Як наносити лосьйон

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 3 Березень 2021
Дата Оновлення: 14 Травень 2024
Anonim
ЛОСЬОН ДЛЯ ТЕЛА VICTORIAS SECRET / ПАРФЮМИРОВАННЫЙ ВИКТОРИЯ СИКРЕТ
Відеоролик: ЛОСЬОН ДЛЯ ТЕЛА VICTORIAS SECRET / ПАРФЮМИРОВАННЫЙ ВИКТОРИЯ СИКРЕТ

Зміст

1 Визначте, до якого типу належить шкіра вашого обличчя. Лосьйони призначені для шкіри різного типу, тому перш за все слід визначити, до якого типу належить шкіра вашого обличчя, щоб придбати відповідний лосьйон. Якщо ви вже користуєтеся лосьйоном для обличчя, погляньте на етикетку і перевірте, чи підходить він вам в даний час. Стан шкіри постійно змінюється під впливом таких чинників, як погода і вік, тому слід вибирати лосьйон у відповідність з тим, яка у вас шкіра в даний момент. Існують наступні типи шкіри:
  • Нормальна шкіра. Це не дуже суха і не жирна шкіра, яка не особливо схильна до утворення вугрів, підвищеної чутливості і дратівливості.
  • Жирна шкіра часто виглядає блискучою або олійною через підвищену активність сальних залоз. Шкіра цього типу схильна до утворення вугрів, на ній часто з'являються великі пори.
  • Суха шкіра відчуває нестачу жиру і вологи. Вона часто лущиться, на ній з'являються червонуваті смуги і плями.
  • Чутливу шкіру часто плутають із сухою шкірою, так як для неї також характерні сухість і почервоніння. Однак роздратування чутливої ​​шкіри виникає через певні інгредієнтів, які містяться в засобах по догляду за шкірою, а не через нестачу шкірного сала.
  • Шкіра змішаного типу характеризується різними ділянками. Одні з них відповідають жирній шкірі, інші - сухіший або нормальній шкірі. Найчастіше шкіра змішаного типу жирніше на лобі, носі і підборідді, і відноситься до нормального типу на інших ділянках обличчя.
  • 2 Використовуйте засоби, які містять відповідні для вашої шкіри інгредієнти. Після того як ви з'ясуєте тип своєї шкіри обличчя, придбайте засоби з відповідним складом. Науково доведено, що деякі інгредієнти підходять лише для певних типів шкіри, тому при виборі лосьйону слід уважно вивчати його склад, щоб він приніс максимальну користь. Для окремих типів шкіри корисні такі інгредієнти:
    • Нормальна шкіра: вибирайте зволожуючі засоби на основі крему, в яких міститься вітамін C. Цей вітамін є антиоксидантом і відновлює шкіру. Уникайте гелів, які можуть висушувати шкіру, а також густих і занадто насичених кремів і мазей.
    • Жирна шкіра: використовуйте легкі гелі на основі води, які вбираються швидше, ніж інші лосьйони. Вибирайте засоби, до складу яких входять оксид цинку, гель з барбадоського алое і екстракт морських водоростей. Не користуйтеся засобами, в яких містяться спирт або вазелін.
    • Суха шкіра: користуйтеся густішими лосьйонами на основі крему і насиченими мазями, щоб створити досить товстий захисний шар, який захистить вашу шкіру від впливу навколишнього середовища. Вибирайте продукти з такими компонентами, як масло жожоба, масло з насіння соняшнику або плодів шипшини. Уникайте засобів, до складу яких входить спирт, так як він сильно висушує і без того суху шкіру.
    • Чутлива шкіра: вибирайте засоби, в яких містяться такі заспокійливі інгредієнти, як ехінацея, гіалуронова кислота і екстракт огірка. Не користуйтеся продуктами, до складу яких входять активні хімічні речовини, барвники та ароматизатори.
    • Шкіра змішаного типу: використовуйте не містять масел кошти з пантенолом, оксидом цинку і лікопін. Ці речовини допомагають збалансувати кількість шкірного сала в занадто жирних місцях і зволожити сухі ділянки шкіри.
