Як вести духовну війну

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 17 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Россия меняет тактику войны | Крым.Реалии
Відеоролик: Россия меняет тактику войны | Крым.Реалии

Зміст

Духовна війна - це безперервна боротьба добра зі злом, Бога з Сатаною. Так як вона ведеться в духовному, а не в фізичному світі, її важко помітити, однак результат будь-якої битви може мати непоправні наслідки. Щоб взяти участь в духовній війні ви повинні зрозуміти суть битви, доступні інструменти нападу і захисту, а так само види атак, які можна очікувати.

кроки

Частина 1 з 3: Розуміння битви

  1. 1 Сфокусуйте свою увагу на духовному світі. Як випливає з назви, духовна війна ведеться в основному саме там. Наслідки цієї війни можуть бути видні і в фізичному світі, але, не побачивши духовний корінь проблеми, ви не зможете знайти її рішення.
    • У посланні до Ефесян 6:12, апостол Павло пояснює: «Бо ми не маємо боротьби проти плоті і крові, але проти початків, проти влади, проти світоправителів цієї темряви, проти духів злоби на небесах». Ці рядки дають визначення духовної війні як війні проти сил, що не містять «плоті», тобто не фізичних і не матеріальних за своєю суттю.
    • Так як духовний і фізичний світи об'єднані, всі, що трапляється в фізичному світі, може вплинути на духовний, і навпаки. Наприклад, дотримання законів Божим в вашому земному житті зміцнить ваш дух, а їх порушення навпаки послабить. Як свідчить послання Якова 4: 7: «Підкоріться богу і ні в чому не поступайтеся дияволу - тоді він відступить від вас». Спочатку підкорятиметеся Богу, щоб потім протистояти дияволу.
  2. 2 Покладіться на владу божу. Тільки за допомогою божою ви можете сподіватися на перемогу над ворогом. Для цього потрібно прийняти порятунок, запропоноване Христом. Ви так само повинні розуміти, що будь-яка перемога є божа перемога.
    • Коли ви засуджуєте диявола, ви повинні робити це в ім'я Христа, спираючись на авторитет Бога перед злом. Навіть архангел Михайло говорив: «Так засудить тебе Господь», борючись з дияволом над тілом Мойсея (Послання Іуди, 9). Так якщо навіть ангели повинні покладатися на Бога, засуджуючи зло, не дивно, що християнин повинен покладатися на ім'я і силу Христа.
    • При цьому важливо розуміти, що саме по собі ім'я Христа не має ефекту. Його дає відношення до Христа як християнина, на яке ви і повинні спиратися.
    • У Діяннях 19: 13-16 описується історія сімох синів Скеви, які використовували ім'я Ісуса для вигнання злих духів, не маючи міцних відносини з Христом. Одного разу, злий дух, відбиваючись, був сильніший від них, тому що вони розмістили свою віру в неправильному аспекті процесу. Вони просто використовували ім'я Ісуса, по суті не знаючи його.
  3. 3 Відкиньте будь-яку гординю. У вас є сила для боротьби у великій духовній війні, але ця сила наповнює вас через Христа. Якщо ви загордитеся і вирішите, що ця сила ваша власна, ви повинні відкинути гордість, перш ніж продовжувати. Сатана можеть використовувати гріх гордині проти вас в духовній війні.
    • Щоб по-справжньому підкоритися Богу, ви повинні бути скромні. Неможливо підкоритися мощі і волі іншого, якщо якась частина вас вважає, що ваші сили можуть бути рівні. Якщо дві сили можна порівняти, неможливо поставити одну з них в абсолют перед іншою.
    • У духовній війні ви повинні повністю покластися на силу Божу. Позбавтеся від думки про вашу власну силу. Як говориться в Біблії: «Не покладайся на розум свій. Який би шлях пізнання Його ти не вибрав, Він зробить його найбільш прямим ».
  4. 4 Демонструйте послух і самоконтроль. Ведення духовної війни вимагає послуху Богові у всьому. Як правило, ви повинні проявляти велику витримку, щоб досягти потрібного рівня послуху.
    • Апостол Павло наставляє віруючих: «зміцнювати Господом» (послання до Ефесян 6:10). Важливо відзначити, що це не означає повністю покладатися на Бога і перемагати в духовних битвах для себе. Замість цього ви повинні бути в гармонії з Христом, і битися в битвах пліч-о-пліч з Богом. Для цього необхідні послух і самоконтроль.
    • Ви повинні бути слухняні Богу, повинні слідувати заповідям Його, і позбавлятися від будь-якого впливу, що змушує вас діяти інакше.
    • Самоконтроль вимагає від вас позбавлення від надмірностей. Ви повинні знайти душевну гармонію, борючись з бажанням займатися нечестивими або надмірними речами, які можуть викликати духовне розкладання.
  5. 5 Зберігайте пильність. Перше послання Петра 5: 8 говорить: «Будьте тверезі, пильнуйте, бо противник ваш диявол ходить, як ричить лев, шукаючи, кого поглинути».Пам'ятайте, що атака може початися, коли ви найменше очікуєте її. Ви повинні завжди пам'ятати про духовне поле битви і постійно бути готовими відбивати потенційні атаки.
    • Ставтеся до битви серйозно. Ворог завжди готовий напасти, і вам потрібно завжди бути готовими захистити себе.
    • Коли ви прокидаєтеся щоранку, приділіть час молитви і медитації. Просіть божої допомоги кожен день. Гарна молитва звучить так: «Боже, я не можу зробити це, але ти можеш».

