Як поліпшити здоров'я простати

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 8 Березень 2021
Дата Оновлення: 22 Червень 2024
Anonim
10 Привычек, Которые Изменят Вашу Жизнь
Відеоролик: 10 Привычек, Которые Изменят Вашу Жизнь

Зміст

Простата - це невелика заліза у чоловіків, що знаходиться біля сечового міхура. Багато чоловіків стикаються з проблемами, пов'язаними з простатою, і з віком необхідно звертати увагу на появу ознак раку передміхурової залози.За даними Американського онкологічного товариства, у одного з семи чоловіків діагностують рак передміхурової залози протягом його життя, і це друга за значимістю причина смерті від раку серед чоловіків у Сполучених Штатах. У 2015 році прогнозуються 27540 смертей внаслідок раку передміхурової залози. Проте, існує ряд превентивних заходів, які може вжити чоловік для зниження ризику розвитку раку передміхурової залози, включаючи важливі зміни в харчуванні та способі життя і вивчення своєї спадковості.

кроки

Метод 1 з 3: Зміни в дієті

  1. 1 Споживайте цільні злаки і більше фруктів і овочів. Замініть білий хліб і макарони на цільнозерновий хліб і макарони. Переконайтеся в тому, що ви щодня споживаєте принаймні 5 порцій фруктів і овочів. Включіть в раціон продукти, такі як червоний перець і помідори, що містять лікопін, потужний антиоксидант, Ликопин - це пігмент, що надає фруктам і овочам червоний відтінок, він добре зарекомендував себе в якості інгредієнта по боротьбі з раком. Загалом, чим більш насиченою і яскравіше колір ваших продуктів, тим краще.
    • В даний час немає ніяких правил щодо того, яка кількість лікопіну необхідно отримувати щодня. Проте, як показують дослідження щодо лікопіну, вам доведеться їсти насичену лікопіном їжу протягом усього дня, щоб досягти необхідного показника.
    • Сімейства хрестоцвітних овочів, таких як брокколі, цвітна капуста, капуста, брюссельська капуста, китайська капуста і листова капуста також гарні для запобігання розвитку раку. Деякі тематичні дослідження виявили зв'язок між збільшенням споживання овочів сімейства хрестоцвітних і зниженням ризику розвитку раку передміхурової залози, хоча докази лише асоціативні на даний момент.
  2. 2 Будьте більш вибагливі в споживанні білка. Зменшіть кількість споживаного червоного м'яса, включаючи яловичину, свинину, баранину і козлятину. Також добре було б обмежити споживання таких м'ясовмісну продуктів, як сендвічі з м'ясом і хот-доги.
    • Замініть червоне м'ясо рибою з високим вмістом жирів омега-3, в тому числі лососем і тунцем. Ці продукти корисні для простати, а також серця і імунної системи. Дослідження про взаємозв'язок між дієтичним споживанням риби і профілактикою раку передміхурової залози в значній мірі засновані на кореляційних даних, а саме той факт, що серед японців зустрічається дуже мало випадків раку передміхурової залози, і при цьому вони споживають велику кількість риби. Наявність причинно-наслідкового зв'язку все ще знаходиться на стадії обговорення.
    • Боби, куряче філе і яйця є також хорошим джерелом білка.
  3. 3 Збільште кількість сої в своєму раціоні. Одним з властивостей сої, яка присутня в багатьох вегетаріанських стравах, є боротьба з раком. Джерелами сої можуть бути тофу, соєві горіхи, соєве борошно і соєві порошки. Заміна коров'ячого молока соєвим при додаванні в каші і кави може бути одним із способів включення сої в ваш раціон.
    • Зверніть увагу, що недавні дослідження показали, що соєві боби і деякі інші специфічні продукти, такі як тофу, можуть носити превентивний характер при боротьбі з раком передміхурової залози. Однак це не може бути екстрапольоване на все соєві продукти, в тому числі молоко. Також немає даних для рекомендацій щодо необхідних для включення в раціон обсягів сої.
  4. 4 Продовжуйте споживати корисні жири і позбавляйтеся від шкідливих. Обмежте споживання насичених тваринними жирами і молочних продуктів, а замість цього перейдіть на продукти з корисними жирами, такі як оливкова олія, горіхи, авокадо. Інші продукти тваринного походження з високим вмістом жиру, такі як м'ясо, масло і сало, сприяють підвищенню ризику виникнення раку простати.
    • Уникайте фаст-фуду і занадто обсмажених продуктів.Вони часто містять частково гідрогенізовані жири (транс-жири), які є надзвичайно шкідливими для здоров'я.
  5. 5 Обмежте споживання алкоголю, кофеїну і цукру. Хоча вам не потрібно повністю відмовлятися від кофеїну, постарайтеся обмежити його порції. Наприклад, скоротіть споживання кави до однієї чашки в день. Те ж саме стосується алкоголю; розглядайте його як засіб лікування і дотримуйтеся декількох невеликих склянок на тиждень.
    • Уникайте солодких (іноді також з вмістом кофеїну) напоїв, таких як газована вода і фруктові соки. У них практично нулевае вміст поживних речовин.
  6. 6 Скоротіть вживання солі. Кращим способом зменшення споживаної кількості натрію - є включення в раціон свіжих продуктів, м'яса, молочних продуктів, і відмова від запакованих, консервованих і заморожених продуктів. Сіль часто використовується як консервант і, таким чином, є присутнім у великих кількостях в запакованих харчових продуктах.
    • При здійсненні покупок якомога більше дотримуйтеся зовнішнього периметра продуктового магазину. У більшості випадків там зосереджені свіжі продукти, в той час як коробки, банки та інші упаковки знаходяться в центральних проходах.
    • Витратьте час на прочитання і порівняння етикеток. В основному, на всіх продуктових етикетках має бути зазначено кількість вмісту натрію і його відсоткова частина в рекомендованому кількості щоденного споживання.
    • Американська асоціація серця рекомендує вживати щонайменше 1500 міліграм натрію в день.

