Як вести себе, якщо вас зупинила поліція (США)

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 17 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Скандал? Як мене зупинила поліція..
Відеоролик: Скандал? Як мене зупинила поліція..

Зміст

Ви можете переживати з приводу того, що станеться, коли вас зупиняють поліцейські на дорозі, але пам'ятайте, що саме офіцери поліції мають повне право нервувати в такій ситуації. Вони ніколи не знають, чого від вас можна очікувати. В цілому, чим більше ви робите для того, щоб забезпечити безпеку офіцера, тим більше ви забезпечуєте свою.

кроки

Частина 1 з 2: Реакція на зупинку

  1. 1 Знайте свої права. Поліцейський може зупинити вас за будь-яке порушення правил дорожнього руху, неважливо наскільки воно серйозно. Вони навіть можуть їхати за вами, чекаючи, поки ви його зробите. Ніколи не вступайте в бійку з офіцером поліції, що не поводьтеся загрозливо або вороже. Якщо ви будете вести себе агресивно, реакція офіцера буде негайним у вигляді арешту або штрафу.
    • Поліцейський не може зупинити вас через вашого віку, національності або типу автомобіля, який ви керуєте. Якщо ви вважаєте, що були зупинені незаконно, запишіть ваше спілкування з офіцером, якщо є така можливість. Просто покладіть ваш телефон на панель приладів і натисніть «запис».
  2. 2 Виберіть зручне місце для зупинки. Сповільніть рух, включіть поворотник і прийміть вправо. Так ви дасте офіцерові зрозуміти, що збираєтеся зупинитися. Спробуйте знайти парковку поблизу або широку узбіччя. Багато офіцерів оцінять вашу передбачливість. Дістаньте ключі із замка запалювання і покладіть на панель приладів.
    • Якщо на вулиці темно, і ви одні в машині, то у вас є право доїхати до добре освітленій місцевості, наприклад, АЗС або зупинки. Якщо ви плануєте продовжувати рух, поки не знайдете добре освітлене місце, наберіть 911. Дайте їм знати, що ви були зупинені поліцією, але будете продовжувати рух поки не знайдете добре освітлене безпечне місце для зупинки.Оператор 911 передасть цю інформацію в поліцію.
  3. 3 Розслабтеся і не боїтеся бути зупиненим поліцією, все буде в порядку, навіть якщо вам випишуть штрафний талон. Зробіть глибокий вдих і пам'ятайте, що поліцейські не є вселенським злом і не становлять небезпеки. Вони необхідні, щоб допомогти нас захистити.
  4. 4 Опустіть бічне скло з боку водія і будь-які тоновані вікна. Включіть освітлення салону, якщо на вулиці темно. Робіть всі рухи дуже повільно. Офіцер уважно стежить за тим, щоб ви не ховали зброю або не приховували що-небудь. Чи не тягніться ні до чого під вашим сидінням або в салоні автомобіля. Як тільки офіцер підійде, покладіть руки на кермо, щоб він міг їх бачити.
    • Не завадить вийняти ключі із замка запалювання і покласти їх на приладову панель. Це покаже поліцейському, що ви не збираєтеся від'їжджати.
  5. 5 Не починайте говорити першим. Коли офіцер підходить до вашої машини, він просить водія та реєстраційний талон. Він не зобов'язаний пояснювати вам причину зупинки. Коли ви переміщаєте руки, попередьте, що збираєтеся пред'явити документи. Дістаньте їх повільно і обережно. Якщо ви зупинилися в темному місці, офіцер буде підсвічувати ваші руки ліхтариком. Зробіть це в першу чергу і знову покладіть руки на кермо. Тримайте руки на кермі, в той час як офіцер перевіряє документи і автомобіль по рації.