Частина 2 з 3: Вдягається в повну Божу

  1. 1 Пізнайте що є «повну Божу». «Повну Божу» відноситься до метафоричної духовної броні, яку християни повинні носити постійно, щоб захистити себе від сатани.
    • Детально про всеозброєнні Божому написано в посланні до Ефесян 6: 10-18.
    • У посланні написано: «Одягніться в повну зброю Божу, щоб вам можна було стати проти хитрощів диявольських» (до Ефесян 6:11). По суті, озброївшись бронею і зброєю, дарованими вам вірою в Христа, ви зможете вистояти проти духовних атак сил зла.
  2. 2 Носіть пояс істини. У посланні до Ефесян 6:14 написано: "Отже, стійте, підперезавши стегна свої істиною"
    • Протилежність істини - це брехня, і сатану часто називають «Батьком брехні». Озброєння «поясом істини» означає захист від зла обману і прагнення до істини. У Біблії Ісус не піддався спокусам сатани в пустелі, спираючись на істини з Писання. Ви так само можете зробити це: цитувати Писання для спростування брехні сатани.
    • Для досягнення істини, ви повинні шукати її в усьому, і говорити правду всім людям, включаючи себе. Не дозволяйте собі бути обдуреним ні в чому.
  3. 3 Одягніться в броню праведності. Друга частина послання до Ефесян 6:14 говорить про "броні праведності"
    • Під «праведністю» мається на увазі абсолютна праведність Христа, а не половинчаста і помилкова праведність людства.
    • Використовуючи свою віру, ви повинні покластися на праведність Христа, щоб захистити своє серце від духовних атак, немов нагрудник захищає серце в фізичному битві. Якщо сатана каже вам, що ви не праведник, процитуйте послання до римлян 3:22: «А Божа правда через віру в Ісуса Христа в усіх і на всіх віруючих».
  4. 4 Взуйтеся в сандалі благовіститься світу. До Ефесян 6:15 вчить віруючих: "і взувши ноги в готовість Євангелії миру."
    • «Благовіститься світу» відноситься до євангелія або благої вістки про спасіння.
    • Підготовка до благовіститься світу передбачає, що ви візьмете це євангеліє з собою на ворожу територію. Поки ви йдете з цим євангелієм, ваша душа захищена з кожним кроком. Як сказано в Писанні: «Шукайте ж найперш Царства Божого, і все це буде додано до вас». Це включає в себе духовний захист від сатани.
  5. 5 Візьміть щит віри. У посланні до Ефесян 6:16 говориться так само, що ви повинні взяти «щит віри, яким зможете погасити всі огненні стріли лукавого."
    • Віра абсолютно необхідна для участі в духовній війні. Немов щит, віра здатна захистити від проникаючих атак ворога. Коли сатана намагається збрехати вам про Бога, зберігайте свою віру в Нього і в Його добрі плани по відношенню до вас.
  6. 6 Одягніть шолом спасіння. У посланні до Ефесян 6:17 говориться: "Візьміть і шолома спасіння."
    • У цьому уривку йдеться про духовне спасіння Христа через його смерть і воскресіння.
    • Шолом спасіння можна уявити як знання духовного порятунку. Так само як звичайний шолом захищає голову, шолом спасіння захищає розум від духовних атак і помилкових тверджень, які можуть змусити його відвернутися від Бога.
  7. 7 Візьміть меч духовний. У другій частині послання до Ефесян 6:17 говориться: "і меч духовний, який є Слово Боже"
    • Меч духу описаний в посланні як Слово Боже, або Біблія.
    • Щоб отримати меч духу, потрібне розуміння Біблії. Ваші знання писань можуть бути використані як спростування духовним атакам. У посланні до євреїв 4:12 говориться: «Бо Слово Боже живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного, проходить воно аж до поділу душі й духа, суглобів та мозків, і судить думки та наміри серця».
  8. 8 Моліться духом. Строфи про всеозброєнні Божому закінчуються на посланні до Ефесян 6:18, в якому говориться, що ви повинні: "Усякою молитвою й благанням кожного часу моліться духом, а для того пильнуйте з повною витривалістю та молитвою за всіх святих"
    • І на закінчення послань про опис всеозброєнні Божого, Апостол Павло наголошує, що важливо, покладаючись на Бога для здобуття духовної сили, молитися постійно. Біблія вчить нас «Я завжди молитися». Постійно моліться, в кожній життєвій ситуації просите захисту і допомоги Божої.
    • Повну Боже - це набір захисних інструментів, що Бог дарував віруючим, але це так само і сила Божа, на яку віруючий повинен повністю покладатися.

