Як вести простий і спокійний спосіб життя

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 24 Лютий 2021
Дата Оновлення: 2 Липня 2024
Anonim
Самый практичный способ обрести уверенность в себе (3 важных этапа)
Відеоролик: Самый практичный способ обрести уверенность в себе (3 важных этапа)

Зміст

У повсякденному житті ми постійно поспішаємо, щоб все встигнути. Нинішня життя часом задає такий темп, що рахунок йде буквально на якісь миті і вислизають секунди. На жаль, такий темп негативно позначається на нашому здоров'ї і на відносинах з іншими людьми. Згодом ми розуміємо, що життя не повинна бути такою. Вести простий спосіб життя можливо! Якщо ви прагнете до більш просте і спокійне життя, вам необхідно внести зміни в свій спосіб життя, правильно розставити пріоритети і змінити навколишнє вас обстановку.

кроки

Метод 1 з 3: Внесіть зміни в свій графік

  1. 1 Робіть все повільніше. Дуже часто ми не помічаємо, як пролітає наше життя через те, що постійно поспішаємо, щоб встигнути виконати заплановані справи. Прочитавши цю раду, спробуйте на хвилину зупинитися і подумати про те, як проходить ваше життя. Зверніть увагу на те, що рада «робити все повільніше» згадується першим. Не упускайте його з уваги, коли будете читати цю статтю, а також пам'ятаєте про нього, виконуючи повсякденні обов'язки.
    • Не об'єднуйте свій пристрій кілька справ одночасно. Багатозадачність - популярний термін в сучасному світі. Багато хто прагне залишатися на плаву, роблячи одночасно кілька справ. Однак згідно з дослідженнями, багатозадачність знижує якість і ефективність роботи. Навіть якщо багато хто намагається виконувати кілька справ одночасно, не слід їх прикладом.
    • Визначте, скільки завдань ви можете вирішувати одночасно.Ваша мета - виконати роботу добре і отримати задоволення від її виконання.
    • Нічого не робіть. Цьому теж потрібно вчитися, тому що рада «нічого не робити» - не такий простий, як може здатися. Багатьом людям складно відкласти справи в сторону і просто відпочити, нічого не роблячи. Якщо ви можете дозволити собі п'ятихвилинну перерву, під час якого ви не будете нічим займатися, неодмінно зробіть це.
  2. 2 Зменшіть кількість обов'язків. Якщо у вас є зобов'язання перед кимось, виконайте їх до кінця. Після цього зменшіть кількість обов'язків. Спочатку це може бути не так просто. Однак пам'ятайте про те, що якщо ви спростите своє життя, вона стане більш спокійною і задовольняє. Ця думка може бути хорошою мотивацією. Крім того, ви не будете відчувати почуття провини.
    • Обмежте кількість завдань, складаючи свій графік на тиждень. По-перше, визначте, скільки завдань ви можете виконати, щоб при цьому відчувати себе комфортно. По-друге, дотримуйтеся встановленої кількості завдань. Не варто бути людиною, яка всім завжди говорить «так».
    • Якщо вас запросять на захід, не варто поспішати з відповіддю. Подумайте, чи дійсно вам варто його відвідувати. Якщо подумавши, ви вирішите, що не хочете відвідувати цей захід, можна сказати: «Спасибі за запрошення, але, на жаль, я не зможу прийти».
    • Будьте готові сказати «ні», коли говорите про свої плани. Однак людина може негативно відреагувати на вашу відмову. В цьому випадку можна пояснити йому, чому ви прийняли таке рішення. Можна сказати: «Мені так приємно, що ти думаєш про мене. Однак, на жаль, мені доведеться тобі відмовити, так як обставини складаються таким чином. Я змушений внести зміни в свій графік, так як це важливо для мене, моєї сім'ї і мого здоров'я ». Швидше за все, людина підтримає ваше рішення.
  3. 3 Зменшіть додаткові витрати. Деякі люди роблять необдумані покупки, щоб справити враження на інших. Заради престижу і бажання справити враження на оточуючих, вони готові витрачати великі суми грошей. Такі люди схильні до тринькання, аби підкреслити свою значимість і вагомість в суспільстві. Якщо ви хочете спростити своє життя, вам доведеться скоротити додаткові витрати. Завдяки цьому у вас зменшиться кількість фінансових зобов'язань.
    • Подумайте, чи дійсно вам потрібен новий гаджет? Чи можете ви не заїжджати два рази в день в автокафе, де роблять замовлення, не виходячи з машини? Просто скажіть собі «ні». Зробивши це, ви скажете «так» просте і спокійне життя. Завдяки цьому ви зможете приймати правильні рішення.
    • Навчіться радіти простим речам в житті, наприклад, отримуйте задоволення від спілкування з друзями, єднання з природою або можливості зробити щось своїми руками. Ви будете відчувати справжнє почуття задоволення.
  4. 4 Наведіть порядок у своєму домі. Люди створюють свій світ, наповнюючи його елементами, які їм подобаються. Якщо ви хочете спростити своє життя, подивіться в якому стані ваш будинок. Якщо необхідно, наведіть порядок. Добре організований будинок - це не просто примха скрупульозної господині. Це обов'язкова умова, якщо ви хочете, щоб ваше життя було менше обтяжена тривогами і занепокоєнням. Приберіть з дому речі, якими ви не користуєтеся. Це допоможе вам привести в порядок не тільки свій будинок, але і думки. Внутрішній душевний порядок вимагає такого ж порядку в зовнішньому світі.
    • Виділяйте, по крайней мере, 10 хвилин в день, щоб навести порядок в своєму домі.
    • У вихідні дні виділяйте час для більш ретельного прибирання, наприклад, наведіть порядок в шафах і в гаражі.
    • Розділіть всі ваші речі на три категорії: залишити; пожертвувати; викинути. Якщо ви віддасте речі, якими ви рідко користуєтеся, благодійної організації, ви зробите когось щасливішим. Крім того, такими діями ви сприяєте збереженню робочих місць у благодійній організації.Своїми пожертвами ви робите внесок у розвиток суспільства, що, безумовно, позитивно впливає на вашу самооцінку.

