Як вести себе, якщо він або вона змінює

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 25 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Мать — тиран! Что делать в такой ситуации? | Консультации с Еленой Яковенко
Відеоролик: Мать — тиран! Что делать в такой ситуации? | Консультации с Еленой Яковенко

Зміст

Новина про зраду партнера - це завжди болісно. Невірність сильно підриває довіру між партнерами, і стикатися з нею в цілому дуже важко. Перш ніж приступити до вирішення проблеми, необхідно переконатися в тому, що у вас є докази. Вирішіть, як і коли ви хочете поговорити про це. Постарайтеся зберігати спокій. Висловіть свої почуття і вирішите, як вам з партнером тепер вчинити, як бути і куди рухатися. Якщо ви вирішили закінчити ці відносини, обговоріть це рішення з сім'єю і друзями, щоб отримати їх підтримку. Якщо ви з партнером хочете бути разом - важливо акцентувати увагу на побудові довірчих відносин.

кроки

Частина 1 з 3: Подумайте, як обговорити цю ситуацію з партнером

  1. 1 Переконайтеся в тому, що у вас є докази. Ви ж не хочете притискати партнера до стіни, не маючи очевидних доказів. Навіть якщо ви абсолютно впевнені в тому, що партнер вам змінює, при відвертій розмові він може збрехати вам або зайняти оборонну позицію, якщо ви не пред'явите йому очевидних доказів. Якщо ви хочете обговорити з партнером цю ситуацію, важливо надати докази.
    • Подумайте, чи зможете ви знайти щось, що підтвердить ваші підозри. Наприклад, деякі отримують докази зради від друга або подруги. Або ви можете випадково виявити компромат, коли будете наводити вдома порядок.
    • Крім того, достатні докази додадуть вам впевненості, і вам буде легше розслабитися. Адже розмови такого роду завжди дуже важкі, зазвичай вони приносять дискомфорт обом партнерам. Вам буде легше почати розмову на цю тему, якщо ви будете абсолютно впевнені у своїй правоті.
  2. 2 Сплануйте цю розмову. Не потрібно в паніці забігати в кімнату і кричати на партнера. Можливо, в уяві і в кіно така експресивна манера з'ясовувати стосунки виглядає ефектно, але в реальному житті така тактика навряд чи закінчиться чимось хорошим. Щоб домогтися певного результату в процесі цього серйозної розмови, потрібно скласти план дій.
    • Виберіть місце і час, де можна поговорити. Виберіть зручне для вас обох час, щоб вас ніхто не відволікав. Наприклад, домовтеся зустрітися і поговорити на вихідних після обіду, коли у вас обох буде достатньо часу.
    • Замість того щоб ставити питання, відразу переходите до демонстрації доказів. Якщо людина займалася шахрайством вас і зраджував вам, швидше за все, він знову спробує збрехати, а не визнає свою провину. Тому краще запланувати почати розмову з доказів: «Твоя сестра розповіла мені, що відбувається. Я знаю, що у тебе була інтрижка ».
  3. 3 Подумайте про те, чого ви хочете домогтися. Перш ніж переходити до такого серйозної розмови, потрібно подумати про те, якого результату ви чекаєте, яку мету перед собою ставите. Ви не можете передбачити, як відреагує і надійде ваш партнер, що він захоче зробити, але ви можете розібратися в своїх думках і вирішити, чого ви самі хочете домогтися цією розмовою.
    • В якому напрямку ви б хотіли діяти далі? Ви хочете разом з партнером прийти до спільного рішення, або ви вже вирішили самостійно, що збираєтеся розірвати відносини?
    • Ймовірно, у вас є конкретні питання. Швидше за все, вам захочеться отримати від партнера пояснення, чому він дозволив собі завести інтрижку на стороні. Бажання з'ясувати, що змусило партнера так вчинити, а також чи хоче він виправити свою помилку і повернути відносини - цілком нормально. В такому випадку можна задати питання: «Адже я завжди була поруч - чому ти обрав її?»
  4. 4 Запишіть свої думки. Дуже важливо приступати до розмов такого роду, маючи чітке уявлення про те, що ви хочете сказати. Тому слід заздалегідь записати свої думки на папері. В процесі таких складних розмов зазвичай дуже важко імпровізувати. Тому буде хорошою ідеєю заздалегідь сформулювати і записати свої думки.
    • Подумайте про те, що ви відчуваєте. Як найкраще це висловити? Як буде правильніше донести свої почуття, щоб партнер правильно все зрозумів? Постарайтеся продумати ці моменти, коли будете формулювати свої думки і записувати їх на папері.
    • І знову подумайте, чого ж ви хочете. Переслідуєте ви якусь мету цією розмовою? Якщо так, обов'язково включите її в свої роздуми.

