Як вимити пензлика для косметики

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 6 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК ОТМЫТЬ СПОНЖ ДЛЯ МАКИЯЖА  БЫСТРО? ТОП-3 простых варианта
Відеоролик: КАК ОТМЫТЬ СПОНЖ ДЛЯ МАКИЯЖА БЫСТРО? ТОП-3 простых варианта

Зміст

1 Ознайомтеся з рекомендованою частотою очищення пензликів. Регулярна турбота про чистоту пензликів дозволить вам заощадити чимало часу і зусиль на процедурі їх миття. Кисті, які активно контактують з великим обсягом косметики (наприклад, для тональної основи і пудри), необхідно мити частіше, ніж ті пензлики, які використовуються менш активно. Нижче наведено рекомендований графік очищення різних типів пензликів:
  • кисті для тональної основи і пудри - раз в тиждень;
  • кисті для макіяжу очей і для консілера - раз на два тижні;
  • інші кисті - раз на місяць.
РАДА СПЕЦІАЛІСТА

Laura Martin

Ліцензований косметолог Лора Мартін - ліцензований косметолог з Джорджії. Працює перукарем з 2007 року і викладає косметологію з 2013 року.

Laura Martin
ліцензований косметолог

Тип використовуваних косметичних засобів також впливає на частоту миття кистей. Ліцензований косметолог Лора Мартін радить: «Якщо ви користуєтеся основою рідкої або кремової текстури, кисть, якою ви її наносите, потрібно мити щодня».


  • 2 Промийте щетину пензлика водою кімнатної температури. Простежте за тим, щоб вода не просочилася під металевий бандаж кисті, яким щетина фіксується на рукоятці. Через це може зруйнуватися клей, скріплює щетину. Продовжуйте тримати пензлик під струменем проточної води до тих пір, поки не буде змита велика частина залишкових слідів косметики. Слідкуйте за тим, щоб кінчик пензля весь час був звернений вниз по напрямку потоку води. Пам'ятайте, що потрапила всередину металевого бандажа вода може пошкодити кисть.
    • Не використовуйте гарячу воду, так як вона здатна зашкодити щетину кисті.
    • Розсовує щетину кисті в процесі споліскування, щоб вода обов'язково проникла до щетини, розташованої в самому центрі.
  • 3 Наповніть маленьку миску або чашку невеликою кількістю води, щоб відмити кисть способом умочування. Вам буде потрібно ¼ склянки (близько 60 мл) води кімнатної температури. Не використовуйте гарячу воду, так як вона може пошкодити щетину кисті.
    • Якщо пензлик дуже брудна, в подальшому можна наносити мило безпосередньо на неї, а не готувати мильний розчин відповідно до наступним кроками.
  • 4 Додайте в воду мило. Якщо ви перебуваєте у ванній кімнаті і під рукою є дитячий шампунь, додайте у воду 1 чайну ложку шампуню і обережно розмішайте.
    • Якщо під рукою немає дестского шампуню, можна використовувати рідке кастильское (оливкова) мило.
  • 5 Занурте кисть в мильний розчин і прополощіть в ньому. Полощіть в розчині тільки нижню половину довжини щетинок, щоб мильна вода не просочилася вгору до рукоятки.
    • Якщо ви не користуєтеся мискою з розчином, можна втерти мило в щетину пальцями.
  • 6 Вийміть пензлик з розчину (якщо користувалися ним). Пальцями обережно втирайте мильний розчин в щетину пензлика, щоб відмити її від слідів косметики і інших забруднень.
  • 7 Сполосніть пензлик водою кімнатної температури. Продовжуйте розминати щетину кисті під проточною водою до тих пір, поки вода, що стікає з неї, не стане чистою. Намагайтеся не мочити рукоятку пензлика.
    • Для повного очищення кисті вам може знадобитися повторити процедуру миття і ополіскування кілька разів. Якщо при споліскування з пензлика стікає дуже каламутна вода, вимийте її ще раз.
    • Пензлик не можна вважати чистою до тих пір, поки що стікає з неї вода не стане абсолютно прозорою.
  • 8 Промокніть кисть від надлишків води. Скористайтеся рушником, щоб обережно прибрати зі щетини зайву вологу. Оберніть мокру щетину рушником і акуратно стисніть пальцями.
  • 9 Поправте форму щетини. Якщо щетина трохи деформувалася, необхідно поправити її форму. Пальцями випрямити і розправте щетину, надавши їй первісний вигляд.
  • 10 Залиште пензлик сохнути. Чи не кладіть її на рушник, це може спровокувати утворення цвілі. Замість цього покладіть кисть на горизонтальну робочу поверхню і дозвольте щетині звисати за край.
  • 11 Розпушити щетину. Коли пензлик повністю висохне, трохи розпушити її щетину. Тепер вона знову готова до використання.
  • Метод 2 з 3: Очищення пензликів від косметики на масляній основі

