Як доглядати за німецькою вівчаркою

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 17 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Уход и содержание ЩЕНКА. Щенок дома. Немецкая овчарка
Відеоролик: Уход и содержание ЩЕНКА. Щенок дома. Немецкая овчарка

Зміст

Німецькі вівчарки - це великі і активні собаки. Вони розумні і віддані хазяїнові. Німецьким вівчаркам потрібно належний догляд і постійна дресирування - тільки так вони можуть жити довго і відчувати себе добре. Цих собак потрібно годувати і утримувати особливим чином, а також вчасно відвозити до ветеринара. Німецьким вівчаркам також потрібно регулярна фізична активність. При належних зусиллях ваш вихованець проживе довге життя і буде вірним компаньйоном протягом багатьох років.

кроки

Метод 1 з 4: Як годувати німецьку вівчарку

  1. 1 Забезпечте собаці правильне харчування. Оскільки німецькі вівчарки - це великі і активні собаки, у яких можуть виникати проблеми з суглобами, важливо правильно годувати собаку протягом усього її життя. Купуйте корисний для здоров'я корм, в якому не буде "порожніх" інгредієнтів.Давайте вихованцеві якісний корм, що містить тваринний білок, а не замінник білка у вигляді кукурудзи.
    • Можна давати собаці вологий корм або сухий, а також поєднувати ці два типи.
    • Якщо вирішите годувати собаку звичайною їжею, запитаєте ветеринара, які продукти потрібні вихованцеві. Це дозволить собаці отримувати з їжею всі необхідні поживні речовини.
    • Не давайте собаці недоїдки зі столу, особливо якщо собака просить їх. Їжа, яку їдять люди, може бути шкідливою для собаки і може знизити її інтерес до корисної їжі.
  2. 2 Годуєте вівчарку їжею, що відповідає її віку. З віком потреба в поживних елементах змінюється. Давайте собаці їжу, призначену для собак її віку: цуценятам - корм для цуценят, дорослим собакам - для дорослих, літнім - для літніх.
    • Існують спеціальні різновиди корми - наприклад, для великих порід і для собак із зайвою вагою.
    • Запитайте ветеринара, який корм підійде вашій собаці. Ветеринар знає особливості здоров'я собаки і зможе порекомендувати оптимальний корм.
    • Якщо захочете замінити корм (наприклад, перевести собаку з корми для цуценят на корм для дорослих собак), не робіть це різко. Почніть змішувати два типи корму, поступово збільшуючи кількість нового корму і знижуючи кількість старого. Перехід повинен зайняти кілька тижнів.
  3. 3 Давайте собаці кількість корму, відповідне її вазі і віку. Прочитайте на упаковці рекомендації щодо розміру порції. Порція залежить від ваги і віку тварини. Слід також запитати ветеринара, яка кількість корму слід давати собаці.
  4. 4 Розподіляйте всю їжу на кілька годувань протягом для. Найкраще годувати собаку два рази в день або частіше маленькими порціями. Якщо порції будуть маленькими, у собаки не буде здуватися живіт (ця проблема може загрожувати життю тварини).
    • Якщо годувати собаку кілька разів на день, її потрібно буде виводити на вулицю після кожного прийому їжі.
    • Не змушуйте собаку багато рухатися після їжі. Це підвищить ризик здуття живота.
  5. 5 Давайте собаці корисні ласощі. Здоров'я собаки залежить не тільки від якості корму, а й від ласощів. Вибирайте ситні низькокалорійні ласощі: хрусткі овочі або звичайний корм в спеціальній іграшці для годування, яка не дасть собаці проковтнути все відразу.
    • На ласощі має припадати всього 5-10% калорій в день. Слідкуйте за тим, скільки ласощів ви даєте вихованцеві.
  6. 6 Залишайте для собаки воду. Собаки можуть багато пити протягом дня, і їм потрібна вода - її відсутність може призвести до зневоднення. Наповнюйте миску собаки чистою водою кожен день і залишайте її в зручному для собаки місці. Протягом дня перевіряйте, чи залишилася в мисці вода.
    • Німецьким вівчаркам слід пити воду невеликими кількостями протягом дня, а не випивати багато за раз. Рівномірний надходження води дозволить уникнути здуття живота.
    • Зневоднення може являти собою загрозу життю. До ознак зневоднення відноситься важке дихання, втрата апетиту, сухість носа і ясен. Якщо у собаки є ці симптоми, якомога швидше дайте їй води.