Частина 2 з 3: Обговоріть ситуацію

  1. 1 Знайдіть відповідний час для розмови. Важливо застати партнера в потрібний час. Обговорення зради відноситься до категорії дійсно серйозних розмов. Не варто зачіпати цю тему, коли ви з партнером обидва зайняті справами.
    • Заздалегідь запитаєте партнера, коли ви з ним зможете спокійно поговорити. Можна запропонувати час, яке вам здається найбільш зручним. Наприклад, скажіть: «Якщо тобі зручно, можемо поговорити завтра після обіду».
    • Потім постарайтеся виключити всі відволікаючі фактори. Перед таким серйозним розмовою краще відключити всі гаджети (телефони, телевізор). Потрібно поставитися до цієї розмови дуже відповідально і уважно.
  2. 2 Висловіть всі свої очікування. Не варто приступати до розмови, якщо ви налаштовані на певний сценарій його розвитку. Адже саме це впливає на вашу поведінку, і так вам буде важче розслабитися. Розмова про зраду - емоційно важкий і виснажують досвід. Якщо в ваших уявленнях ваш партнер злиться або захищається, значить, і до розмови ви приступите на взводі.
    • Замість цього спробуйте поводитися так, немов ви взагалі не знаєте, як пройде ця розмова. Вступаючи в дискусію, подумайте про себе: «Я не знаю, як все пройде». В процесі розмови також нагадуйте собі: «Я не знаю, що станеться. І я не знаю, як відреагує мій партнер ».
  3. 3 Постарайтеся зберігати спокій. Якщо ви хочете ефективно вирішити цю ситуацію, дуже важливо зберігати спокійний настрій. Швидше за все, вам потрібні відповіді на певні питання і рішення тієї проблеми, яка перед вами виникла. І щоб розмова була плідною, необхідно зберігати контроль над ситуацією.
    • Перш ніж вступати в розмову, зробіть кілька глибоких вдихів. Можливо, буде краще спочатку висловити свої емоції в особистому щоденнику або в розмові з одним або членом сім'ї, щоб ці емоції не заважали вам.
    • Проявляти емоції в такій ситуації - абсолютно нормально. Ви можете розплакатися або розлютитися. Однак намагайтеся контролювати свої почуття, щоб вони не заважали вам ефективно спілкуватися.
  4. 4 Використовуйте Я-висловлювання. Така конструкція пропозицій дозволяє піти від засуджує тони. Замість того щоб відразу ж виливати на партнера об'єктивну правду з приводу цієї ситуації, висловіть власні почуття. Я-висловлювання складаються з трьох частин. Почніть з «я / мені / мене», а потім просто висловіть те, що відчуваєте. Після розкажіть, яку дію чи поведінка викликала у вас це почуття. І в самому кінці розкажіть, чому ви так себе почуваєте.
    • Наприклад, можливо, ви зліться або турбуєтеся.І це може з легкістю спровокувати вас на наступні слова: «Ти абсолютно не поважаєш мене, адже ти тримав у таємниці цю інтрижку замість того, щоб зізнатися мені, що у тебе з'явилися почуття до іншої людини. Якби ти розповів мені правду, ми б що-небудь придумали! »
    • Цю ж репліку можна перефразувати з використанням Я-висловлювання. Наприклад: «Я відчуваю себе глибоко ображеною, адже у тебе була інтрижка з колегою. Але якби ти розповів мені правду, ми могли б, як пара, що-небудь придумати ».
  5. 5 Обговоріть, з яких причин сталася зрада. Зазвичай такі ситуації відбуваються з вагомих причин. Швидше за все, у ваших стосунках виникла серйозна проблема, і не варто перекладати всю вину лише на одного партнера. Потрібно обговорити цю проблему, щоб зрозуміти, як вам бути далі. Цей крок особливо важливий, якщо ви хочете врятувати відносини.
    • Можливо, ваш партнер буде сумніватися, чи варто йому відкривати вам справжні причини події. Зазвичай ті чинники, які призводять до інтрижку або роману на стороні, - річ делікатна, і ваш партнер, можливо, не захоче «добивати» вас, озвучуючи ці чинники. Однак для нормального вирішення цього конфлікту все ж важливо обговорити основні причини.
    • Після того як ви обговорили причини, які привели до інтрижку, важливо взяти себе в руки і правильно налаштуватися. Не варто вважати винуватим лише одного з партнерів. Ви обоє доклали руку до того, що в якийсь момент все пішло не так. І вам обом потрібно подумати, як це виправити.

