Як утриматися від водіння в нетверезому стані

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 7 Березень 2021
Дата Оновлення: 25 Червень 2024
Anonim
Если составили протокол за пьянку по ст.130, что делать? Самый главный совет!
Відеоролик: Если составили протокол за пьянку по ст.130, что делать? Самый главный совет!

Зміст

Практично одна третина всіх дорожніх аварій в Російській Федерації відбувається з вини водіїв, які сідають за кермо в нетверезому стані. Водіння автомобіля з рівнем алкоголю в 0,35 грама і більше на літр крові є злочином. Водіння з ще більш низьким вмістом алкоголю також може бути небезпечним, так як при цьому водій піддає ризику не тільки своє життя, а й безпеку інших людей. Ви зможете уникнути проблем, пов'язаних з водінням автомобіля в нетверезому стані, якщо заздалегідь передбачите можливість подібної ситуації і проявіть свідомість.

кроки

Метод 1 з 3: Призначте водія замість себе

  1. 1 Сплануйте все заздалегідь. Призначте водія замість себе - це дуже поширений прийом, що дозволяє запобігти водіння в нетверезому стані. Важливо домовитися про все заздалегідь, оскільки відразу після початку прийому алкоголю мозкова діяльність сповільнюється, а здатність приймати рішення погіршиться. Відмовтеся від ідеї сідати за кермо, перш ніж почнете пити. Ще до закінчення вечірки необхідно продумати варіанти того, як ви потрапите до себе додому.
  2. 2 Доручіть завдання відповідального водієві. Переконайтеся, що це надійна людина, і не втрачайте його з виду протягом усього вечора. Тримайте при собі його контактні дані на той випадок, якщо не знайдете його, коли зберетеся йти.
    • Виберіть одного з друзів, який не вживає алкоголь. Напевно у вашій компанії є непитущий чоловік. Він і буде найбільш імовірним кандидатом на роль тверезого водія.
    • Виберіть одну людину, який утримається від вживання алкоголю протягом всього заходу. Можна робити це в порядку черговості, кожен раз вирішуючи, хто сьогодні стане водієм для всіх. Переконайтеся, що призначена людина дійсно тверезий. Він може сідає за кермо тільки в тому випадку, якщо скоєно не пив.
  3. 3 Залиште машину вдома. Ви не зможете виїхати додому на автомобілі, якщо прийшли на вечірку вже без нього.
    • Приймаючи гостей у себе вдома, віддайте ключі відповідальному одного, який простежить, щоб ви нікуди не поїхали в п'яному стані.
  4. 4 Покиньте місце зустрічі з обраним водієм. Можливо, у вас виникне спокуса затриматися довше або піти з іншою людиною, але дотримуйтеся домовленості, обговореної заздалегідь, і вирушайте додому зі своїм тверезим водієм.
    • Тримайте при собі його номер на той випадок, якщо не зможете знайти людину, коли зберетеся йти.
    • Якщо водій все-таки примудрився випити спиртне, знайдіть інший спосіб дістатися додому.

Метод 2 з 3: Знайдіть альтернативний спосіб транспортування

  1. 1 Прогуляйтеся пішки до потрібного місця, якщо воно знаходиться неподалік. Переконайтеся, що цей район є безпечним, особливо якщо плануєте повертатися додому пізно вночі. Намагайтеся триматися своєї компанії. Наприклад, домовтеся зустріти вас і супроводити додому.
  2. 2 Скористайтеся громадським транспортом. Вивчіть автобусні, трамвайні і залізничні маршрути в вашому районі, щоб вибрати найнадійнішу і доступну за коштами поїздку до місця призначення.
    • Обов'язково перевірте розклад зворотних рейсів. Деякі види громадського транспорту вночі припиняють свою роботу. Переконайтеся, що обраний варіант довезе вас до пункту призначення в будь-який час.
    • Перевірте маршрут. Маршрут транспорту може змінитися, навіть якщо він працює в нічний час доби. Наприклад, водій може пропускати зупинки або не доїжджають до кінцевої. Переконайтеся, що на зворотному шляху ви зможете вийти на своїй зупинці.
    • Якщо ви збираєтеся скористатися громадським транспортом, але перебуваєте в беззахисному стані через алкогольне сп'яніння, в такому випадку краще переміщатися в компанії друзів. Наявність друзів гарантує вашу безпеку і своєчасне прибуття в точку призначення.
  3. 3 З'явитеся з шиком, взявши лімузин напрокат. Це більш дорогий варіант, ніж таксі і сервіс з пошуку попутників, який є веселим і химерним способом залишатися в безпеці, а також дозволяє гарантовано дістатися додому.
    • Замовте послугу заздалегідь, вказавши точний час, в яке вас необхідно забрати з заходу. Ви повинні переконатися в тому, що послуга буде все ще доступна, коли ви зберетеся повертатися додому.
  4. 4 Піймати таксі, щоб з комфортом доїхати в потрібне місце. У великому місті це зробити досить легко, але в обласному центрі таксі зустрічаються рідше, особливо вночі. Тому краще замовити його заздалегідь по телефону.
    • Візьміть одного в якості супроводжуючого, який зможе зловити для вас таксі.
    • Домовтеся з приятелем, що зателефонуйте йому, як тільки доберетеся додому, щоб він переконався, що ви доїхали благополучно.
    • Якщо на вулиці зловити машину не вдається, зателефонуйте в службу таксі і попросіть відправити машину, яка вас забере.
  5. 5 Скористайтеся додатком на телефоні, щоб направити запит в сервіс пошуку попутників, наприклад "Uber" або "Lyft".Можна розділити плату за поїздку разом зі своїми друзями або іншими людьми, які користуються додатком в даний момент.
    • Якщо ви перебуваєте в беззахисному стані, в цілях безпеки краще поїхати з друзями, щоб дістатися додому без пригод.
    • Щоб уникнути поїздки з незнайомими людьми можна замовити автомобіль тільки особисто для себе.
    • Якщо ви їдете на самоті або виходите останнім з компанії, домовтеся з приятелем, що зателефонуйте йому, як тільки доберетеся додому, щоб він переконався, що ви доїхали благополучно.
  6. 6 Замовте послугу "тверезий водій". Можливо, у вашому місті є служба, що надає подібну послугу, за допомогою якої ваша весела компанія може бути доставлена ​​в будь-яке місце. Заздалегідь зарезервуйте дану послугу і на протязі заходу тримайте при собі всі телефонні номери.