  • 3 Вмийтеся і підготуйте особа до нанесення лосьйону. Щоб витягти з лосьйону максимальну користь, необхідно як слід підготувати шкіру. Слід вмиватися двічі на день, один раз вранці і один увечері, перед сном. Використовуйте при цьому миючий засіб для особи, яке призначене для вашого типу шкіри. За допомогою чистих рук або чистої мочалки для особи акуратно, повільними круговими рухами розподіліть по шкірі миючий засіб. Раз в тиждень замість миючого засобу використовуйте скраб, щоб видалити відмерлі клітини і зняти ороговілий верхній шар шкіри, який заважає лосьйону і його активних компонентів вбиратися в шкіру. Пам'ятайте при цьому про наступне:
    • Вода повинна бути теплою. Занадто гаряча вода може пошкодити шкіру, а надто холодна призведе до закриття пір, всередині яких залишаться бруд і бактерії.
    • Не тріть обличчя дуже сильно, так як це може викликати роздратування, почервоніння і пошкодження шкіри.
    • Ретельно обполіскуйте особа, щоб змити всі залишки миючого засобу, які можуть закупорити пори і привести до подразнення і утворення вугрів.
  • 4 Промокніть шкіру чистим м'яким рушником, так щоб вона залишилася злегка вологою.Чи не висушуйте шкіру повністю. Разом з тим вона не повинна бути і занадто мокрою, інакше лосьйон не втримається і стече з неї. Необхідно, щоб шкіра обличчя залишалася вологою - в цьому випадку лосьйон краще розчиниться і проникне в шкіру. Крім того, при нанесенні лосьйону на вологу шкіру поверх неї утворюється шар, який утримує в шкірі всю вологу і поживні речовини. Не забувайте регулярно міняти рушник, щоб не занести на щойно вимите шкіру шкідливі бактерії.
  • 5 Нанесіть на вологу шкіру достатню кількість лосьйону. Оскільки лосьйони для обличчя призначені для певних типів шкіри, вони можуть сильно відрізнятися по консистенції. Як правило, на лосьйонах вказана рекомендована доза. Зазвичай рідкого лосьйону потрібно трохи більше, ніж більш густого. Одноразова доза може варіюватися від крапельки розміром з горошину до краплі розміром в середню монету. Видавіть потрібну кількість лосьйону і обережно розподіліть його по шкірі круговими рухами кінчиків пальців (стежте, щоб вони були чистими). В особливо сухих місцях злегка натискайте пальцями і втирайте лосьйон в шкіру. Корисно також дотримуватися наступних правил:
    • Не наносіть лосьйон на шкіру навколо очей, так як вона дуже чутлива, і багато зволожуючі засоби занадто грубі для неї. Це може привести до скупчення рідини і набряку шкіри поблизу очей. Використовуйте для цих ділянок крем для повік.
    • Краще використовувати для особи сонцезахисний лосьйон зі ступенем захисту не нижче SPF 15. Це допоможе захистити шкіру від сонця протягом дня. Однак не наносите сонцезахисний лосьйон на ніч, оскільки він може закупорити пори і викликати появу вугрів.
  • 6 Наносите лосьйон не тільки на обличчя, але і на шию. Багато людей регулярно користуються лосьйоном після вмивання, але часто забувають при цьому про шиї. Шкіра на шиї більше схожа на шкіру обличчя, ніж решти тіла, тому не забувайте про неї при догляді за шкірою обличчя. Щоразу після вмивання наносите лосьйон на шкіру шиї, використовуючи м'які поздовжні руху знизу вгору, від основи шиї до нижньої щелепи. Тим самим ви уникнете сухість шкіри шиї та збережіть її молодість.
  • 7 Дайте лосьйону вбратися. Після того як ви завдасте лосьйон на обличчя і шию, почекайте близько 5 хвилин, перш ніж надягати сорочку або блузу, наносити макіяж або лягати спати. Дайте лосьйону час вбратися в шкіру перед тим, як займетеся чим-небудь, що може порушити зволожуючий шар на поверхні шкіри. Якщо ви занадто швидко приступите до нанесення макіяжу, він може проникнути в пори шкіри разом з лосьйоном і закупорити їх, або лягти нерівно. Якщо ви відразу після нанесення лосьйону почнете одягатися або ляжете спати і доторкнетеся особою до подушки, замість шкіри лосьйон вбереться в тканину, що помітно знизить його дію.
  • Метод 2 з 3: Нанесення лосьйону на тіло