Метод 2 з 3: Правильно розставте пріоритети у своєму житті

  1. 1 Визначте свої життєві цінності. Подумайте про те, що для вас найважливіше в житті. Крім того, поміркуйте над тим, що впливає на формування вас як особистості. Життєві цінності впливають на вчинки людини, прийняття рішень і на особистісний вибір. Хоча не так просто визначити свої життєві цінності, пам'ятайте про те, що зробити це вкрай необхідно. Тому будьте готові докладати зусилля.
    • Щоб визначити свої життєві цінності, згадайте період зі свого життя, коли ви відчували внутрішнє задоволення і справжнє щастя. Складіть список цінностей, які були невід'ємною частиною вашого життя в той щасливий період. Можливо, для вас має велике значення творчість, пригоди, відданість і працьовитість. Також понад усе для вас може бути ваша сім'я. Цінності є рушійною силою в нашому житті.
    • Якщо ви хочете вести мирне життя, то, швидше за все, ви цінуєте спокій, винахідливість, стабільність і здоров'я.
  2. 2 Слідкуйте за тим, щоб ваші вчинки відповідали вашим цінностям. Вибирайте заняття, які збігаються з вашими цінностями і допомагають спростити життя. Якщо ви відчуваєте задоволення від обраного заняття, то воно узгоджується з вашими життєвими цінностями. Якщо ж заняття не відповідає вашим інтересам, ви не будете відчувати достаток, і у вас буде відчуття, що ви робите не те, що слід робити.
    • Не погоджуйтеся на пропозиції бути учасником заходів, якщо вони заважають вам вести мирне життя.
    • Прийміть рішення жити життям, яка відповідає вашим цінностям. Для цього вам потрібно бути більш зосередженим і дисциплінованим. Йога та фізичні вправи допоможуть вам розвинути ці необхідні якості.
  3. 3 Складіть план і дотримуйтеся його. Визначивши для себе модель вирішення проблем, будьте готові до майбутніх змін. Якщо ви вирішили жити простий і мирним життям, поставте перед собою чіткі цілі, досягайте їх, вносите корективи в міру необхідності і стежте за своїм прогресом.
    • Ставте перед собою чіткі цілі. Наприклад, можна поставити перед собою мету дотримуватися графіку прибирання. Самоконтроль веде до реальних змін.
    • Визначтеся з датою початку проходження своєї мети. Кожна мета повинна мати дату початку і дату закінчення. Не відкладайте. Почніть якомога швидше.
    • Слідкуйте за своїм прогресом і винагороджуйте себе за успіхи. Якщо вам вдається досягти мети, винагороджуйте себе за досягнуті успіхи. Можна піти в кіно, відвідати спортивний захід або посадити дерево на честь людини, яким ви захоплюєтеся. Винагорода буде хорошою мотивацією, що спонукає продовжувати ставити цілі і досягати їх.
    • Якщо вам не вдається досягти мети, то в деяких випадках необхідно зупинитися і знайти відповідну альтернативу зі списку цілей, який ви склали раніше. Не дивіться на це як на невдачу; замість цього подумайте, що вам необхідно змінити, щоб досягти поставленої мети.
    • Ви будете змінюватися поступово і з часом нові моделі поведінки стануть вашою другою натурою. Коли нові моделі поведінки стануть більш природними для вас, ви зможете вже не так ретельно дотримуватися складеного плану, при цьому зберігаючи позитивний результат.