    1. 1 Огляньте кисть. Якщо ви використовували кисть для нанесення косметики на жирній масляній основі, то мильного розчину буде недостатньо для очищення такої кисті. Спочатку вам потрібно буде скористатися невеликою кількістю масла, щоб розчинити залишкові сліди косметики (особливо в тому випадку, коли вони були присутні на кисті вже досить довго).
    2. 2 Капніть трохи олії на паперовий рушник. Складіть паперовий рушник в кілька шарів і капніть на нього маслом. Можна використовувати рафінована оливкова або мигдальне масло. Занурте щетину пензлика в масло і розмажте його. Чи не замочуйте кисть в маслі. Обережними мазками по рушнику в напрямку туди і назад зніміть з кисті розчинені маслом забруднення.
    3. 3 Змочіть щетину пензлика водою кімнатної температури. Слідкуйте за тим, щоб кінчик пензля був звернений вниз по напрямку потоку води. Намагайтеся не мочити щетину поруч з металевим бандажем, яким вона кріпиться до рукоятки. Від цього метал може іржавіти, а клей всередині бандажа - розчинитися. Тримайте щетину під проточною водою до тих пір, поки не змиєте з пензлика більшу частину залишкових слідів косметики.
      • Не використовуйте гарячу воду, так як вона може пошкодити щетину.
    4. 4 Видавіть собі на долоню трохи дитячого шампуню. Якщо під рукою немає дитячого шампуню, замість нього можна використовувати рідке кастильское мило.
      • Не забирайте мило далеко, так як воно вам ще може знадобитися. Нерідко кисть потрібно вимити кілька разів поспіль.
    5. 5 Пензликом розмажте мило по долоні. Занурте щетину в шампунь на вашій долоні. Почніть обережно розмазувати його круговими рухами пензля. Щетинки при цьому повинні постійно стосуватися вашої шкіри. Незабаром ви помітите, як шампунь забрудниться. Це пов'язано з тим, що стара косметика починає відходити від щетинок пензлика.
    6. 6 Сполосніть пензлик ледь теплою водою. При споліскування пальцями обережно розминайте щетину, щоб промити її від шампуню. Знову ж, намагайтеся не мочити місце приєднання щетини до ручки пензлика. Продовжуйте полоскати кисть до тих пір, поки вода, що стікає з кисті, не стане чистою.
      • Якщо пензлик дуже брудна, можливо, її потрібно вимити кілька разів. Якщо ви помітили, що вода, що стікає з пензлика, каламутна, втирайте в неї мило вдруге і знову сполосніть. Продовжуйте намалювати і споліскувати кисть до тих пір, поки поки вода, що стікає з кисті, не стане чистою.
    7. 7 Промокніть надлишки води з щетини і поправте її форму (якщо потрібно). Як тільки вода стане чистою, припиніть споліскувати кисть і обережно оберніть навколо її щетини рушник. Через рушник пальцями відіжміть надлишки води. Вийміть пензлик з рушника і при необхідності поправте її щетину. Для цього стисніть, стягніть її або розправте віялом. Постарайтеся максимально точно відтворити вихідну форму пензлика.
    8. 8 Покладіть кисть сохнути на горизонтальну поверхню. Не залишайте кисть сушитися на рушник, від цього вона може запліснявіти. Просто покладіть її на горизонтальну робочу поверхню або стіл таким чином, щоб щетина звисала за край.
    9. 9 Розпушити щетину пензлика. Якщо ви мили пишну пензлик, через цю процедури деякі щетинки могли злипнутися між собою і залишитися в такому вигляді навіть після просушування. У такому випадку візьміть пензлик в руки і різко струсіть нею.

