Як прибрати у ванній

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 19 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
УБИРАЕМ В ВАННОЙ И ТУАЛЕТЕ: ЛАЙФХАКИ, СОВЕТЫ СЕКРЕТЫ
Відеоролик: УБИРАЕМ В ВАННОЙ И ТУАЛЕТЕ: ЛАЙФХАКИ, СОВЕТЫ СЕКРЕТЫ

Зміст

1 Приберіть з ванної все зайве. Віднесіть все, що не повинно знаходитися у ванній -одяг, порожні флакони, сміття. Все потрібне приберіть з поверхонь. Якщо у вас у ванній є маленька етажерка або шафка на коліщатках, викотите їх, щоб помити під ними.
  • 2 Налийте в унітаз трохи відбілювача або іншого дезинфікуючого засобу. Опустіть йоржик в унітаз, щоб продезинфікувати його.
    • Відкрийте двері у ванну і включіть вентилятор, якщо він у вас є.
    • Щоб зробити більш екологічне засіб для миття, додайте столову ложку харчової соди в воду, змішану в пропорції 75/25 з білим оцтом.
  • 3 Витріть пил. При збиранні будь-якої кімнати починайте прибирати зверху вниз. Зніміть з кутів павутину, кошторисі іншу пил і бруд прямо на підлогу: ви приберете їх пізніше. Для цього добре підходить щітка для обмітання пилу, але можете скористатися і віником.
    • Якщо ваша ванна обклеєна шпалерами, то, щоб не зіпсувати їх, оберніть щітку туалетним папером або паперовим рушником і трохи змочіть.
  • 4 Нанесіть будь-порошок на особливо брудні місця. Якщо на ванні, раковині або навколо кранів утворився наліт, злегка змочіть ці місця і почистіть порошком для чищення, наприклад Comet. Якщо ви залишите порошок на 10-15 хвилин і робитимете у цей час чимось іншим, ви без проблем позбудетеся від нальоту і брудних плям, і вам не доведеться шкребти їх занадто довго.
    • Читайте етикетку, щоб переконатися, що засіб підходить для поверхонь даного типу. Перед тим як використовувати засіб, випробуйте його на непомітній ділянці поверхні.
  • Частина 2 з 3: Частка поверхонь