Частина 3 з 3: Боротьба проти ворожої зброї

  1. 1 Приготуйтеся і захищатися і нападати.Напад на увазі активне руйнування ворожих фортець, побудованих заздалегідь у вашій свідомості. Захист має на увазі захист від майбутніх атак.
    • Фортеця ворога - це брехня, вже побудована у вашій свідомості. Вона підживлюється обманом і звинуваченнями, і може ускладнити протистояння силі спокуси, або утруднити видимість крізь брехню сатани.
    • Ці фортеці стають потужнішими і голосніше, коли ви одні, так що вам необхідно активно штурмувати їх за допомогою духовної зброї, дарованого вам Богом. Зменшивши силу фортець стане набагато простіше захищатися від майбутніх атак.
  2. 2 Боротьба проти обману. Ворог використовує обман, щоб змусити вас повірити в брехню і кинути вас в оману і гріх.
    • Яскравим прикладом служить історія, коли сатана обдурив Єву, змусивши її повірити в те, що ніякої шкоди не буде, якщо вона з'їсть заборонений плід з садів Едему.
    • Відносно всеозброєнні Божого, ви повинні покладатися на пояс істини і меч духу під час битви з обманом. Пояс істини захистить вас від обману, а меч духу допоможе впоратися з ним.
    • Простіше кажучи, боротьба з обманом потрібна для розуміння істини. А для розуміння істини потрібно глибоке розуміння Писання.
  3. 3 Битва зі спокусою. Коли ворог використовує спокуса, він змушує щось погане і зле виглядати прекрасно, щоб заманити вас в пастку.
    • Спокуса зазвичай слідує за обманом. Наприклад, Єва піддалася спокусі з'їсти заборонений плід, купившись на обман і думаючи, що робить щось прийнятне. Щось зле може здатися привабливим, варто тільки раз попастися на обман, і подумати що це добре.
    • Боротьба зі спокусою вимагає від вас протистояння дияволу і наближення до Бога. Обидва елементи необхідні, і вони йдуть рука об руку в вашій життєвій практиці.
    • Наближайтеся до Бога шляхом молитов, вивчення Біблії, слухняності і шанування. Чим ближче ви до Бога, тим далі ви від зла, і тим менший вплив на вас має спокусу.
  4. 4 Боротьба зі звинуваченнями. Ворог буде звинувачувати віруючого, використовуючи минулі помилки і гріхи з тим, щоб увергнути того в пучину сорому і розпачу. Біблія називає сатану «наклепник братів», за спроби звинуватити вас у ваших же очах. Завжди нагадуйте собі рядки: "Ні там тепер жадного осуду тим, хто в Ісусі Христі"
    • Що стосується всеозброєнні Божого, один з кращих засобів захисту від звинувачень - це щит віри. Коли ворог стріляє по вам, використовуючи як боєприпаси ваші ж минулі невдачі, ви повинні захиститися від атак, поклавшись на вашу віру в Христа.
    • Ви так само можете використовувати броню праведності Христа, щоб захистити серце, а шолома спасіння, щоб захистити розум від подібних атак.