйте, щоб вона забирала радість спільних занять. Шукайте способи добре проводити час разом з партнером, готуйте або читайте книги після роботи.
    • Намагайтеся пристосуватися до змін. Адаптація партнера залежить тільки від його зусиль, так що зосередьтеся на собі і просто проявляйте підтримку.
    • Якщо вам не вдається пристосуватися або ви забуваєте справлятися про успіхи партнера, то знайдіть час для розмови. Обговоріть те, як ви могли б підтримувати один одного і покращувати ваші відносини.

Частина 2 з 4: Навички спілкування

  1. 1 Слухайте. Уважно слухайте те, що говорить партнер. Не думайте над майбутнім відповіддю і приділяйте вся увага словами співрозмовника. Під час розмови стежте не тільки за словами, а й невербальними повідомленнями. Підтримуйте зоровий контакт і не відвертайтеся від партнера. Вимикайте телевізор і не відволікайтеся.
    • Здатність активно слухати включає роздуми над словами партнера, щоб точно розуміти думки співрозмовника. Наприклад, скажіть: "Бачу, що ти сьогодні втомився і хочеш просто відпочити".
  2. 2 Висловлюйте емоції. Навчіться відкриватися партнерові, ділитися своїми почуттями і побоюваннями. Не приховуйте свою радість, печаль, злість, образу або розчарування. Чим більше ви приховуєте від партнера, тим менше впускаєте його в своє життя. Пам'ятайте, що партнер не здатний читати думки і передбачати ваші бажання або потреби. Діліться своїми почуттями і заохочуйте до цього партнера.
    • Якщо вас зачепили слова партнера, то м'яко скажіть про це без звинувачень: "Мене зачепило, що ти вирішив провести час з друзями, адже ми вже обговорили спільні плани. Виникає відчуття, ніби друзі для тебе важливіше, ніж я ".
  3. 3 Співпереживайте. Співпереживання допомагає зміцнити відносини і краще розуміти один одного. Не упускайте можливість проявляти співпереживання - уважно слухайте, вчіться розуміти і "пропускати крізь себе" емоційний досвід партнера. Подібна поведінка допомагає вирішити проблеми і лікувати емоційні рани.
    • Вмійте співпереживати партнеру і розділяти його емоції.Якщо у нього був напружений день, то запитайте, чим можна допомогти. Якщо партнер скаржиться на труднощі в спілкуванні з батьками, то вислухайте і проявіть підтримку. Демонструйте свою турботу і емоційну близькість.
  4. 4 Прощайте. Здатність прощати - наріжний камінь відносин. Іноді складно прийняти той факт, що партнер дивиться на світ інакше, а ваше сприйняття однієї і тієї ж ситуації значно різниться. Прощайте, щоб послаблювати негативний настрой відносно кривдника і проявляти співчуття. Відмовтеся від потреби покарати партнера або вимагати відплати.
    • Ніхто не ідеальний, тому в певні моменти відносин ви безсумнівно відчуєте себе обдуреним. Вчіться прощати партнера і відпускати негативні емоції.

Частина 3 з 4: Позитивні емоції у відносинах

  1. 1 Позитивний настрой. Можливо, ви вже помічали свою критичну натуру, коли ходили з партнером в ресторан і відчували необхідність оцінити страви або обслуговування. Можливо, вам не подобаються фільми, переглянуті разом. Пом'якшити критику і зосередьтеся на радості і щастя поруч з партнером. Увага до позитивних аспектів покаже партнеру, що вам приємно проводити час разом.
    • Не приховуйте свою радість від зустрічей з партнером. Демонструйте, що вам подобається бути поруч і проводити час разом.
  2. 2 Доброзичливість. Будьте ласкаві до партнера навіть у важких ситуаціях. Доброзичливість доречна завжди, будь то моменти ніжності, обурення або розлади. Добре ставлення впливає на ваше щастя.
    • Протягом наступних двох тижнів щодня робіть добрий вчинок по відношенню до партнера. Готуйте сніданок, складайте прання, купуйте подарунки або запрошуйте в кіно. Зверніть увагу, як змінюються ваші відчуття і відносини.
    • Зверніть увагу на статтю про те, як бути добрим.
  3. 3 Подяка. Почуття подяки позитивно позначається на здоров'я, знижує рівень депресії, зміцнює імунну систему, покращує відносини і загальне відчуття благополуччя. Висловлюйте вдячність у відносинах. Дякуйте партнера за те, що він поруч, за загальні емоції і його дії, спрямовані на зміцнення відносин.
    • Напишіть лист подяки. Вкажіть всі, за що ви цінуєте партнера. Вдячність обрадує не тільки його, а й зробить вас щасливішим.

Частина 4 з 4: Турбота про себе

  1. 1 Навчіться любити себе. Співчуття самому собі створює міцний фундамент для відносин. Чи не корите себе за помилки і прикрі промахи. Проявляйте співчуття до себе і вчіться співчувати іншим, в тому числі вашому партеру. Співчуття - важливий аспект здорових відносин.
    • Важливо піклуватися про своє тіло, а також психічному та емоційному здоров'я. Слідкуйте за негативними думками про себе і замінюйте їх на позитивне сприйняття себе в цілому.
    • Зверніть увагу на статтю про те, як полюбити себе.
  2. 2 Здоровий сон. Недолік сну негативно позначається не тільки на повсякденному житті, але і на відносинах. Ви помічали, як після безсонної ночі починаєте чіплятися, дратуватися або грубити партнеру? Сон впливає на ясність розуму, настрій і запас сил. Недолік сну приводить до нездатності контролювати емоції, дратівливості, сонливості і втрати концентрації. Дорослим необхідно спати від 7,5 до 9 годин щоночі, а дітям більше 9 годин. Слідкуйте за тим, щоб ваш партнер висипався.
    • Лягайте спати і вставайте в один і той же час кожен день. Точний графік допоможе вашому організму виробити режим сну. Також не піддавайтеся бажанням подрімати або лягти спати раніше, навіть якщо вас хилить в сон. Замість цього займіться простою справою - зателефонуйте подрузі або помийте посуд.
    • Якщо вам не вдається підготувати свідомість і тіло до сну, то використовуйте відповідний метод релаксації. Виконуйте дихальні вправи або усвідомлену медитацію, робіть глибокі вдихи або розслаблюючу гімнастику перед сном.
    • Зверніть увагу на статтю про те, як поліпшити сон.
  3. 3 Фізичні навантаження. Регулярні фізичні навантаження важливі для здоров'я тіла і духу. Люди, які займаються фізкультурою, відчувають себе більш щасливими, вони менше схильні до стресу і депресії. Знижуючи рівень стресу, ви також дбаєте про відносини. Фізичні вправи сприяють психічному та емоційному здоров'ю, несуть користь для фізичного здоров'я, настрою, сексуального життя, міцного сну і підвищують запас сил.
    • Спільні заняття з партнером не дозволяють ухилятися від тренувань і зміцнюють здоров'я. Знайдіть час для того, щоб займатися вдвох. Запишіться в тренажерний зал, займіться йогою або катайтеся на велосипедах.