    1. 1 Помийте стіни, стелю та / або вікно (якщо воно є у вашій ванній). Якщо на стелі цвіль, спочатку нанесіть рідкий відбілювач або дезінфікуючий засіб на поверхню і залиште на кілька хвилин. Те ж зробіть і зі стінами (якщо вони викладені кахлем). Протріть кахель, на який наносили засіб, губкою або чистою ганчіркою. Ретельно змийте, щоб не залишити розлучень, і витріть насухо ганчіркою.
      • Під час роботи з миючими засобами варто надіти гумові рукавички, щоб захистити ваші руки від пересихання. Якщо ви використовуєте агресивні засоби, рукавички обов'язкові.
    2. 2 Помийте душ. Розпорошите засіб для чищення на стінки і лійку душу і залиште на кілька хвилин. Засоби у вигляді спрея, спеціально призначені для видалення мильного нальоту, найкраще підходять для ванн і душових кабін, що не почистили відразу.
      • Для очищення місць, куди потрапляє жорстка вода, залишаючи зелені або червоні плями, краще підійдуть миючі засоби для видалення іржі та вапняного нальоту. Ніколи не чистите керамічні поверхні абразивними засобами, а також металевими або абразивними мочалками, тому що поверхня швидко зітреться.
      • Замочіть лійку душу. Якщо на лійці душа утворився сильний наліт від жорсткої води або мила, ви можете зняти її і замочити на ніч в розчині води і оцту і потім почистити старою зубною щіткою.
      • Ретельно почистіть стінки душа, крани, шланг і лійку. Добре сполосніть їх дуже гарячою водою і протріть рушником.Ви можете натерти крани до блиску паперовим або звичайним рушником.
      • Не забудьте про фіранку в душі; вона теж покривається пліснявою. Щоб позбутися від плям цвілі, вам знадобиться розчин з 2/3 водою і 1/3 відбілювача і пляшка з пульверізаторомем. Або ви можете зняти завісу й випрати її в гарячій воді, додавши трохи мила і відбілювача.
    3. 3 Помийте біля раковини і саму раковину. Нанесіть трохи миючого засобу на губку і ретельно зітріть всі сліди мила і пасти з раковини, не забуваючи добре споліскувати губку. Також помийте урну для сміття, тримач для туалетного паперу та інші предмети, які постійно перебувають у ванній., Щоб вичистити бруд за краном, дуже зручно використовувати стару зубну щітку або ватяні палички.
      • ніколи не чистите раковину і біля раковини тієї ж ганчіркою або паперовими рушниками, якими ви протирали унітаз. Так ви занесете в раковину хвороботворні мікроби і бактерії. Щоб не допустити цього, заведіть окрему ганчірку тільки для унітазу або використовуйте паперові рушники, які відразу ж будете викидати.
      • Протріть шафки і скриньки. Використовуйте гарячу воду з милом. Якщо ви турбуєтеся, що на них можуть залишитися мікроби, додайте в мильну воду трохи відбілювача.
    4. 4 Помийте дзеркало. Протріть дзеркало спеціальним засобом, сполосніть і витріть зайву воду рушником або гумовим скребком. Щоб дзеркало блищало, додайте трохи оцту в воду.
    5. 5 Почистіть унітаз зовні. Почніть з ручки змиву, щоб потім не занести на неї бруд з інших місць. Ганчіркою і дезинфікуючим миючим засобом ретельно вимийте унітаз зовні, включаючи бачок, зовнішню поверхню чаші, ободок, сидіння з обох сторін і його кріплення. Потім протріть чистою мокрою ганчіркою, щоб змити миючий засіб.
      • Не забудьте використовувати ганчірку, яку ви присвятили тільки для чищення унітазу, або разові паперові рушники (їх потрібно викидати в сміття, а не змивати в унітаз!).
    6. 6 Почистіть унітаз йоржиком і змийте. Вам, швидше за все, не доведеться довго шкребти його: нехай мильна вода і трохи терпіння самі вирішать цю проблему. Полийте унітаз зсередини густим миючим засобом в пляшці із зігнутим шийкою. Нанесіть побільше кошти під ободок, і воно поступово стече вниз по стінках унітазу.
      • Залиште засіб в унітазі на півгодини або годину. Потім гарненько почистіть йоржиком, щоб рівномірно розподілити його по стінках, і залиште ще на деякий час. Потріть йоржиком ще і змийте.
    7. 7 Підметіть і протріть підлогу. Почніть з самого далекого від дверей місця. Кошторисі все сміття, включаючи той, що ви соскреблі на підлогу раніше. Потім протріть підлогу гарячою водою. Додайте в воду трохи мила і відбілювача. Не забудьте протерти підлогу чистою водою, щоб прибрати мильні розлучення. Також не забудьте помити навколо унітазу - це місце, як правило, дуже брудне. Не забудьте помити кріплення і рельєфні частини, так як на них зазвичай скупчується багато бруду.
    8. 8 Візьміть стару зубну щітку і добре промийте. Змийте всі залишки зубної пасти. Нанесіть на щітку трохи відбілювача або іншого миючого засобу, придатного для вашої поверхні, і почистіть ті місця, які вимагають особливо ретельного очищення і до яких важко дістатися губкою або ганчіркою.