    • Тримайте ваше посвідчення та реєстрацію в конверті (бажано жовтого або іншого яскравого кольору), а не в сумці. Конверт повинен бути досить малий. Вам не слід тримати документи в конверті, який досить великий для зберігання в ньому пістолета. Якщо ваше посвідчення і реєстрація знаходяться в бардачку або під сидінням (не рекомендується), попросіть у офіцера дозволу дістати їх звідти.
    • Якщо у вас немає посвідчення або реєстрації, офіцер може заарештувати вас за водіння без документів або виписати штраф. Якщо у вас є вагома причина для відсутності документів, офіцер може дозволити вам показати інше посвідчення особи з фотографією. Потім він порівняє фотографію на документах з вашим обличчям. Все залежить від поліцейського, тому постарайтеся не їздити без посвідчення та реєстрації.
  6. 6 Відповідайте чітко і коротко. Будьте ввічливі і звертайтеся до поліцейського словом «офіцер». Ви можете дізнатися ім'я поліцейського. Занадто відверті відповіді можуть завдати вам шкоди. Офіцер може спробувати отримати ваші визнання, які можуть бути використані проти вас в суді. Він або вона можуть занести будь-які ваші відповіді в рапорт. Крім того, особисті камери спостереження стають стандартом для поліцейських, так що ваше спілкування може бути записано. Ось кілька прикладів того, як слід відповідати на питання:
    • Якщо вас запитують, «Ви знаєте, чому вас зупинили?» Відповідайте «Ні»
    • Якщо вас запитують, «Чи знаєте ви, з якою швидкістю їхали?» відповідайте «Так». Відповідь «Ні» на це питання призведе офіцера до припущення, що ви не орієнтуєтеся, з якою швидкістю пересуваєтеся. Але якщо ви дійсно не знаєте, що відповісти, можете сказати: «Я думаю, що пересувався зі швидкістю близько X».
    • Якщо офіцер запитує вас: «Чи є у вас поважна причина для того, щоб перевищувати швидкість?» скажіть «Ні». Якщо ви відповісте «Так», то навіть якщо перевищення не було, офіцер може припустити протилежне, і, ймовірно, випише вам штраф.
    • Якщо він запитає: «Ви випили?» і це не так, дайте відповідь «Ні». Крім тих випадків, коли вас зупиняють за водіння в нетверезому стані. Обов'язково скажіть, якщо ви приймаєте ліки або у вас є захворювання, яке може вплинути на водіння.
    • Вас можуть попросити пройти тест на вміст алкоголю, якщо офіцер помітить відкриту ємність з алкоголем або навіть відчує запах спиртного. Поліцейський не може змусити вас пройти тест без отримання ордера на обшук. Але відмова на проходження тесту є підставою для негайного арешту і призупинення дії водійського посвідчення.Якщо це станеться, ви будете змушені пройти тест на алкоголь в тюремній камері, якщо співробітники поліції отримають ордер на ваш арешт, який легко отримати при факті порушення правил дорожнього руху.
  7. 7 Дотримуйтесь будь-яким наказам офіцера. Відмова виконувати його наказ буде ідентифікувати вас як ухиляється або надає опір. Це дасть офіцеру право застосувати до вас силу, щоб змусити виконувати його накази. Тримайтеся подалі від неприємностей і дотримуйтесь отриманим наказам.
    • Якщо в поле зору співробітника поліції потрапить будь-якої незаконний предмет або об'єкт, він має право відкрити двері, дістати його і забрати.
    • У США рухаються транспортні засоби можуть підлягати обшуку правоохоронними органами після зупинки руху. Можливою причиною може бути спостереження підозрілої діяльності пасажирів, дії і предмети, які співробітник поліції може побачити, почути запах або почути, наприклад, порушення безпеки, відкриті ємності, потенційне зброю і так далі.
