Як вивести кавове пляма з шовку

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 24 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як вивести кавове пляма з шовку - Суспільство
Як вивести кавове пляма з шовку - Суспільство

Зміст

Шовкова тканина дуже ніжна і тонка, тому вивести пляму з коханою блузки або краватки може обернутися справжньою проблемою. Завдання ще більше ускладнюється, якщо пляма залишила стійка рідина, така як кава. Щоб полегшити завдання з видаленням плями, прийматися за його виведення потрібно відразу, як тільки його поставили, не даючи глибоко вбратися в тканину.

кроки

Метод 1 з 2: Метод оцту з водою

Цей метод більш ефективний, якщо пляма - свіже.

  1. 1 Акуратно видаліть (струсіть) кавову рідина з поверхні тканини, наскільки це можливо. Переконайтеся в тому, що кава не поширюється на інші ділянки шовкової тканини. Так само, не варто втирати каву глибше в тканину.
  2. 2 Якщо вже занадто пізно, щоб струшувати кавову рідина з поверхні шовку, яка вже почала вбиратися, прикладіть до кавового плямі паперовий рушник або чисту ганчірку. Дайте можливість рідини вбратися в рушник / серветку / ганчірочку, попереджуючи поширення на інші ділянки.
  3. 3 Змочіть чисту губку або шматок тканини в холодній воді і вичавіть рідина, щоб губка (ганчірка) залишилася вологою, але не мокрою.
  4. 4 Губкою або ганчірочкою протріть обережно те місце, де утворилася пляма. Продовжуйте витирати поки частина кавовій рідини з шовку не втече.
  5. 5 Змішайте в рівних пропорціях холодну воду і прозорий оцет в невеликій мисці. Досить взяти 3 - 5 столових ложок кожної рідини, але можливо вам знадобитися більше (або менше), в залежності від розміру плями.
  6. 6 В отриманій рідини змочіть губку або ганчірку - і протріть місце з плямою. Не варто просочувати шовк отриманим розчином - легкими рухами поплескуйте по шовку, щоб пляма зійшло. Повторюйте процес (змочування губки і поплескування), поки кавове пляма не виведеться з шовку.

Метод 2 з 2: Метод оцту

До цього методу варто вдаватися в тому випадку, якщо пляма в шовку вже вбралося і не може повністю зійти методом оцту з водою (описаному вище).


  1. 1 За допомогою піпетки нанесіть оцтову рідина безпосередньо на пляму. Оцту має бути достатньо, щоб змочити все пляма. Залиште змочений оцтом шовк на 3 - 5 хв, щоб кислота подіяла.
  2. 2 Намочіть абсорбуючу губку (серветку) в холодній воді і прикладіть до плями, злегка вдавлюючи в тканину.
  3. 3 Коли якась частина плями вже вбралася в губку, відкладіть її в сторону.
  4. 4 Прикладіть суху чисту абсорбуючу серветку до заплямованому шовку, щоб вона ввібрала рідина. Повторюйте процес по черзі: чистка мокрою губкою - висушування сухою серветкою, поки пляма повністю не виведеться.

Поради

  • Якщо пляма дуже стійке або вже встигло всмоктатися і висохнути, можливо, буде краще відразу віднести одяг в хімчистку, де зможуть вивести пляму, не пошкодивши тканину.
  • Замість безпосереднього змочування плями оцтом, можна взяти алкоголь. Процедуру, в такому випадку, потрібно повторювати аналогічно методу оцту.

попередження

  • Перед тим, як приступити до чищення (по вищевикладеним методам) на всій області, спробуйте спочатку на невеликій ділянці, щоб переконатися у відсутності негативного дії рідин на тканину. Якщо шовк забарвлений, змочування оцтом або спиртом може привести до того, що вона змінить колір або відтінок, тому заздалегідь перевірте, що тканину стійка до розчинів.

Things You'll Need

  • Паперові рушники
  • Чистий ганчірка або шматок тканини
  • Чистий губка
  • абсорбуючі серветки
  • Холодна вода
  • оцет
  • піпетка