    Метод 3 з 3: Догляд за пензликами і турбота про їх чистоті

    1. 1 Не ставте кисті сушитися в вертикальному положенні. Через це вода просочиться всередину металевого бандажа і викличе утворення іржі і цвілі. Також з цієї причини може розчинитися клей, скріплює щетину.
      • Зберігати у вертикальному положенні (щетиною вгору) можна тільки абсолютно сухі кисті.
    2. 2 Не використовуйте фен і праску для волосся, щоб висушити кисть. Висока температура фена і прасування руйнівно впливає на щетину кисті, навіть якщо вона натуральна (в тому числі з вовни соболя або верблюда). Щетина, яка використовується для виготовлення макіяжні пензликів, набагато ніжніше вашого власного волосся.
    3. 3 Сушіть кисті в добре провітрюваному місці. Якщо ви будете сушити кисті в замкнутому просторі, наприклад у ванній кімнаті, циркуляція повітря може виявитися недостатньою, що спровокує утворення цвілі. З цієї причини кисті почнуть виділяти затхлий запах. Це дуже неприємно!
    4. 4 Зберігайте пензлика належним чином. Сухі кисті зберігайте у вертикальному положенні в склянці (щетиною вгору) або кладіть горизонтально. Не зберігайте пензлика вертикально щетиною вниз, інакше вона деформується.
      • Якщо ви носите кисті з собою в сумці, кладіть їх горизонтально в спеціальний кейс або чохол для пензликів.
    5. 5 Подумайте про дезінфекцію пензликів. Перш ніж залишити вимиті пензлика сохнути, і навіть в проміжках між процедурами миття дезинфікуйте їх водним розчином оцту. Не переживайте, різкий запах оцту зникне відразу, як тільки кисті висохнуть. Наповніть невелику миску двома частинами води і однією частиною оцту. Прополощіть кисть в розчині, але намагайтеся при цьому не мочити щетину у верхній частині, де вона приєднується до рукоятки пензлика. Потім сполосніть кисть чистою водою і залиште сушитися.

    Поради

    • Для протирання пензликів і косметичок відмінно підходять дитячі та інші вологі серветки на основі бавовни.
    • З очищенням пензликів також ідеально справляються серветки для зняття макіяжу.
    • По можливості намагайтеся для просушки вішати кисті вертикально щетиною вниз. Для цього їх можна закріпити на вішалці з зажимами або скористатися прищіпкою.
    • Відмовтеся від застосування миючих засобів, які залишають після себе сильний запах і залишкові сліди, а також можуть пошкодити кисть (наприклад, від миючого засобу для посуду, господарського мила, нерафінованої мигдального, оливкової олії, столового оцту і отшелушивающих косметичних засобів).
    • Можна витратитися на спеціальний прилад для очищення пензликів, якщо вам необхідно знайти просте рішення. Незважаючи на високу вартість, такий прилад дозволить вам швидко і просто впоратися з очищенням кистей.

    попередження

    • Дайте кистям повністю висохнути, перш ніж знову починати ними користуватися, особливо для нанесення сухої косметики. Навіть якщо кисті будуть всього лише злегка вологими, вони можуть зіпсувати суху косметику.
    • Чи не нагрівайте кисті для прискорення сушіння. Дайте їм висохнути самостійно.
    • Чи не замочуйте кисті у воді. Так ви розчиніть клей, який зміцнює щетину пензлика до рукоятки.

    Що вам знадобиться

    • вода
    • Дитячий шампунь або рідке кастильское (оливкова) мило
    • Рафінована оливкова або мигдальне масло (для сильно забруднених кистей)
    • рушник