    • Якщо офіцер запитує, чи може він обшукати ваш автомобіль, ви можете відповісти відмовою. Якщо ви відмовляєтеся від обшуку, то це не є вагомою причиною його не проводити. Суди мають тенденцію ставати на бік поліції. Навіть якщо ймовірна причина для обшуку, зазначена офіцером, невірна, це як і раніше буде вважатися законним обшуком
    • Не вступайте в будь непотрібні розмови з офіцером. Офіцер знає, чому зупинив вас, і все, що ви скажете, може бути використано проти вас у суді. У вас є право зберігати мовчання і не свідчити проти себе. Також не називайте імен, навіть якщо ви знаєте офіцера, який вас зупинив. Швидше за все, що зупинив вас поліцейський припустить, що ви знаєте ім'я іншого офіцера, так як ви вже були раніше арештовані або що-небудь порушували.
    • Чи не покидайте вашого транспортного засобу, якщо цього від вас не вимагали. Це практично завжди сприймається як загроза, до того ж усередині автомобіля набагато безпечніше, ніж зовні поруч з потоком машин. Користуйтеся ременем безпеки. Навіть якщо ви вже зупинилися десь на жвавій вулиці або шосе, хтось все ще може врізатися в вас. Крім того, якщо ви пристебнуті ременем безпеки, у офіцера не буде підстав вважати, що ви збираєтеся втекти.
  8. 8 Знайте, коли офіцер може обшукати ваш автомобіль на законних підставах. У США рухаються транспортні засоби підлягають можливого обшуку правоохоронними органами при зупинці. Якщо офіцер виявить в поле зору будь-які незаконні об'єкти, то він або вона може обшукати ту частину автомобіля, в якій вони знаходяться і заарештувати вас при необхідності. Якщо офіцер запитує дозволу на обшук вашого автомобіля, ви не зобов'язані відповідати згодою. Але в разі такої відмови майте на увазі, що офіцер може спробувати знайти підходящу причину для обшуку.
    • Підходящої причиною для обшуку вашого автомобіля може стати спостереження за підозрілими діями пасажирів, об'єкти і предмети, які співробітник поліції може побачити чи почути. Порушення безпеки, відкриті ємності та предмети, які можуть стати потенційною зброєю. Зверніть увагу, що відмова від обшуку автомобіля може також вважатися придатною причиною. Якщо офіцер не зможе придумати таку причину, ви можете бути вільні, після того як він зробить вам попередження.
    • Пам'ятайте, що офіцер не повинен питати вашого дозволу для використання K-9, щоб собака могла обнюхати ваш автомобіль зовні (пошук наркотиків, людей або вибухових речовин і так далі).
  9. 9 Будьте ввічливі і не сперечайтеся, якщо вам виписують штраф. У вас для цього буде маса часу в дорожньої інспекції, якщо ви вирішите оскаржити штраф. Замість цього подякуйте офіцера і тримайте свої емоції під контролем.Якщо ви вважаєте, що були зупинені без причини, або що офіцер зробив незаконна дія, не намагайтеся розібратися з офіцером під час зупинки. Замість цього постарайтеся згадати або дізнатися ім'я офіцера в подальшому.
    • Якщо зупинка занадто затягнулася, ви можете дізнатися у офіцера чи можете ви продовжувати рух.
    • Якщо ви вважаєте, що офіцер перевищує свої повноваження, то можете зв'язатися вашим з адвокатом. Потім дізнайтеся у нього, чи є у вас підстави для подання скарги в тому окрузі або штаті, де працює поліцейський. Наприклад, якщо ви вважаєте, що були зупинені через расову приналежність, проконсультуйтеся з адвокатом і розгляньте питання про подання скарги.