Метод 2 з 3: Інші зміни в способі життя

  1. 1 Приймайте харчові добавки. Дослідники раку наголосили на важливості отримання поживних речовин з їжі, а не вітамінних добавок, наскільки це можливо. Проте, бувають випадки, коли добавки можуть стати найкращим варіантом. Не бійтеся порадитися з лікарем про вживаних вами добавках або, які ви тільки подумує почати пити.
    • Приймайте цинкоутримуючий добавки. Більшість чоловіків не отримують достатньо цинку з раціону, і добавки можуть допомогти зберегти простату здоровою. Дослідження показали, що дефіцит цинку може призвести до збільшення простати, а також зростанню злоякісних клітин у передміхуровій залозі. Ви можете почати пити від 50 до 100 (або навіть до 200) мг таблеток в день для зменшення ризику збільшення простати.
    • Спробуйте почати приймати ягоди з-пальметто, зібрані з пальм сереноа. Ця добавка отримала змішані відгуки від користувачів в медичній сфері, тому поговоріть зі своїм лікарем, перш ніж спробувати їх. Деякі дослідники припускають, що це може допомогти у визначенні цитотоксичности (загибелі клітин) людських ракових клітин в простаті.
    • Зверніть увагу, що деякі дослідження показують, що прийом певних добавок, таких як вітамін Е, може навіть збільшити ризик розвитку раку простати. Інші дослідження показали, що приймаючи багато (тобто більше, ніж 7) добавок відразу, навіть ті, хто вже схильні до ризику розвитку раку передміхурової залози, можуть збільшити цей ризик.
  2. 2 Не паліть. Хоча взаємозв'язок раку простати і куріння вже давно знаходиться на стадії обговорення, вживання тютюну, як вважають, є причиною окисного пошкодження клітин організму вільними радикалами, що робить зв'язок між раком і курінням правдоподібною. У мета-аналізі 24 досліджень вчені виявили, що куріння насправді збільшує ризик виникнення раку передміхурової залози.
  3. 3 Підтримуйте нормальну вагу. Якщо у вас надмірна вага, посидьте на дієті і виконуйте план фізичних вправ, який допоможе вам повернутися в нормальні рамки. Надмірна вага і ожиріння визначається за допомогою індексу маси тіла (ІМТ), показника жирності тіла. ІМТ визначається як вага людини в кілограмах (кг), поділений на квадратний значення росту людини в метрах (м).ІМТ 25-29,9 вважається надмірною вагою, в той час як індекс маси тіла більше 30 вважається ожирінням.
    • Зменшіть кількість калорій, яке ви споживаєте, і збільшіть фізичне навантаження. Це секрет втрати ваги.
    • Слідкуйте за розмірами порцій і докладіть зусиль для того, щоб їсти не поспішаючи, насолоджуючись їжею і добре пережовуючи її, припиніть є, коли вже не голодні. Пам'ятайте, що вам просто потрібно відчувати себе ситим, а не забитим до країв.
  4. 4 Регулярно робіть фізичні вправи. Регулярні заняття не тільки знижують ризик появи деяких видів раку, але і попереджають інші потенційні проблеми зі здоров'ям, включаючи депресію, хвороби серця та інсульт. Хоча причинно-наслідковий зв'язок між вправами і здоров'ям простати залишається непідтвердженою, дослідження, які були проведені на сьогоднішній день, показують, що фізичні вправи є корисною складовою при підтримці здоров'я вашої простати.
    • Ви повинні прагнути займатися 30-хвилинною помірною тренуванням і переходити до інтенсивної протягом декількох днів в тиждень. Проте, навіть помірно-низький темп вправ, такий як при швидкій ходьбі, є корисним для здоров'я простати. Якщо ви новачок в заняттях спортом, почніть користуватися сходами, а не ліфтом, коли йдете на роботу, і робіть так кожен день. Переходьте до більш інтенсивних вправ з елементами аеробіки, таким як їзда на велосипеді, плавання або біг.
  5. 5 Виконуйте вправи Кегеля. Вправи Кегеля виконуються за допомогою скорочення внутрішніх м'язів тазу (як якщо б ви намагалися зупинити сечовипускання). Напружуйте їх протягом короткого періоду, а потім розслабте. Регулярне виконання цих вправ допоможе зміцнити й підтягти нижні м'язи тазу. Ви можете робити вправи Кегеля в будь-якому місці, тому що вони не вимагають ніякого спеціального обладнання!
    • Напружуйте м'язи навколо мошонки і ануса протягом декількох секунд, потім розслабтеся. Робіть цю вправу в 10 підходів 3-4 рази на день, щоб поліпшити стан вашої простати. Спробуйте протриматися 10 секунд.
    • Ви також можете робити вправи Кегеля в положенні лежачи на спині з підняттям таза вгору і скороченням сідниць. Затримайтеся на 30 секунд, потім відпустіть. Робіть це з п'ятихвилинними інтервалами три рази в день.
  6. 6 Часта еякуляція. Хоча протягом довгого часу дослідники вважали, що часті еякуляції під час сексу, мастурбації або навіть сну збільшують у чоловіків ризик розвитку раку простати, нові дослідження показали, що часті еякуляції можуть насправді «захистити» простату. Дослідники припускають, що еякуляція може допомогти позбутися від канцерогенів в передміхуровій залозі, а також допомогти прискорити оборот рідин в простаті, що також зменшує ризик захворювання на рак. Крім того, регулярне виверження може також допомогти зменшити психологічне навантаження, яке може уповільнити зростання ракових клітин.
    • Проте, це дослідження все ще перебуває на ранній стадії, і вчені заявили, що ще занадто рано надавати офіційні рекомендації щодо чоловічих сексуальних звичок. Неясно, наприклад, як часто чоловік повинен єякулировать, щоб відчути ці переваги. Однак дослідники підозрюють, що частота еякуляції супроводжує інші показники здорового способу життя, в тому числі правильне харчування і регулярні фізичні вправи.