Метод 3 з 3: Бережіть себе

  1. 1 Зверніть увагу на подаються вашим тілом сигнали. Якщо ви випили навіть зовсім трохи, то вже знаходитеся на найнижчому щаблі спектра алкогольного сп'яніння. У вас можуть проявлятися ознаки погіршення і уповільнення мозкової діяльності, в тому числі погіршення моторних навичок і уповільнена швидкість реакції, що ведуть до нездатності управляти транспортним засобом. Нижче наведені деякі з ознак:
    • У людини нестійка рівновага або він спотикається.
    • Він нездатний говорити виразно і чітко.
    • Людина поводиться невластивим йому чином і витворяє такі речі, які не зробив би в тверезому стані.
  2. 2 Віддайте ключі від свого автомобіля. Помітивши у себе перераховані вище ознаки алкогольного сп'яніння, віддайте ключі своєму другові, господареві вечірки або бармену, які не дадуть вам сісти за кермо доти, поки ви не протверезіє. Однак ключі від будинку залиште у себе.
  3. 3 Прислухайтеся до думки інших людей. Якщо друг, господар будинку або бармен радять вам не сідати за кермо, значить ви занадто п'яні для цього. Прислухайтеся до їхніх порад, тому що вам хочуть допомогти.
  4. 4 Прийміть допомогу. Як правило, очевидці прагнуть перешкодити водінню в нетверезому стані. Більшість людей готові втрутитися, забрати ключі і допомогти дістатися додому напився людині. Якщо ніхто не пропонує допомогу, зверніться за нею самостійно.
    • Попросіть тверезого друга разом поїхати додому. Якщо ви перебуваєте в беззахисному стані, сідайте в автомобіль тільки до тієї людини, якій довіряєте.
    • Дозвольте господареві або бармену зловити для вас таксі або зателефонувати службу з доставки пасажирів.
  5. 5 Залишайтеся на місці. Якщо ви не знаєте безпечний спосіб дістатися додому, знайдіть надійне місце, в якому можна переночувати і при цьому не сідати за кермо.
    • Запитайте господаря вечора, чи може він виділити для вас спальне місце. Віддайте ключі від автомобіля і попросіть зберігати їх до ранку.
    • Сидіть у друга, який живе поблизу або по дорозі додому.
    • Знайдіть готель в декількох хвилинах ходьби. Зателефонуйте туди і зніміть номер або зверніться за допомогою до одного, щоб він забронював для вас кімнату. Попросіть довести вас до готелю, щоб не вляпатися по шляху в неприємну історію.
  6. 6 Підготуйте запасний план дій у надзвичайній ситуації. Напевно у вашому житті є люди, які турбуються про вас і хочуть бути впевнені у вашій безпеки. Можливо, ви занадто п'яні, і телефонувати батькам або братові боязно і незручно, але близькі, навпаки, будуть раді дзвінку. Адже ваша безпека понад усе.
  7. 7 Заздалегідь зробіть повну зарядку свій телефон. Він знадобиться вам, щоб викликати таксі або звернутися до одного за допомогою. Тому перед походом на вечірку обов'язково поставте телефон на зарядку.
    • Також можете взяти зарядний пристрій з собою, якщо телефон сяде до закінчення вечора або ви захочете залишитися в гостях до ранку.
    • Або придбайте портативний зарядний пристрій на той випадок, якщо поблизу не виявиться розетки для телефону. Перш ніж вирушити на захід повну зарядку акумулятор вашого мобільника. Покладіть телефон до себе в кишеню або рюкзак, і нехай він весь час буде з вами.