    1. 1 Визначте, до якого типу належить шкіра вашого тіла. Як і в випадку особи, для тіла слід використовувати відповідний лосьйон, який розрахований на певний тип шкіри. Однак не думайте, що шкіра на обличчі і на тілі обов'язково відноситься до одного типу. Іноді шкіра тіла суші або більш схильна до утворення вугрів, ніж на обличчі, тому необхідно визначити, до якого типу належить шкіра тіла.
    2. 2 Придбайте лосьйон для тіла з активними компонентами, які підходять для вашого типу шкіри. Як і для особи, слід вибрати зволожуючий лосьйон для тіла, до складу якого входять відповідні для конкретного типу шкіри інгредієнти. Саме тому необхідно спочатку визначити, до якого типу належить шкіра тіла, так як якщо вона відрізняється від шкіри обличчя, використання одного і того ж лосьйону може завдати їй шкоди. Для різних типів шкіри підходять лосьйони з наступними інгредієнтами:
      • Нормальна шкіра: використовуйте густіші лосьйони або зволожуючі креми з такими інгредієнтами, як вітамін C (антиоксидант) і вітамін E, який сприяє зволоженню шкіри. Входить до складу деяких лосьйонів лакрица допомагає позбутися від пігментних плям.
      • Жирна шкіра: вибирайте легкі нежирні лосьйони, особливо ті, які швидко вбираються і містять гамамелис - дуже корисний натуральний компонент, який очищає пори шкіри і тим самим допомагає позбутися від зайвого шкірного жиру і вугрів. Не використовуйте густими жирними лосьйонами, а також засобами, до складу яких входять спирт і вазелін.
      • Суха шкіра: використовуйте густі лосьйони на основі крему або лікувальні мазі, особливо ті, які містять масло дерева ши або кокосове масло. Ці два компоненти прекрасно зволожують шкіру і перешкоджають її висиханню. Уникайте засобів, в яких міститься спирт, оскільки він ще сильніше висушує шкіру.
      • Чутлива шкіра: вибирайте засоби з такими заспокійливими компонентами, як ехінацея (для зняття роздратування) і масло авокадо - в ньому містяться жирні кислоти і велика кількість вітаміну В, які сприяють зволоженню шкіри і регулюють роботу клітин. Уникайте засобів, до складу яких входять активні хімічні речовини, барвники та ароматизатори.
      • Шкіра змішаного типу: використовуйте не містять масел кошти з пантенолом, оксидом цинку і лікопін. Уникайте густих кремів і гелів на основі води, оскільки перші можуть виявитися занадто щільними, а другі - висушувати окремі ділянки шкіри.
    3. 3 Підготуйте шкіру до нанесення лосьйону. Хоча шкіра тіла менш делікатна, ніж шкіра обличчя, її також слід підготувати до нанесення лосьйону, щоб він приніс максимальну користь. Щодня приймайте душ або ванну і використовуйте миючий засіб, що підходить для вашого типу шкіри. Акуратно розтирайте тіло мочалкою або губкою, здійснюючи кругові рухи. Двічі на тиждень замість миючого засобу використовуйте скраб, щоб позбутися від відмерлих клітин і ороговілої шкіри і поліпшити вбирання лосьйону. При цьому пам'ятайте про наступне:
      • Не приймайте душ довше 5 - 10 хвилин, щоб миючий засіб не встигло висушити вашу шкіру.
      • Мийтеся теплою водою. Вода повинна бути трохи гаряче ніж та, якою ви вмиваєте особа. Однак вона не повинна бути занадто гарячою, щоб не позбавити шкіру натурального захисного шару з жиру.
      • Ретельно обполіскуйте і змивайте все залишки миючих засобів, інакше вони можуть забити пори, викликати роздратування шкіри і привести до появи вугрів.
      • При гоління також отшелушиваются відмерлі клітини, тому можна не користуватися скрабом в ті дні, коли ви голите ноги, шию і інші ділянки тіла.
    4. 4 Промокніть шкіру чистим м'яким рушником так, щоб вона залишилася злегка вологою. Як і з особою, яка не витирайте шкіру насухо. Вона повинна зберегти трохи вологи, щоб лосьйон повністю вбрався і зберіг цю вологу в шкірі. Не відкривайте двері у ванній, щоб не випустити з неї вологе повітря.Поєднання вологою теплою шкіри і вологого повітря підсилить дію активних інгредієнтів лосьйону і поліпшить стан і зовнішній вигляд вашої шкіри.
    5. 5 Без зволікання нанесіть лосьйон. Видавіть на долоню підходяще кількість лосьйону, виходячи з його консистенції і вказівок по застосуванню. Чи не видавлюйте за один раз кількість, необхідне для всього тіла, оскільки ви будете наносити лосьйон послідовно на окремі ділянки. Потріть долоні одна об одну, щоб зігріти лосьйон, і потім нанесіть його на тіло. М'яко втирайте лосьйон в шкіру неспішними круговими рухами. Приділяйте особливу увагу більш сухим ділянкам, таким як коліна та лікті.
    6. 6 Дайте лосьйону вбратися в шкіру. Перш ніж виходити з заповненою парою ванної кімнати або надягати одяг, почекайте приблизно 5 хвилин, поки лосьйон вбереться в шкіру. Вологе повітря збереже пори відкритими, що прискорить всмоктування лосьйону і поліпшить зволоження шкіри. Не одягайтеся і не накидайте рушник занадто швидко, щоб не стерти щойно нанесений лосьйон і не перешкодити йому як слід зволожити вашу шкіру.