Метод 3 з 3: Ухвалення медичних запобіжних заходів

  1. 1 Вивчіть історію вашої родини. Наявність безпосередньо близьких членів сім'ї (наприклад, батько або брат) з раком простати значно збільшує ризик розвитку раку. Насправді, так ризик більш ніж удвічі вище! Важливо повідомити свого лікаря будь-яку сімейну історію раку передміхурової залози, щоб ви могли разом вибудувати загальну програму профілактики.
    • Зверніть увагу, що ризик є вищим для чоловіків, у яких хворий на рак передміхурової залози брат, а не батько.Крім того, ризик підвищується для тих чоловіків, у яких кілька родичів хворіють на рак передміхурової залози, особливо, якщо у цих родичів діагноз виявився в молодому віці (наприклад, до 40 років).
  2. 2 Ознайомтеся з потенційними симптомами проблем з простатою. Вони включають в себе еректильну дисфункцію, кров у сечі, болі при сечовипусканні або секс, біль в стегнах або нижній частині спини, або почуття, нібито вам завжди хочеться в туалет.
    • Проте, рак передміхурової залози часто протікає безсимптомно, принаймні до тих пір, поки він не поширився на інші частини тіла, такі як кістки. Пацієнти з діагнозом раку простати рідко повідомляють про вищезгадані симптоми: нетримання сечі, кров у сечі, імпотенція і так далі.
  3. 3 Регулярно відвідуйте лікаря. Американське онкологічне товариство рекомендує проходити скринінг на рак передміхурової залози у віці старше 50 років (або 45 років, якщо у вас є якісь фактори ризику для виникнення раку простати). Скринінг включає антиген (ПСА) випробування простат-специфічної крові. ПСА є речовина, присутня як при нормальному стані, так і при наявності ракових клітин, в передміхуровій залозі вони знаходяться в невеликій кількості. Більшість чоловіків мають рівень ПСА 4 нанограмма на мілілітр (нг / мл) крові, і чим вище рівень ПСА, тим вище шанс розвитку раку. Розрив між показаннями залежить від результатів цього тесту. Чоловікам, які мають ПСА менше 2,5 нг / мл необхідно проходити повторне обстеження кожні 2 роки, в той час як чоловіки з більш високим рівнем ПСА повинні перевірятися щорічно.
    • Ректальне дослідження (ПРИ) також може бути включено в скринінг. У цьому обстеженні медпрацівник може виявити вузлик на задній стороні простати.
    • Ні ПСА, ні ПРИ не є остаточним висновком. Вам швидше за все знадобиться провести біопсію для діагностики раку передміхурової залози.
    • В даний час Американське онкологічне товариство рекомендує цим чоловікам прийняти спільне рішення по скринінгу простати після детального обговорення з лікарем першої медичної допомоги. Скринінг може допомогти виявити раннє ракове утворення, але немає остаточного висновку щодо того, що скринінг рятує життя. Відомо, що раннє виявлення раку збільшує шанси на успішне лікування.

попередження

  • Переконайтеся, що ви не ігноруєте проблеми з простатою. Якщо збільшену простату не лікувати, це може привести до більш серйозних проблем, включаючи урологічні інфекції, інфекції і камені в нирках і інші проблеми з нирками і сечовим міхуром.