Як вести себе, якщо партнер не захищає вас перед своєю сім'єю

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 16 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ТОП 4 ошибок. Что делать если Глазурь для Кейк Попсов и Эскимо Трескается + Рецепт.
Відеоролик: ТОП 4 ошибок. Что делать если Глазурь для Кейк Попсов и Эскимо Трескается + Рецепт.

Зміст

Перебуваючи у відносинах, важливо вести себе як одна команда. Якщо партнер не може врівноважити свої прихильності до вас і сім'ї, то ви будете відчувати що завгодно, крім єдності. Людина нерідко відчуває образу або зраду, якщо його не захищають від критики і засудження, що виходять від сім'ї партнера. Якщо ви по-різному підходите до вирішення сімейних конфліктів, ваші відносини з партнером можуть погіршитися, тому важливо навчитися правильно діяти в подібних ситуаціях. Почніть краще спілкуватися зі своїм партнером, встановіть межі спілкування з його сім'єю і вчіться відстоювати свої інтереси.

кроки

Метод 1 з 3: Поговоріть з партнером

  1. 1 Виберіть відповідний час для розмови. Бесіда про сім'ю вашого партнера - це делікатна ситуація, тому важливо піднімати це питання, коли партнер знаходиться в потрібному настрої. Не варто затівати розмову, якщо ви бачите, що партнер злий, втомлений або пригнічений. Вибирайте такий час, коли ви обидва розслаблені і перебуваєте в гарному настрої.
    • Можна уникнути зайвої напруги, якщо обговорити ситуацію під час спільної справи, а не сидячи один навпроти одного. Почніть розмову, коли будете вести машину або розбирати прання. Скажіть: "Дорогий, я хотіла б поговорити про твою родину. Іноді мені здається, що вони занадто різко судять про мене, а ти не надаєш мені підтримки".
    • Пам'ятайте, що партнеру може знадобитися час, щоб обміркувати почуте, тому іноді краще обговорити ситуацію не за один раз. Проявіть увагу до потреб партнера і дайте йому час.
  2. 2 Розкажіть партнеру про свої почуття. Чесно зізнайтеся, що саме вас турбує. Партнер може не розуміти того, як поведінка його сім'ї впливає на вас.
    • Висловлюйте свої почуття від першої особи. Наприклад, скажіть: "Я засмучуюсь при кожній зустрічі з твоєю сім'єю через їх слів і ставлення до мене".
    • Намагайтеся говорити неупереджено, навіть якщо ви засмучені. Не зліться, інакше ваш партнер може зайняти оборонну позицію.
    • Скажіть приблизно наступне: "Я знаю, що ти любиш свою маму, а вона бажає нам добра, але мені не подобається, що вона постійно критикує мої методи виховання нашої дочки. Я вже боюся наших зустрічей з твоєю сім'єю, так як вона кожен раз каже про мене щось неприємне ".
  3. 3 Скажіть партнерові, що вам потрібна його підтримка. Найкраще, якщо партнер сам вирішує всі виникаючі проблеми зі своєю сім'єю. Поясніть, що для вас важлива його підтримка.
    • Скажіть: "Ти не міг би заступитися за мене і наші рішення в наступний раз, коли твоя мама буде критикувати мене за виховання Ксенії? Мені дуже потрібна твоя підтримка ".
    • Не звинувачуйте партнера в тому, що він не захищав вас раніше. Зосередьтеся на тому, що важливо в майбутньому.
  4. 4 Не обговорюйте характери людей. Якщо ви дозволите собі особисті нападки на його родичів, партнер може інстинктивно зайняти їхній бік. Висловлюючи невдоволення, намагайтеся дотримуватися фактів. Вказуйте конкретні події, що відбулися і не критикуйте характер його батьків.
    • Також намагайтеся не говорити слів "завжди" і "ніколи". Вони рідко відповідають істині і часто призводять до сварок.
    • Пам'ятайте, що ваш партнер любить своїх рідних, тому його лояльність цілком природна.
  5. 5 Обміркуйте з партнером можливі рішення. Ваш партнер знає свою сім'ю краще вас, тому у нього можуть бути ідеї про те, як вирішити проблеми. Разом подумайте над тим, як запобігти конфліктам у майбутньому і не зачіпати почуттів родичів при наступних зустрічах.
    • Наприклад, проаналізуйте ситуацію і подумайте, як вирішити проблему, беручи до уваги особливості характеру кожного члена сім'ї партнера. Можливо, ваш партнер знає, як краще поводитися з конкретним родичем під час розмов. Він може сказати: "Тьотя Свєта засуджувала всіх, з ким я зустрічався.Найкраще пропускати її зауваження повз вуха ".
    • Можна навіть спробувати скласти майбутній діалог і прорепетирувати ваші репліки в деяких ситуаціях. Так партнеру буде простіше заступитися за вас в напружений момент.
  6. 6 Вчіться активно слухати. Навіть найбільш делікатні теми можна обговорювати без сварок, якщо ви обидва навчитеся активно слухати один одного. Необхідно слухати так, щоб розуміти співрозмовника, а не для того, щоб знайти найбільш прийнятних відповідей. Коли ваш партнер говорить, спробуйте виконувати такі дії:
    • Підтримуйте зоровий контакт
    • Чи не відволікайтеся на мобільний телефон або телевізор
    • Використовуйте розширену мову тіла (наприклад, руки і ноги не схрещені і розслаблені)
    • Задавайте уточнюючі питання (наприклад, "Ти хочеш сказати, що ...?")
    • Підводите підсумок, щоб переконатися в почутому (наприклад, "Я так розумію, ти говориш ...")
    • Відповідайте тільки після того, як співрозмовник завершив свою репліку
  7. 7 Психологічна допомога для пар. Якщо вам з партнером складно прийти до згоди з приводу того, як краще вирішувати сімейні конфлікти, можливо, вам буде потрібно консультація сімейного психолога. Хороший психолог навчить вас стратегіям спілкування і допоможе знайти взаємовигідні рішення.
    • Запропонуйте: "Милий, схоже, у нас проблеми, що стосуються спілкування з твоєю сім'єю. Думаю, нам слід звернутися до фахівця, який допоможе нам впоратися з ситуацією. Що ти про це думаєш?".