  4. 4 Живіть справжнім моментом. Не варто надмірно зосереджуватися на минулому або майбутньому. Блукаючий розум - нещасний розум. Якщо ви хочете спростити своє життя, заспокойте свій розум і зосередьтеся на тому, що ви робите зараз.
    • Візуалізують. Уявляйте себе в простому, мирному, вільному від стресів, місці. Це допоможе вам заспокоїти свій розум.
    • Спілкуйтеся або виконуйте фізичні вправи. Це два найбільш ефективних способу, які дозволяють жити справжнім моментом.
  5. 5 Ведіть щоденник подяки. Завдяки веденню такого щоденника у вас покращиться сон, здоров'я і ви станете більш щасливою людиною. Все це, в свою чергу, буде сприяти тому, що ваше життя стане простою і спокійною. Враховуйте наступні моменти, щоб отримати максимальну користь від ведення щоденника:
    • Почніть ведення щоденника з осмисленого рішення стати щасливим і вдячною людиною.
    • Детально описувати речі і ситуації, за які ви вдячні. Не обмежуйтеся простими фразами.
    • Зв'язуйте своє почуття вдячності з людьми, а не з речами.
    • Подумайте про те, як би змінилося ваше життя, якби з неї зникло, то про що ви переживаєте. Завдяки таким роздумам ви будете помічати більше приводів для подяки.
    • Не забувайте про несподівані сюрпризи.
    • Не варто робити записи в щоденнику щодня. Якщо ви будете писати один-два рази на тиждень, цього буде достатньо.
  6. 6 Вчіться проявляти співчуття і співчуття. Уміння розуміти людей, які мають серйозні проблеми - це важливий навик, який слід розвивати кожній людині. У деяких людей це робити виходить дуже легко, для інших же - це справжня проблема. Поводьтеся з людьми так, як ви хочете, щоб вони ставилися до вас. Дотримуйтесь цього правилу, якщо хтось образив вас і вам складно пробачити цю людину.
    • Простягніть руку допомоги близькій людині. Якщо ваш родич або друг потребують допомоги, будьте готові її надати. Це допоможе вам розвинути співчуття і співчуття до інших. Можна виконати прохання близької людини або допомогти по дому, наприклад, полити квіти або розібрати речі. Проявіть співчуття і чиніть відповідним чином. Ставтеся до людей так, як ви хочете, щоб вони ставилися до вас.
  7. 7 Перейдіть з образи на подяку, щоб поліпшити відносини з іншими людьми. Найчастіше наші занепокоєння і тривоги є наслідком конфліктних ситуацій з іншими людьми. Образа - це отрута, який ми п'ємо самі, сподіваючись, що від цього стане погано іншим. Розмірковуючи про те, за що можна бути вдячним, ви поліпшите настрій і зменшите почуття образи. Коли ви ображені на когось, запитайте себе:
    • Коли я думаю про цю людину, чи відчуваю я позитивні емоції?
    • Чи допомагають мені негативні емоції або вони отруюють моє життя?
    • Чи впливає на людину, яка мене образив, моє бажання помститися йому?
    • Швидше за все, на всі питання ви відповісте «ні». Після цього скажіть собі: «Мені добре, тому що я прощаю мого кривдника і відпускаю образу; моє прагнення рухатися вперед покращує моє життя; я хочу бачити своє життя, а не руйнувати життя інших ».

