Як доглядати за гібіскусом

Автор: Joan Hall
Дата Створення: 4 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ГИБИСКУС (Китайская Роза) – секреты и особенности ухода в домашних условиях.
Відеоролик: ГИБИСКУС (Китайская Роза) – секреты и особенности ухода в домашних условиях.

Зміст

Гібіскус - це тропічний чагарник, відомий своїми яскравими воронковидними квітами. Ця рослина любить тепло і зазвичай не переносить морозу, так що доведеться вирощувати гібіскус в приміщенні, якщо ви живете в холодному кліматі. Коли чагарник росте на відкритому повітрі, його чудові квіти приваблюють птахів і метеликів. Щоб рослини цвіли з весни до пізньої осені, вони повинні отримувати пряме сонячне світло по кілька годин щодня.

кроки

Метод 1 з 2: Догляд за кімнатним гібіскусом

  1. 1 Вирощують кімнатний гібіскус в пухкому суглинному грунті. Він не особливо вимогливий до грунту, але краще росте в пухких її видах, таких як суглинок і торф'яний мох. Зазвичай добре підходить стандартна Горшкова грунтосуміш. Можна самостійно створити ідеальний ґрунт, якщо змішати 1 частину садового суглинку, 1 частина торф'яної моху і 1 частина дрібнозернистого піску або кори.
    • Також відмінним варіантом грунтовій суміші для гибискусов буде склад з 1 частини крупнодисперсного торфу, 1 частини компостувати кори і 1 частини компостувати гною, змішаного з невеликою кількістю керамзиту і вермикуліту.
  2. 2 Забезпечте якісний дренаж. Суглинний грунт сам по собі забезпечує хороше відведення надлишків води, але також дуже важливо, щоб в горщику з гібіскусом було досить дренажних отворів. Щоб коріння не гнили, вода після поливу повинна повністю стікати. Для цього поставте під горщик пластиковий піддон.
    • Дайте коріння час ввібрати надлишки води, але залишки необхідно злити, якщо через 12 годин в піддоні все ще залишається вода.
  3. 3 Грунт повинна завжди залишатися вологою, але не мокрою. Ці рослини дуже вимогливі до поливу і мають потребу у великій кількості води, особливо в теплі місяці інтенсивного цвітіння. Щодня перевіряйте на дотик вологість грунту. Рослина необхідно полити, якщо грунт сухий, але не робіть цього, якщо він все ще вологий і пухкий.
    • Надмірна полив призводить до гниття коренів, тому перед цим завжди перевіряйте вологість грунту.
  4. 4 Поливайте гібіскус теплою водою. Ніколи не використовуйте холодну воду для поливу гібіскуса. Цей чагарник любить, щоб температура води була близько 35 ° C. Завжди перевіряйте, чи термометром або рукою. Пам'ятайте, що температура води також не повинна перевищувати 35 ° C, так як гібіскус не любить і дуже теплу воду.
  5. 5 Поставте горщик в таке місце, де рослина отримуватиме кілька годин прямого сонячного світла щодня. Гібіскуси здатні рости і в півтіні, але вони не будуть цвісти, якщо не будуть отримувати щонайменше 1-2 години прямого сонячного світла щодня. Додайте горщик з гібіскусом на підвіконні на сонячній стороні. Але щоб розігріте скло не зашкодило листя і квіти, відстань до рослини має бути не менше 2,5-5 сантиметрів.
    • При належній кількості сонячного світла гібіскус цвіте з весни до осені.
  6. 6 У період зростання щотижня удобрюйте рослини. Гібіскус цвіте з весни до осені, і щотижнева підгодівля забезпечить інтенсивне цвітіння. Додайте повільно розкладаються добрива (20-20-20 або 10-10-10) або спеціальне добриво для гибискусов навколо основи рослини. Вибирайте добрива з мікроелементами заліза і магнію, які підтримують зростання і цвітіння.
    • Можна також зробити слабкий розчин водорозчинного добрива і кожен раз під час поливу додавати трохи в воду.
    • Не перестарайтеся з підгодівлею, адже через надлишок фосфору рослина може загинути.