Метод 2 з 3: Встановіть кордону

  1. 1 Розділіть ваші відносини і відносини з сім'єю партнера. Ви зустрічаєтеся або перебуваєте в шлюбі зі своїм партнером, а не з усією його родиною. Не перетворюйте проблеми з сім'єю партнера в складності для ваших відносин.
    • Якщо ви відчуваєте, що конфлікт впливає на відносини між вами, то згадайте всі якості, які ви цінуєте в партнері, і які не мають нічого спільного з його родиною. Запишіть їх на папері і періодично перечитуйте.
    • Наприклад, якщо ви бачитеся з родичами партнера у свята і особливих випадках, то не потрібно так хвилюватися з приводу натягнутого спілкування, адже ваші зустрічі відбуваються рідко.
  2. 2 Обговоріть кордону з партнером. Поговоріть з партнером і разом визначте розумні межі. Подумайте, як можна звести конфлікт до мінімуму і зберегти мир в сім'ї.
    • Наприклад, можна вирішити, що в дні зустрічей родичі партнера не можуть залишатися у вас на ніч.
    • Також не можна дозволяти родичам впливати на певні рішення вашої пари, особливо якщо справа стосується дітей, віросповідання або місця проживання.
  3. 3 Попросіть партнера повідомити про установлених межах своїх родичів. Вони повинні знати про нові правила, які ви встановили. Партнер повинен повідомити про них членам своєї сім'ї, щоб ви могли втілити їх в життя. Будьте доброзичливі і ввічливі, але непохитні. Якщо хтось надумає ображати вас через це, то в такому випадку треба постояти за себе.
    • Переконайтеся, що родичі партнера знають причини подібних кордонів.
    • Партнер може сказати наступне: "Ми раді, що ви про нас турбуєтеся, але просимо вас більше не обговорювати наші фінанси. Це особисті питання, з якими ми здатні розібратися ".
  4. 4 Підтримуйте кордону. Можливо, вам буде потрібно періодично нагадувати родичам партнера про існуючих кордонах. Людям потрібен час, щоб звикнути до нової поведінки, якщо раніше вони вели себе певним чином.
    • Якщо родичі переступили встановлені межі, приведіть свої аргументи: "Не забувайте, ми вирішили не заводити дітей. Прошу лише поважати наше рішення, навіть якщо воно вам не до душі".

Метод 3 з 3: Відстоюйте свої інтереси

  1. 1 Ведіть себе впевнено і рішуче. Не забувайте, що ви теж доросла людина. При спілкуванні зі старшими членами сім'ї партнера (наприклад, його батьками) нерідко з'являється відчуття, ніби ви повернулися в дитинство, але це неправильно. Якщо вас мучать або засуджують, ви маєте право постояти за себе.
    • Рішучість - не синонім неповаги.Відстоюючи свої інтереси, завжди залишайтеся доброзичливим і шанобливим людиною.
    • Наприклад, можна рішуче сказати: "Я знаю, що ви не розумієте мою культуру, але для нас з Андрієм це свято дуже важливий. Я поважаю ваші переконання і прошу такого ж ставлення до мене".
  2. 2 Поговоріть з родичами партнера. Якщо у вас проблеми в спілкуванні з конкретною людиною, то спробуйте поговорити з ним. Якщо ви візьмете ініціативу в свої руки, це покаже, що ви дорослий, розважлива людина. Можливо, що завдяки цьому до вас прислухаються.
    • Краще обговорювати проблеми в міру їх виникнення, а не мовчати про них роками. Скажіть: "Ви мене постійно перебиває, ніби у мене немає права голосу. Прошу вас висловлювати свою думку після того, як я закінчу свою думку".
  3. 3 Відхиляйте небажані поради та коментарі. Якщо родичі партнера часто дають вам непрохані поради або критикують, то підготуйте кілька ухильних відповідей, щоб міняти тему розмови. Відрепетируйте подібні відповіді заздалегідь. Так ви зможете зберігати спокій і зібраність в потрібний момент.
    • У розмові зі старшими найкраще відхиляти непрохані поради ввічливими словами на кшталт "Дуже цікаво!" або "Прекрасна історія!". Наприклад, якщо мама партнера дає поради про те, як слід годувати немовлят, то запитайте, як вона годувала своїх дітей, коли вони стали старше.
    • До іншим відповідним ухильних відповідей можна віднести "Цікаво, треба буде спробувати" і "Дякую за пораду, але ми вже вирішили, як слід вчинити".
  4. 4 Спробуйте обмежити спілкування з родичами партнера. Якщо вам ніяк не вдається вирішити конфлікти з сім'єю партнера, то краще за все просто обмежити спілкування з ними. Пропускайте сімейні зустрічі, щоб зберігати мир і не сваритися з партнером з цього приводу. Якщо ж ви не хочете пропускати сімейні зустрічі, то встановіть часові рамки своєї присутності.
    • Не сумнівайтеся в прийнятому рішенні, якщо родичі партнера дозволяють собі прямі образи і відкриту неповагу по відношенню до вас. Зазвичай подібні люди не міняються.