Як заглушити газову лінію

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 20 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Врезка в ПЭ (ПНД ) трубы под давлением или без. Подключение дома к водопроводу, газопроводу. Кран ПЭ
Відеоролик: Врезка в ПЭ (ПНД ) трубы под давлением или без. Подключение дома к водопроводу, газопроводу. Кран ПЭ

Зміст

Якщо ви тимчасово не користуєтеся домашньої газової лінією і хотіли б заглушити її, це можна зробити за допомогою необхідних матеріалів. В результаті ви убезпечите себе від витоків газу, можливих в іншому випадку. Законсервувавши газову лінію, ви будете знати, що ваш будинок в цілковитій безпеці!

кроки

Частина 1 з 3: Відключення газу

  1. 1 Визначте місцезнаходження газового лічильника. У приватних будинках лічильник встановлюється зазвичай біля гаража або перед входом. Газовий лічильник може стояти також в підвалі, комори, разом з іншими лічильниками.Основний вентиль, який перекриває газ, встановлений на газовому лічильнику.
  2. 2 Знайдіть головний вентиль. До газового лічильника підведені дві труби. Через одну з них газ надходить із загальної лінії, через другу він подається в ваш будинок. Основний вентиль розташований на трубі, через яку газ надходить в будинок із загальної лінії. Цей вентиль має досить масивну металеву ручку прямокутної форми з отвором. У відкритому положенні ручка розташовується паралельно трубі, в закритому - перпендикулярно.
    • У комплексному лічильнику основний вентиль зазвичай розміщено в верхній частині розподільної труби. При цьому кожна гілка має окремий вимикач. Знайдіть свій лічильник, щоб випадково не відключити газ кому-небудь із сусідів.
    • Запитайте у домовласника, який лічильник відповідає за ваш будинок.
  3. 3 Перекрийте вентиль. Поверніть ручку вентиля на 90 градусів розвідним гайковим ключем. На вентилі часто є ще одна металева планка, розташована перпендикулярно газовій трубі. При повному перекритті газу отвори на обох планках збігаються.
  4. 4 Перекрийте газову лінію, яка веде в будинок. Також поверніть розташований на цій трубі вентиль в закрите положення.

Частина 2 з 3: Заглушка лінії

  1. 1 Від'єднайте від газової лінії всі додаткові пристрої і труби. При їх відкручування користуйтеся двома розвідними ключами, акуратно послаблюючи гайки і намагаючись не пошкодити місця з'єднань.
    • Одним розвідним ключем притримуйте на місці першу гайку, одночасно послаблюючи другу гайку і відкручуючи її іншим ключем.
    • Якщо ви не в змозі використати два розвідних ключа одночасно або у вас їх немає, скористайтеся трубними ключами.
  2. 2 Протріть трубу сталевий мочалкою. Особливу увагу приділіть різьбі, очистивши її. Прослідкуйте, щоб на місцях стику не залишилося сталевих волокон.
  3. 3 Оберніть п'ять разів тефлонову стрічку навколо вихідний різьблення газової лінії. На першому витку щільно притискайте стрічку до труби великим пальцем. Потім намотайте зверху інші витки, повністю покривши різьблення стрічкою. Наносите витки за годинниковою стрілкою, щоб вона не розмоталася при закручуванні заглушки.
    • Використовуйте жовту тефлонову стрічку, спеціально призначену для газу.
    • Можна також використовувати тефлонову пасту для труб. Нанесіть пасту рівним шаром на різьблення газової труби. Не використовуйте пасту і стрічку одночасно.
    • Візьміть відповідну заглушку. Якщо труба латунна, використовуйте ковпак з латуні. Якщо ж труба зроблена з чавуну, використовуйте, відповідно, чавунну кришку.
  4. 4 Прикладіть заглушку з різьбленням до труби. Проверните її вручну. Насадивши заглушку на трубу, візьміть розвідні ключі і щільно закрутіть її.
    • Чи не загвинчуйте заглушку занадто туго. Це може привести до розтріскування заглушки і подальшої витоку газу.

Частина 3 з 3: Пошук витоку газу

  1. 1 Відкрийте основний вентиль. За допомогою розвідного гайкового ключа поверніть вентиль назад у відкрите положення. У цьому положенні металева планка вентиля повинна розташовуватися паралельно вхідний трубі.
  2. 2 Відкрийте подачу газу. Поверніться до основної лінії і відверніть вентиль, що веде від лічильника в будинок. Чи не відкривши подачу газу, ви не зможете знайти можливий витік.
  3. 3 Перевірте, чи немає течі. Наповніть пластикову пляшку сумішшю води і засоби для миття посуду в пропорції 50/50 і струсіть її. Нанесіть отриманий пінистий розчин на заглушку і ділянку труби навколо неї. Якщо при цьому не утворюються бульбашки, заглушка встановлена ​​правильно. Якщо ж ви побачите, що навколо заглушки з'являються бульбашки, значить, вона протікає. Встановіть її заново, як описано вище, і знову перевірте, чи немає течі.
    • Крім спостереження за можливими бульбашками, прислухайтеся, чи не лунає чи свистячий звук, вироблений випливають газом.
  4. 4 Увімкніть індикаторні лампочки. Після того, як ви перекрили газ, можливо, знадобиться перезапустити індикаторні лампочки на газовому бойлері та інших побутових приладах, що використовують газ.

Поради

  • При установці заглушки обов'язково використовуйте захисні окуляри і рукавички.
  • Якщо ви виявили, що лінія пошкоджена, негайно повідомте про це в газову службу.

попередження

  • При роботі з газом уникайте всього, що може викликати вогонь (запалена сигарета, відкриті іскри і так далі).
  • Справтеся у відповідній газовій службі, чи дозволяється вам самостійно відключати газову трубу і глушити її. Якщо немає, викличте для цієї мети майстра.

Що вам знадобиться

  • Газова заглушка (з того ж матеріалу, з якого зроблена газова труба)
  • 2 розвідних гайкові ключі
  • 2 трубних ключа (в разі необхідності)
  • Жовта тефлонова стрічка
  • Засіб для миття посуду
  • Пляшка з розпилювачем
  • Захисні окуляри
  • рукавички