    Частина 3 з 3: Підтримка чистоти у ванній

    1. 1 Включайте вентилятор, якщо він встановлений. Якщо ванна кімната буде як слід вентилювати, цвілі буде менше, і генеральне прибирання можна буде проводити рідше. Завжди після душа включайте вентилятор, щоб висушити приміщення і запобігти появі цвілі. Якщо вентилятора немає, провітрюйте ванну, залишивши двері відчиненими.
    2. 2 Після прийняття душу протирайте кабіну. Щоб переконатися, що до наступної великої прибирання не з'явиться цвіль, витратьте трохи часу, щоб протирати кабінку кожен раз після душу. Разом з працюючим вентилятором це допоможе уникнути появу цвілі у ванній.
    3. 3 Дотримуйтесь акуратність. Іноді ми говоримо «брудно», але маємо на увазі всього лише безлад. Якщо у ванній накопичуються речі, які пора прати, поставте для них кошик або контейнер. Щоб зубні щітки не валялися, ставте їх в стаканчик або підставку. Решту коштів можна ставити в стару коробку з-під взуття і прибирати під раковину, щоб поверхні були вільними.
    4. 4 Частіше користуйтеся йоржиком для унітазу. Навіть якщо він не виглядає брудним, мінерали, які містяться у воді, накопичуються на його стінках. Так що корисно буде регулярно чистити його йоржиком. Якщо ви будете робити це хоча б раз на тиждень, під час генерального прибирання вам буде легше.
    5. 5 Змивайте зубну пасту. Паста, що залишилася на раковині і на дзеркалі, робить ванну брудніше, ніж є насправді. Після того, як почистіть зуби, сполосніть раковину, щоб на ній не залишилося плям від пасти. Закінчивши вмиватися, насухо протріть раковину.
      • Споліскуйте раковину, поки полощете рот. Дві справи одночасно, плюс ще й додаткова користь для зубів.

    Поради

    • Під час прибирання постійно промивайте губку або щітку і міняйте воду у відрі, як тільки вона стане брудною. Мета збирання - змити бруд, а не розмазати її по ванній.
    • На час збирання надягайте гумові рукавички.
    • У ванній багато маленьких куточків і зазорів, куди бракує губка і щітка. Ватяні палички і зубна щітка (зрозуміло, призначена виключно для прибирання!) Можуть дуже стати в нагоді, щоб вимити бруд у важкодоступних місцях.
    • Щоб прочистити лійку душу і відновити в ній тиск, можете нанести на неї засіб від вапняного нальоту та іржі. Для більшого ефекту робіть це декілька разів на тиждень після душу.
    • Пам'ятайте: відбілювач - ворог номер один для цвілі. Зазвичай трохи відбілювача прибере наліт цвілі, так що навіть не доведеться його соскребать.
    • Ви можете позбутися від дратівливих розлучень на дзеркалі. Для цього вам знадобиться звичайна піна для гоління. Просто нанесіть її на дзеркало і розітріть. Після цього не повинно з'являтися жодних розлучень. Діє просто чудово!
    • Не забувайте мити стелю. Спрей з води і відбілювача можна також використовувати, щоб очистити стелю від цвілі.
    • Гумовий скребок блиску і без розлучень відмиє скляні поверхні.
    • Протирайте не тільки кахельні плитки, але і шви між ними.
    • Після того як ви почистите ванну, нанесіть незмивна засіб для чищення для ванни та душу, щоб без особливих зусиль підтримувати її в чистоті.

    попередження

    • Уважно читайте етикетки на миючих засобах. Щоб бути впевненими, що в них можна додавати відбілювач. Деякі засоби містять аміак; будьте обережні з ним, якщо поблизу використовуєте відбілювач.
    • Ніколи не змішуйте відбілювач і аміак! Навіть губки, на яких був відбілювач, при зіткненні з аміаком можуть вступати в реакцію і виробляти отруйний газоподібний хлор.

    Що вам знадобиться

    • Губка, скребок з гумовою насадкою або щітка для чистки
    • Порохотяг
    • Віник (звичайний або з гумової щетиною)
    • Совок для сміття
    • відбілювач
    • Засіб для туалету і йоржик
    • Універсальний миючий засіб для ванної (в формі порошку або спрея)
    • відро
    • Швабра (необов'язково; невелику ванну можна помити руками за допомогою губки)
    • ганчірки
    • Паперові рушники
    • Засіб для скла
    • Гумові рукавиці
    • Пляшка з пульверизатором
    • Засіб для миття посуду або прання
    • Металева мочалка (необов'язково)
    • Зубна щітка або ватяні палички (необов'язково)