Метод 2 з 2: Вирощування гібіскуса на відкритому повітрі

  1. 1 Висаджуйте рослина у відкритий грунт, коли морози вже позаду. Ідеальна температура для цвітіння гибискусов становить 24 ° C, хоча вони можуть витримувати і більш низькі і високі температури. Висаджуйте рослини тільки після того, як минув ризик настання заморозків. Рослина може загинути, якщо температура впаде нижче 7 ° C.
    • Гібіскус не переносить морозів і низьких температур.
  2. 2 Висаджуйте гібіскус на сонячному місці. У помірному кліматі можна висаджувати гібіскус навесні, влітку або восени. Це тропічні рослини, які вважають за краще високу вологість, теплі температури і 8-10 годин прямого сонячного світла щодня. Вони можуть рости і в півтіні, але такі умови негативно позначаються на здоров'ї і цвітінні рослини.
  3. 3 Перед висадкою гібіскуса переконайтеся, що грунт має хороший дренаж. Гібіскуси потребують грунті з хорошим дренажем - погано дренированная грунт спровокує гниття коренів. Щоб перевірити, наскільки добре дренується грунт, викопайте поглиблення 30 сантиметрів завширшки і 30 сантиметрів в глибину і наповніть його водою. Грунт добре дренується, їли вода піде в протягом 10 хвилин. Дренування грунту недостатнє, якщо на це піде більше часу.
    • Щоб поліпшити дренаж, додайте суміш органічних речовин, таких як добре прогнилий гній, компост або торф'яний мох.
    • Додавати нічого не потрібно, якщо грунт і так добре дренується.
  4. 4 Викопайте яму приблизно такої ж глибини, як і клубок коренів рослин, що висаджуються. Зробіть виміри кореневої системи саджанця і викопайте яму такої ж глибини. В ширину яма повинна бути в 2-3 рази ширше кореневої системи. Обережно витягніть рослина з горщика і розташуйте його в ямі. Додавайте грунт навколо рослини до тих пір, поки яма НЕ буде наполовину заповнена. Добре залийте, дайте воді вбратися і потім до кінця заповніть яму грунтом.
    • Після висадки у відкритий грунт рясно полийте рослину.
    • Висаджуйте гібіскуси на відстані 90-180 сантиметрів один від одного.
  5. 5 Поливайте рослину теплою водою 3-4 рази в тиждень. Гібіскуси потребують рясного поливу і люблять, щоб грунт був постійно вологим, але не сирою. Перевірити вологість грунту можна на дотик. Рослина необхідно полити, якщо воно здається сухим і твердим. Якщо грунт м'яка і волога, в цей день полив не потрібний.
    • Перед поливом перевірте температуру води на дотик. Гібіскуси не люблять холодну воду, тому вона повинна бути теплою, але не гарячою.
    • Гібіскус необхідно як мінімум 2,5 сантиметра води щотижня.
    • Ці рослини люблять дощову воду, але відмінно підійде і вода з-під крана.
  6. 6 У період цвітіння удобрюйте гібіскуси кожні два тижні. Для найкращих результатів використовуйте водорозчинні або рідкі добрива. Найбільшу користь приносять збалансовані добрива 10-10-10. Вибирайте органічні добрива з вмістом таких мікроелементів як калій, залізо і магній. Наносите добриво навколо підстави кожної рослини кожні два тижні.
    • Не використовуйте хімічні добрива для гибискусов.
    • Бажано знайти добрива з дуже низьким вмістом калію, таке як 10-4-12 або 9-3-13.
    • Не перестарайтеся з підгодівлею, адже через надлишок калію рослина загине.
  7. 7 Щотижня перевіряйте рослини на наявність попелиці, білокрилки і павутинного кліща. Саме ці шкідники створюють проблеми для гібіскуса, який висаджується на відкритому повітрі. Перевіряйте рослини щотижня на ознаки зараження паразитами. Якщо виявите зараження, нанесіть на уражені ділянки масло для боротьби з садовими шкідниками або інсектицидну мило, щоб позбутися від проблеми.
    • Не використовуйте інсектициди, які містять інгредієнт імідаклоприд, так як через нього зараження павутинним кліщем тільки посилиться.
  8. 8 Обрізуйте гібіскус восени. Обрізка дозволяє поліпшити їхнє самопочуття і стимулювати цвітіння. Підрізати рослина слід 1 раз в сезон восени, хоча в разі потреби ви можете з успіхом зробити це і навесні. Виберіть 3-4 міцних основні гілки на кожній рослині і зріжте близько третини залишилися відростків. Видаляйте всі слабкі і викривлені паростки.