    Метод 3 з 3: Використання спеціальних лосьйонів

    1. 1 Подумайте про те, що необхідно вашій шкірі. Шкіра легко піддається впливу таких факторів, як стрес, погода і вік, тому існує безліч засобів, які призначені для різних умов. При покупці лосьйону подумайте про те, що потрібно вашій шкірі, і виходячи з цього підберіть відповідний засіб. Крім лосьйонів для стандартних типів шкіри, існують і спеціальні лосьйони для наступних цілей:
      • Підвищення пружності і тонусу шкіри
      • автозагар
      • Позбавлення від вугрів
      • Запобігання старіння шкіри і видалення його слідів
      • Боротьба зі зморшками
      • лікування екземи
    2. 2 Наносите навколо очей крем для повік. Багато зволожуючі засоби для шкіри обличчя занадто насичені для ділянок навколо очей, які відносяться до одних з найбільш делікатних місць на всьому тілі. Недбале поводження з шкірою біля очей або використання невідповідних засобів може привести до передчасного утворення зморшок і в'ялості шкіри. Легкими дотиками безіменного пальця нанесіть на шкіру біля очей спеціальний крем для повік, рухаючись при цьому від внутрішнього до зовнішнього краю ока. Безіменний палець слабше інших пальців, і його легкі дотики допоможуть уникнути зайвого тиску і розтягування шкіри. Тим же безіменним пальцем обережно розподіліть крем по шкірі біля очей.
    3. 3 Зволожуйте шкіру долонь і пальців. Ви постійно користуєтеся долонями, і шкіра на них часто піддається різним шкідливим впливам і висушування. В результаті миття рук і використання дезінфікуючих засобів шкіра на долонях позбавляється натурального жиру, що призводить до її сухості, почервоніння і розтріскування. Щоб шкіра на долонях не висихала і залишалася м'якою і пружною, наносите на неї лосьйон кілька разів на день, особливо після миття та дезінфекції. Краще використовувати спеціальні лосьйони для рук, які зазвичай гущі, ніж інші лосьйони, в результаті чого шкіра довше залишається вологою.
    4. 4 Перед сном наносите лосьйон на ступні ніг. Багато хто забуває робити це, хоча шкіра на ступнях піддається інтенсивним навантаженням. Як і долоні, ступні працюють протягом всього дня, і на них також розташовані чутливі ділянки шкіри, які вимагають турботи і уваги. Суха шкіра може потріскатися на п'ятах, що негарно виглядає і часто викликає досить сильний біль. Щоб цього не сталося і на ступнях не утворилися мозолі, наносите на них перед сном густий лосьйон. У цьому випадку шкіра на ступнях буде протягом всієї ночі вбирати вологу і корисні компоненти лосьйону. Після нанесення лосьйону можна надіти товсті шкарпетки, щоб він довше залишався на шкірі і не витерся про простирадла.
    5. 5 Не забувайте про губи. На губах також дуже делікатна, підвладна сухості шкіра. Посмішки, розмови, вітер і прямі сонячні промені - все це висушує шкіру на губах. Багато хто помічає, що шкіра на їх губах висохла, лише після того, як вона починає лущитися.Постарайтеся не допускати цього і заздалегідь наносити бальзам для губ, щоб вони не висихали. Пошукайте бальзам для губ, до складу якого входять такі натуральні компоненти, як кокосове або Арганова масло, які чудово пом'якшують шкіру.

    Поради

    • Якщо після регулярного нанесення лосьйону ваша шкіра залишається сухою, спробуйте використовувати зволожувач повітря, особливо в зимовий час. Сухе повітря забирає зі шкіри вологу, і зволожувач повітря допоможе запобігти цьому.

    попередження

    • Якщо при використанні лосьйону на шкірі з'явилися висипи або ви відчуваєте роздратування, свербіння або жар, негайно припиніть користуватися даними лосьйоном. Уважно вивчіть його склад, щоб з'ясувати, які інгредієнти могли викликати алергічну реакцію або підвищену чутливість шкіри.

    додаткові статті

    Какделать рефлексологію рук Каксделать лосьйон Какнанесті самому собі лосьйон на спину Какіспользовать кокосове масло на волоссі і шкірі Каксделать шкіру чистою і гладкою Какізбавіться від пігментних плям на обличчі Какізбавіться від сухості шкіри обличчя Какухажівать за своєю шкірою Каксделать пухкі щоки Какбистро позбутися від підшкірного прища Какізбавіться від прища без головки Каксделать шкіру блідою Какізбавіться від прищів всередині вуха Какізбавіться від темних пахв