Як заманити в сад колібрі

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 13 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Суперпучковый огурец Колибри
Відеоролик: Суперпучковый огурец Колибри

Зміст

Колібрі мешкають в західній півкулі і поселяються скрізь, де можуть знайти їжу і воду. Через їх невеликого розміру і акробатичних навичок польоту за цими птахами весело і цікаво спостерігати. Створіть у своєму саду ідеальну для колібрі середу, посадіть яскраві квіти, які привернуть колібрі.

кроки

Частина 1 з 3: Облаштовуємо сад

  1. 1 Обладнайте свій сад так, щоб залучити колібрі. Наприклад, посадіть в саду азалії, бджолиний бальзам, чагарники, наперстянки, іпомеї (всі вони дуже соковиті, яскраві і барвисті). Вибирайте сорти з несильним запахом, але яскраві і соковиті.
    • Можете посадити дерева, виноград, чагарники, багаторічні та однорічні квіти. Наприклад, жимолость, кипарис, дзвіночки, імпатіенс.
    • Трубчасті квітки дуже багаті нектаром, тому для колібрі ці рослини найбільш привабливі.
  2. 2 Постарайтеся зробити так, щоб сад завжди був в цвіту. Різні рослини цвітуть у різний час (зазвичай навесні і влітку). Щоб переконатися, що сад завжди буде яскравим і ароматним, посадіть кілька раноцветущих рослин, кілька рослин, які цвітуть у середині сезону і кілька, які цвітуть пізно.
    • Подрезайте квіти, щоб вони якомога довше цвіли. Після того, як квітка тільки починає в'янути, відріжте у нього плід або супліддя. Таким чином, ви «обманюєте» квітка. Після цієї процедури рослина ще якийсь час цвіте.
  3. 3 Не використовуйте пестициди навколо рослин, які можуть залучити колібрі. Птахи можуть ковтати пестициди, вони не тільки шкодять їм, але навіть можуть убити! До того ж, птахи їдять комах, а пестициди вбивають їх. Краще не використовувати їх зовсім.
    • Щоб підтримувати сад в здоровому стані, краще використовувати тільки природні матеріали. Колібрі дуже чутливі до їжі, вони повинні харчуватися тільки природними та безпечними продуктами.
  4. 4 Посадіть в саду різні дерева і подбайте про те, щоб у колібрі було містечко, де можна влаштуватися. Колібрі можуть парити на одному місці, але це важко, і їм часто потрібен відпочинок. Поставте в саду різні дерева і клумби, на яких птахи могли б відпочити.
    • Самець колібрі охороняє свою територію, як правило, він вибирає місце, з якого відкривається вид на околиці.

Частина 2 з 3: Висячі годівниці для колібрі

  1. 1 Зробіть нектар самі. Багато хто вважає, що саморобний нектар залучає колібрі навіть сильніше, ніж звичайний. Зробіть досить нектару, щоб наполовину заповнити їм дві годівниці. Ось як це зробити:
    • Змішайте цукор і воду в співвідношенні 1: 4.
    • Кип'ятіть 1-2 хвилини.
    • Охолодіть нектар і зберігайте його в багаторазовому контейнері.
      • '' Чи не '' використовуйте червоний харчовий барвник, мед або цукровий підсолоджувач. Все це шкідливо для колібрі.
  2. 2 Повісьте кілька яскравих годівниць для колібрі, коли все буде готово. Щоб залучити колібрі, потрібні яскраві червоні годівниці, можна навіть повісити на них стрічки.
    • Те, коли завітає колібрі, залежить від вашого місця розташування. Всякий раз, коли ви очікуєте колібрі, за 5-10 днів підготуйте годівниці, щоб колібрі залишилися в вашому саду надовго!
    • Не викидайте годівниці в кінці сезону! Навіть коли наступають похолодання, що не позбавляйтеся від годівниць, адже вони можуть вам ще стати в нагоді.
  3. 3 Розмістіть годівниці далеко один від одного, щоб птахи не атакували один одного. Самці колібрі дуже територіальні птиці, вони не дозволять іншим самцям навіть наблизитися до годівниці.
    • Розвісьте годівниці на деревах, на задньому дворі, біля паркану. Там, де вони будуть помітні!
    • Виберіть область, яка знаходиться в тіні хоча б більшу частину дня. Це буде стримувати зростання цвілі, яка тільки відлякає колібрі.
    • Деякі вішають все годівниці в одному місці, але якщо якась із птахів буде домінуючою (наприклад, самець), іншим птахам буде нелегко підібратися до їжі.
  4. 4 Купуйте засіб для захисту від мурашок. Більшість годівниць вже захищені від сторонніх відвідувачів, але якщо ви робили годівницю самі, краще купити засіб або кожну пару днів натирати краю годівниці вазеліном.
    • Від бджіл позбутися трохи складніше. Навіть захищена від бджіл годівниця не буде ефективною на 100%. Якщо на краях годівниці ви побачили краплі нектару, краще відразу ж їх витерти, щоб не спокушати бджіл.
  5. 5 Міняйте нектар кожні 3-4 дні. Навіть якщо колібрі його не доїли, все одно потрібно прибрати залишки. Якщо ви цього не зробите, нектар може покритися пліснявою, особливо якщо ви живете в жаркому кліматі. До речі, з цієї ж причини краще заповнювати годівниці наполовину.
    • Коли міняєте нектар, краще промити годівницю гарячою водою, але не використовуйте мило. Якщо нектар почав покриватися цвіллю (ви побачите чорні плями), насипте пісок і струсіть, поки цвіль НЕ змиється. Можна використовувати щітку.
    • Колібрі воліють чисті годівниці, тому можуть відмовитися від частування, якщо годівниця брудна. Щоб залучити колібрі і завоювати їх увагу, підтримуйте годівниці в чистоті.

Частина 3 з 3: заманюють колібрі у двір

  1. 1 Прикрасьте свій двір і додайте більше червоних предметів. Можна повісити красиві червоні кулі, червоні прапорці, купити червону меблі, прикрасити червоними каменями галявини. Колібрі дуже приваблює червоний колір. Ви можете перетворити свій будинок в суцільний «магніт» для колібрі, прикрасивши його червоними бантами, стрічками і прикрасами!
    • Якщо ви не знайшли, чим прикрасити двір, або у вас стерлася фарба, перефарбуйте його! Якщо фарба стерлася на маленькій області, можна використовувати лак для нігтів - дешево і сердито!
  2. 2 Повісьте помаранчеві і червоні стрічки з поверхнею, що відбиває. По-перше, колібрі люблять яскраві кольори, а по-друге, вважається, що колібрі чутливі до ультрафіолетових променів, які будуть відображатися в стрічках. Такі стрічки можна знайти в господарському магазині.
  3. 3 Встановіть у дворі невеличкий фонтан. Колібрі настільки маленькі, що отримують добову норму води, випивши крапельки ранкової роси. Але все ж їм потрібна волога, тому їм точно сподобається легкий туман або ваш фонтан.
    • Помістіть невеликі блюдечка з водою в яскравих годівницях, щоб їх було легше знайти.
    • Слідкуйте за водою! На сонці вона випаровується швидше, ніж ви можете собі уявити! Перевіряйте воду кожен день, щоб переконатися, що вона чиста.

попередження

  • Ніколи не додавайте мед або штучний цукор в нектар. Колібрі з'їсть його, але не факт, що організм зможе переварити це частування.
  • Не використовуйте пестициди. Пестициди вбивають комах, якими харчуються птахи. Також пестициди можуть зіпсувати нектар і завдати шкоди здоров'ю колібрі.