Як видалити подряпини з шкіряних меблів

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 9 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Покраска кожаного дивана СВОИМИ РУКАМИ
Відеоролик: Покраска кожаного дивана СВОИМИ РУКАМИ

Зміст

Як би акуратно ви не зверталися з шкіряними меблями, в ході звичайного використання на ній досить часто з'являються подряпини. Це особливо характерно для будинків, де живуть домашні вихованці і маленькі діти, коли шкіряні меблі просто неможливо захистити від появи подряпин з плином часу. Вам навіть може здатися, що шкіряні меблі остаточно зіпсована, але, тим не менше, існують способи її відновлення. Шкіра є універсальним матеріалом з хорошою здатністю до відновлення, що робить її ремонт досить простим завданням. Виправити або замаскувати можна навіть глибокі подряпини на шкірі, так що меблі буде виглядати як нова.

кроки

Метод 1 з 3: Визначення виду шкіри і оцінка серйозності подряпини

  1. 1 Визначте, яким видом шкіри обтягнута ваша меблі. Це можна з'ясувати при уважному огляді меблів. Так як різні види шкіри вимагають різного підходу до ремонту, дуже важливо першим кроком визначити вид шкіри, яким обтягнута меблі. Для виготовлення меблів зазвичай використовують три види шкіри: пігментовану шкіру, анілінову шкіру і спилок з поліуретановим покриттям.
    • У переважній більшості випадків (близько 85%) меблі обтягують пігментованою шкірою. Така шкіра має міцну і стійкою до подряпин поверхнею, а також не вбирає в себе рідини.
    • Анілінова шкіра відноситься до високоякісних продуктів, тому меблі з неї зустрічається рідко. На таку шкіру не наноситься зовнішнє покриття, завдяки чому її природна текстура добре проглядається. Деякі підприємства виробляють напіваніліновою шкіру, яка також є високоякісним товаром, але при цьому володіє тонким покриттям.
    • Спілок є побічним продуктом шкіряного виробництва, проте, обтягнута їм меблі також відноситься до шкіряної. Спілок виготовляють з тонкого зрізаного внутрішнього шару низькоякісної шкіри, який потім зовні покривають поліуретановим покриттям.
  2. 2 Якщо ви помітили на своїх меблів подряпину, зателефонуйте її виробнику. У багатьох виробників є свої власні рекомендації по ремонту їх шкіряної продукції. Часом вам навіть можуть безкоштовно або зі знижкою вислати спеціальний набір для ремонту. Якщо ж вам не вдасться зв'язатися з виробником, переходите до наступного кроку.
    • Рекомендована виробником процедура ремонту може бути спеціально призначена для конкретного виду шкіри, з якого зроблені меблі.
  3. 3 Оцініть серйозність подряпини. Подряпини на поверхні шкіряних меблів можуть бути в різному ступені серйозними. Невеликі подряпини виправити досить просто, тоді як глибокі пошкодження є більш серйозними і потребують зовсім інших процедур. Визначити серйозність подряпини можна за допомогою швидкого візуального огляду.
    • Якщо подряпина дрібна, то буде пошкоджено лише поверхневе покриття шкіри, а сама її основа залишиться цілою.
    • Більш глибокими подряпинами вважаються ті, при яких пошкоджується внутрішній шар шкіри. В такому випадку по краях подряпини можна помітити бахрому окремих волокон шкіри.
    • Якщо ж шкіра прорізана наскрізь, то ви побачите внутрішню набивання меблів. В такому випадку у вас не вийде самостійно повністю відновити поверхню шкіри, і вам буде потрібно звернутися за ремонтом меблів до професіоналів.

Метод 2 з 3: Ремонт дрібних подряпин відповідно до виду шкіри і наявними матеріалами

  1. 1 Втирайте в подряпину оливкова або дитяче масло, або спеціальне масло для шкіряних виробів. Для цього скористайтеся ватною паличкою. Після нанесення масла прямо на подряпину, втирайте його в навколишнє шкіру круговими рухами. Потім залиште масло підсихати на одну годину, після чого зітріть його чистою ганчіркою.
    • Якщо після першого застосування масла подряпина не затягнеться самостійно, спробуйте використовувати більше масла і залишити його на кілька годин для впливу.
    • Як і завжди, попередньо перевірте вплив масла на шкіру в непомітному куточку меблів, так як при усмоктуванні воно може залишити після себе темні плями на поверхні шкіри.
  2. 2 Обробіть подряпину ланоліном. Візьміть чисту ганчірку, наприклад, бавовняну серветку, і занурте її в ланоліновий крем. Потріть серветкою подряпину перпендикулярними рухами по відношенню до її довжині. Це дозволить розгладити і відновити місце подряпини, проте вам може знадобитися обробити подряпину кілька разів, перш ніж вона повністю зникне.
    • Перевірте ланоліновий крем на непомітній ділянці меблів, так як він може викликати потемніння кольору шкіри.
  3. 3 Скористайтеся джерелом тепла і вологою серветкою, щоб змусити шкіру виділити її природні масла. Перш ніж використовувати даний метод, критично необхідно визначити вид шкіри, яким оббита меблі. Цей метод можна застосовувати тільки для аніліновою шкіри (і спилка). Щоб нагріти шкіру, піднесіть працює фен дуже близько до накладеної на подряпину серветці або притисніть вологу серветку до подряпини теплою праскою.
    • Якщо ви працюєте з феном, масажуйте руками шкіру навколо місця подряпини. Тепло має привести до виділення зі шкіри природних масел і вбере в неї барвників. Якщо це станеться, подряпина може зникнути сама.
    • При використанні вологої серветки і праски прикладайте його на 10 секунд. Потім знімайте праска і оглядайте подряпину. Якщо подряпина зникне, просушіть шкіру і використовуйте меблі звичайним чином. Якщо подряпина залишиться, повторіть цей крок із застосуванням праски ще раз.
    • Будьте обережні, щоб не підпалити шкіру. Якщо шкіра дуже гаряча на дотик, дайте їй охолонути, перш ніж знову нагрівати її.
  4. 4 Обробіть подряпину кремом для взуття. Знайдіть крем для взуття в тон вашої меблів. Спочатку просто нанесіть крем на подряпину чистою серветкою або ватною паличкою. Потім втирайте крем в шкіру, а потім за допомогою чистої серветки швидкими рухами відполіруйте пошкоджене місце.
    • Даний крок не прибере подряпини повністю, але допоможе замаскувати їх.
    • Якщо колір крему трохи світліше необхідного, спробуйте нанести його подвійним шаром. Якщо ж ви помітили, що нанесений на шкіру крем абсолютно не підходить вам за кольором, негайно зітріть його вологою ганчіркою.
    • Даний метод ефективний лише для сильно пігментованою шкіри (а також спілка з покриттям), так як крем для взуття зазвичай не призначений для обробки шкіряних меблів.

