Як вимити унітаз

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 8 Березень 2021
Дата Оновлення: 22 Червень 2024
Anonim
Как очистить УНИТАЗ ИДЕАЛЬНО от известкового налета, даже когда ничего не помогает…РАБОТАЕТ 100%
Відеоролик: Как очистить УНИТАЗ ИДЕАЛЬНО от известкового налета, даже когда ничего не помогает…РАБОТАЕТ 100%

Зміст

Нікому не подобається мити унітаз, але підтримувати його в чистоті дуже важливо. Брудний унітаз є розсадником небезпечних мікробів, огидно виглядає і погано пахне. Як би вам не хотілося відкласти його чистку на потім, повірте, простіше і швидше зробити це зараз. Дотримуйтесь наших порад, і ви впораєтеся швидко і залишитеся задоволені результатом.

кроки

Метод 1 з 3: Швидка прибирання

  1. 1 Зберіть все необхідне. Якщо вам необхідно швидко помити туалет, заздалегідь підготуйте все, що може знадобитися для прибирання, щоб прискорити процес. Підготуйте гумові рукавички (обов'язково) і якомога більше пунктів з наступного: йоржик для унітазу, антибактеріальні серветки, стара непотрібна зубна щітка, чисті ганчірки або паперові рушники і / або засіб для чищення унітазу.
    • З метою дотримання гігієни використовуйте рукавички, в яких ви миєте унітаз, тільки для цієї мети. Купуйте рукавички іншого кольору, щоб випадково не переплутати їх з рукавичками для прибирання або миття посуду.
    • Вам також може стати в нагоді універсальний миючий засіб. Його можна купити в магазині або зробити самостійно, змішавши 1 столову ложку рідини для миття посуду зі 180 мл води.
  2. 2 Помийте чашу унітазу. Ви можете почати мити унітаз в будь-якому порядку, але якщо ви поспішаєте, найрозумніше почати з чаші. Якщо раптом ви ненароком плеснет брудною водою з чаші, ви не забрудните вже вимиту зовнішню частину унітазу. Використовуйте йоржик, щоб відшкребти плями, іржу і вапняний наліт. Можливо, доведеться докласти зусиль, щоб видалити застарілі плями. Можна налити трохи засобу для чищення унітазу або універсального миючого засобу в воду в чаші і вмочати туди йоржик.
  3. 3 Протріть сидіння і кришку. Тепер, коли ви вимили чашу унітазу, пора почистити ті частини, з якими ви контактуєте найбільше, - кришку і сидіння. Використовуйте універсальний засіб для чищення та ганчірки або паперові рушники (або антибактеріальні вологі серветки), щоб швидко, але ретельно протерти їх з обох сторін. При бажанні можна скористатися старою зубною щіткою, щоб відтерти важкодоступні місця між кришкою і унітазом, а також петлі, якими кріпиться кришка.
  4. 4 Протріть унітаз зовні. Нарешті прийшов час натерти ваш унітаз до блиску. Розпорошите на зовнішню поверхню унітазу універсальний засіб для чищення та повністю протріть його ганчіркою або паперовим рушником, приділивши особливу увагу ручці або кнопці зливу. В якості альтернативи можна просто занурювати ганчірку або паперовий рушник в розчині миючого засобу або теплу воду і повторювати це, як тільки вона забрудниться.
    • Починайте протирати унітаз зверху. Якщо ви капне брудною водою або миючим засобом, вони потраплять на ще не вимиту частина.
    • Не забудьте вимити важкодоступні місця, такі як задня поверхня підстави і бачка унітазу. Щоб дістатися до всіх щілин, вам, можливо, доведеться використовувати стару зубну щітку або люльковий йоржик.
  5. 5 Спустіть воду в унітазі. Тепер ваш унітаз повинен виглядати набагато краще. Злив воду, ви змиєте весь бруд, який накопичився в чаші під час чищення унітазу.Якщо ви протирали унітаз туалетним папером, також можете змити її - проте якщо папери занадто багато, краще викинути її в сміття, інакше туалет може засмітитися.
    • Знявши рукавички, вимийте руки. Хоч ви і чистили унітаз в рукавичках, брудна вода могла потрапити всередину.
    • Якщо вам потрібно було вимити унітаз швидко, вітаємо - ви впоралися із завданням! Однак якщо всередині або зовні унітазу є застарілі плями або ви його давно не мили, проведіть більш ретельне прибирання, дотримуючись рекомендацій нижче.

Метод 2 з 3: Ретельне прибирання

  1. 1 Протріть унітаз вологою губкою. Для початку протріть унітаз губкою, змоченою в гарячій воді. Поки ви будете чистити інше, бруд на унітазі отмокнет, і вам доведеться докладати менше зусиль. Змочіть губку в гарячій воді і протріть весь унітаз повністю - бачок, кришку, сидіння, підстава та зовнішню поверхню чаші. Часто цього досить, щоб повністю видалити бруд без використання спеціальних засобів для чищення.

Одягніть чисті водовідштовхувальні рукавички і поліетиленовий фартух. Унітаз - це рай для бактерій: постарайтеся зберегти руки і одяг якомога чистішими і сухими.


  1. 1 Нанесіть на внутрішню частину чаші засіб для чищення туалету. Спеціально розроблені засоби допоможуть вам видалити плями, іржу і вапняний наліт. Нанесіть засіб під обідок унітазу, щоб воно стікало в чашу. Важливо нанести засіб на внутрішню сторону обідка, так як це місце при збиранні часто пропускають і на обідку утворюються мінеральні відкладення.