Метод 3 з 3: Змініть свій світ

  1. 1 Поміняйте місце проживання. Якщо ви живете в густонаселеному районі, то це може бути причиною надмірного стресу. Спробуйте змінити обстановку, переїхавши в тихе і спокійне місце. Завдяки цьому ваше життя стане спокійною і приємною. Ваш будинок - ваша фортеця.
    • Якщо ви не можете поїхати далеко від місця, де ви зараз живете, знайдіть відповідний варіант житла. Можна купити або знімати будинок або квартиру. Скористайтеся послугами ріелтора.
    • Якщо вам хочеться кардинальних змін, подумайте про те, щоб переїхати в місце, розташоване далеко від вашого будинку. Як щодо будинку біля океану, в горах або на верхньому поверсі красивого хмарочоса?
  2. 2 Подумайте про покупку «крихітного будиночка». Ваш будинок може бути зовсім невеликим, проте в ньому можуть бути всі зручності, які вам необхідні. Будинок, призначений для мінімалістів, містить все необхідне, щоб людина могла затишно себе почувати в ньому. Будинок, в якому є меблі, вода і каналізація може бути чудовим місцем проживання.
    • Можна відмовитися від кредиту на користь невеликого і зручного будинку, який екологічно безпечний і відповідає вимогам стандартів щодо захисту навколишнього середовища.
  3. 3 Виберіть більш простий засіб пересування. Багато людей прагнуть до того, щоб купити дорогий автомобіль. Однак, як правило, такі автомобілі пов'язані з великими витратами.Якщо ви хочете спростити своє життя, відмовтеся від дорогих засобів пересування.
    • Невеликий екоавтомобіль - це відмінний засіб пересування, яке дозволить вам дістатися до місця призначення. Крім того, використовуючи такий автомобіль, ви зможете зменшити вуглецевий слід. Зменшивши вуглецевий слід, ви сприяєте поліпшенню навколишнього середовища.
    • Придбайте велосипед і їздите на ньому на роботу. У вас не буде проблем з паркуванням, а також це відмінний спосіб залишатися в гарній фізичній формі.
  4. 4 Поміняйте роботу. Немає нічого гіршого, ніж ходити на роботу, яку ви ненавидите. Якщо ви щосили намагаєтеся полюбити свою роботу, але ваші спроби не приносять успіху, подумайте про зміну роботи. Якщо ви витрачаєте 80 годин в тиждень на нудну роботу, яка виснажує вас і тримає в напрузі, подумайте про зміни на користь більш простого життя.
    • Змінивши свій спосіб життя, ви можете помітити, що вам не потрібно багато грошей, щоб вести просту і спокійне життя. Приймайте рішення відповідно до ваших цілями, цінностями та інтересами.
    • Проконсультуйтеся з фахівцем, який допоможе вам визначитися з професією. Ви зможете вибрати роботу, яка буде вам до душі.
  5. 5 Піклуйтеся про своє фізичне самопочуття. Займіться собою і своїм здоров'ям, якщо ви хочете вести просту і спокійне життя. Ведіть здоровий спосіб життя. Плануючи тиждень, відводите місце роботи, розваг і відпочинку, який допомагає відновити сили.
    • Дотримуйтеся здорової дієти. Включайте в свій раціон корисні продукти, які забезпечать вас необхідною енергією. Крім того, виконуйте фізичні вправи. Можливо, вам буде потрібно змінити своє ставлення до заняття спортом. Однак повірте, фізичні вправи нададуть позитивний вплив на ваше самопочуття.
    • Медитуйте і відновлюйте сили. Завдяки цьому ваше життя буде більш осмисленим, і ви будете відчувати справжнє задоволення.
  6. 6 Візьміть на себе відповідальність за своє щастя. Впевненість в собі - обов'язкова якість щасливої ​​людини. Щастя - це внутрішня робота. Ви і тільки ви відповідальні за своє щастя. Ви знаєте, що робить вас щасливим, тому займайтеся тим, що приносить вам задоволення. Ви будете легше переносити труднощі з позитивним настроєм. Наповнюйте себе позитивними емоціями, і будь-яка проблема буде вам по плечу. Чим щасливіші ви будете, тим краще будуть у вас стосунки з іншими людьми.

Поради

  • Ніколи не пізно звернутися за професійною допомогою, якщо у вас виникли питання.
  • Звичайно зміна особистості - це складний процес. Однак якщо ви готові докладати зусилля і хочете зменшити занепокоєння у своєму житті, у вас все вийде.
  • Запасіться терпінням. Будьте готові до того, що це довгий процес.
  • Друзі та сім'я можуть виявитися дуже корисні - вони будуть надихати кожну вашу нову спробу поліпшити своє життя. Прийміть їх допомогу.

попередження

  • Якщо ви страждаєте від стресу, депресії або тривоги, які є наслідком напруженого способу життя, проконсультуйтеся з психотерапевтом.