Метод 3 з 3: Ремонт глибоких подряпин

  1. 1 Очистіть пошкоджене місце медичним спиртом. Глибокі подряпини на шкіряних меблів можуть бути затертими і брудними, тому перед ремонтом їх в першу чергу необхідно очистити. Візьміть чисту серветку і змочіть її медичним спиртом, а потім легенько потріть подряпати місце.
    • Медичний спирт досить швидко сохне. Залиште меблі в спокої на 10 хвилин, і вона повинна висохнути.
    • Даний метод найбільш ефективний при роботі з пігментованою шкірою. Якщо ж у вас глибока подряпина на меблів з аніліновою шкіри, то вона може виявитися не підлягає ремонту.
  2. 2 Затріть наждачним папером або обріжте вільні волокна, що стирчать навколо країв подряпини. На відміну від дрібних подряпин, глибокі подряпини можуть робити поверхню шкіри нерівній, потертій або пошарпаної по краях ушкодження. Тому необхідно взяти ножиці і зрізати будь-які вільно стирчать волокна шкіри, щоб область навколо подряпини стала рівною.
    • В якості альтернативи можна взяти шматочок дрібнозернистої наждачного паперу (з зерном близько 1200) і затерти місце навколо подряпини, щоб зробити його гладким.
  3. 3 Обробіть подряпину заповнювачем тріщин для шкіряних виробів. Зване заповнювачем речовина має консистенцію шпаклівки, і їм заповнюють тріщини і порізи на шкіряних меблів. За допомогою пальця або невеликий лопатки замажте глибоку подряпину заповнювачем тріщин таким чином, щоб зрівняти пошкоджене місце з поверхнею решти шкіри. Потім необхідно почекати близько 30 хвилин, щоб заповнювач тріщин застиг.
    • Після застосування заповнювача тріщин візьміть ще один шматочок дрібнозернистої наждачного паперу з зерном 1200 і затріть поверхневий шар підсохлого заповнювач.
    • Заповнювач тріщин для шкіряних виробів можна пошукати в господарському магазині або в спеціалізованих магазинах, які торгують шкіряними виробами. Крім того, даний засіб за певну плату або навіть безкоштовно по вашому запиту може надати виробник шкіряних меблів.
  4. 4 Скористайтеся правильним відтінком барвника для шкіри. Тепер, коли пошкоджене місце було відновлено за допомогою заповнювач тріщин, вам необхідно пофарбувати цю ділянку шкіри, щоб він став однаковим за кольором з рештою її поверхнею.Нанесіть барвник на губку і рівномірно обробіть нею ділянку шкіри, покритий заповнювачем тріщин.
    • Нанесіть стільки шарів барвника, скільки буде необхідно для того, щоб вирівняти колір меблів. Пам'ятайте про те, що кожен попередній шар повинен встигнути висохнути до нанесення нового шару барвника.
    • Щоб придбати барвник для шкіри, вам доведеться зайти в магазин, що торгує шкіряними виробами або в меблевий магазин, в якому продається шкіряні меблі.
  5. 5 Покрийте пофарбований ділянку шкіри спеціальним лаковим покриттям. Це дозволить захистити фарбована крихта тріщин від появи на ньому нових подряпин. Нанесіть трохи лаку для шкіри на губку або чисту серветку, а потім легенько потріть нею пофарбовану ділянку меблів.
    • Щоб лакове покриття було стійким, нанесіть його в три-чотири шари.
    • Як і у випадку з барвником для шкіри, лакове покриття можна придбати в магазині, що торгує шкіряними виробами або меблями. Також існує можливість купити заповнювач тріщин, барвник і лакове покриття для шкіри в одному спеціальному наборі для ремонту шкіряних виробів.

Поради

  • Глибокі подряпини на шкіряних меблів можуть вимагати професійного ремонту. Залишені без уваги серйозні подряпини здатні перетворитися в розриви, які потім ніяк не можна буде виправити.
  • Якщо у вас буде така можливість, постарайтеся знайти барвники, рекомендовані виробником меблів, так як з ними ймовірність зіпсувати первісне фарбування меблів буде нижче.
  • Перед застосуванням на шкірі будь-якого стороннього речовини обов'язково проводите його перевірку на непомітній ділянці виробу.