Частина 2 з 2: Реакція на арешт

  1. 1 Знайте, коли ви можете бути заарештовані. Поліція може заарештувати вас під час зупинки руху при таких умовах: якщо поліцейський особисто бачив факт скоєння злочину або у нього є ймовірна причина для арешту. Коли у поліцейського є «розумне припущення, засноване на фактах і обставинах, що дана особа вчинила або збирається вчинити злочин, офіцер може заарештувати людину»
    • Наприклад, якщо ви невпевнено керуєте автомобілем, порушуючи правила руху, поліцейський може провести тест на алкоголь в крові. Якщо тест покаже, що ви вживали спиртне, офіцер може заарештувати вас. Якщо офіцер побачить наркотики в салоні автомобіля під час зупинки, то у нього з'явиться відповідна причина для арешту.
    • Переконайтеся в тому, що були заарештовані. Запитайте, чи можете ви бути вільні. Дізнайтеся, на якій підставі ви затримані, якщо відповідь негативна. Після цього краще замовкнути.
  2. 2 Знайте, що дозволено робити поліції під час і після арешту. Якщо вас заарештували, то поліція може здійснювати наступні дії на основі факту арешту:
    • обшук вашого тіла і одягу.
    • обшук ваших речей.
    • обшук вашого автомобіля, якщо ви були в ньому під час затримання.
    • проводити перевірку, наприклад, рух по прямій лінії.
    • задавати вам запитання. Зверніть увагу, що ви не зобов'язані відповідати, так як у вас є право на зберігання мовчання.
    • Якщо подібне відбувається з вами, дотримуйтесь спокій і повністю співпрацюйте з поліцією.
  3. 3 Знайте ваші права. Поліція повинна вам зачитати «правило Міранди», перш ніж ставити питання після арешту. Це інформує вас про право зберігати мовчання, якщо вам задають питання, так як все сказане вами «може і буде використано проти вас». Поліція не може загрожувати вам чи змушувати в будь-якій іншій формі говорити або давати будь-які свідчення. Якщо таке відбувається, негайно повідомте про це своєму адвокату.
    • Якщо поліція починає ставити вам багато питань, і ви вважаєте, що будете затримані (у вас, швидше за все, буде про це гарне уявлення), то краще припинити говорити. Якщо вас збираються заарештувати - просто замовкніть. Все, що ви говорите перед арештом, також може бути використано проти вас.
    • Якщо поліція допитує вас, не зачитавши «правило Міранди», заяви, які ви робите, не можуть бути використані проти вас в суді. Знайте, що поліція буде розпитувати вас знову і знову, навіть після того, як вам зачитають права. Поліції дозволено схиляти вас до розмови. Вони не зобов'язані бути чесними з вами після зачитування ваших прав.

Поради

  • Якщо вам здається, що ваші права були порушені, або що ви стали жертвою незаконного обшуку, зверніться пізніше до адвоката і обговоріть, чи є у вас підстави для позову.
  • Не лізьте в бійку і не чиніть опір обшуку, якщо офіцер обшукує ваш автомобіль, хоча ви не дали на це дозволу, і (наскільки вам відомо) у нього немає вірогідної причини.
  • Звертайтеся до офіцера ввічливо, навіть якщо ви відмовилися від обшуку автомобіля. Скажіть щось на кшталт: «Офіцер, мені дуже шкода, але я не згоден на будь-який з видів обшуку». Ви можете твердо стояти на своїх правах, але збереження поваги є шляхом до підтримки спокійною і контрольованою обстановки.Це також допоможе «розрядити» небезпечну ситуацію, якщо спочатку офіцер налаштований вороже.

попередження

  • Не намагайтеся втекти від поліцейських. Може здатися кумедною ідеєю через пару годин опинитися на екранах телевізора, поки новинні і поліцейські вертольоти будуть вас переслідувати, але будьте впевнені в тому, що ця ситуація закінчиться для вас плачевно. Вони все одно вас зловлять і не будуть відчувати симпатій, після того як ви представляли загрозу суспільству.
  • Не використовуйте ненормативну і нецензурну лексику. До того ж ніколи не кажіть офіцеру, що знаєте свої права. Покажіть це, залишаючись спокійним навіть під його тиском.
  • Чи не переносьте відкриті ємності з алкоголем в автомобілі, так як вам може бути пред'явлено додаткове обвинувачення в «водінні під впливом». Пасажир може їхати з відкритою ємністю. Якщо ви тільки що робили покупки в винному магазині, помістіть їх в багажник, щоб убезпечити себе в разі аварії. Якщо пляшки розіб'ються в салоні, офіцер може підозрювати вас у вживанні спиртного.
  • Чи не переносьте незаконні або небезпечні предмети на собі або в своєму автомобілі. Це може привести до затримання і подальшого арешту.