Прочитайте інструкцію на упаковці миючого засобу. Багато засобів найбільш ефективні, якщо залишити їх в чаші унітазу на якийсь час. Якщо так, зробіть перерву, перш ніж переходити до наступного кроку.

  1. 1 Почистіть чашу туалетним йоржиком. Візьміть йоржик з міцною щетиною і ретельно отскребая всю чашу зсередини, приділяючи особливу увагу вапняним або іржавим плям, які утворюються вздовж кромки води і на задній стінці чаші. Чим ретельніше і сильніше ви будете шкребти, тим чистіше стане ваш унітаз.
    • Скористайтеся перевагами миючого засобу, яким ви залили чашу, - кілька разів занурте йоржик в воду в чашу, щоб він увібрав в себе трохи засобу. Так чистка стане ще ефективніше.
  2. 2 Спустіть воду. Злив воду в унітазі, ви сполоснете і чашу, і йоржик. Поки вода стікає, продовжуйте терти, так як одного тільки напору води може не вистачити, щоб змити весь бруд.

    Якщо в унітазі є застарілі плями, повторіть процес: нанесіть засіб для чищення, дайте йому час подіяти, потріть йоржиком і змийте. Повторюйте, поки пляма не зникне.


  3. 3 Протріть інші частини унітазу дезинфікуючим миючим засобом. Почистивши чашу, протріть весь інший унітаз, навіть якщо він не особливо брудний. Так ви не просто зробите його Красиві і блискучим, а й знищите шкідливі бактерії. Розпорошите на весь унітаз засіб для чищення - універсальне або для збирання ванних кімнат. Не забудьте обробити сидіння з обох сторін, а також всю зовнішню поверхню, ця цифра включає підставу. Протріть ганчіркою або паперовим рушником, докладаючи невелике зусилля, щоб розтерти засіб і потім видалити його залишки.
  4. 4 Ретельно протріть ручку або кнопку зливу. Ручка або кнопка зливу повинна бути особливо чистою, так як ви торкаєтеся її кожен раз, коли зливанн воду. Якщо на ній розмножаться бактерії, то вони з легкістю перейдуть на вашу руку. Нанесіть на ручку або кнопку щедрий шар дезинфікуючого спрея. Пам'ятайте, що в плані зараження мікробами це місце становить найбільшу небезпеку, так що почистіть його як слід.

Метод 3 з 3: Прибирання навколо унітазу

  1. 1 Приберіть речі, які знаходяться поруч з унітазом або стоять на ньому. Перш ніж почати чистити унітаз, приберіть речі, які ускладнюють прибирання, - коробку з серветками або прокладками, запасний рулон паперу, журнал для читання в туалеті і так далі. Щоб ретельно почистити унітаз, вам потрібно мати доступ до всіх щілинах і куточків.

    Прибравши всі предмети навколо унітазу і з бачка, ви не тільки зможете почистити його з усіх боків, але й захистите їх від чистячих засобів, брудних бризок і випадкового падіння в унітаз.


  2. 2 Помийте або протріть предмети, які стояли поруч з унітазом або на бачку. Ви ж не хочете, щоб на ваш блискучий унітаз потрапила пил з брудної фоторамки або коробки. Одягніть чисті рукавички і на швидку руку протріть всі ці речі. Намочіть і злегка потріть їх, якщо можна, а якщо вони, скажімо, паперові або картонні, просто по-швидкому смахніте з них пил. Начисто витріть предмети паперовим рушником і розставте на свої місця.

    Коли закінчите, зніміть рукавички і вимийте руки, щоб уникнути поширення бактерій.

  3. 3 Обробіть підлогу біля унітазу дезинфікуючим спреєм. Як правило, якщо унітаз брудний, то і підлогу біля нього теж не блищить чистотою. Тому скористайтеся нагодою і вимийте цю частину підлоги. Щіткою або віником виметіть волосся і сміття навколо унітазу і за ним. Потім протріть підлогу начисто вологими паперовими рушниками, одноразовими вологими серветками або ганчіркою.

Поради

  • Паперові рушники ідеально підходять для чищення зовнішньої поверхні унітазу. Так як вони одноразові, це зменшує ризик поширення мікробів. Крім того, вони добре вбирають засіб для чищення і не залишають розлучень на унітазі. Якщо ви використовували ганчірку, гарненько промийте її після закінчення збирання. Не можна прати ганчірку разом з одягом, іншими речами або ганчірками, якими ви протираєте меблі або підлогу.

попередження

  • Не чистіть йоржиком для унітазу сидіння або зовнішню поверхню, щоб не рознести мікроби з чаші по всьому унітазу.
  • Засоби для чищення унітазу можуть бути токсичні для вас, ваших дітей і домашніх тварин. Тримайте їх у недоступному для дітей місці і використовуйте строго по інструкції.

Що вам знадобиться

  • Гумові рукавиці. В рукавичках, в яких ви чистите унітаз, ніяку іншу роботу виконувати не можна, тому краще всього купити рукавички іншого кольору, щоб вони відрізнялися від ваших звичайних рукавичок для прибирання.
  • Губка
  • Рідина або гель для чищення унітазу
  • Йоржик для унітазу
  • Спрей для прибирання ванної кімнати
  • Паперові рушники
  • поліетиленовий фартух