Метод 2 з 4: Здоров'я німецьких вівчарок

  1. 1 Відвозять собаку на огляд до лікаря раз на рік. Важливо попередити розвиток захворювань. Якщо показувати собаку лікаря щороку, можна уникнути розвитку різних хвороб або швидко їх вилікувати. Під час огляду ветеринар може зробити наступне:
    • Оцінити загальний стан здоров'я собаки. Лікар огляне собаку на наявність найпоширеніших захворювань, включаючи інфекції вух.
    • Підрізати кігті. Якщо кігті занадто довгі, собаці може бути боляче рухатися. Лікар зможе вкоротити довгі кігті.
    • Провести обробку від гельмінтів. Собакам слід давати препарати від глистів раз на місяць. Лікар може зробити аналіз на гельмінти і виписати препарати. Якщо у собаки є глисти, лікар випише ліки.
    • Зробити щеплення. Запитайте лікаря, які щеплення потрібно вашій собаці і від яких хвороб вони будуть її захищати.
  2. 2 Стерилізують або каструйте собаку. Це дозволить уникнути появи небажаного потомства. Якщо ви не плануєте розводити вівчарок, запитаєте ветеринара, коли краще каструвати або стерилізувати собаку. Як правило, операцію роблять у віці від 6 місяців до півтора років. Деякі лікарі радять робити операцію не раніше року, щоб у собаки сформувалися більш міцні суглоби.
    • Операція дозволить знизити рівень агресії собаки в майбутньому.
  3. 3 Займіться лікуванням собаки якомога швидше. Якщо помітите, що собака кульгає або погано їсть, відвезіть її до лікаря. У німецьких вівчарок з віком можуть виникати проблеми з суглобами, тому важливо стежити за станом собаки і вчасно починати лікування.
    • Звертайте увагу на те, як собака ходить і переміщує лапи. Незвичайна хода може бути ознакою проблем з суглобами - наприклад, дисплазії тазостегнового суглоба (це захворювання вимагає негайного лікування).
  4. 4 мийте і вичісуйте собаку. Доглядати за шерстю німецької вівчарки досить легко. Вичісуйте шерсть раз або два рази на тиждень. Купайте собаку в міру необхідності, але не частіше кількох разів на місяць, оскільки шампунь може сушити шкіру і шерсть.
    • Можна мити собаку самостійно або відвозити до грумер.
    • Якщо собака дуже багато рухається, мийте її частіше. Це захистить шкіру собаку від висипань і попрілостей, особливо влітку.