Частина 3 з 3: Рухайтеся далі

  1. 1 Подумайте, чи хочете ви зберегти відносини. Насправді, зрада не завжди є непереборною перешкодою на шляху до щасливих стосунків. Багато пар знаходять спосіб вирішити цю проблему і рухатися далі. Однак навіть в такому випадку зрада сильно підриває довіру одного з партнерів. Можливо, після цієї розмови ви вирішите, що ці відносини не варті того, щоб за них боротися.
    • Пам'ятайте, що необхідно дізнатися про виниклу ситуацію якомога більше, перш ніж приймати якесь зважене рішення про те, як бути далі. Швидше за все, в ході цього серйозної розмови розкриється безліч деталей про ваших відносинах і про вашого партнера, про які Ви навіть не здогадувалися.
    • Не варто відразу ж приймати рішення. Відведіть кілька днів на роздуми, зважте всі «за» і «проти». Рішення про те, чи варто зберігати відносини після зради, дається нелегко. Тому не поспішайте і думайте стільки, скільки вважаєте за потрібне.
  2. 2 Якщо ви хочете зберегти відносини, домовтеся з партнером, що разом будете працювати над цим. Якщо ви з партнером все-таки хочете бути разом, вам обом необхідно працювати над тим, щоб налагодити відносини. Постарайтеся подолати злість і бажання звинувачувати партнера. Рухайтеся разом в парі і допомагайте один одному.
    • Насправді, рішення рухатися далі разом обнадіює партнера, якого зрадили. Разом з тим таке рішення служить мотивуючим стимулом і для партнера, який вчинив нечесно. Тепер вам обом потрібно працювати над побудовою нового фундаменту ваших відносин.
    • Прийміть той факт, що вам буде потрібно час, щоб повернути довіру і близькість в стосунки. Встановіть кілька простих правил для нормального спілкування. Наприклад, можливо, було б гарною ідеєю поки що не піднімати тему зради. Можна сказати приблизно наступне: «Думаю, нам потрібно працювати над тим, щоб зробити наші відносини як можна більш нормальними і здоровими. І я не хочу більше піднімати і обговорювати тему зради без особливої ​​на те потреби ».
  3. 3 Пройдіть обстеження на наявність ІПСШ. Незалежно від того, у кого з партнерів була інтрижка на стороні, вам обом слід здати аналізи на ІПСШ. Якщо у вас з партнером була сексуальна близькість, в той час як він зраджував вам, у вас теж є ризик заразитися ІПСШ. Зверніться до лікаря і пройдіть весь комплекс досліджень на наявність ІПСШ.
  4. 4 Поговоріть з близькими. Після того як ви дізналися про зраду партнера, дуже важливо отримати емоційну підтримку. Якщо хочете виговоритися і отримати підтримку - найкраще звернутися до сім'ї або друзям.
    • Не варто мстити. Не потрібно виявляти своє неприйняття вчинком партнера всім і вся. Зосередьтеся на собі і своїх почуттях замість того, щоб скаржитися на партнера. Говоріть саме про свої почуття. Замість: «Він повний кретин, він зробив мені так боляче», - краще сказати: «Мені так боляче через те, що він зробив».
    • Незалежно від того, вирішили ви зберегти відносини або розлучитися, підтримка оточуючих в такій ситуації дуже важлива. Ви заслуговуєте турботи, любові і підтримки після того, як вас зрадили.
  5. 5 Подумайте про те, щоб звернутися до сімейного психолога. Якщо ви вирішили рухатися далі і в парі працювати над цими стосунками, вам може допомогти психолог. Досвідчений, кваліфікований фахівець може допомогти вам впоратися з цією проблемою і знайти здорові і щасливі відносини. Попросіть знайомих порадити вам гарного сімейного психолога або знайдіть фахівця самостійно, в інтернеті.
    • Краще буде звернутися до психолога з досвідом надання психологічної допомоги парам, які намагаються зберегти свої відносини після зради.