Метод 3 з 4: Фізична активність

  1. 1 Виділіть собаці достатньо місця. Пам'ятайте, що німецька вівчарка - це велика порода. Цим собакам потрібно багато місця в будинку або у дворі. Німецьким вівчаркам більше підходить будинок, ніж маленька квартира.
    • Вівчарки люблять бігати. Якщо ви живете в будинку, розчистити двір і зробіть його безпечним для собаки.
  2. 2 Дозволяйте собаці рухатися. Без фізичних навантажень енергія собаки не буде знаходити виходу, а м'язи не будуть працювати. Слід грати з собакою 1-2 години в день, ходити на довгі прогулянки або пробіжки або навіть ганятися за собакою по двору. У собак, які мало рухаються, вище ймовірність розвитку хвороб суглобів (дисплазії стегна і ліктьового суглоба), а також депресії і деструктивної поведінки.
    • Але не змушуйте собаку багато рухатися в юному віці. Не беріть собаку на пробіжку до тих пір, поки їй не виповниться рік або півтора року. До цього віку суглоби і кістки собаки ще розвиваються.
    • Якщо плануєте випускати собаку у двір, переконайтеся, що в паркані немає дірок.
    • Якщо у вас немає великого двору, ходите з собакою в парк. Вигулюйте собаку на будь-яких відкритих просторах.
  3. 3 Не змушуйте собаку багато рухатися після їжі. Оскільки у вівчарок можливо здуття живота, їм потрібен спокій після їжі, щоб вони могли переварити їжу. Чи не пропонуйте собаці бігати до їжі і протягом декількох годин після їжі.
    • Бігати після їжі не варто, однак прогулятися буде корисно.
  4. 4 Не допускайте перегріву. Німецькі вівчарки, особливо довгошерсті, погано переносять спеку. Якщо у вас вівчарка і ви живете в жаркому кліматі, давайте собаці більше води і створюйте для неї тінь. Не давайте собаці багато рухатися в особливо спекотні дні.
    • До ознак перегріву відноситься важке дихання, сильна спрага, порушення координації рухів, сильне почервоніння ясен.
    • Німецькі вівчарки краще відчувають себе в холодному кліматі, оскільки їх шерсть добре захищає їх від холоду.

Метод 4 з 4: Як дресирувати і соціалізувати вівчарку

  1. 1 соціалізується свого цуценя. Німецьких вівчарок слід знайомити з великою кількістю різних людей, місць і собак в юному віці. Це дозволить привчити собаку до спокійного взаємодії з усіма людьми і тваринами. Якщо собака не буде соціалізована в дитинстві, вона може стати агресивною в дорослому віці.
    • Якщо ви плануєте зробити з вівчарки сторожову собаку, вам все одно потрібно буде соціалізувати її. Соціалізація - це основа виховання собаки, а дресируванням займетеся пізніше.
    • Щоб собака звикла до людей і тварин, вам потрібно частіше брати її на руки, поки вона ще щеня.Якщо регулярно торкатися до цуценяти і брати його на руки, коли собака виросте, вона буде дозволяти вам підрізати кігті або оглядати пащу.
  2. 2 займіться дресируванням. Вівчарки дуже розумні і віддані, а це значить, що вони добре запам'ятовують команди і піддаються навчанню. Однак важливо дресирувати собаку, використовуючи позитивну мотивацію: хвалити собаку, гладити, винагороджувати за виконання команд. Це дозволить вам зробити відносини з собакою довірчими і міцними.
    • Поки собака ще маленька, займайтеся з нею нетривалий час, як з дитиною. Коли вона підросте і почне краще сприймати команди, заняття можна зробити більш тривалими.
  3. 3 Продовжуйте навчати собаку новим командам. Дресирування не тільки спростить поводження з собакою, але і дозволить вам зміцнити ваші відносини. Коли собака причепиться до вас, вона буде уважніше прислухатися до вашим командам і буде прагнути радувати господаря.
    • Німецькі вівчарки можуть бути поводирями, сторожовими собаками, рятувальниками і службовими собаками поліції. Якщо ваша собака дуже розумна і потребує постійних фізичних і розумових навантаженнях, спробуйте зробити з неї службову собаку.
  4. 4 Приділяйте собаці багато уваги. Щоб ваші відносини з собакою стали міцнішими, важливо проявляти увагу до собаки - наприклад, кожен день гладити її і обніматися з нею. Ведіть себе спокійно по відношенню до собаки, і вона відповість вам тим же.
    • Собаку можна обдурити: якщо ви не любите її, вона буде це відчувати. Висловлюйте свою любов жестами і словами. Ваша прихильність до собаці повинна бути щирою.
    • Чи не бийте собаку і не кричіть на неї. Не звітує собаку, якщо тільки не застали її за чимось небажаним, інакше собака буде асоціювати вас з агресією і перестане довіряти вам.